Hækleopskrift på kant

Hækleopskrift på kant, rundt om et tæppe af bedstemors firkanter.

Hækleopskrift på kant er en hjælp til dig der skal igang med at hækle kant hele vejen rundt på et tæppe, et håndklæde, en klud eller mange andre ting.

Hækleteknikkerne

Alle disse hæklede kanter, kan du hækle på rigtig mange hæklearbejde. Og alle de hæklede kanter er detaljeret beskrevet, og er skrevet uden forkorteler.

Hækleopskrift på kant

Jeg har indsat nogle billeder der kan være en hjælp, når du hækler kanter på dine hækleprojekter.

Du skal bruge

100 % bomulds garn, det kan være svært at sige hvor mange nøgler du skal bruge. Men det er vigtigt, at have garn nok til en hækleopskrift af en kant med musling mønster. Jeg vil derfor anbefale, at du til et helt almindelig hygge tæppe køber omkring 10 – 15 nøgler og det er bedre at have overskud, frem for at mangle.

Hæklenål nummer 3:00 mm, eller den hæklenål som passer til det garn som du hækler med.

Informationer til hækle opskriften

Læs hækleopskriften grundigt igennem før du går i gang med, at hækle efter den. Hvis der er noget som for dig er vigtig, da kan det være en god ide at skrive det ned på et stykke papir så du huske det imens du hækler efter denne hækleopskrift.

Når du starter med at hækle kanten efter denne hækleopskrift, da skal du starter med at lave en hækle løkke. Herefter starter du med at hækle 1 fastmaske i den anden af de 3 stangmasker, det er de stangmasker som du har hæklet omkring hver luftmaske bue.

I hvert hjørne da er skal der hækles flere stangmasker omkring luftmaske buen, end når du hækler omkring hver luftmaske bue i siderne. Ved at hækle flere stangmasker i hjørnerne, for så vil hjørnerne på dit tæppe blive rigtig flotte.

I denne hækleopskrift fortæller jeg dig, hvordan du kan hækle 2 typer af kanter på et tæppe af bedstemors firkanter. Hvis du ønsker at hækle en kant på et tæppe med andre typer firkanter, da kan jeg ikke fortælle dig om denne hækleopskrift kan bruges. Men du kan prøve dig frem for at se om det vil komme til, at passe til lige det tæppe som du er ved at skal hækle kant på.

Hækleopskrift på kant

Muslinge kant

Start med at lave en hækle løkke med dit garn, og sæt den på din hæklenål.
Stik din hæklenål ned i den anden af 3 stangmasker, det skal være de 3 stangmasker som du hæklet lige før et hjørne. Og det er dem du har hæklet, omkring luftmasken bue. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem masken. Du vil nu have 2 løkker på din hæklenål, vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem de 2 løkker på din hæklenål. Du har nu hæklet den første fastmaske, og skal nu i gang med at hækle den første musling i det første hjørne.

Hjørnerne

I hvert hjørne skal du hækle i alt 7 stangmasker, omkring alle luftmaske buerne.

Hækle 1 fastmaske i den anden de 3 stangmasker, og det er dem som du hæklet lige efter luftmaske buen i hjørnet.

Du fortsætter nu ned langs den første side på dit tæppe.

Hækle hen langs første siden

Du skal hækle *5 stangmasker om den næste luftmaske bue, 1 fastmaske i den anden af de næste 3 stangmasker*.

Gentag fra * til *, lige indtil det andet hjørne.

Hækle hen andet hjørne

I det næste hjørne hækler du 7 stangmasker, omkring luftmaske buen.

Herefter gentager du 1 og 2, indtil du har hæklet kant hele vejen rundt på dit tæppe. Du afslutter kanten ved, at hækle 1 kædemaske i den fastmaske som du startet med at hækle, da du begyndte med kanten. Hækle herefter 1 luftmaske og stram den til, klip garnet end 10 – 15 centimeter og træk det igennem løkken på din hæklenål. Hæft nu garnenden, ved at sy den ind i nogle masker på bagsiden af dit tæppe.

Du kan se på billedet herunder, hvordan jeg har hæklet muslinge kanten.

Hækleopskrift på kant

Hækleopskrift på musling med picot kant

I denne hækleopskrift hækles kanten i hjørnerne på samme måde, som hjørnet på kanten med muslinger. Forskellen på muslinge kanten og musling med picot kanten er, at du på musling med picot kanten hækler ned langs siderne på følgende måde.

Kant med picot´er

Hækle 1 fastmaske i den anden af 3 stangmasker, hækle så 2 stangmasker om den efterfølgende luftmaske bue, hækle 3 luftmasker og hækle 2 stangmasker omkring den samme luftmaske bue. Nu har du hæklet, en teknik med musling med picot i midten.

Række 1

Start med at lave en hækle løkke med dit garn, og sæt den på din hæklenål.
Stik din hæklenål ned i den anden af 3 stangmasker, det skal være de 3 stangmasker som du hæklet lige før et hjørne. Og det er dem du har hæklet, omkring luftmasken bue. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem masken. Du vil nu have 2 løkker på din hæklenål, vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem de 2 løkker på din hæklenål. Du har nu hæklet den første fastmaske, og skal nu i gang med at hækle den første musling i det første hjørne.

Række 2

Hækle 7 stangmasker omkring den efterfølgende luftmaske buen.

Række 3

Hækle 1 fastmaske i den anden de 3 stangmasker, og det er den som du hæklet lige efter luftmaske buen i hjørnet.

Række 4

Hækle nu 2 stangmasker omkring den næste luftmaske bue, hækle 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker mere omkring den samme luftmaske bue.

Gentag 3 og 4 ned langs siden, og når du kommer ned til det næste hjørne hækler du efter 2. Dette hækler du hele vejen rundt på dit tæppe, og når du har hæklet kanten hele vejen rundt. Da afslutter du med at hækle 1 kædemaske i den første fastmaske og den strammer du til, hækle 1 luftmaske som du også strammer til. Klip herefter garnet 15 centimeter fra din hæklenål, vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem løkken på din hæklenål. Herefter hæfter du garnenden, ind imellem nogle masker på bagsiden af dit tæppe.

Billeder

Du kan se på billederne herunder, hvordan jeg hæklet muslinge kanten med picot.

Musling og musling med picot kant

Du har nu hæklet kanten med muslinge kant eller musling med picot kant på dit tæppe færdigt efter denne hækleopskrift, og jeg håber du er blevet tilfreds med det og, at du bliver rigtig glad for det.

Disse to kanter kan hækles på flere ting end kun tæpper, de kan også hækles på puder – bluser – sjaler – tørklæder – ponchoer – tasker. De er rigtig flotte begge to, og de er med til at give en rigtig flot afslutning på noget som du har siddet og brugt tid på at hækle.

Kanterne kan også hækles på noget der er strikket, dog skal du her starte med at hækle en fastmaske række, og en række med 3 stangmasker 1 luftmaske – spring 1 til 2 masker over og hækle så 3 stangmasker i de efterfølgende masker. Først herefter kan du begynder at hækle disse to kanter, og det bliver rigtig smukt.

Hækle bedstemors firkanter

Vil du igang med at hækle tæpper af bedstemors firkanter eller solide bedstemors firkanter, så finder du hækleopskrifterne på disse to firkanter her.

Tæppe i bedstemors striber

Du kan hækle disse kanter på tæppet, i hækleopskriften på tæppe i bedstemors striber.

Rigtig god dag.

Mange hilsner

Anne-Pia