Bedste garnshops 2024

Indeholder reklamer

DE BEDSTE ONLINE GARNBUTIKKER MED GARN og STRIKKE- OG HÆKLETILBEHØR I 2024

De bedste online garnbutikker med garn og strikke- og hækletilbehør i 2024, hvem er de? Og hvordan finder du frem til den online garnbutik der er den bedste. Denne artikel er opdateret i februar 2024.

Når du køber garn

Når du skal købe garn og strikke- og hækletilbehør online, kan det være lidt af en jungle at bevæge sig ind i. Hvilken webshop er bedst, billigst og har størst udvalg. Og hvad med sikkerheden, når du afgiver din bestilling og betaler?

I artiklen får du svar på hvad du skal være opmærksom på, når du handler online. Du får også en gennemgang af de 8 bedste garnshops på nettet, så det bliver lettere at vælge. Du får mine personlige favoritter og til sidst får du et godt råd ekstra.

Hvilke erfaringer har jeg med garnbutikker på nettet?

Jeg har efterhånden fået en del erfaring og oplevelser med at handle garn og tilbehør i mange forskellige webshops. Jeg bliver også ofte spurgt til råds om, hvor der er bedst at handle og hvad man skal være opmærksom på. Derfor får du nu mine bedste råd og beskrivelser af de webshops, jeg handler i.

DE 8 BEDSTE GARNSHOPS – HER KØBER JEG GARN OG TILBEHØR

Her finder du de otte garnshops, som jeg anbefaler og bruger mest, hvornår jeg bruger dem og hvorfor. Senere i artiklen kan du læse hvilke kriterier de er anbefalet ud fra.

1. Mayflower

Denne populære butik har produceret og forhandlet garn lige siden 1951, deres garner er meget populært blandt rigtig mange hæklere og strikker og det har det været i flere år. Besøg butikken hér →

Garnproducenter

Inde i butikken finder du 3 garnproducenter: Mayflower Garn, Mayflower PREMIUM, Mayflower ANYDAY. De sælger 60 garnmærker, der er fordelt imellem de 3 producenter.

Produkter

Butikken har et stort udvalg af materialer, redskaber og tilbehør og du finder også deres eget Mayflower Create. Her kan du blandt andet købe deres egne lækre Mayflower Create Hæklenålesæt, Saks stork, Maskewirer, Maskemarkører, målebånd, trådsaks m.m. De sælger hæklenåle, strikkepinde, redskaber og tilbehør fra både KnitPro og Lantern Moon. Du finder også materialer og tilbehør fra Go Handmade samt meget andet tilbehør til din hækling og strikning.

Prissammenligninger

Prissammenligningerne viser, at Mayflower er billiger med både Mayflower Cotton 8/4, Mayflower Easy Care og Mayflower 1 Class i forhold til et par af de andre butikker.

Har de tilbud?

De har faktisk 2 kategorier med tilbud. Denne ene hedder sjovt nok ”Tilbud” og den anden hedder ”Outlet”. De kører også med andre tilbud hele året rundt, så det er en god ide at kigge forbi denne butik, for du kan virkelig spare mange gode penge på både garn, hæklenåle, strikkepinde, redskaber og tilbehør til både din hækling og strikning.

Priser

Priserne hos Mayflower gør, at alle kan være med. Der er mange ting som de er billigere med end andre butikker og det gælder både i forhold til garn, redskaber, tilbehør, men også i forhold til forskellige værktøjer.

Prisgaranti

Nej, de har ikke prisgaranti.

Mængderabat

Nej, de har ikke mængderabat.

Fragtpriser

Det afhænger af hvor meget din pakke vejer.

Pris på ”Hjemmelevering”: 59,99 dkk.

Fragtselskaber

Du kan vælge imellem følgende fragtselskaber: BRING, DAO og INSTABOX.

Har de gratis fragt?

Ja! Ved køb for 400,00 kr. og derover, ved valg af pakkeshop.

Brugervenlighed

Det er en nem og overskuelig webshop at finde rundt i. Heldigvis er den holdt i et enkelt design, så der ikke er forstyrrende elementer. Jeg har kun oplevet, at jeg nemt har kunnet finde frem til det jeg søgte efter.

Bestilling/Afsendelse/Betaling/Levering/Tryghed

Det er utrolig nemt og trygt at bestille og betale hos Mayflower. Da jeg lavede testkøbet, fik jeg hurtigt en ordrebekræftelse pr. e-mail og senere samme dag endnu en e-mail med besked om, at varen var afsendt samme dag. Leveringen skete dagen efter.

Levering

Leveringstid 2 – 3 hverdage, men det afhænger af hvilket fragtselskab du vælger.

Hvis du bestiller inden kl. 15:00 mandag til fredag, så sender de pakken samme dag.

Kundeservice

De er altid søde og venlige når jeg har kontaktet dem. Du har både mulighed for at sende en mail, ringe eller chatte med kundeservice i både butikken og på Facebook. Jeg har aldrig oplevet ikke at kunne komme igennem. Der er også altid hurtigt svar tilbage på mail, når jeg skriver til dem.

Hvis du har brug for hjælp

De er altid behjælpelig hvis du har nogle spørgsmål eller har brug for hjælp til garn, din hækling eller strikning samt spørgsmål til hækleopskrifter og strikkeopskrifter.

Fremragende anmeldelser på Trustpilot

2. Rito

Denne kendte butik sælger mere end 15.000 produkter og har eksisteret lige siden 2013. Den er en favoritbutik blandt mange hæklere, strikker og dem der syr. Du kan se butikken hér →

Garnproducenter

Rito finder du garn fra 28 garnproducenter og 1 broderi garnproducent og du kan vælge mellem 371 garnmærker.

Produkter

Butikken har et meget stort udvalg af hækle- og strikketilbehør, så du har masser af forskellige producenter at vælge imellem. De har også et stort udvalg af bøger, hæfter og kataloger med opskrifter og du kan købe både garnkits til både hækleopskrifter og strikkeopskrifter. Udover garn, hækle- og strikketilbehør, kan du også købe mange andre spændende hobbyting. Shoppen betegner jeg derfor, som en meget stor og velassorteret online garn og hobby butik. Rito er nr. 1, fordi det er den webbutik, der er har det største udvalg af flere forskellige hobby ting.

Prissammenligninger

Prissammenligningerne viser, at Rito er lige lidt dyrere med Mayflower Cotton 8/4 i forhold til et par af de andre butikker. Til gengæld er Rito lidt billigere med Hjertegarn Naturuld end en af de andre butikker og lidt dyrere end en enkelt anden. I prissammenligningen med Drops Cotton Merino, så er prisen den samme hos Rito og to andre butikker.

Har de tilbud?

De har faktisk 2 kategorier med tilbud. Denne ene hedder sjovt nok ”Tilbud” og den anden hedder ”Restudsalg”. De kører også med andre tilbud hele året rundt, så det er en god ide at kigge forbi denne butik, for du kan virkelig spare mange gode penge på både garn, hæklenåle, strikkepinde, redskaber og tilbehør til både din hækling og strikning.

Priser

Priserne hos Rito gør, at alle kan være med. Der er mange ting som de er billigere med end andre butikker og det gælder både i forhold til garn, redskaber, tilbehør, men også i forhold til syning og andre hobbyartikler.

Prisgaranti

De har prisgaranti, så hvis du finder den samme vare i en anden butik online, der er billigere end hos Rito, så matcher de prisen.

Mængderabat

Du kan opnå mængderabat hvis du fx bestiller mindst 10 nøgler garn af samme mærke og farve. Det er en klar fordel når du skal hækle eller strikke lidt større projekter.

Fragtpriser

Med PostNord til nærmeste udleveringsted fra 49,00 kr. og med omdeling fra 65,00 kr.

Med DAO til nærmeste udleveringsted fra 45,00 kr. og med hjemmeleveringen fra 45,00 kr.

Har de gratis fragt?

Ja! Ved køb for 500,00 kr. og derover, så bliver dine vare sendt gratis til nærmeste udleveringssted.

Brugervenlighed

Det er en nem og overskuelig webshop at finde rundt i. Heldigvis er den holdt i et enkelt design, så der ikke er forstyrrende elementer. Jeg har kun oplevet, at jeg nemt har kunnet finde frem til det jeg søgte efter.

Bestilling/Afsendelse/Betaling/Levering/Tryghed

Det er utrolig nemt og trygt at bestille og betale hos Rito. Da jeg lavede testkøbet, fik jeg hurtigt en ordrebekræftelse pr. e-mail og senere samme dag endnu en e-mail med besked om, at varen var afsendt samme dag. Leveringen skete dagen efter.

Leveringstid 1 – 2 hverdage.

Kundeservice

De er altid søde og venlige når jeg har kontaktet dem. Du har både mulighed for at sende en mail, ringe eller chatte med kundeservice i både butikken og på Facebook. Jeg har aldrig oplevet ikke at kunne komme igennem. Der er også altid hurtigt svar tilbage på mail, når jeg skriver til dem.

Hvis du har brug for hjælp

De er altid behjælpelig hvis du har nogle spørgsmål eller har brug for hjælp til din hækling eller strikning samt andre hobbyrelaterede spørgsmål.

Top anmeldelser på Trustpilot

3. Garnspecialisten

Butikken har eksisteret lige siden 2013, det er en favorit butik blandt mange hæklere og strikkere, fordi de sælger bæredygtigt garn. De opkøber ubrugt garn fra tekstilindustrien, som betyder at de er med til at mindske garnspild og giver dig mulighed for at købe garn til rigtig gode priser. Se mere i butikken hér →

Garnproducenter

De sælger garn fra mange forskellige producenter og de har mange forskellige garnmærker. Garnet kan du købe både som almindelige garnnøgler eller som cones med 1 kilo garn.

Produktudvalg

Ud over garn, har Garnspecialisten også et udvalg af hæklenåle og strikkepinde fra KnitPro og du finder også hjælperedskaber til din hækling og strikning. De har også nogle rigtig flotte knapper til billige priser.

Vil du farve garn?

Hvis du skal i gang med at farve dit eget garn, så finder du en pakke med alt du skal bruge til farvning af uldgarn, silkegarn og andre garner der kommer fra dyr. Ud over farvepakken, så har de også flere garner til farvning.

Flere spændende produkter

Hvis du bruger en strikkemaskine, så kan du købe redskaber og garn til din strikkemaskine og til nogle rigtig gode priser.

Prissammenligning

For at kunne lave en prissammenligning, har jeg valgt at fokusere KnitPro SmartStix fordi Garnspecialisten ikke har garn fra bestemte garnproducenter. I forhold til KnitPro SmartStix rundpinde og KnitPro SmartStix strømpepinde er Garnspecialisten billigere end den sammenlignelige butik Rito.

Har de tilbud?

Ja, de har en tilbudskategori hvor der er flere gode tilbud.

Priser

Garnspecialistens priser er på samme niveau som de øvrige, der sælger kvalitetsgarner fra et par af de store populære garnproducenter.

Prisgaranti

Ja, de har prisgaranti.

Mængderabat

Nej, de har ikke mængderabat.

Fragt

Garnspecialisten sender dine varer med GLS og husk at der til højtider kan være travlt, så sørg for at bestille i god tid. Fragtpriser fra 45,00 kr. til pakkeshop efter eget valg, ved levering til døren fra 60,00 kr.

Gratis fragt?

Du opnår fri fragt hvis du køber for over 500,00 kr. og får din pakke leveret til pakkeshop. Ved ordrer over 800,00 kr. får du din pakke leveret gratis til døren.

OBS!

Du skal være opmærksom på at hvis du køber varer og betaler med et gavekort e.l., så skal du købe for 350,00 kr. eller mere før du kan opnå den gratis fragt.

Brugervenlighed

Garnspecialistens online butik er nem og overskuelig at finde rundt i. Butikken har et simpelt design, der ikke er distraherende, når du bevæger dig rundt i den.

Bestilling/Afsendelse/Betaling/Levering/Tryghed

Det er nemt og trygt at bestille varer og betale hos Garnspecialisten. Jeg fik med det samme en ordrebekræftelse pr. e-mail og senere samme dag endnu en e-mail med besked om, at varen var afsendt. Leveringen skete 2 dage efter.

Leveringstid 1 – 2 hverdage.

Kundeservice

Der er både mulighed for at sende en mail eller ringe til butikken. Der er ikke mulighed for at chatte i deres webshop, men der er mulighed for at chatte med dem på deres Facebook side. De er altid rigtig søde og behjælpelige hvis du har brug for hjælp til garn og din hækling eller strikning.

Fremragende anmeldelser på Trustpilot

4. HobbyGarn

Butikken har eksisteret lige siden 2020 og er en favorit butik blandt hæklere og strikkere fordi deres priser er rigtig gode. Besøg butikken hér →

Garnproducenter

Hos HobbyGarn kan du købe garn fra 4 garnproducenter og du kan vælge mellem 53 garnmærker.

Produktudvalg

Ud over garn, finder du et godt udvalg af hæklenåle fra Clover og Drops samt en Dobbelt Tunesisk hæklenål fra Pony. De sælger de mest populære strikkepinde fra KnitPro og du kan også købe strikkepindesæt fra både KnitPro og Drops. Hos HobbyGarn finder du også tilbehør til din hækling og strikning og de har fx også uldsæber og tasker til opbevaring m.m.

Prissammenligning

Prissammenligningen viser, at HobbyGarn er lidt dyre end nogle af de andre butikker, mens den billigere end en anden butik ift. Mayflower Cotton 8/4. I prissammenligningen med Hjertegarn Naturuld, så er HobbyGarn placeret i midten af prisskalaen. I prissammenligningen med Drops Cotton Merino, så er prisen den samme hos butikkerne.

Har de tilbud?

Ja, de har en kategori hvor du kan finde flere gode tilbud.

Priser

Priserne hos HobbyGarn er i den billige ende og en ting der er rigtig godt ved at købe garn hos HobbyGarn er, at de kører med det der hedder garn til dagspriser.

Prisgaranti

Nej, de har ikke prisgaranti.

Mængderabat

Nej, de har ikke mængderabat.

Fragt

HobbyGarn sender kun ordre med Track and Trace, så du kan følge din ordre fra bestilling, og frem til du modtager den, eller har fået den udleveret.

Gratis fragt?

Du kan opnå gratis fragt ved køb for over 500,00 kr., og dine varer bliver leveret med GLS.

Brugervenlighed

HobbyGarn er nem og overskuelig at finde rundt i. HobbyGarn butikken er enkel og simpel.

Bestilling/Afsendelse/Betaling/Levering/Tryghed

Det er nemt og trygt at bestille varer og betale i HobbyGarn. Jeg fik med det samme en ordrebekræftelse pr. e-mail og senere samme dag endnu en e-mail med besked om, at varen var afsendt. Leveringen skete dagen efter.

Leveringstid 1 – 3 hverdage.

Kundeservice

Du har er både mulighed for at sende en mail og ringe til HobbyGarn. Du har også mulighed for at sende en chat besked til dem på deres Facebookside.

Hvis du har brug for hjælp?

De er altid rigtig søde og behjælpelig hvis du har nogle spørgsmål eller har brug for hjælp til garn, redskaber og tilbehør til din hækling eller strikning.

Gode anmeldelser på Trustpilot

5. Kreativgarn

Denne butik har eksisteret lige siden 2001 og er en storfavorit blandt mange hæklere og strikkere fordi de har mange garner som andre garnbutikker ikke har. Det kan du se hér →

Garnproducenter

Her kan du købe garn fra 18 garnproducenter, hvor du kan vælge imellem 89 garnmærker, og der kommer ind imellem nye mærker i butikken.

Produktudvalg

Ud over garn finder du et godt udvalg af redskaber, ligesom du også kan købe meget forskelligt tilbehør til din hækling og strikning. De har også flere tasker og etuier m.m. fra muud.

Priser

I prissammenligningen ligger Kreativgarn i midten med garnet Léttelopi. Det samme gør sig gældende for garnet Álafosslopi og Hjertegarn Naturuld. Så butikken er hverken den billigste eller dyreste.

Har de tilbud

Ja de har en kategori der hedder ”Udsalg” hvor du finder du flere gode tilbud på garn osv.

Priser

Priserne hos Kreativgarn er som sagt hverken de højeste eller laveste men ligger på et fornuftigt niveau sammen med andre butikker.

Prisgaranti

Nej, de har ikke prisgaranti.

Mængderabat

Nej, de har ikke mængderabat.

Fragt pris

Med PostNord fra 35,00 kr. til pakkeshop, med DAO og GLS fra 49,00 kr. til pakkeshop.

Gratis fragt

Hvis du køber for 400,00 kr. eller derover er forsendelsen gratis.

Brugervenlighed

Kreativgarns webshop er meget nem og overskuelig at finde rundt i. Den er holdt i et stilrent design, så der er ingen forstyrrende elementer. I forbindelse med mine køb synes jeg at den er rigtig nem at finde rundt i.

Bestilling/Afsendelse/Betaling/Levering/Tryghed

Det er utrolig nemt og trygt at bestille og betale i Kreativgarns webshop. Jeg fik en mail med ordrebekræftelsen samme dag, og dagen efter fik jeg en mail om at min ordre var afsendt. Pakken blev leveret 2 dage efter bestillingen.

Leveringstid med PostNord 1 – 2 hverdage.

Leveringstid med DAO og GLS 2 – 3 hverdage.

Kundeservice

Du kan både sende en mail hvor de svarer hurtigt tilbage, men du kan også ringe til dem.

Hvis du har brug for hjælp

De er altid behjælpelige, søde og venlige med at svare på spørgsmål. Det gælder både hvis du har brug for hjælp til garn og til din hækling eller strikning. Du har også mulighed for at skrive en besked på Facebook, her svarer de også ret hurtigt.

Gode anmeldelser på Trustpilot

6. Nordisk Garn

Butikken har eksisteret lige siden 1975 og er en favorit blandt mange hæklere og strikkere fordi deres priser er rigtig gode. Besøg butikken hér →

Garnproducenter

Hos Nordisk Garn kan du købe garn fra 3 forskellige garnproducenter, hvor du kan vælge imellem 21 forskellige garnmærker.

Produktudvalg

Ud over garn, finder du også strikkerundpinde og strømpepinde fra Addi, samt et par andre værktøjer til dit garn og din strikning. Og så kan du også købe bøger, som de har en del af.

Prissammenligning

I prissammenligningen med garnerne Léttelopi og Álafosslopi er Nordisk Garn billigere.

Har de tilbud?

Nej, de har ikke en kategori med tilbud.

Priser

Priserne hos Nordisk Garn ligger på niveau med flere andre butikker.

Prisgaranti

Nej, de har ikke prisgaranti.

Mængderabat

Nej, de har ikke mængderabat.

Fragtpris

Med PostNord fra 40,00 kr. til pakkeshop og fra 70,00 kr. ved omdeling til private.

Gratis fragt

Hvis du køber for 500,00 kr. eller derover er forsendelsen gratis.

Brugervenlighed

Nordisk Garn webshop er meget nem og overskuelig at finde rundt i. Den er holdt i et stilrent design, så der er ingen forstyrrende elementer. I forbindelser med mine køb, synes jeg at den er rigtig nem at finde rundt i.

Bestilling/Afsendelse/Betaling/Levering/Tryghed

Det er utrolig nemt og trygt at bestille og betale i Nordisk Garn webshop. Jeg fik en mail med ordrebekræftelsen samme dag og dagen efter fik jeg en mail om at min ordre var afsendt. Pakken blev leveret 2 dage efter bestillingen.

Leveringstid 1 – 3 hverdage.

Kundeservice

Du kan både sende dem en mail eller ringe til dem, men du kan også skrive en privat besked til dem på Nordisk Garns Facebook side. De svarer hurtigt tilbage og dette gælder både på mail og i en privat besked på Facebook siden.

Hvis du har brug for hjælp

De er altid behjælpelige, søde og venlige med at svare på spørgsmål og dette gælder både hvis du har brug for hjælp til garn og til din hækling eller strikning.

Mange gode anmeldelser på Trustpilot

7. Ofeig & Ko

Butikken har eksisteret siden 2014 og er også en favoritbutik blandt mange hæklere og strikkere. Besøg Ofeig & Ko →

Garnproducenter

Du kan købe garn fra 13 garnproducenter og du kan vælge mellem 60 garnmærker.

Produktudvalg

Ud over garn, finder du også de populære uldsæber fra Eucalan, Hjelholts Uldsæbe, Ístex Lopi Uldsæbe og Ístex Lopi Sæbebar. Så kan du købe hæklenåle fra både KnitPro, Clover og de tykke fra Hoooked og de har strikkepinde fra både KnitPro og Addi. Der er også en del redskaber og tilbehør, muud tasker og kurve. Ofeig & Ko er en butik hvor du finder alle de ting du har brug for til både din hækling, strikning og dig selv.

Prissammenligning

Hjertegarn Natur uld er lidt billigere end de øvrige sammenlignede butikker og også Ístex Lopi Alafosslopi og Lettlopi er billigere hos Ofeig & Ko.

Tilbud

Ja, de har en kategori med udsalg, hvor du kan spare penge på både garn, redskaber m.m.

Priserne

Ofeig & Ko har priser på niveau med de øvrige og er lidt billigere med nogle varer, så derfor er denne butik rigtig god at købe garn, redskaber og tilbehør til din hækling og strikning.

Prisgaranti

Nej, de har ikke prisgaranti.

Mængderabat

Nej, de har ikke mængderabat.

Fragtpriser – levering i Danmark

Alle pakker leveres med GLS.

Få leveret til nærmeste pakkeshop pris fra 42,00 kr.

Få leveret privat med omdeling fra 70,00 kr.

Gratis fragt

Hvis du køber for mindst 500,00 kr. kan du få pakken leveret gratis til nærmeste pakkeshop/butik i Danmark.

Brugervenlighed

Ofeig & Ko webshop er meget nem og overskuelig at finde rundt i. Den er holdt i et stilrent design, så der er ingen forstyrrende elementer. I forbindelser med mine køb, synes jeg at den er rigtig nem at finde rundt i.

Bestilling/Afsendelse/Betaling/Levering/Tryghed

Det er nemt og trygt at bestille og betale i Ofeig & Ko webshop. Jeg fik en mail med ordrebekræftelsen samme dag, og dagen efter fik jeg en mail om at min ordre var afsendt. Pakken blev leveret 2 dagen efter bestillingen.

Leverings tid 1 – 4 hverdage.

Kundeservice

Du kan både sende dem en mail eller ringe til dem, men du kan også skrive en privat besked til dem på Ofeig & Kos Facebook side. De svarer hurtigt tilbage og det gælder både på mail og i en privat besked på Facebook side.

Hvis du har brug for hjælp

De er altid behjælpelige, søde og venlige med at svare på spørgsmål, både hvis du har brug for hjælp til garn og til din hækling eller strikning og opskrifter.

Gode anmeldelser på Trustpilot

8. Selfmade

Butikken er mest kendt som Stoff og Stil og den har eksisteret lige siden 1984, det er også en af favoritbutikkerne blandt hæklere, strikkere og dem der syr. Se butikken hér→

Garnproducenter

Hos Selfmade kan du købe garn fra 4 garnproducenter, hvor du kan vælge mellem 68 garnmærker.

Produktudvalg

De har hæklenåle fra både Clover, Prym og Tunesisk hæklenål fra Pony. De har strikkepinde fra Addi og Pony. Der er tasker og net fra både Fraya og Selfmade.

Andre kreative ting

Symaskiner, metervarer, tilbehør til syning, smykkefremstilling, hobbykit, Hama strygeperler og stiftplader, Lampefremstiling, Linoleum og meget mere.

Prissammenligning

Selfmade ligger på niveau prismæssigt for Dale Garn – Lerke med de øvrige sammenlignede butikker. Garnet fra Du Store Alpakka – Sterk er billigere end den sammenlignede butik og Lana Grossa – Cool Wool koster det samme i begge butikker.

Tilbud

Ja, de har en kategori med tilbud, hvor du kan spare penge på både garn, redskaber m.m.

Priserne

Priserne er på niveau med de generelt billigste butikker, så her kan alle være med.

Prisgaranti

Nej, de har ikke prisgaranti.

Mængderabat

Nej, de har ikke mængderabat.

Fragtpriser

Med GLS med max 100 gram fra 20,00 kr., og med PostNord til pakkeshop fra 40,00 kr.

Gratis fragt

Hvis du køber for mindst 500,00 kr. kan du få pakken leveret gratis til nærmeste pakkeshop/butik i Danmark.

Brugervenlighed

Selfmade webshop er meget nem og overskuelig at finde rundt i. Den er holdt i et stilrent design, så der er ingen forstyrrende elementer. I forbindelser med mine køb, synes jeg at den er rigtig nem at finde rundt i.

Bestilling/Afsendelse/Betaling/Levering/Tryghed

Det er nemt og trygt at bestille og betale i Selfmade webshop. Jeg fik en mail med ordrebekræftelsen samme dag, og dagen efter fik jeg en mail om at min ordre var afsendt. Pakken blev leveret 2 dagen efter bestillingen.

Kundeservice

Du kan både sende dem en mail eller ringe til dem, men du kan også skrive en privat besked til dem på Selfmades Facebook side. De svarer hurtigt tilbage, og dette gælder både på mail og i en privat besked på Facebook side.

Hvis du har brug for hjælp

De er altid behjælpelige, søde og venlige med at svare på spørgsmål og det gælder både hvis du har brug for hjælp til garn og til din hækling eller strikning og opskrifter.

Top anmeldelser på Trustpilot

ET GODT RÅD!

Hvis du modtager et andet mærke end det du har bestilt, og garnbutikken fortæller dig, at produktet er det samme og/eller kvaliteten er den samme fordi det bliver fremstillet samme sted, så kan du ikke regne med at det er korrekt. Det er naturligvis op til dig, om du vil acceptere at have fået tilsendt et andet mærke end det du bestilte, eller om du vil have produktet byttet.

SÅDAN ER DE BEDSTE GARNBUTIKKER MED GARN OG STRIKKE-/HÆKLETILBEHØR UDVALGT?

I de seneste par år er der kommet mange nye webshops til. Rigtig mange endda. Der er dog en håndfuld af dem, som for mig er de vigtigste, når jeg køber garn, hæklepinde, strikkepinde og tilbehør. Men hvilken en af de otte butikker, er så den bedste eller billigste osv. har jeg indtil nu kun haft en mavefornemmelse af. Derfor satte jeg mig for at gå lidt mere objektivt til værks til denne artikel.

Et konkret svar

For at få så konkret et svar som muligt, satte jeg nogle kriterier eller punkter op, som skulle undersøges. Og jeg foretog et par testkøb i hver af de otte shops, så de i forhold til bestilling og levering kunne måles på en fair måde. Da alle otte shops ikke har det nøjagtig samme udvalg, er sammenligningen af priser foretaget ud fra disse garner: Mayflower Cotton 8/4, Hjertegarn Naturuld, Drops Cotton Merino, Ístex Lopi Álafosslopi og Ístex Lopi Léttelopi, Dale Garn Lerke, Du Store Alpakka Sterk og Lana Grossa Cool Wool. I sammenligningen imellem butik 1 og 2, er den lavet ud fra KnitPro SmartStix rundpinde og KnitPro SmartStix strømpepinde.

Et realistisk indblik

Dette giver et mere reelt sammenligningsgrundlag, men vær opmærksom på, at der er tale om et øjebliksbillede. Der kan løbende være tilbud i kortere og længere tid, hvorfor du kan opnå besparelser ved at vente på disse.

De 12 kriterier

1 Garnmærker: Har garnshoppen et bredt udvalg af garn og farver i de forskellige garnmærker og typer.

2 Produktudvalg: Har shoppen et godt udvalg af strikke- og hækletilbehør?

3 Priser: Er shoppen dyr eller billig og er der tilbud eller rabatter?

4 Fragtpriser: Kan du opnå fri fragt?

5 Brugervenlighed: Er garnshoppen nem at finde rundt i?

6 Bestilling: Hvor lang tid gik der fra bestillingen til modtagelse af ordrebekræftelsen?

7 Afsendelse: Hvor lang tid gik der til, at jeg modtog besked om, at min vare var afsendt?

8 Betaling: Er det sikkert, nemt og overskueligt at foretage betaling?

9 Levering: Hvor lang tid gik der fra bestilling til modtagelse af varen?

10 Levede varen op til produktbeskrivelsen og svarede den til billedet i shoppen?

11 Kundeservice: Hvordan er shoppens kundeservice/kontaktmulighed?

12 Forbrugertryghed: Er det trygt og sikkert at handle i garnshoppen?

GÅR DU KUN EFTER PRISEN

Hvis du udelukkende går efter priser når du fx køber garn, er det en god idé også at se på fragtomkostningerne. I mange tilfælde kan den samlede pris (køb + fragt) være lavere i en shop, selvom selve varen er dyrere end i en anden garnshop. Så tjek altid fragtpriserne.

ER DU OPMÆRKSOM PÅ DETTE, NÅR DU KØBER GARN OG TILBEHØR I ONLINE GARNBUTIKKER?

Der er en række punkter, du skal være opmærksom på, når du handler i webshops.

1. Du skal kunne finde webshoppens handelsbetingelser.

Hvorfor? Når du gennemfører et køb i en webshop, bliver du bedt om at krydse af, at du accepterer dem. Hvor tit læser du handelsbetingelserne? Det er her der som regel står hvem der ejer webshoppen, leveringsbetingelser, returret osv.

2. Du skal i webshoppen, kunne finde det der hedder persondatapolitik og cookies.

Hvorfor? Det er ligeledes et krav, at webshoppen skilter med persondata- og cookiepolitikken. Du skal oplyses om, hvilke data om dig, der gemmes og hvordan. Ligeledes om din færden i webshoppen bliver registreret ved hjælp af det der kaldes cookies.

3. Du skal sikre dig, at din betaling forgår via en betalingsgateway.

Hvorfor? Det er din sikkerhed for, at kortoplysninger ikke kan opsnappes af hverken webshoppen eller andre. En betalingsgateway er i realiteten en sikker forbindelse mellem shoppen og banken. Den fungerer forenklet sagt som en dankortterminal.

4. Du skal sikre dig, at du først betaler, når varen fremsendes til dig.

Hvorfor? Reglerne er, at en webshop først må hæve beløbet fra dit betalingskort, når varen er afsendt til dig.

5. Du skal sikre dig, at det du skal betale, er det samme beløb, der også bliver trukket på dit kort.

Hvorfor? En webshop må ikke trække flere penge end det fremgår af fakturaen eller ordrebekræftelsen. Hvis betalingskortgebyret bliver pålagt dig at betale, så skal det fremgå af fakturaen eller i det mindste af handelsbetingelserne.

6. Du skal sørge for, at du modtager en faktura på dit køb.

Hvorfor? Det er dit garantibevis og bevis på, at du har købt varer i shoppen. Den svarer til kvitteringen, du får i en fysisk forretning.

7. Du skal aldrig betale med bankoverførsel.

Hvorfor? Hvis du betaler med bankoverførsel, har du ingen rettigheder, hvis dine varer ikke kommer frem. Det er kun når du betaler med betalingskort (kredit- eller debetkort), at du kan gøre indsigelse i banken og denne kan holde dig skadesløs.