Om Garnmasken billed af en tunika jeg et igang med at strikker

Indeholder reklamer

OM GARNMASKEN

Opdateret december 2023

Om Garnmasken kan jeg fortælle dig at den handler om strikning og hækling, og de to fylder en meget stor del af mit liv, og det er ikke kun det med at strikke eller hækle efter en eller anden opskrift. Det er lige så meget min store interesse, for de mange forskellige garn typer der findes.

Lidt andre informationen om garnmasken

Min hjemmeside er blevet langt større og mere omfangsrig, end jeg havde forestillet mig til at begynde med. Jeg er superglad for, at den bliver besøgt og brugt af så mange, som den gør, men det har også gjort den mere omkostningskrævende.

Udgifterne på garnmasken

Hostingen, eller webhotellet, bliver dyrere og dyrere jo større siden bliver og jo flere besøgende der er, og domænet skal fornys en gang om året osv.

Links du ser her på Garnmasken

Alle sider og artikler her på Garnmasken indeholder produkter som jeg selv vælger hos mine kommercielle partnere, og jeg køber og bruger selv disse produkter. På denne måde, kan jeg designe nye hækle- og strikkeopskrifter her til Garnmasken. Ved at gøre det på denne måde, så kan Garnmasken forblive gratis for dig som læser at bruge. Jeg køber også andre produkter, og alle disse produkter bruger jeg til at skrive artikler om, som jeg ved kan være gode at vælge til din hækling og strikning. Dette gør jeg fordi, det kan være en hjælp til dig, så du nemmere kan finde hen til de butikker der har et godt udvalg af disse produkter.

Nørde med garn

Jeg holder meget af at nørde med de forskellige garntyper, og gå på opdagelse i, hvordan de er at hækle eller strikke med. Jeg finder også frem til om de er bedst til enten at hækle eller strikke med, eller om de fungerer godt til begge dele.

Mine favoritgarner

Mit favoritgarn er 100 % bomuldgarn af garntypen 8/4, hvilket jeg også holder meget af at arbejde med. Men uldgarn er også utrolig lækkert, og der findes utrolig mange typer og kvaliteter, så derfor er denne garntype også noget jeg både hækler og strikker med.

LIDT OM MIG OG MIN HÆKLING OG STRIKNING

Jeg bliver tit spurgt om hvor længe jeg enten har hæklet og strikket? og om hvilke en af de to der er min favorit?

Dette er rigtig svært at svare på, så jeg vil først fortælle om hvor længe jeg har hæklet og strikket. Mange kender til det, hækling og strikning vi lærte i skolen. Jeg lærte at strikke i skolen. Men det var rigtig kedeligt, så derfor kom jeg først sådan for alvor igang med at strikke da jeg var omkring 18 år. Hækling lærte jeg ikke i skolen, det var min tante der lærte mig at hækle og det var da jeg var 15 år, men jeg har holdt pause ind imellem.

I starten

En af de ting der i starten for mig var rigtig svært, var den måder hækleopskrifter eller strikkeopskrifter var skrevet på. Det lød som noget der nærmest var uforståeligt, og opskrifterne indeholder alle mulige forkortelser og symboler som jeg havde rigtig svært ved at finde ud af. Men er det ikke bare sådan for os alle sammen, at når vi skal lære noget nyt, da tager det altid lige lidt tid, inden vi forstår det.

Hvad er din favorit?

Hvilken en er så min favorit hmm Ja! det jo et rigtig godt spørgsmål, men det kan jeg faktisk ikke svare på. Grunden til at jeg ikke kan svare på det er fordi, jeg holder lige meget af hækling og strikning.

Hvad gør jeg mest?

Men jeg hækler mere end jeg strikker, og det er der som sådan ikke nogen speciel grund til. Ud over at jeg kan slapper mere af med min hækling, end jeg kan med min strikning. Det ville for andre være lige omvendt, og vi er jo forskellige mennesker så derfor har vi det jo også forskelligt.

Hækling giver mange muligheder

Når jeg hækler, kan jeg rigtig nørde, dette er både med hækleopskriften, men også de mange måder som en hæklet maske kan hækles på. Herud over så lærer jeg stadig idag 39 år efter jeg begyndte, nye måder at hækle de mange forskellige masker på, samt de mange nye hækleteknikker der er kommet til.

Hvor meget hækler og strikker jeg

Jeg hækler og strikker stort set hver eneste dag, dog holder jeg ind imellem en eller et par dags pause, så mine finger og hænder lige kan få lidt ro, hvilket er rigtig vigtigt.

Mine design

Når jeg designer mine egne hækle- og strikkeopskrifter, så bruger jeg tid på at skrive opskrifterne, så de kan hækles eller strikkes af så mange som muligt, og derfor er alle mine opskrifter skrevet detaljeret.

Du kan her finder alle mine hækleopskrifter

Du finder her alle mine strikkeopskrifter

Om garnmaskens opskrifter i forkortelser

Du vil finde opskrifter på garnmasken som er skrevet i forkortelser, og jeg har valgt at skrive dem med forkortelser, fordi det enten er en opskrift hvor der bruges meget få basisteknikker. Jeg skriver ind imellem nogle af mine opskrifter i både en detaljeret udgave og i en forkortelser, dette er fordi det har givet mening at skrive dem i begge udgaver.

Mine egne erfaringer

Min egen erfaring med hækling og strikning, har gang på gang vist og fortalt mig hvor svært det kan være at komme igang med at hækle og strikke. Derfor besluttet jeg mig for et par år siden, at lave denne hjemmeside. Fordi jeg syntes det skal være nemt at komme igang med, enten at hækle eller strikke.

HÆKLING OG STRIKNING HVORDAN OG HVOR KAN DU KOMME I GANG

Jeg ved det at komme igang med at strikke eller hækle, kan være lidt af en udfordring, og specielt hvis det ikke er noget du har arbejdet med før.

Tanken med og om garnmasken

Mine tanke med Garnmasken er at give dig muligheden for, at komme igang med at strikke eller hækle uden, at det skal være alt for omstændigt og besværligt.

Lidt besværligt vil det være

Du skal være opmærksom på at det nok ikke helt kunne undgås, for der vil altid være en del ting du har brug for at vide, at sætte dig ind i eller få vist. Men ved hjælp på garnmasken kan dette gøres på en overskuelig måde, og det er her denne siden kan være en stor hjælp til dig.

HVOR KAN DU KOMME IGANG MED AT HÆKLE OG STRIKKE

Du kan komme igang med at lærer at hækle, ved hjælp af min Hækling for begyndere

Vil du igang med at lærer at strikke, så kan du her komme igang med Strikning for begyndere

GARN OG REDSKABER

Jeg beskriver forskellige typer garn og redskaber som du har brug for at anskaffe dig, for at komme igang med enten at strikke eller hækle. Lige ledes skrive jeg om de forskellige garntyper, da dette kan være en hjælp når du skal ud at købe garn til dit håndarbejde.

Hjælp til forkortelser

Hvis du syntes det er svært at finde ud af hvad de mange forkortelser betyder, så kan du finde dem her på siden under forkortelser

OPSKRIFTER

Rundt omkring på nettet findes der rigtig mange opskrifter, men et af mine favoritsteder er Drops Design og deres hjemmeside hedder Garnstudio Grunden til at det er mit favoritsted, er fordi de har rigtig mange opskrifter du kan gå på opdagelse i.

De har hjælpevideoer

Herudover er det også muligt at se forskellige hjælpe videoer, og det er både på de mange teknikker der bruges indenfor hækling og strikning. Du kan også se video på de mange forskellige hæklemønster du kan hækle, og på de mange strikkemønster du kan strikke.

Her kan du finde og se alle videoerne

Et andet godt sted på internettet

Mit andet favoritsted er Ravelry her er du dog nødt til at, oprette en profil for at kunne komme ind. Det er ikke noget der tager lang tid og når først det er gjort, så er det et sted hvor du kan søge efter mange informationer både i forbindelse med din strikning og hækling.

Du kan gå på mere opdagelse på Ravelry

Men der er meget mere at gå på opdagelse i. Du kan finde hækleopskrifter og strikkeopskrifter, du har mulighed for at tilmelde sig forskellige grupper, hvor medlemmer er gode til at hjælpe hinanden samt meget mere.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Hvis du har brug for hjælp til størrelser på hæklenåle eller strikkepinde, så kan du finde de fleste her på garnmasken. Jeg har også skrevet oversættelserne fra de engelske og canadiske samt de to usa størrelser til de danske, så du nemt kan se hvilken størrelse du skal bruge når du hækler eller strikker efter opskrifter på engelsk.

Her finder du hæklenåle og strikkepinde størrelserne

HÆKLESYMBOLER OG STRIKKESYMBOLER

Hæklesymboler

Jeg arbejder selv med mønster til hækling, der er lavet som diagrammer / tegninger af symboler. Disse diagrammer eller tegninger er lavet af små hæklesymboler, og hvert symbol har deres egen betydning, dette er noget som funger bedst for mig.

Strikke symboler

Når jeg selv strikker, så er det de skrevne opskrifter jeg arbejder udfra, men jeg strikker også efter strikkemønster der er tegnet med de forskellige strikkesymboler

Fair isle strikning

Herud over så er jeg vild med det der hedder Fair Isle mønstre, og dem findes der rigtig mange af både i bøger og rundt omkring på internettet.

HJÆLP TIL OVERSÆTTELSER AF OPSKRIFTER PÅ ENGELSK

Hvis du har fundet en opskrift på engelsk eller amerikansk og har brug for at få den oversat, så kan du finde hjælp via denne liste med oversatte ord her Oversættelser

Hækling og strikning er meget populært

Der sker rigtig meget indenfor strikning og hækling, og det er blevet modernet og ikke bare at strikke og hækle men også, at gå med tøj der er håndlavet. Derfor håber jeg at du kan få gavn af det som jeg skriver eller har skrevet her på siden, og måske end da blive fristet til selv at komme igang.

HER PÅ GARNMASKEN

Hvis der er noget som du er i tvivl om, eller har brug for hjælp til at komme igang, er du velkommen til at sende en email til mig på Garnmasken

Alt teksen her på siden

Til sidst vil jeg nævne, at alt den tekst der kan læses her på Garnmasken er formuleret af mig selv. Det er ikke tilladt at kopiere indholdet. Se venligst ophavsret

Rigtig god fornøjelse med din hækling og strikning.

BØGER OG OPSKRIFTER

Opskrifter på internettet

For nogen kan det nærmest være uoverskueligt, at skulle side og kigge rundt på internettet for at finde frem til opskrifter.

Skrevne bøger, hæfter og opskrifter

Vil være en rigtig gode ide at købe, fordi de har rigtig mange gode forklaringer og beskrivelser på det med at komme igang med at hækle eller strikke. De indeholder også gode og udførlige billedvejledninger på mange af de mønstre og teknikker som du kan hækle og strikke, så de er gode at investere.

Jeg køber stadig flere bøger

Jeg investerer stadig i bøger, og der kommer hele tiden nye, og du kan finde rigtig mange spændende bøger. Jeg er sikker på du også er på udkig efter lækkert garn, og der er ikke noget bedre en gode tilbud på garn. Så herunder finder du den butik som jeg køber mine bøger og garner hos, for denne butik har altid gode tilbud på garn, redskaber og andet tilbehør til din hækling og strikning.