Mahala Mandala firkant hækleopskrift

Design af Yuliya Nilssen fra YULIhandmade

Dansk oversættelse af Anne-Pia Hansen

Mahala Mandala firkanten hækleopskrift er designet af Yuliya Nilssen og ejer YULIhandmade som er en jeg følger, og jeg er total vild med hendes hækling.

Denne Mahala Mandala firkant er utrolig smuk, og kan hækles i mange forskellige farvekombinationer. Ved at hækle flere af denne Mahala Mandala firkant og i forskellige farver, da vil alle firkanterne ændre udseende. Du kan vælge at hækle dine Mahala Mandala firkanter sammen til sidste, og du kan hækle mange forskellige kreationer med dine Mahala Mandala firkanten. Det er lige fra et etui, en pung, en taske, et tæppe samt mange andre.

I forbindelse med designet og hækleopskriften af denne Mahala Mandala firkant, har jeg fået tilladelse til at oversætte hækleopskriften til dansk. Jeg har samtidig fået lov til, at bruge billedet af hæklediagramet til denne Mahala Mandala firkant hækleopskrift. Dette hækle diagram er det anden sidste billed, du kan se under hele hækleopskriften. Alle andre billeder og billed vejledningerne som du kan se i denne hækleopskrift, er mine egne billed vejledninger.

Det skal du bruge:

5 forskellige farver 100 % bomuld:

Farve 1 Drops Safran, i farven Lysegrøn nr. 31, eller i den farver du gerne vil have den i.

Farve 2 Drops Safran, i farven Cerise rød nr. 15, eller i den farve du gerne vil have den i

Farve 3 Drops Safran, i farven Gammel rosa Safran nr 02, eller i den farve du gerne vil have den i.

Farve 4 Drops Safran, i farven Pink Safran nr. 55, eller i den farve du gerne vil have den i.

Farve 5 Drops Safran, i farven Mørke grøn Safran nr. 05, eller i den farve du gerne vil have den i.

Hæklenål nummer 3:00 millimeter

1 Stoppenål, den skal du bruge til at sy garnenderne ind på bagsiden.

Hækleteknikker du skal hækle i Mahala Mandala firkant hækleopskrift:

Luftmaske

Magisk ring

Kædemaske

Fastmaske

Halv stangmaske

Stangmaske

Inden du går i gang med at hækle efter denne Mahala Mandala firkant hækleopskrift:

Start med at læse hele denne hækleopskrift igennem, inden du begynder at hækle firkanten.

Når du skal starte på at hækle denne firkant, da skal du hækle det der hedder en Magisk Ring. DU kan se på billed vejledningen herunder, hvordan du skal starte og hækle i sådan en.

Hver række starter med en ny farve garn, og du skal derfor afslut vær række ved, at klippe garnet en godt 10 centimeter fra hæklenålen. Lige efter du har hæklet den sidste maske på en række, da trækker du i løkken og strammer lidt til, lige som du kan se jeg gør på billedet herunder. Du stikker din hæklenål ind i igennem den første maske, det er den du startet med at hækle da du begyndte, at hækle den pågældende række. Vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem den maske, stik din hæklenål ind igennem den sidste hæklet maske, men du skal stikke hæklenålen ind bag fra og ud igennem masken. Viklet garnet om din hæklenål, og træk det igennem masken og stram til.

Du vil herefter have 2 garnender på bagsiden af din hæklearbejde, dem skal du nu binde et råbåndsknob af. På billed vejledningen her op over, kan du se hvordan du laver et råbåndsknob.

Når du skal hækle række 3, da skal du hækle 1 fastmaske i den første halve stangmaske. Herefter hækler du 1 halv stangmaske i en af fastmaskerne på række 1, du vil kunne se hvordan jeg hæklet det på billed vejledningen, som du kan se lige neden under række 3.

Mahala Mandala firkant hækles over 8 rækker, hvor den ottende række bliver en afsluttende pynte kant.

Mahala Mandala firkant hækleopskrift:

Start med at lave en magisk ring med farve 1, hvis du er i tvivl om hvordan du gør, så kan du se hvordan jeg har gjort på billedet lige herunder række 1.

Række 1:

Farve 1.

Hækle 12 halve stangmasker, ned i den magiske ring.

Afslut række 1 ved, at klippe garnet en godt 10 centimeter fra hæklenålen.

Nu trækker du i løkken på din hæklenål og strammer lidt til, lige som du kan se jeg har gjort på billed vejledningerne lige under den Magiske Cirkel. Du stikker din hæklenål ind i igennem den første halve stangmaske, det er den du startet med at hækle, da du begyndte på række 1. Vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem den halve stangmaske, stik din hæklenål ind igennem den sidste hæklet halve stangmasker, men du skal stikke hæklenålen ind bag fra og ud igennem masken. Viklet garnet om din hæklenål, og træk det igennem masken og stram til.

Række 2:

Farve 2.

Start med at hækle 2 halve stangmasker med farve 2 i den første halve stangmaske, *hækle 2 halve stangmasker i den næste halve stangmaske*.

Gentag fra * til * rækken rundt.

Afslut række 2 ved, at klippe garnet en godt 10 centimeter fra hæklenålen.

Nu trækker du i løkken på din hæklenål og strammer lidt til, lige som du kan se jeg har gjort på billed vejledningerne lige under den Magiske Cirkel. Du stikker din hæklenål ind i igennem den første halve stangmaske, det er den du startet med at hækle, da du begyndte på række 2. Vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem den halve stangmaske, stik din hæklenål ind igennem den sidste hæklet halve stangmasker, men du skal stikke hæklenålen ind bag fra og ud igennem masken. Viklet garnet om din hæklenål, og træk det igennem masken og stram til.

Række 3:

Farve 3.

Start med hækle 1 fastmaske med farve 3 i en af de halve stangmasker, som er dem du hæklet på række 2.

Nu skal du hæklet 1 halv stangmaske ned i den halve stangmaske du hæklet på række 1, du kan se på billedet herunder hvordan jeg hækler det.

*Hækle 1 fastmaske i de næste 2 masker, og hækle 1 halv stangmaske ned i den halve stangmaske du hæklet på række 1*.

Gentag fra * til *, hele vejen rundt.

Afslut række 1 ved, at klippe garnet en godt 10 centimeter fra hæklenålen.

Nu trækker du i løkken på din hæklenål og strammer lidt til, lige som du kan se jeg gjorde på billed vejledningerne lige under den Magiske Cirkel. Du stikker din hæklenål ind i igennem den første fastmaske, det er den du startet med at hækle, da du begyndte på række 3. Vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem den fastmaske, stik din hæklenål ind igennem den sidste hæklet masker, men du skal stikke hæklenålen ind bag fra og ud igennem masken. Viklet garnet om din hæklenål, og træk det igennem masken og stram til.

Række 4

Farve 4.

Start med at hækle 1 fastmaske i en af maskerne, på samme måde som du startet række 3 med.

*hækle 1 fastmaske i alle masker*.

Gentag fra * til * rækken rundt.

Afslut række 1 ved, at klippe garnet en godt 10 centimeter fra hæklenålen.

Nu trækker du i løkken på din hæklenål og strammer lidt til, lige som du kan se jeg har gjort på billed vejledningerne lige under den Magiske Cirkel. Du stikker din hæklenål ind i igennem den første fastmaske, det er den du startet med at hækle, da du begyndte på række 4. Vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem fastmasken, stik din hæklenål ind igennem den sidste hæklet maske du hæklet her på række 4, men her skal du stikke din hæklenål ind bag fra og ud igennem masken. Viklet garnet om din hæklenål, og træk det igennem masken og stram til.

Række 5:

Farve 5.

Start med at hækle 1 stangmaske i en af fastmaskerne, du har hæklet lige før 1 halv stangmaske på række 3. Hækle 2 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i den samme fastmaske, hækle 1 luftmaske.

*hækle 1 stangmaske i den næste fastmaske som lige før den efterfølgende halve stangmaske, hækle 2 luftmasker, hækle 1 stangmaske i den samme fastmaske, og hækle 1 luftmaske*.

Gentag fra * til * rækken rundt.

Afslut række 1 ved, at klippe garnet en godt 10 centimeter fra hæklenålen.

Nu trækker du i løkken på din hæklenål og strammer lidt til, lige som du kan se jeg har gjort på billed vejledningerne lige under den Magiske Cirkel. Du stikker din hæklenål ind i igennem den første stangmaske, det er den du startet med at hækle, da du begyndte på række 5. Vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem stangmasken, stik din hæklenål ind igennem den sidste hæklet luftmaske, men du skal stikke hæklenålen ind bag fra og ud igennem masken (du kan se hvordan jeg gør på billedet herunder). Viklet garnet om din hæklenål, og træk det igennem luftmasken og stram til.

Række 6:

Farve 2.

Start med at hækle 1 fastmaske omkring den 1 luftmaske som du hæklet imellem 1 stangmaske – 2 luftmasker og 1 stangmaske på række 5.

*Hækle 1 luftmaske og hækle så 1 halv stangmaske omkring de 2 luftmasker på række 5, hækle 3 stangmasker omkring de samme 2 luftmasker, og hækle 1 halv stangmaske omkring de samme 2 luftmasker. Hækle 1 luftmaske, og hækle 1 fastmaske omkring den ene luftmaske som kommer lige efter*.

Gentag fra * til *, rækken rundt.

Afslut række 1 ved, at klippe garnet en godt 10 centimeter fra hæklenålen.

Nu trækker du i løkken på din hæklenål og strammer lidt til, lige som du kan se jeg har gjort på billed vejledningerne lige under den Magiske Cirkel. Du stikker din hæklenål ind i igennem den første stangmaske, det er den du startet med at hækle, da du begyndte på række 6. Vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem stangmasken, stik din hæklenål ind igennem den sidste hæklet luftmaske, men du skal stikke hæklenålen ind bag fra og ud igennem maske. Viklet garnet om din hæklenål, og træk det igennem luftmasken og stram til.

Række 7:

Farve 1.

Hækle 1 stangmaske i den anden stangmaske af 3, som du hæklet på en af buerne på række 6. Hækle 1 luftmaske, og hækle 1 stangmaske i den samme stangmaske. Hækle 3 luftmaske og hækle 1 stangmaske i den samme stangmaske, hækle 1 luftmaske og hækle 1 stangmaske i den samme stangmaske.

*Hækle 3 luftmasker, og hækle så 1 stangmaske i den efterfølgende fastmaske som du hæklet på række 6.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 fastmaske i den anden stangmaske af 3 på den næste bue på række 6.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i den efterfølgende fastmaske på række 6.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 fastmaske i den anden stangmaske af 3 på den næste bue på række 6.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i den efterfølgende fastmaske som du hæklet på række 6.

Hækle 3 luftmasker og hækle 1 stangmaske i den anden stangmaske af 3, som du hæklet på den efterfølgende buer på række 6. Hækle 1 luftmaske, og hækle 1 stangmaske i den samme stangmaske. Hækle 3 luftmaske og hækle 1 stangmaske i den samme stangmaske, hækle 1 luftmaske og hækle 1 stangmaske i den samme stangmaske.

Hækle 3 luftmasker, og hækle så 1 stangmaske i den efterfølgende fastmaske som du hæklet på række 6.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 fastmaske i den anden stangmaske af 3 på den næste bue på række 6.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i den efterfølgende fastmaske på række 6.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 fastmaske i den anden stangmaske af 3 på den næste bue på række 6.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i den efterfølgende fastmaske som du hæklet på række 6*.

Gentag fra * til *, hele vejen rundt.

Afslut række ved, at hækle 3 luftmasker og klippe garnet en godt 10 centimeter fra hæklenålen.

Nu trækker du i løkken på din hæklenål og strammer lidt til, lige som du kan se jeg har gjort på billed vejledningerne lige under den Magiske Cirkel. Du stikker din hæklenål ind i igennem den første stangmaske, det er den du startet med at hækle, da du begyndte på række 7. Vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem stangmasken, stik din hæklenål ind igennem den sidste hæklet luftmaske, men du skal stikke hæklenålen ind bag fra og ud igennem maske. Viklet garnet om din hæklenål, og træk det igennem luftmasken og stram til.

Række 8:

Farve 5.

Start med at hækle 1 fastmaske omkring 3 luftmasker i et af hjørnerne på din firkant, Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 fastmaske omkring de samme 3 luftmasker.

*Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 fastmaske i den anden stangmaske som blev hæklet lige efter de 3 luftmasker på række 7.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 fastmaske i den efterfølgende stangmaske.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 fastmaske i den efterfølgende fastmaske.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 fastmaske i den efterfølgende stangmaske*.

Gentag fra * til *, rækken rundt.

Afslut række ved, at hækle 3 luftmasker og klippe garnet en godt 10 centimeter fra hæklenålen.

Nu trækker du i løkken på din hæklenål og strammer lidt til, lige som du kan se jeg gjort på billed vejledningerne lige her under hvordan jeg gør. Du stikker din hæklenål ind i igennem den første stangmaske, det er den du startet med at hækle, da du begyndte på række 8. Vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem stangmasken, stik din hæklenål ind igennem den sidste hæklet luftmaske, men du skal stikke hæklenålen ind bag fra og ud igennem maske. Viklet garnet om din hæklenål, og træk det igennem luftmasken og stram til.

Du har nu hæklet, din først Mahala Mandala firkant. Du vil ende med at have en del garnender på bagsiden, dem skal du nu sy ind på imellem nogle masker på bagsiden med stoppenålen.

Hvis du gerne vil hækle efter hækle diagrammet på denne Mahala Mandala firkant, kan du se det på billedet herunder.

Under billedet med hæklediagrammet, kan du se hvordan din færdig hæklet Mahala Mandala firkant vil komme til at se ud, når du har hæklet den færdigt.

Din Mahala Mandala firkant, kan bruges til rigtig mange forskellige ting.

Rigtig god fornøjelse med din eller dine firkanter.

🙂

Mange hilsner

Anne-Pia