hækleopskrift på vaskeklud med picot og kædemaske kant billede af den færdig hæklet vaskeklud

Del 4 i hækling for begyndere, med lette hækleopskrifter

Del 4 i hækling for begyndere med lette hækleopskrifter, har jeg skrevet en hækleopskrift til dig på en rigtig flot dækkeserviet. Hækleopskriften er blevet til ved hjælp af en video, hvor der vises hvordan denne hækleteknik hækles.

Kontakt til designeren

Det var en designer som jeg følger på facebook, som havde delt den. Den er rigtig smuk, så besluttet mig for at kontakte personen der havde lavet videoen. Det er ikke en ny hækleteknik, for jeg har set nogle billeder af den på Pinterest. Jeg har fået tilladelse til, at skrive hækleopskriften på den teknik som hun viser på videoen.

Billed vejledninger

Jeg skrev en hækleopskrift på en dækkeserviet, og i den forbindelse tog jeg nogle billeder undervejs, så du kan se hvordan hækleteknikken hækles.

Alle billederne har jeg sat sammen til billede vejledninger, og dem finder du under denne hækleopskriften.

Videoen

Vil du se videoen, så kan du finde den på hendes facebook side her:

Diyana YÜN

Hækleteknikkerne du skal hækle i del 4, indenholder luftmasker og fastmasker. Du starter med at slå et antal masker op, som er deleligt med 3. Og du skal huske at hækle 2 luftmasker, da disse er dine vendemasker når du har hæklet hver række, og skal vende dit hæklearbejde.

Når du har hæklet din vaskeklud, eller det du gerne vil hækle efter del 4´s hækleopskrift. Da kan jeg fortælle dig, at det færdige hæklet bliver meget stabilt, og strukturen er bare så smuk. Ved at afslutte del 4 med en hæklet picot kant og en kædemaske kant, får dit hæklearbejde en elegant afslutning.

Det skal du bruge

3 nøgler MAYFLOWER COTTON 8/4 i en farve der er til bundfarven

7 x 1 nøgle MAYFLOWER COTTON 8/4 der skal bruges til mønster farverne

Hæklenål nummer 3:00 millimeter

1 Stoppenål der passer med, at en garnende kan komme ind igennem nåleøjet. Du skal bruge den til, at hæfte alle garnenderne ind i dit hæklearbejde til sidst.

Hækleteknikker

Luftmasker

Luftmaske kæde af 73 luftmasker

Luftmaske kæde af 1 luftmasker, de bruges til at vende dit hæklearbejde om efter hver endt række

Fastmasker

Info til hækleopskriften på vaskeklud del 4

Under Det er meget vigtigt at du læser hele hækleopskriften igennem, inden du går igang med at hækle din dækkeserviet efter denne hækleopskrift.

Hækleopskriften

Hele hækleopskriften har jeg skrevet uden forkortelser, og alle rækker er detaljeret beskrevet.

Billed vejledninger

Jeg har indsat nogle billed vejledninger efter hækleopskriften, som jeg ved kan være en rigtig stor hjælp.

Hækleopskrift

Række 1

Slå 73 luftmasker op med din hæklenål, hækle 1 fastmaske i den anden luftmaskes nederste maskeled fra din hæklenål.

*Hækl 2 fastmaske i den efterfølgende luftmaskes nederste maskeled, spring 1 luftmaske over, og hækle så 2 fastmasker i den efterfølgende luftmaskes nederste maskeled*.

Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at hækle 1 luftmaske i den sidste luftmaskes nederste maskeled.

Hækler du med 1 farve, da hækler du 1 luftmasker og vender dit hæklearbejde.

Men hækler du derimod med flere farver, da skal nu hækle 1 luftmaske. Klip garnet over end 15 centimeter fra din hæklenål, træk nu garnenden igennem løkken på din hæklenål og stram til.

På den næste række skal du hækle i den luftmaskes nederste maskeled, som er den du sprang over da du hæklet række 1.

Hvis du hækler med flere farver, da starter du med at lave en hækleløkken.

Række 2

Hækl 1 fastmaske i den første fastmaske, det er den du afsluttet med da du afsluttet række 1.

*Hækl 2 fastmasker i luftmaskes nederste maskeled, det er den du sprang over da du hæklet række 1*.

Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at hækle afslut med at hækle 1 luftmaske i den sidste luftmaskes nederste maskeled.

Hækler du med 1 farve, da hækler du 1 luftmasker og vender dit hæklearbejde.

Men hækler du derimod med flere farver, da skal nu hækle 1 luftmaske. Klip garnet over end 15 centimeter fra din hæklenål, træk nu garnenden igennem løkken på din hæklenål og stram til.

Række 3

Hækl 1 fastmaske i den første maske, og nu fortsætter du rækken hen på denne måde:

*Stik din hækling ned igennem den yderste løkke på nummer 2 fastmaske på række 2, stik så din hæklenål videre ind igennem den fastmaske som du hæklet lige under på række 1. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem og du har nu 2 løkker på din hæklenål, vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem de 2 løkker. Du har nu hæklet den ene af 2 fastmasker, og du hækler nu den nummer 2 fastmaske på samme måde og i den samme maske*.

Gentag fra * til * rækken hen, og du skal så afslutte med at hækle 1 fastmaske i den sidste fastmaske på række 2.

Du gentager nu række 3, lige ind til din hæklet vaskeklud har den størrelse du ønsker. Når den har det, da skal du afslutte med på følgende måde. Hækle 1 luftmasker, klip garnet 10 centimeter fra hæklenålen, viklet garnenden om din hæklenål og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram til.

Med din stoppenål, hæfter du nu alle dine garnender ind imellem nogle masker. Sørg for at du får hæftet dem så godt, at de ikke kan ses på hverken forside eller bagsiden.

Hækle picot kant til del 4 i hækling for begyndere

Nu tager du det garn, som du ønsker at hækle din picot kant af. Lav en hækleløkke, og hækle 1 fastmaske i det øverste højre hjørne, hækle 3 luftmasker (dem skal du stramme lidt når du hækler dem). Hækle 1 fastmaske i den samme maske, som du lige har hæklet den første fastmaske i, og hækle så i hullet lige efter. Du kan se hvordan jeg har gjort på billedet herunder, hvor jeg hækler med det grønne garn.

Gentag dette hele vejen rundt, og afslut med at hækle 1 fastmaske i den maske lige før den hvor du startet med at hækle den aller første fastmaske i.

Afslut

Klip garnet 15 centimeter fra hæklenålen, træk nu i løkken med din hæklenål lige end til du har trukket garnenden op igennem løkken på din hæklenål. Du kan se på billede vejledninger herunder, hvordan jeg afslutter det grønne garn på en skjult måde.

Nu tager du en anden garnfarve, dette skal du bruge til, at hækle en kædemaske kant på forsiden af din vaskeklud.

Lav en hækleløkke, og stik så din hæklenål ned i det hul hvor du startet og afsluttet picot kanten. Sæt hækleløkken på din hæklenål, og træk den op igennem det hul.

Stik din hæklenål ned igennem det næste huld hvor du hæklet 1 fastmaske, vikle garnet om din hæklenål og træk det op igennem huldet og ind igennem løkken på din hæklenål.

Hækle på samme måde i alle masker, hele vejen rundt. Afslut med at hækle 1 sidste kædemaske kant i den første maske, som er den du startet med at stikke din hæklenål på og først herefter satte hækleløkken på din hæklenål. Klip garnet 15 centimeter fra din hæklenål, og træk i løkken på din hæklenål lige ind til garnenden trækkes op. Du kan se hvordan jeg hækler kædemaskekanten, på billede vejledningerne hvor jeg hækler med det røde garn næsten nederst

Hæft garnenderne

Nu tager du din stoppenål, og så tråder du den med garnenden. Stik stoppenålen ned igennem det hul som du lige har hæklet den sidste kædemaske ned i. Herefter binder du et råbåndsknob, hvis du ikke lige ved hvordan dette gøres, da kan du se det her:

Sådan binder du et Råbåndsknob, se hvordan i denne her video -> https://www.youtube.com/watch?v=w55DLHLURmw

Du syr nu garnenden ind i mellem de stikke stingene, som er dem du får på bagsiden når du hækler kædemaske kant på forsiden.

Herefter syr du alle garnender, ind imellem nogle masker på bagside, og sørg for at du syr dem så de ikke kan ses.

Nu du færdig

Du er nu færdig med at hækle del 4 i hækling for begyndere med lette hækleopskrifter, du vil om ikke så længe kunne finde 3 hækleopskrifter til del 4, og de kommer til at stå lige inden billede vejledninger herunder.

Rigtig god fornøjelse med hækleteknikken og hækleopskriften til del 4, jeg håber du får stor glæde af den.

Venlige hilsner

Anne-Pia

billede af hækleteknik med 2 fastmasker
billede 2 af hækleteknik med 2 fastmasker
billede 3 med hækleteknik med 2 fastmasker
billede 5 med hækling af 2 fastmasker i 1 maske

færdig hæklet vaskeklud billede af vaskekluden
sådan hækles picot kant billede vejledning med hvordan picot kant hækles
sådan hækle picot kant billede vejledning
billede vejledning med hvordan picot kant hækles
hæklet kædemaske kant billede på hvordan denne hækles