Hæklet stjerne tæppe

Design af Frank O´Randle

Hæklet stjerne tæppe har været helt perfekte at hækle på, efter jeg havde hæklet mit Sophie tæppe, for jeg manglet noget i min dagligdag. Dette kan måske syntes lidt underligt, men når man igennem et par måneder har hæklet på et meget stort projekt. Da er det som der kommer en tomhed der nærmest ikke er til at forklare, det var denne tomhed som jeg følte sneg sig ind da jeg var blevet færdig med Sophie tæppe.

På udkig efter en hækleopskrift til et nyt tæppe

I den forbindelse sad jeg helt tilfældigt og ledte efter en opskrift på en stjerne, og når jeg søger efter noget da er google min meget store ven. Efter at havde kigget en del rækker igennem med forskellige stjerne, da så jeg lige pludselig et tæppe som så utrolig smukt og helt unikt ud. Det hed “Galaxy of Change”. Jeg måtte kigge nærmere på det, og trykket på billedet som ledte mig ind på Ravelry. I venstre side af skærmen var der en del billeder af tæppet “Galaxy fo Change”, og til højre stod der på Amerikansk en del informationer om materialer med mere, og at hækle opskriften kunne købes som pre-ordre.

Gennem læsning af opskriften

Efter at have læst og kigget på billederne, var jeg temmelig interesseret i at købe hækleopskriften. For det tæppe vil jeg rigtig gerne igang med at hækle, så jeg købte hækleopskriften. Da jeg havde fået købt den, skulle jeg igang med at vælge hvilke farver tæppet skulle hækles i. Dette er altid noget af et puzzlespil for mig, fordi ikke nok med at tæppet er meget unikt, da var der nogle rækker i selve tæppet som er hæklet med nye farveskift. Dette giver nogle meget smukke streger og former i hele tæppet, men det er også med til at bestemte rækker bliver mere fremtrædende.

Mine tanker om garntypen

Jeg vidste til at starte med, at dette tæppe skulle hækles i 100 % bomuldsgarn 8/4. Og da jeg er meget glad for de grønne og lyserøde farver, da var jeg klar over hvilke af disse farver det skulle være. Men det var som om at der manglet en eller nogle farver, og derfor besluttet jeg mig for at tage i Søsterne Grene. Dette er jeg rigtig glad for at jeg gjorde, for de havde nemelige en lys lille som jeg er rigtig vild med. I den forbindelse besluttet jeg mig for, at den sidste farve skulle være mørke lilla.

Mit køb af garn endte med følgende 3 garnmærker

Søstrene Grene: 10 nøgler Lyse Lilla og 10 nøgler Gammel Rosa.
Coops Ideas Daily: 10 nøgler mørke lille – 12 nøgler Cerrise Rød – 10 nøgler Vintage Grøn – 3 nøgler Hvid.
Mayflower Cotton no 8 Junior: 10 nøgler Gras Grøn.

Jeg har hæklet mit “Galaxy of Change” tæppe med hæklenål nummer 3:00.


Hvilket garnmærker til hæklenål nr 3:00 og 3:50 mm?

Du kan hækle dit tæppet i mange forskellige garntyper, garnkvaliteter og garnmærker.

Du kan se udvalget af de mange forskellige garner, der passer til hæklenål nr 3:00 og 3:50 mm her

Hækle tæppet med en større hæklenål?

Køb disse garner hvis du heller hækle dit tæppe med hæklenål nr 4:00 og 4:50 mm, så har du mulighed for at vælge imellem disse her garnkvaliteter, garnmærker og garntyper.

Garn til hæklenål nr 5:00 og 5:50 mm

Og med alle de her garnkvaliteter, garnmærker og garntyper, kan du vælge at hækle dit hæklet stjerne tæppe med hæklenål nr 5:00 og 5:50 mm

Ventetiden

Det eneste jeg nu manglet, var at hækleopskriften skulle blive klar så jeg kunne komme igang med mit Stjerne Tæppe “Galaxy of Change”. Da der var gået lidt over en uge, blev hækleopskriften klar, så jeg kunne komme igang med mit tæppe. Men inden jeg kunne gå igang, ville jeg lige side og læse den igennem. Grunden til dette var, at hækleopskriften er på Amerikansk. Det var derfor vigtigt for mig til at starte med, at få helt styr på de mange hækle teknikker, så jeg var klar over hvad de alle sammen betød på dansk.

Jeg gik i gang med at hækle

Herefter begyndte jeg hækle mit Stjerne tæppe “Galaxy of Change”, og de første par rækker gik rigtig hurtigt. Men ikke nok med det, så jeg havde det rigtigt svært ved at ligge det fra mig. For jo mere jeg hæklet, jo mere ville jeg så gerne lige hækle nogle flere rækker inden jeg skulle i seng om aftenen. Jeg besluttet mig for at tage et par billeder under vejs, og du kan se dem alle her under.

Hæklet stjerne tæppe og de efterfølgende rækker

Design af Frank O´Randle

Efter at jeg havde hæklet til og med række 38, var det ret spændende at se hvordan det kom til at se ud hver gang jeg hæklet en række. Det ændret ikke kun udseendet fordi jeg hæklet farverne skiftevis, men fordi der også skulle hækles med nye hækle teknikker. Formen ændret sig også fra først at hækle rundt, til at hækle en stjerne form, for så at hækle rundt igen. Herud over så begyndte de efterfølgende rækker også, at tage længere tid fordi det blev større og større, og derfor skulle der også hækles flere masker på hver række.

De forskellige hækle teknikker som jeg hæklet i, var lige fra kædemasker – luftmasker – fastmasker – luftmasker kæder – halve og hele stangmasker – stangmasker om forreste stangmaske led og om bagerste stangmaske led samt mange flere.

På billedet herunder har jeg hæklet til og med række 52, og det målte her ialt 89 centimeter.

Hæklet stjerne tæppe og har her hæklet frem til og med række 78

Design af Frank O´Randle

Jeg havde nu hæklet halvdelen på mit hæklet stjerne tæppe, og jeg har ikke et sekund fortrudt at jeg hækler mit hæklet stjerne tæppe med de farver som du kan se. Tvært i mod, da syntes jeg at dette er en rigtig stor fordel. For på den måde så er det tydeligt at se, hvordan tæppet ændre sig efterhånden som jeg får hæklet de forskellige rækker.

Da jeg skulle hækle videre begyndte tæppet at skifte form igen, den ændret sig fra rund til en stjernet igen. Da jeg havde hæklet til og med række 78, da blev jeg vildt overrasket da jeg lagde mit hæklet stjerne tæppe “Galaxy of Change” ud på gulvet. Det var som om at der fra række 52 til og med række 78, skete noget med tæppet. Det virket som om at de ekstra række, gjorde at det vide i midten nærmest blev et blikfang med en fordybning. Hvilket var med til at mit stjerne tæppe, for mig blev mere unikt at kigge på. Du kan se billedet af det herunder, måske du vil opdage noget helt andet.

Hæklet stjerne tæppe og fra række 79 til afslutningen

Design af Frank O´Randle

Min videre hækling på mit hæklet stjerne tæppe fra række 79 til og med række 103, som er det antal rækker hele mit Stjerne tæppe “Galaxy of Change” består af. Da forvandlet det sig fra at være en stjerne, til at blive et rundt tæppe. Det forvandlet sig yderligere fra rund, til at blive et færdigt tæppe med halve muslinge vinger.

Ved at hækle et tæppe på denne måde, gør at jeg lære nye måder at hækle de mange forskellige hækle teknikker på. Dette er rigtig spændende, for på denne måde hækler jeg ikke bare det samme og det samme igen. Men giver mig lyst til, at gå på nye hækle eventyr.

Da jeg selv har det helt fint med både Engelske og Amerikansk, da får jeg endnu mere lyst til at hækle flere af Frank O´Randles tæppe opskrifter. Jeg syntes Franks måde at hækle de mange teknikker på er spændende, men samtidig også unikke. For mig er det først i år 2015, at jeg er blevet gjort opmærksom på at tæpper er ret inspirrende at hækle. Dette kan måske lyde underligt eller mærkelig, men det har bare aldrig før nu fanget mig, samt givet mig lyst til at hækle tæpper.

Det er ikke kun Frank O´Randles “Galaxy of Change” tæppe jeg har hæklet, jeg er blevet så fanget af hans tæpper, at jeg har købt alle hans opskrifter.

På billederne herunder kan du se, hvordan mit hæklet stjerne tæppe “Galaxy of Change” kom til at se ud da jeg havde hæklet det færdigt.

Mit Stjerne tæppe er nu hæklet færdigt

Design af Frank O´Randle

Jeg blev færdig med mit hæklet stjerne tæppe “Galaxy of Change” i starten af oktober månedet, og jeg er bare blevet så glad for tæppet. Det har betydet at jeg er allerede igang med at hækle tæppe nummer 3, dette er også et Design af Frank O´Randle´s hækleopskrifter. Dette hedder “Rings of Change”. Hvis du gerne vil se hvordan det ser ud ind til nu, da kan du følge med på Garnmaskens Facebook side, for her opdatere jeg billeder med det.

Mit Galaxy of Change tæppe målet 190 centimeter, da jeg havde hæklet det helt færdigt.

Hvis du er blevet indspirret af dette tæppe, og selv godt kunne tænke dig at hækle et af hans tæpper, så kan du finde alle hans hækleopskrifter her: Frank O´Randle

Tak fordi du læste med 😉