Hæklet stjerne tæppe

Hæklet stjerne tæppe

Hæklet stjerne tæppe har været helt perfekte at hækle på, efter jeg havde hæklet mit Sophie tæppe, for jeg manglet noget i min dagligdag. Dette kan måske syntes lidt underligt, men når man igennem et par måneder har hæklet på et meget stort projekt. Da er det som der kommer en tomhed der nærmest ikke er til at forklare, det var denne tomhed som jeg følte sneg sig ind da jeg var blevet færdig med at hækle mit Sophie tæppe.

På udkig efter en hækleopskrift til et nyt tæppe

I den forbindelse sad jeg helt tilfældigt og ledte efter en opskrift på en stjerne, og når jeg søger efter noget da er google min meget store ven. Efter at havde kigget en del rækker igennem med forskellige stjerne, da så jeg lige pludselig et tæppe som så utrolig smukt og helt unikt ud. Det hed “Galaxy of Change”. Jeg måtte kigge nærmere på det, og trykket på billedet som ledte mig ind på Ravelry. I venstre side af skærmen var der en del billeder af tæppet “Galaxy of Change”, og til højre stod der på Amerikansk en del informationer om materialer med mere, og at hækle opskriften kunne købes som pre-ordre.

Gennem læsning af opskriften

Efter at have læst og kigget på billederne, var jeg temmelig interesseret i at købe hækleopskriften. For det tæppe vil jeg rigtig gerne igang med at hækle, så jeg købte hækleopskriften. Da jeg havde fået købt den, skulle jeg igang med at vælge hvilke farver tæppet skulle hækles i. Dette er altid noget af et puzzlespil for mig, fordi ikke nok med at tæppet er meget unikt, da var der nogle rækker i selve tæppet som er hæklet med nye farveskift. Dette giver nogle meget smukke streger og former i hele tæppet, men det er også med til at bestemte rækker bliver mere fremtrædende.

Mine tanker om garntypen

Jeg vidste til at starte med, at dette tæppe skulle hækles i 100 % bomuldsgarn 8/4. Og da jeg er meget glad for de grønne og lyserøde farver, da var jeg klar over hvilke af disse farver det skulle være. Men det var som om at der manglet en eller nogle farver, og derfor besluttet jeg mig for at tage i Søsterne Grene. Dette er jeg rigtig glad for at jeg gjorde, for de havde nemelige en lys lille som jeg er rigtig vild med. I den forbindelse besluttet jeg mig for, at den sidste farve skulle være mørke lilla.

Mit køb af garn endte med følgende 3 garnmærker

Søstrene Grene: 10 nøgler Lyse Lilla og 10 nøgler Gammel Rosa.
Coops Ideas Daily: 10 nøgler mørke lille – 12 nøgler Cerrise Rød – 10 nøgler Vintage Grøn – 3 nøgler Hvid.
Mayflower Cotton no 8 Junior: 10 nøgler Græs Grøn.

Ventetiden

Det eneste jeg nu manglet, var at hækleopskriften skulle blive klar så jeg kunne komme igang med mit Stjerne Tæppe “Galaxy of Change”. Da der var gået lidt over en uge, blev hækleopskriften klar, så jeg kunne komme igang med mit tæppe. Men inden jeg kunne gå igang, ville jeg lige side og læse den igennem. Grunden til dette var, at hækleopskriften er på Amerikansk. Det var derfor vigtigt for mig til at starte med, at få helt styr på de mange hækle teknikker, så jeg var klar over hvad de alle sammen betød på dansk.

Jeg gik i gang med at hækle

Herefter begyndte jeg hækle mit Stjerne tæppe “Galaxy of Change”, og de første par rækker gik rigtig hurtigt. Men ikke nok med det, så jeg havde det rigtigt svært ved at ligge det fra mig. For jo mere jeg hæklet, jo mere ville jeg så gerne lige hækle nogle flere rækker inden jeg skulle i seng om aftenen. Jeg besluttet mig for at tage et par billeder under vejs, og du kan se alle billederne jeg tog, til sidst i denne artikel.

Hæklet stjerne tæppe og de efterfølgende rækker

Efter at jeg havde hæklet til og med række 38 på mit hæklet stjerne tæppe, så var det ret spændende at se hvordan det kom til at se ud hver gang jeg hæklet en række. Det ændret ikke kun udseendet fordi jeg hæklet farverne skiftevis, men fordi der også skulle hækles med nye hækle teknikker. Formen ændret sig også fra først at hækle rundt, til at hækle en stjerne form, for så at hækle rundt igen. Herud over så begyndte de efterfølgende rækker også, at tage længere tid fordi det blev større og større, og derfor skulle der også hækles flere masker på hver række.

De forskellige hækle teknikker som jeg hæklet i, var lige fra kædemasker – luftmasker – fastmasker – luftmasker kæder – halve og hele stangmasker – stangmasker om forreste stangmaske led og om bagerste stangmaske led samt mange flere.

På det første billed nederst til venstre, som du kan se efter denne artikel, har jeg hæklede til og med række 52, og det målte her i alt 89 centimeter.

Hæklet stjerne tæppe og har her hæklet frem til og med række 78

Jeg havde nu hæklet halvdelen på mit hæklet stjerne tæppe, og jeg har ikke et sekund fortrudt at jeg hækler mit hæklet stjerne tæppe med de farver som du kan se. Tvært i mod, da syntes jeg at dette er en rigtig stor fordel. For på den måde så er det tydeligt at se, hvordan tæppet ændre sig efterhånden som jeg får hæklet de forskellige rækker.

Da jeg skulle hækle videre begyndte tæppet at skifte form igen, den ændret sig fra rund til en stjernet igen. Da jeg havde hæklet til og med række 78, da blev jeg vildt overrasket da jeg lagde mit hæklet stjerne tæppe “Galaxy of Change” ud på gulvet. Det var som om at der fra række 52 til og med række 78, skete noget med tæppet. Det virket som om at de ekstra række, gjorde at det hvide i midten nærmest blev et blikfang med en fordybning. Hvilket var med til at mit stjerne tæppe, for mig blev mere unikt at kigge på. Du kan se billeder efter atiklen, og måske du vil opdage noget helt andet.

Hæklet stjerne tæppe og fra række 79 til afslutningen

Min videre hækling på mit hæklet stjerne tæppe fra række 79 til og med række 103, som er det antal rækker hele mit Stjerne tæppe “Galaxy of Change” består af. Da forvandlet det sig fra at være en stjerne, til at blive et rundt tæppe. Det forvandlet sig yderligere fra rund, til at blive et færdigt tæppe med halve muslinge vinger.

Ved at hækle et tæppe på denne måde, gør at jeg lære nye måder at hækle de mange forskellige hækle teknikker på. Dette er rigtig spændende, for på denne måde hækler jeg ikke bare det samme og det samme igen. Men giver mig lyst til, at gå på nye hækle eventyr.

Hækleopskrifter på Engelsk og Amerikansk

Da jeg selv har det helt ok med både Engelske og Amerikansk, så får jeg endnu mere lyst til at hækle flere af Frank O´Randles tæppe opskrifter. Jeg syntes Franks måde at hækle de mange hækleteknikker på er spændende, men samtidig også unikke. For mig er det først i 2015, at jeg er blevet gjort opmærksom på at tæpper er meget inspirerende at hækle. Dette kan måske lyde underligt eller mærkelig, men tæpper har bare aldrig før nu fanget mig, samt givet mig lyst til at hækle flere tæpper.

Hæklet stjerne tæppe “Galaxy of Change

Det er ikke kun Frank O´Randles “Galaxy of Change” tæppe jeg har hæklet, jeg er blevet så fanget af hans tæpper, at jeg har købt mange af hans tæppe hækleopskrifter.

På billederne herunder kan du se, hvordan mit hæklet stjerne tæppe “Galaxy of Change” kom til at se ud da jeg havde hæklet det færdigt.

Mit Stjerne tæppe er nu hæklet færdigt

Jeg blev færdig med mit hæklet stjerne tæppe “Galaxy of Change” i starten af oktober månedet, og jeg er bare blevet så glad for tæppet. Det har betydet at jeg er allerede igang med at hækle tæppe nummer 3, dette tæppe er også et Design af Frank O´Randle´s hækleopskrifter der hedder “Rings of Change”.

Målet på min hæklet stjerne tæppe

Mit Galaxy of Change tæppe målet 190 centimeter, da jeg havde hæklet det helt færdigt.

Hvis du er blevet inspireret af dette tæppe, så finder du her hækleopskriften på Galaxy of change tæppet.

Ud over at have hæklede Galaxy of Change tæppet, så har jeg også hækledet et Sophie tæppe, og du kan her læse mere om mit Sophie tæppe

Hvor meget garn skal du bruge?

Garnforbrug

Til et Galaxy of Change tæppe der måler cirka 259 cm i diameter, og hvor du hækler med hæklenål nr 5:00 mm, så vil du minimum skulle bruge imellem 5254 – 5325 meter garn.

Når ud køber garn, så kig på hvad løbelængden er på, i 1 nøgle garn.

Eksempel

1 nøgle Drops Big Merino garn, vejer 50 gram.

1 nøgle har en løbelængde på cirka 75 meter.

Du skal bruge cirka 5325 meter garn, det divider du med 75 meter som er løbelængden på et nøgle med Drops Big Merino, så du har brug for at købe minimum 71 nøgler.

Husk at vi hækler forskelligt, så køb altid et par ekstra nøgler garn, så du er sikker på at have nok. Så til et Galaxy of Change tæppe, ville jeg vælge at købe 76 nøgler garn.

Ja! jeg ved godt at det kan lyde af mange nøgler garn til et tæppe, men jeg vil hellere ende med at have garn i overskud, end at komme til at mangle garn til de sidste rækker.

Når jeg hækler store hækleprojekter som tæpper, så har jeg altid garn i overskud. De garner jeg har tilbage, dem hækler jeg puder – sjaler – tasker eller tørklæder af, hvilket er nogle ting jeg jo kommer til at få glæde af.


Vil du hækle stjerne tæppet med en mindre eller større hæklenål?

Du kan hækle dit hæklet stjerne tæppe “Galaxy of Change” tæppet med en hæklenål der er mindre eller større, dog skal du være opmærksom på, at du så skal købe garn der passer til den hæklenål størrelse som du vil hækle dit stjerne tæppe med.

Tak fordi du læste med 😉

Venlige hilsner

Anne-Pia

Billeder fra 1 til 11 mit stjerne tæppe

Billed 12 til 15
Tæppe