Sophie tæppe – hæklet cal

I starten af april, blev jeg af en rigtig god ven inviteret med i en hæklet cal. Dette oversætter jeg lige til dansk, og betyder hækle med. En hækle med eller hæklet cal kan laves på mange forskellige måde, men det handler om at der offentliggøres en del af en opskriften inden for en oplyst periode. Dette kan enten være hver uge, hver 14 dag, hver tredje uge eller 1 gang om måneden. Det gælder så om for dem der deltager, at de skal hækle den nye del til opskriften i den næste periode og frem til den efterfølgende del offentligøres.
Da jeg skulle beslutte mig for om jeg ville deltage, gik der næsten en måned. Dels fordi jeg skulle finde ud af om jeg havde tid til det, men på grund af garnforbruget var det samtidig vigtigt at finde ud af om jeg rent faktisk også havde råd til det. Efter nøje overvejelser og udregning af garnpriser, besluttet jeg mig for at deltage. Min tanke var til at starte med, at det skulle hækles i 100 % bomuld. Men farvevalget var faktisk rigtig svært, for det var lige meget hvilke jeg satte sammen, så syntes jeg at der manglet noget. Her ender jeg altid med at kigge på Pinterest, for her kan man se alle mulige former for farvekombinationer. Jeg søgte første efter de farver som jeg selv valgte til at starte med, og Ja ! jeg kom frem til det samme resultat, at de bare ikke lige fungeret. Men så kigget jeg bare efter farver, og lige pludselig kom der flere og flere forskellige farve cirkler frem. Det var her jeg besluttet mig for, at mit Sophie tæppe skulle have farverne som i en farve cirkel. Dels fordi det er dejlige farver, men samtidig så sker der bare et eller andet unikt, når de farver sættes sammen. På billedet herunder kan du se alle de farver, som jeg valgte at hækle med.

Det blev til ialt 22 farver ialt, og jeg købte 4 af hver farve. Hver garn nøgle har en løbe længde på 170, og det var rigeligt. For jeg havde næste 2/3 dele, af den fjerde garn nøgle i hver farve tilbage da tæppet var færdigt. Jeg har hæklet mit Sophie tæppe med hæklenål nummer 3:00 mm, for det er den nål som passer bedst til det garn jeg skulle hækle med.
Designeren af denne Cal hedder Dedri Uys, og opskriften til denne Cal kan findes her: Look At What I Made. Dedri har designet og hæklet mange utrolig smukke ting, og det er lige fra små bamser – til firkanter og ja til dette smukke tæppe.
Hækleopskriften er på engelsk, men er også oversat til flere andre sprog her i blandt dansk. Dette kan du læse meget mere om inde på indlægget om Sophie´s Universe CAL 2015, hvilket er den originale title på til denne hækle med. Til hver del i denne hækle med, tilhøre der disse YouTube Tutorial og de har været er en rigtig stor hjælp undervejs.

Mit Sophie tæppe

Jeg startet med hvid og hæklet ud til og med den mørke brune, når så jeg fortsatte da hæklet jeg fra den lyse brune og ud til den hvide. På denne måde forsatte jeg hele vejen igennem tæppet, og det gav et rigtig flot spil i farverne. De første par runder gik forholdsvis hurtigt, jeg tror det fordi de ikke er så lange. Herunder kan du se alle de billeder som jeg tog undervejs, og det er helt fra de første par rækker, og så ud til en hækle kant med hjerter. Dette var nemlig valgfrit, da vi skulle hækle enten firkanter eller nogle runder efter eget ønske. Jeg er rigtig glad for at jeg valgte hjerte kanten, for jeg syntes ikke at en række kanter i hver side med firkanter ville passe ind i mit Sophie tæppe.

Da Sophie tæppet blev hæklet, da startet det med at være rundt. Men undervejs så ændret det sig fra rundt til firkantet, og fra firkantet til nærmest rudeformet. Jeg hæklet med helt simple hækleteknikker som fastmasker – luftmasker og stangmasker, men også mere avanceret hækleteknikker. Her kan blandt andet nævne tredobbelt stangmaske omkring stangmaske stolpen på forrigt række. Men jeg hæklet mange flere hækleteknikker, og da der er så mange forskellige vil dette indlæg blive alt for langt. Du kan se på billederne herunder, og så selv se hvor mange forskellige teknikker det blev til.

Da jeg startet med at hækle dette tæppe, da jeg havde jeg ikke tænkt over hvor tungt det egentlig ville være at side og hækle på. Men hold da op, når jeg skulle hækle hver række var det jo ikke bare lige som at hækle en taske eller bluse. Det var rigtig tungt, og når jeg hæklet på vær række føltes det som om den ene række aldrig blev færdig. Men som du kan se på billederne herunder, Ja ! så blev tæppet færdigt.

Jeg blev færdig med at hækle mit Sophie tæppe, i slutningen af maj startet af juni. Men jeg er ikke helt til freds med resultatet, for jeg kan ikke rigtig lide den som skulle hæklet. Derfor har jeg kigget rundt omkring for, at finde lige den kant som jeg syntes ville passe til mit Sophie tæppe. Den skal jeg snart igang med, og når den er hæklet da skal jeg nok opdater dette indlæg med et helt nyt billed.

Dette er så mit færdige Sophie tæppe indtil nu, og det er bare så smukt. Når det hænger uden for, og med solen skinnende bagfra og ind igennem tæppet, så ligner det en sol……….. Jeg er så utrolig glad for at jeg valgte, at hækle med 100 % bomulds garn, og frem for alt at jeg hæklet farverne på den måde som du kan se på billedet herover. Glæd dig til billede opdateringen, når jeg har fået hæklet den nye kant ———–> Fortsættes….

Hvis du selv har fået lyst til, at hækle dette smukke tæppe, da vil jeg anbefale dig at hækle med hæklenål nummer 4:00 mm., istedet for 3:00 mm. Dette vil være med til, at dit tæppe kommer til at få en rigtig pæn størrelse.

Du kan købe garnet her >>>>