Hæklet Sophie tæppe

Hæklet Sophie tæppe – hæklet cal

Hæklet Sophie tæppe – hækle cal gik jeg igang med i starten af april 2015 fordi jeg blev inviteret med af en rigtig god ven der deltog i denne hækle cal, dette oversætter jeg lige til dansk som betyder “hækle sammen”. En hækle sammen eller hæklet cal kan laves på mange forskellige måde, men de handler alle om at der offentliggøres en ny del til en opskrift inden for en oplyst periode. Dette kan enten være hver uge, hver 14 dag, hver tredje uge eller 1 gang om måneden. For deltagerne gælder det så om at hækle denne nye del af opskriften, inden den næste periode og frem til den efterfølgende del offentligøres.

Beslutningen om at deltage

Da jeg skulle beslutte mig for om jeg ville deltage, gik der næsten en måned. Dels fordi jeg skulle finde ud af om jeg overhovedet havde tid til det, men på grund af garnforbruget var det samtidig vigtigt at finde ud af om jeg rent faktisk også havde råd til det. Efter nøje overvejelser og udregning af garnpriser, besluttet jeg mig for at deltage.

Mine tanker i forhold til garn og farver

Min tanker var til at starte med, at jeg skulle hækle tæppet i 100 % bomuldsgarn 8/4. Men farvevalget var faktisk rigtig svært, for det var lige meget hvilke farver jeg satte sammen, så syntes jeg at der manglet noget. Og her ender jeg altid med at kigge på Pinterest, for her kan jeg se alle mulige former for farvekombinationer. Jeg søgte første efter de farver som jeg selv valgte til at starte med, og Ja ! jeg kom frem til det samme resultat, at de bare ikke lige fungeret.

Farver

Men så kigget jeg bare efter farver, og lige pludselig kom der flere og flere forskellige farve cirkler frem. Det var her jeg besluttet mig for, at mit Sophie tæppe skulle have farverne som i en farve cirkel. Dels fordi det er dejlige farver, men samtidig så sker der bare et eller andet unikt, når de farver sættes sammen. På billedet efter beskrivelsen kan du se alle de garnfarver, som jeg valgte at hækle mit tæppe med.

Antal garnnøgler

Det blev til ialt 22 farver ialt, og jeg købte 4 af hver farve. Hver garn nøgle har en løbe længde på 170, og det var rigeligt. For jeg havde næste 2/3 dele, af den fjerde garn nøgle i hver farve tilbage da tæppet var færdigt. Jeg har hæklet mit Sophie tæppe med hæklenål nummer 3:00 mm, for det er den nål som passer bedst til det garn jeg skulle hækle med.

Jeg valgte at hækle hele mit Sophie tæppe med MAYFLOWER COTTON 8/4 og MAYFLOWER COTTON 8/4 JUNIOR, for så kunne jeg få de farver i de to garnkvaliteter. Hvis du vil hækle dit Sophie tæppe i noget andet garn, så kan du her købe mange flere garnkvaliteter og garnmærker.

Sophie tæppe designeren

Designeren af denne Cal hedder Dedri Uys, og opskriften til denne Cal kan findes her ->  Look At What I Made. Dedri har designet og hæklet mange utrolig smukke ting, og det er lige fra små bamser – til firkanter og ja til dette smukke tæppe. Hækleopskriften er på engelsk, men er også oversat til flere andre sprog her i blandt dansk. Dette kan du læse meget mere om inde på indlægget om Sophie´s Universe CAL 2015, hvilket er den originale title på til denne hækle med. Til hver del i denne hækle med tilhøre der en del videoer, du kan se dem alle her -> https://www.youtube.com/watch?v=g_o7ZGN5qwI

De har været er en rigtig stor hjælp mig undervejs, så du kan måske også glæde af dem.

Mit Sophie tæppe

Jeg startet med hvid og hæklet ud til og med den mørke brune, når så jeg fortsatte da hæklet jeg fra den lyse brune og ud til den hvide. På denne måde forsatte jeg hele vejen igennem tæppet, og det gav et rigtig flot spil i farverne. De første par runder gik forholdsvis hurtigt, jeg tror det var fordi de ikke er så lange. På billederne efter beskrivelsen kan du se de billeder som jeg tog undervejs, og det er helt fra de første par rækker, og så ud til den hæklede kant med hjerterne hele vejen rundt. Der kunne hækles noget efter eget valg, eller så kunne der hækles nogle firkanter, og firkanterne syntes jeg ikke rigtig passet ind, så derfor blev mit valg at hækle en kant med hjerter hele vejen op langs alle fire langsider. Jeg er rigtig glad for at jeg valgte hjerte kanten, for jeg syntes ikke at en række kanter i hver side med firkanter ville passe ind i mit Sophie tæppe.

Sophie tæppe formen undervejs

Da Sophie tæppet blev hæklet, da startet det med at være rundt. Men undervejs så ændret det sig fra rundt til firkantet, og fra firkantet til nærmest rudeformet. Jeg hæklet med helt simple hækleteknikker som fastmasker – luftmasker og stangmasker, men også mere avanceret hækleteknikker. Her kan blandt andet nævne tredobbelt stangmaske omkring stangmaske stolpen på forrigt række. Men jeg hæklet mange flere hækleteknikker, og da der er så mange forskellige vil dette indlæg blive alt for langt. Du kan se på billederne herunder, og så selv se hvor mange forskellige teknikker det blev til.

Tæppet blev tunger og tunger

Da jeg startet med at hækle på mit Sophie tæppe, så havde jeg ikke tænkt over hvor tungt det egentlig ville være at side og hækle på. Men hold da op, når jeg skulle hækle hver række var det jo ikke bare lige som at hækle en taske eller bluse. Det var rigtig tungt, og når jeg hæklet på vær række føltes det som om den ene række aldrig blev færdig. Men som du kan se på billederne herunder, Ja ! så blev tæppet færdigt.

Tæppet blev hæklet færdigt men kanten er ikke flot

Jeg blev færdig med at hækle mit Sophie tæppe i slutningen af maj startet af juni 2015, men jeg blev ikke helt til freds med resultatet. For den kant jeg skulle hækle, blev simpelthen ikke særlig pæn og den passet ikke ind i det smukke tæppe. Så derfor gik jeg igang med at kigge efter en kant som jeg kunne lide, og som ville meget bedre ind i mit Sophie tæppe.

På billedet i toppen, kan du se hvordan mit færdige Sophie tæppe kom til at se ud, og det er bare så smukt. Når det hænger uden for, og med solen skinnende bagfra og ind igennem tæppet, så ligner det en sol……….. Jeg er så utrolig glad for at jeg valgte, at hækle med 100 % bomuldsgarn, og frem for alt at jeg hæklet farverne på den måde som du kan se på billedet i toppen.

Kanten

Efter flere måneder opgav jeg at hækle en anden kant, for det var lige meget hvilken en jeg fandt, så passet kanterne bare ikke ind i tæppet. Derfor besluttet jeg for at tæppet fik lov til at have den kant, som jeg startet med at hækle til slut i denne hækle sammen.

Hvis du selv har fået lyst til at hækle dette smukke tæppe, så vil jeg anbefale dig at hækle med hæklenål nummer 4:00 mm., istedet for 3:00 mm. Grunden til dette er at dit tæppe kommer til at få en rigtig pæn størrelse, mit blev ikke så stort som jeg havde håbet, og det ville jeg ønske jeg havde tænkt over da jeg hæklet tæppet undervejs.

Hæklet hækle CAL på dansk Hvis du gerne vil igang med at hækle sådan en hækle CAL med danske hækleopskrifter? så kan du godt komme igang med at få hæklet dig et rigtig smukt skuldersjal, for jeg lavede en med danske hækleopskrifter, og her -> finder du alle de informationer til min hækle CAL og der er finder du også links ind til alle hækleopskrifterne.

Sophie tæppe garnfarver

Sophie tæppe billed 3
Sophie tæppe billed 4
Sophie tæppe billed 5
Sophie tæppe billed 6
Sophie tæppe billed 7