Hækle CAL

Hækle CAL

Hækle CAL er et projekt jeg har arbejdet på i et godt stykke tid, og i den forbindelse har jeg test hæklet rigtig mange forskellige hæklemønster, for at finde frem til lige nøjagtig de mønstre som jeg syntes ville passe godt sammen.

Mønster

Alle hæklemønstrene har noget med hjerter og naturen at gøre, så der skal både hækles blade – forskellige blomster – guldsmede – picot´er – sommerfugle og små vifter ind i forbindelse med denne hækle CAL. Og når du har hæklet alle delene, så vil du ende med at have hæklet et rigtig flot skuldersjal.

Hvornår

Hækle CAL starter torsdag den 21. maj 2020 klokken 15:00, og den kommer til at strække sig over 8 dele, og den sidste del bliver skrevet ind her på garnmasken torsdag den 9. juli 2020 klokken 15:00.

Alle delene

Alle delene til hækle CAL vil blive skrevet ind i dette indlæg, med et link ind til hver del. Du skal derfor sørge for at kigge dette indlæg igennem hver torsdag, for jeg vil opdatere med billeder og andre forskellige informationer til hækle CAL ´en undervejs.

Inspiration

Jeg har indsat et billed med nogle af de hæklemønstre, som du kommer til at hækle undervejs. Du kan se på billedet længere nede i dette indlæg, og de er kun til inspiration, i håb om at de kan være en hjælp til dit valg af farver til dit skuldersjal.

Billeder af skuldersjalet

Du får først de rigtige billeder af mønstrene til skuldersjalet at se, når denne hækle CAL går i gang. Der vil jeg indsætte et billed i toppen af hver del, og det betyder at denne hækle CAL er hemmelig indtil hver del bliver skrevet ind her på garnmasken.

Garnkvaliteter

Til sidst i dette indlæg har jeg indsat billeder af de mange forskellige garntyper og garnkvaliteter, som du vil kunne hækle dit skuldersjal med i forbindelse med denne hækle CAL.

Du skal bruge

1 Hæklenål nr 3:00 mm, eller 2:00 – 2:50 – 3:50 – 4:00 eller 4:50 mm

10 stk markerings ringe

1 stoppenål

1 saks

Garnforbrug

Jeg har hæklet mit skuldersjal til hækle CAL med cirka 14 ½ nøgler Mayflower Cotton 8/4Mayflower Cotton 8/4 Junior og Scheepjes Catona. Og jeg har brugt 14 ½ nøgler hvilket er inklusiv de 2 – 3 nøgler, der skulle bruges til at hækle en kant med vifter med små picot´er i midten hele vejen rundt til sidst.

Andre garnkvaliteter

Jeg tænker at du skal vælge det garn, som du gerne vil hækle dit skuldersjal af.

Mit garnvalg og farver

Jeg har lige lavet nogle ændringer i forhold til de garner jeg vil hækle mit skuldersjal i, for jeg have brug for at farverne passet ordentligt sammen.

I Mayflower cotton 8/4 Junior, har jeg 5 ½ nøgle x 50 gram á cirka 170 meter = 275 gram der svarer til cirka 850 meter i alt.

I Mayflower cotton 8/4, har jeg 3 nøgler af 50 gram á cirka 170 meter = 150 gram der svarer til cirka 510 meter.

Scheepjes Catona, har jeg 6 nøgler x 50 gram á 125 meter = 300 gram, og det svarer til cirka 750 meter.

Så mit garnforbrug bliver i alt 725 gram, og det kommer til at svarer til cirka 2195 meter i alt, du kan se billedet med alle de garner jeg skal bruge samt de forskellige farver.

Cirka garnforbrug pr. del

Del 1 = 1 nøgle af Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Syren nr. 1478.

Del 2 = 1 nøgle af Mayflower Cotton 8/4, i farven Græsgrøn nr. 1476.

Del 2 = 1 ½ nøgle af Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Del 3 = 1 ½ nøgler af Scheepjes Catona, i farven Topas nr. 179.

Del 4 = 1 og 1/4 nøgle af Scheepjes Catona, i farven Dark Teal nr. 401.

Del 5 = 1 og 1/4 nøgle af Mayflower Cotton 8/4 Junior, Syren nr. 1478

Del 6 = 1 nøgle af Mayflower Cotton 8/4, i farven Græsgrøn nr. 1476.

Del 6 = 1 nøgler af Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Del 7 = 1 ½ nøgle af Scheepjes Catona, i farven Topas nr. 179.

Del 8 = 1 – 2 nøgle af Scheepjes Catona, i Dark Teal nr. 401, det kan være du skal bruge lige lidt mere garn end 1 nøgle.

Del 8 = 2 nøgle af Scheepjes Catona, i Dark Teal nr. 401.

Her ud over så har jeg valgt at tage 1 ekstra Mayflower Cotton 8/4 junior i farven Syren nr. 1978, for jeg brugte lidt mere i den Syren farve. Jeg har til hver del skrevet ind hvor mange nøgler garn du skal bruge, så du få ikke brug for mere en dem jeg har skrevet ind i hver del. Grunden til at jeg lige skriver den her, er bare en lille ekstra oplysning.

Kant hele vejen rundt = 2 nøgler Scheepjes Catona, i farven Dark Teal nr. 401, og dem har jeg skrevet ind under del 8, så du skal ikke gå ud at købe 2 ekstra nøgler ud over dem jeg har skrevet ind under hver del. Så grunden til at jeg lige skriver den her, er bare en lille ekstra oplysning.

Valg af hæklenåle størrelse

Du skal sørge for at vælge garn, så du kan hækle dit skuldersjal med en af følgende hæklenåle størrelser nr 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 – 4:00 eller 4:50 mm.

Hvis du hækler med mindre eller større hæklenåle, så kan jeg blive i tvivl om de forskellige hæklemønstre vil komme til at passe, derfor kan jeg ikke anbefale dig at hækle med andre hæklenåle størrelser end dem jeg har skrevet.

Mål

Når du har hæklet dit skuldersjal færdige, så vil det ende med at måle følgende:

Bredden bliver cirka 35 centimeter.

Længden bliver cirka 177 centimeter.

Størrelsen

Størrelsen på skuldersjalet vil blive cirka 35 centimeter bredt og cirka 200 centimeter bredt, når du har fået hæklet det helt færdigt. Da jeg for et par måneder siden begyndte at arbejde på de forskellige hæklemønster, så var det meget vigtigt for mig at alle hæklemønster ville passe hele vejen hen eller op på skuldersjal. Og jeg vil fortælle dig at jeg nok har brugt alene 1½ månede, bare på at regne ud om maskerne på rigtig mange forskellige hæklemønster ville komme til at passe med maskeantallet som skuldersjalet skal hækles over.

Testhæklingen

Da jeg havde regnet antallet af masker til alle hæklemønsterne, så begyndte jeg at testhækle alle hæklemønstrene. Og her har jeg nok brugt godt 1 måned, før jeg var helt tilfreds med maskeantallet og alle hæklemønsterne.

Kan du hækle skuldersjalet størrer

Jeg vil ikke anbefale dig at hækle dit skuldersjal størrer, for alle hæklemønsterne vil ikke komme til at passe. Så jeg må sige nej til at du kan ikke hækler dit skuldersjal størrer, da det vil blive noget rigtig øv når du skal hækle de mange forskellige hæklemønster. Og grunden til at du ikke lige bare kan hækle skuldersjalet størrer, er fordi alle hæklemønsterne er tilpasset så de passer med de 75 masker, hvilket er det antal masker skuldersjalet strækker sig over hele rækken hen på alle rækker.

Hvad vis du vælger at hækle dit størrer

Hvis du vælger at slå flere masker op til at starte med, så skal du være klar over at jeg simpelthen ikke får tid til at hjælpe dig med hver del. For i mens denne hækle CAL køre, så har jeg en del ting jeg gerne vil have igang samtidig, og disse ting er hemmelige som du vil kommer til at få mere af vide om undervejs.

Vil du lave skuldersjalet størrer?

Til det spørgsmål så må jeg sige nej, for det kan simpelthen ikke lade sig gøre at få et størrer antal masker til at passe til de hæklemønster der bruges til lige dette skuldersjal. Så dette skuldersjal vil ikke kunne hækles breder, for et større antal masker vil ikke kunne passe til den måde hæklemønstrene bliver hæklet på.

Hækle CAL

Dage og datoer til de 8 dele

Del 1

Torsdag den 21. maj 2020, klokken 15:00.

Del 2

Torsdag den 28. maj 2020, klokken 15:00.

Del 3

Torsdag den 4. juni 2020, klokken 15:00.

Del 4

Torsdag den 11. juni 2020, klokken 15:00.

Del 5

Torsdag den 18. juni 2020, klokken 15:00.

Del 6

Torsdag den 25. juni 2020, klokken 15:00.

Del 7

Torsdag den 2. juli 2020, klokken 15:00.

Del 8 nr 1

Torsdag den 9. juli 2020, klokken 15:00.

Del 8 nr 2

Torsdag den 9. juli 2020, klokken 15:00.

Hvordan deltager du

Du skal ikke tilmelde dig for at deltage i denne hækle CAL, du deltager hvis du har tid og lyst til at være med.

Hvis du rigtig gerne vil deltage, men på forhånd ved, at der er dage eller uger hvor du simpelthen ikke får tid til at hækle. Så har du mulighed for at hækle de dele, i en af de andre uger.

Inden du går igang med at hækle hver del

Når du skal igang med at hækle dit skuldersjal, så er det rigtig vigtigt at du læse hele hækleopskriften igennem til hver del. For der står ting du skal være opmærksom på, når du hækler de forskellige dele til denne hækle CAL.

Andre informationer

Når du hækler dit skuldersjal undervejs i forbindelse med hækle CAL ´en, så kan du eller vil du komme ud for at nogle af hæklemønstrene vil se og være større end de 30 – 32 cm jeg har skrevet bredte vil være.

Måler dit skuldersjal ikke det samme som mit

Når du måler dit skuldersjal undervejs i forbindelse med hækle CAL ´en, og syntes at dit måler mindre eller mere end de 30 – 32 cm jeg har skrevet bredte vil måle. Så kan det være fordi vi to hækler forskelligt, og måske så hækler du lige lidt løsere eller strammere. Men hvis du hækler med en hæklenål der er mindre eller større, så vil breddens mål ikke komme til at blive den samme. For når du hækler med en hæklenål der er mindre eller større, så vil målet helt automatisk blive anderledes.

Går der noget galt

Nej der går ikke noget galt eller nej jeg tænker ikke du har hæklet noget forkert, men og der er altid et men når vi hækler. For der sker noget med de forskellige hæklemønster når du hækler dem, nogle af dem kan blive lidt større, mens andre kan virke som om de bliver mindre. Men du skal ikke opgive eller tænke åh nej, hvad gør jeg forkert.

Hæklemønstrene ændre størrelse

Hæklemønstrene vil ændre sig når du sidder og hækler dem, men hver gang du har hæklet et hæklemønster færdigt, så læg det lige lidt til side så det får noget ro. Når så du hækler videre på den næste del, så vil du opleve at det hæklemønster du hæklet lige før det du er igang med, vil rette sig så alle masker og hæklemønstre falder på plads.

Kanten

Når du har hæklet alle delene til denne hækle CAL, så skal du afslutte med at hækle en kant hele vejen rundt. Og når du er helt færdigt med at hækle alt til skuldersjalet, så skal du have spændt hele dit skuldersjal op på cirka 8 blocking måtter, hvor du samtidigt får brug for nogle T-Pins som du bruger til at spænde hele skuldersjalet ud på. Jeg vil til anden del 8 skrive en god beskrivelse på, hvordan jeg gør når jeg spænder mit skuldersjal op på mine blocking måtter.

Rigtig god hækle fornøjelse.

Venlige hilsner

Anne-Pia

haeklecal
haeklecalmitgarnvalg