del6tilhaeklecalbilled1

Del 6 til hækle-CAL

Del 6 til hækle-CAL kommer du til at hækle Bolsje blomster hæklemønster, og dette mønster består af luftmasker og fastmasker og stangmasker og tredobbelte stangmasker, samt hækle 3 tredobbelte stangmasker sammen i det sidste tredobbelte stangmaske led. Til mønstret i del 6 til hækle-CAL, skal du hækle den teknik der hedder struktur hækle teknikken.

Garn

Jeg har hæklede del 6 til hækle CAL med Mayflower Cotton 8/4 i farven Græsgrøn nr. 1476 og med Mayflower Cotton 8/4 Junior i farven Cerise nr. 1470, hvilket jeg syntes passet rigtig godt til Bolsje blomsterne, og disse to farver gør at Bolsje blomsterne bliver rigtig flotte.

Andet garn valg

Du kan vælge at hækle din del 6 til hækle CAL, med garn fra andre garnproducenter, garnmærker og garnkvaliteter, og du skal også selv bestemme hvilken farve du vil hækle med.

Vær opmærksom

Der er bare en ting du skal være opmærksom på når du skal købe garn, og det er at du skal kunne hækle dit skuldersjal med en af følgende hæklenåle størrelser nr 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 – 4:00 eller 4:50. Hvis du hækler med mindre eller større hæklenåle, så kan jeg blive i tvivl om de forskellige hæklemønstre vil komme til at passe.

Garnlængden

Husk hvis du hækler med noget andet garn, så skal du huske at kigge på hvor mange meter 1 nøgle garn løber over. I 1 nøgle Mayflower Cotton 8/4 Junior og 1 nøgle Mayflower Cotton 8/4 garn er der 50 gram i hvert nøgle, så det bliver 100 gram garn i alt. 1 nøgle har en løbelængde på 170 meter, og jeg brugte næsten begge nøgler. Derfor skal huske at kigge på hvor mange meter garnet du vælger har, for du vil skulle bruge næsten 340 meter garn til hækle del 6 til hækle CAL med.

Mål

Bredden bliver cirka 30 – 32 centimeter

Længden bliver cirka 20 centimeter

Du skal bruge

1 nøgle Mayflower Cotton 8/4, i farven Græsgrøn nr. 1476

1 nøgle Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470

Hæklenål nummer 3:00 millimeter

1 stoppenål

1 saks

Hækleteknikker

Hækleløkke

Luftmasker

Hækle fastmasker

Hækle stangmasker

Springe masker over

Hækle dobbelte stangmasker

Hækle 3 dobbelte stangmasker sammen, i det tredje dobbelt stangmaske led.

Hækle tredobbelte stangmasker

Hækle 3 tredobbelte stangmasker sammen, i det tredje tredobbelte stangmaske led.

Gentag fra * til *.

Gentag fra ** til **.

Afslutte dit hæklearbejde

Informationer til hækleopskrifterne

Ind du går i gang med at hækle del 6 til hækle-CAL, så er det meget vigtigt du læser hele del 6 igennem.

Alle rækker er detaljeret beskrevet, og de er alle skrevet uden forkortelser.

En elle to garn farver

Jeg har hæklet mit bolsje blomsterhæklemønster i to farver, og i opskriften har jeg skrevet hvilken farve jeg hækler med på hver række. Og jeg har hæklet 2 rækker med hver farve, så jeg skiftede farve på hver tredje række.

Farverne på de to rækker

I hækleopskriften på de rækker hvor jeg har skiftet farver, har jeg lige efter række nummeret skrevet hvornår jeg har skiftet til en ny farve, og på hvilken række de to farver hækles med.

Jeg har markeret teksten i den farve du skal hækle med, på de rækker hvor jeg skiftet farver.

Skifte til en ny garnfarve

Hver gang jeg havde hæklet den sidste maske på en række færdigt, med at en af de to farver, så hæklede jeg 1 luftmaske og afsluttet lige efter garnet.

Afslut garnenderne

Jeg afsluttet garnet ved at klippe garnet end 15 centimeter fra hæklenålen, og så strammet jeg godt til i luftmasken, og herefter trak jeg op i luftmasken så garnenden blev trukket op igennem luftmasken.

Sy garnenderne

Jeg valgte at sy garnenderne ind imellem nogle masker og rækker, så garnenderne blev helt afsluttet med det samme, i stedet for at skulle sidde at sy garnenderne til sidst.

Et lille tip

Skriv ned på et stykke papir, hvornår du skal hækle med de 2 farver. Dette var noget jeg valgte at gøre, fordi det gjorde det nemmere at huske farverne jeg hækle med på alle rækkerne.

Hækler du med en farve

Du behøver ikke at hækle dine bolsjeblomster i to farver, så hvis du ønsker at hækle dette mønster med en farve, så vælger du bare det.

Hækle helt normalt

En ting der er meget når du hækler del 6 til hækle-CAL ´en er, at du skal sørge for at hækle helt almindeligt. Så hvis du ved at du normalt hækler stramt, så vil jeg anbefale dig at du hækler med en hæklenål der et ½ eller et helt nummer større. Hvis du ved at du normalt hækler for løst, så vil jeg anbefale dig at du hækler med en hæklenål der er et ½ eller et helt nummer mindre. Men du skal ikke hækle med en hæklenål, der er mindre en 2:00 millimeter.

Vende luftmasker

Hver række hvor du slutter af med at hækle 2 luftmasker og 3 luftmasker og 4 luftmasker, så erstatter de 2 luftmasker eller 3 luftmasker eller 4 luftmasker ikke den første fastmaske eller stangmaske, og heller ikke den første tredobbelte stangmaske på den efterfølgende række. Så sørg for at du får hæklet den første fastmaske eller stangmaske, i den første maske på den efterfølgende række. Og sørg også for, at du får hæklet den første tredobbelte stangmaske, i den første maske på den efterfølgende række.

Afslutning af hver række

Hver gang du skal hækle den sidste maske på hver række, så det vigtigt at du sørge for at hækle den sidste maske i den sidste maske. Så pas på at du ikke kommer til at hækle den sidste maske på hver række, omkring de vende luftmasker som du er helt hæklet på den forrige række. Det er dem du hæklet lige inden du vendte dit hæklearbejde om, så du kunne komme i gang med at hækle den sidste række.

Hækleopskrift til del 6 i forkortelser

Del 6 til Hækle CAL

I del 6 til hækle CAL skal du hækle rækker med Bolsje blomst, og det er meget vigtigt at du husker at læse alle informationerne til hækleopskriften igennem inden du går igang med at hækle del 6 til hækle CAL, for der er nogle ting du skal være opmærksom på undervejs.

Forkortelser til del 6

lm = luftmaske

fm = fastmaske

stgm = stangmaske

dbstgm = dobbelt stangmaske

3dbstgm = tredobbelt stangmaske

Bolsje blomst hækleopskrift

Rk 1

1 stgm i første m, 1 stgm i alle masker (75).

Vend med 3 lm.

Rk 2

1 stgm, i de første 7 m.

*5 lm, spring over 3 stgm, 3 x dbstgm sm i næste m, 5 lm, spring over 3 m, 1 stgm i næste 11 m*.

Gentag fra * til* til der er 14 m tilbage.

5 lm, spring over 3 m, 3 x dbstgm sm, 5 lm, spring over 3 m, 1 stgm i de sidste 7 m.

Vend med 3 lm.

Rk 3

1 stgm, i de første 4 m.

Bolsje blomst 1

4 lm, 2 x 3dbstgm sm ind i den 4.stgm du hæklede lige før de 4 lm, 1 fm om de 5 lm, 1 fm i 3 x dbstgm, 4 lm, 2 x 3dbstgm sm i fm [lige før de 4 lm].

Bolsje blomst 2

*Spring over 3 stgm, 1 stgm i næste 5 m, 4 lm, 2 x 3dbstgm sm i den 5 stgm [lige før de 4 lm], 1 fm om de 5 lm,1 fm i 3 x dbstgm, 1 fm om 5 lm, 4 lm, 2 x 3dbstgm sm ind i fm [lige før de 4 lm] *.

Gentag Bolsje blomst 2 fra* til * til der er 7 m tilbage, spring over 3 stgm, 1 stgm i de sidste 4 m.

Rk 4

1 stgm, i de første 4 m.

*6 lm, 1 fm i næste 3 fm, 6 lm, 1 stgm i næste 5 stgm*.

Gentag fra * til *, og frem til der er 4 stgm tilbage.

1 stgm, i hver af de 4 stgm.

Vend med 3 lm.

Rk 5

1 stgm, i første 4 lm.

*3 stgm om 6 lm, 3 lm, i anden fm 3 dbstgm sm, 3 lm, 3 stgm om 6 lm, 1 stgm i næste 5 stgm*.

Gentag fra* til *, og frem til der er 4 stgm tilbage.

1 stgm, i de sidste 4 m.

Vend med 3 lm.

Rk 6

1 stgm, i de første 7 stgm.

*3 stgm om 3 lm, 1 stgm i næste m [i toppen på de 3 x dbstgm sm], 3 stgm om 3 lm, 1 stgm i de næste 11 stgm*.

Gentag fra* til *, frem til der er 7 stgm tilbage.

1 stgm. i de 7 stgm.

Vend med 3 lm

Gentag Rk 2 – 6, lige indtil hele del 6 måler 20 cm. Du vil ende med at have hæklet, 4 rækker med Bolsje blomster i alt.

Afslut

Du skal nu afslutte dit hæklearbejde, og husk at få syet alle dine garnender ind imellem nogle masker og rækker på vrangsiden, så du få hæftet dine garnender godt ind i dit hæklearbejde.

(Tak til Gitte Eltzholtz for opskriften i forkortelser).

Hækleopskrift

Til del 6 til hækle CAL

Række 1

Du skal starte med at hækle med Mayflower Cotton 8/4, i farven græsgrøn nr. 1476.

Hækl 1 stangmaske, i den første maske.

Hækl 1 stangmaske, i alle efterfølgende masker hele rækken hen.

Når du har hæklet række 1 færdigt, så skal du have hæklet 75 stangmasker i alt.

Hækl 3 luftmasker, og de 3 luftmasker erstatter ikke den første stangmaske på den næste række.

Vend dit hæklearbejde om.

Række 2

Første gang jeg hæklede række 2 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4, i farven græsgrøn nr. 1476.

Den anden gang jeg gentog række 2 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Tredje gang jeg gentog række 2 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Og den fjerde gang jeg gentog række 2 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4, i farven græsgrøn nr. 1476.

Hækle 1 stangmaske, i de første 7 masker.

*Hækl 5 luftmasker.

Spring over 3 stangmasker.

Hækl 3 dobbelte stangmasker sammen, i stangmasken lige efter, og du skal hækle de 3 dobbelte stangmasker sammen i det sidste dobbelte stangmaske led.

Hækl 5 luftmasker.

Spring over 3 stangmasker.

Hækl 1 stangmaske, i de næste 11 stangmasker*.

Gentag fra * til *, frem til du har 14 stangmasker tilbage.

Hækl 5 luftmasker.

Spring over 3 stangmasker.

Hækl 3 dobbelte stangmasker sammen, i stangmasken lige efter, og du skal hækle de 3 dobbelte stangmasker sammen i det sidste dobbelte stangmaske led.

Hækl 5 luftmasker.

Spring over 3 stangmasker.

Hækl 1 stangmaske, i de sidste 7 stangmasker.

Så skal du nu hækle 3 luftmasker, og de 3 luftmasker erstatter ikke den første stangmaske på næste række.

Vend dit hæklearbejde om.

Række 3

Første gang jeg hæklede række 3 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Den anden gang jeg gentog række 3 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Tredje gang jeg gentog række 3 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4, i farven græsgrøn nr. 1476.

Og den fjerde gang jeg gentog række 3 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4, i farven græsgrøn nr. 1476.

Hækl 1 stangmaske, i de første 4 masker.

Bolsje blomst 1

Hækl 4 luftmasker.

Hækl 2 tredobbelte stangmasker sammen, ind i den fjerde stangmaske du hæklede lige før de 4 luftmasker.

Hækl 1 fastmaske, omkring de 5 luftmasker.

Hækl 1 fastmaske, i toppen af de 3 tredobbelte stangmasker du hæklede sammen på den sidste række, i det sidste tredobbelte stangmaske led.

Hækl 1 fastmaske, omkring de 5 luftmasker er kommer lige efter.

Hækl 4 luftmasker.

Hækl 2 tredobbelte stangmasker sammen, ind i fastmasken du hæklede lige før de 4 luftmasker du lige har hæklet.

Bolsje blomst 2

*Spring 3 stangmasker over.

Hækl 1 stangmaske, i de næste 5 stangmasker.

Hækl 4 luftmasker.

Hækl 2 tredobbelte stangmasker sammen, ind i den femte stangmaske du hæklede lige før de 4 luftmasker.

Hækl 1 fastmaske, omkring de 5 luftmasker.

Hækl 1 fastmaske, i toppen af de 3 tredobbelte stangmasker du hæklede sammen på den sidste række.

Hækl 1 fastmaske, omkring de næste 5 luftmasker.

Hækl 4 luftmasker.

Hækl 2 tredobbelte stangmasker sammen, ind i den fastmaske du lige har hæklede lige før de 4 luftmasker*.

Gentag fra * til *, frem til du har hæklet 2 Bolsje blomster mere.

Spring 3 stangmasker over.

Hækl 1 stangmaske, i de sidste 4stangmasker.

Hækl 3 luftmasker, og de 3 luftmasker erstatter ikke den første stangmaske på den næste række.

Vend dit hæklearbejde om.

Række 4

Første gang jeg hæklede række 4 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Den anden gang jeg gentog række 4 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4, i farven græsgrøn nr. 1476.

Tredje gang jeg gentog række 4 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Og den fjerde gang jeg gentog række 4 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Hækl 1 stangmaske, i de første 4 stangmasker.

*Hækl 6 luftmasker.

Hækl 1 fastmaske, i fastmasken du hæklede omkring de 5 luftmasker.

Hækl 1 fastmaske, i den næste fastmaske.

Hækl 1 fastmaske, i fastmasken du hæklede omkring de næste 5 luftmasker.

Hækl 6 luftmasker.

Hækl 1 stangmaske, i de næste 5 stangmasker*.

Gentag fra * til *, frem til du har 4 stangmasker tilbage til sidst.

Hækl 1 stangmaske, i de sidste 4 stangmasker.

Så skal du nu hækle 3 luftmasker, og de 3 luftmasker erstatter ikke den første stangmaske på næste række.

Vend dit hæklearbejde om.

Række 5

Første gang jeg hæklede række 5 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4, i farven græsgrøn nr. 1476.

Den anden gang jeg gentog række 5 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven græsgrøn nr. 1476.

Tredje gang jeg gentog række 5 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Og den fjerde gang jeg gentog række 5 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Hækl 1 stangmaske, i de første 4 stangmasker.

*Hækl 3 stangmasker, omkring de 6 luftmasker.

Hækl 3 luftmasker

Hækl 3 dobbelte stangmasker sammen, i den anden fastmaske.

Hækl 3 luftmasker.

Hækl 3 stangmasker, omkring de 6 luftmasker.

Hækl 1 stangmaske, i de næste 5 stangmasker*.

Gentag fra * til *, frem til du har 4 stangmasker tilbage.

Hækl 1 stangmaske, i de sidste 4 stangmasker.

Hækl 3 luftmasker, og de 3 luftmasker erstatter ikke den første stangmaske på den næste række.

Vend dit hæklearbejde om.

Række 6

Første gang jeg hæklede række 6 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4, i farven græsgrøn nr. 1476.

Den anden gang jeg gentog række 6 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Tredje gang jeg gentog række 6 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4 Junior, i farven Cerise nr. 1470.

Og den fjerde gang jeg gentog række 6 til Bolsje blomster rækken, hæklede jeg med Mayflower Cotton 8/4, i farven græsgrøn nr. 1476.

Hækl 1 stangmaske, i de første 7 stangmasker.

*Hækl 3 stangmasker, omkring de 3 luftmasker.

Hækl 1 stangmaske, i toppen på de 3 dobbelte stangmasker du hæklede sammen på den sidste række.

Hækl 3 stangmasker, omkring de 3 luftmasker.

Hækl 1 stangmaske, i de næste 11 stangmasker*.

Gentag fra * til *, frem til du har 7 stangmasker tilbage.

Hækl 1 stangmaske, i de sidste 7 stangmasker.

Så skal du nu hækle 3 luftmasker, og de 3 luftmasker erstatter ikke den første stangmaske på næste række.

Vend dit hæklearbejde om.

Du skal nu gentage række 2 – 3 – 4 – 5 og 6, lige indtil hele del 6 måler 20 centimeter langt. Når du har gentaget de rækker, så skal det passe med at du har fået hæklet 4 bolsje blomster rækker i alt.

Når du har hæklet denne del færdigt på dit skuldersjal, vil det ende med at måle cirka 50 centimeter langt, og du er nu klar til at komme i gang med del 7 til hækle CAL. Hvis du gerne vil vide mere om denne hækle CAL, så finder du alle de oplysninger du har brug for i Hækle CAL

Afslut

Hvis du hækler med flere farver, så skal du nu afslutte dit hæklearbejde. Og du slutter af ved at hækle 1 luftmaske, og den strammer du rigtig godt til så luftmasken lukker sig næsten helt sammen om garnet. Klip garnenden end 15 centimeter fra din hæklenål, og træk herefter op i garnløkken på din hæklenål, så du får trukket hele garnenden op igennem luftmasken og så strammer du rigtig godt til så luftmasken lukker sig helt sammen.

Hæft garnenderne

Til slut så syer du garnenderne ind imellem nogle masker og rækker på vrangsiden, og du har nu fået hæftet garnenderne rigtig godt.

På gensyn i del 7 til hækle-CAL.

Rigtig god hæklefornøjelse.

Venlige hilsner

Anne-Pia

del6tilhaeklecalbilled2