3 del i hækling for begyndere med lette hækleopskrifter

I hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 3, handler først om hvordan du hækler i forreste og bagerste maske led. Og herefter om hvordan du hækler omkring stangmaskernes stolpen forfra, og omkring stangmaskernes stolpe bagfra. Med disse fire hækleteknikker, vil du kunne hækle mange forskellige ting.

De fire hækleteknikker

Alle fire hækleteknikker er rigtig gode til karklude og vaskeklude, men de er også velegnet til at hækle gæstehåndklæder og viskestykker med. De fire hækleteknikker kan hækles både hver for sig, eller sammen ved at hækle dem skiftevis.

Til hver hækleopskrift er der billedevejledninger, og de er indsat så du først læser hækleopskriften, og lige her efter kan du se de tilhørende billedevejledninger. Det er vigtigt at du læser hele del 3 igennem, før du begynder at hækle.

Til hækling for begyndere, del 3 skal du bruge

3 nøgler MAYFLOWER COTTON 8/4

Hæklenål nummer 3:00 mm

Hækleteknikker

1 Hækle løkke

Luftmasker

1 Stangmaske i forreste maske led

1 Stangmaske i bagerste maske led

1 Stangmaske skiftevis i forreste maske led, og i bagerste maske led.

1 Stangmaske omkring stangmaske stolpen forfra

1 Stangmaske omkring stangmaske stolpen bagfra

1 Stangmaske skiftevis omkring stangmaske stolpen forfra, og omkring stangmaske stolpen bagfra

Info til hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 3

Hvis du ikke har hæklet før men gerne vil i gang med at hækle, da vil det være en god ide hvis du starter med hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 1 du finde her:

Hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 1

Hver gang du har hæklet den sidste maske på hver række, da skal du hækle 3 luftmasker. Disse 3 luftmasker er dine vendemasker, og de passer med 1 stangmaske i højden. Du skal derfor sørge for, at starte i den rigtige maske når du begynder at hækle den efterfølgende række. Grunden til dette er, at de 3 luftmasker godt kan skjule din første maske, og vis denne maske ikke bliver hæklet, da vil dit hæklearbejde blive skævt. Det vil samtidig komme til at se ud som om, at du tager 1 maske ud i starten af en ny påbegyndt række.

Det er en god ide, at du hækle det der hedder en hækleprøve af hver hækleteknik. For så vil du få helt styr på disse to hækleteknikker, samt lærer hvordan du kan hækle dem på forskellige måder både hver for sig eller sammen.

I denne del, kan du enten hækle 2 hækleprøver, med de 3 x 3 hækleteknikker. Eller du kan vælge at hækle 6 hækleprøver af hver hækleteknik, jeg har selv hæklet 2 hækleprøver, fordi det dels kommer til at se ret flot ud. Men ved at hækle dem på 2 hækleprøver, da kan jeg hurtigt få et overblik over hvordan de kommer til at se ud hver for sig og sammen.

Hækleopskrift på hækleprøve 1

På hækleprøve 1 skal du hækle i stangmaskernes forreste og bagerste og skiftevis det forreste og bagerste maske led.

Du skal starte med at lave en hækle løkke, også slår du 40 luftmasker op + 3 luftmasker de er dine vendemasker og de erstatter ikke din første stangmaske.

Række 1
Nu hækler du 1 stangmaske i den fjerde luftmaskes forreste maske led, det er det maske led der er tættes på dig. Fortsæt med at hækle 1 stangmaske, i de 10 efterfølgende luftmaskers forreste maske led. Herefter hækler du 1 stangmaske i de næste 10 luftmaskens bagerste maske led.

På billederne herunder kan du se hvordan, jeg hækler i forreste og bagerst maske led samt hvordan jeg hækler dem skiftevis.

Du vil nu have 20 masker tilbage, og dem hækler du skiftevis 1 stangmaske i forreste luftmaske led, og den maske lige efter hækler du 1 stangmaske i luftmaskes bagerste maske led, du gentag med at hækle på samme måde i alle 20 luftmasker. Når du har hæklet den sidste stangmaske, da hækler du 3 luftmasker og vender dit hæklearbejde.

Række 2

*Start med at hækle 1 stangmaske i en maskes forreste maske led, og 1 stangmaske i en maskes bagerste maske led*.

Gentag fra * til *, til du har hæklet 20 stangmasker skiftevis.

Herefter hækler du 1 stangmaske i en maskes forreste maske led, på de næste 10 masker.

Du skal nu hækle 1 stangmaske i den næste maskes bagerste maske led, og det hækler du også på de sidste 9 masker.

Afslut med at hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Du gentager nu række 1 og 2, til du har hæklet 26 rækker i alt.

På de billede vejledningerne herunder, kan du se hvordan det ser ud undervejs. Samt hvordan det vil kommer til at se ud, når du har hæklet det færdigt.

hækleteknik billede af hæklet hækleteknik

Hækleopskrift på hækleprøve 2

På denne hækleprøve skal du hækle, 1 stangmaske i forreste stangmaske stolpe, 1 stangmaske i bagerste stangmaske stolpe, og 1 stangmaske skiftevis i forreste og bagerste stangmaske stolpe.

Du skal starte med at lave en hækle løkke, også slår du 40 luftmasker op + 3 luftmasker de er dine vendemasker og de erstatter ikke din første stangmaske.

Række 1

Start med at hækle 1 stangmaske i den fjerde luftmaskes nederste maske led, det er den der er tættes ind imod dig. I den næste og alle de efterfølgende luftmaskers nederest maske led, hækler du også 1 stangmaske i. Afslut med at hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Række 2

Hækle 1 stangmaske forfra omkring den første stangmaske stolpe, og hækle på samme måde omkring de efterfølgende 9 stangmasker.

Du kan se på billede vejledningerne herunder, hvordan jeg hækler omkring mine stangmaske stolper.

Hækle 1 stangmaske bagfra omkring den næste stangmaske stolpe, og hækle på samme måde omkring de efterfølgende 9 stangmasker.

*Hækle 1 stangmaske forfra omkring den næste stangmaske stolpe, og 1 stangmaske bagfra omkring den efterfølgende stangmaske*.

Gentag fra * til *20 gang ialt, afslut med at hækle 3 luftmasker og vend dit hæklearbejde om.

Række 3

Start med at hækle 1 stangmaske forfra omkring den næste stangmaske stolpe, og 1 stangmaske bagfra omkring den efterfølgende stangmaske. Til du har hæklet, omkring de første 20 stangmasker stolpe.

Hækle 1 stangmaske forfra omkring den første stangmaske stolpe, og hækle på samme måde omkring de efterfølgende 9 stangmasker.

Hækle 1 stangmaske bagfra omkring den næste stangmaske stolpe, og hækle på samme måde omkring de efterfølgende 9 stangmasker.

Afslut række 2, med at hækle 3 luftmasker og vend dit hæklearbejde om.

Gentag nu række 2 og 3, lige indtil du har hæklet 40 rækker i alt. Hækle 1 luftmaske, og klip dit garn 15 centimeter fra hæklenålen, vikle garnenden om din hæklenål og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram til.

Det vil ende med at se ud, som på nederste billed herunder.