Billed 0

Hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 1

Hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 1 er min guide til dig, der gerne vil i gang med at lære at hækle. Guiden i begyndere er delt op i 4 dele, hvilket gør at det mere overskueligt for dig at komme igang med at lære at hækle. Til hver af de første 3 dele i hækling for begyndere med lette hækleopskrifter, finder du et par lette hækleopskrifter lige under hver del. Og i del 4 vil jeg lærer dig at hækle en dækkeserviet, og hele dækkeservietten hækles af luftmasker og fastmasker. Du kan læser meget mere om den, når du kommer til hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 4.

Hvad handler hækling for begyndere om?

Hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 1 handler om de begyndere hæklemasker og hækleteknikker du skal kunne, før du kan gå i gang med at hækle mange forskellige hækleprojekter.

Hele del 1

Hele hækleguiden til hækling for begyndere med lette hækleopskrifter er grundigt beskrevet, og er skrevet uden forkortelser. I starten af hver hæklemaske og hækleteknik, har jeg indsat et lille billed af et hæklesymbol. Og hver af de hæklesymboler, er dem du vil se når du ser et hæklediagram. Jeg har også indsat nogle billedvejledninger undervejs, så du kan se hvordan de forskellige hækleteknikker skal hækles, og hvordan de skal se ud når du har hæklet dem færdigt.

Før du kan gå i gang med at hækle

Inden du kan komme igang med at hækle i hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 1, skal du anskaffe dig, 1 hæklenåle i størrelse 3:00 millimeter og 1 hæklenål i nummer 4:50 millimeter.

Garn

Du skal brug for et par nøgler 100 % bomuldsgarn der er af garntypen 8/4, fordi denne garntype er den bedste garntype at starte med, da du tydeligt vil kunne se de forskellige hæklemasker og hækleteknikker når du hækler dem med garntypen 8/4.

Hvor meget garn skal du købe

Denne garntype er den bedste garntype at hækle med, når du skal i gang med at lærer at hækle. Det vil være en god ide, hvis du køber 7 forskellige nøgler 100 % bomuldsgarn i hver sin farve, i garntypen 8/4. For så kan du hækle de 7 hæklemasker og hækleteknikker i hver sin farve, og derved vil du altid kunne kende forskel på dem når du skal kigge på dem senere.

KLIK HER OG FIND DIT BOMULDSGARN

Det skal du bruge

1 nøgle gul, skal du hækle kædemaske hæklemønstret med.

1 nøgle orange, skal du hækle fastmaske hæklemønstret med.

1 nøgle rød, skal du hækle dobbelt fastmaske hæklemønstret med.

1 nøgle blå, skal du hækle det halve stangmaske hæklemønster med.

1 nøgle lyse lilla, skal du hækle stangmaske hæklemønstret med.

1 nøgle lyse grøn, skal du hækle det dobbelte stangmaske hæklemønstre med.

1 nøgle lilla, skal du hækle det tredobbelte stangmaske hæklemønstre med.

1 hæklenål nummer 3:00 millimeter

1 hæklenål nummer 4:50 millimeter, den skal du bruge til at hækle kædemask mønstret med.

1 stoppenål, du skal bruge den til at sy dine garnender ind imellem nogle masker og rækker på vrangsiden.

1 saks

2 markerings ringe, i hver sin farve.

1 stykke papir, hvor du kan sætte streger på, hver gang du har hæklet 1 række.

1 kuglepen.

Hækleteknikker

Hækleløkke

Luftmasker

Hækle 1 lang række med flere luftmasker

Vendemasker

Hækle første række med masker i hver luftmaske

Hækle første række med masker i hver luftmaskes forreste maske led

Hækle første række med masker i hver luftmaskes bagerste maske led

Hækle første række med masker i hver luftmaskes maske sting på under siden af luftmaske kæden

Hækle i 1 maskes forreste maske led

Hækle i 1 maskes bagerste maske led

Hækle i 1 maske stinget i bunden af en maske

Kædemasker

fastmasker

dobbelte fastmasker

halve stangmasker

stangmasker

dobbelte stangmasker

tredobbelte stangmasker

Slut dit hæklearbejde af, med 1 luftmaske

Sy garnender ind med din stoppenål til slut.

Informationer til hele del 1

Det er rigtig vigtigt at du læser hele del 1 igennem, før du går i gang med at hækle de forskellige hækleteknikker, samt de 7 hækleprøver du skal hækle.

I hele informationsafsnittet forklare jeg dig om de 8 hækleteknikker, du skal lærer at hækle her i del 1. Og efter informationsafsnittet, har jeg skrevet en hækleopskrift på alle 7 hækleprøver. Og den bedste måde du lærer at hækle dem på, er ved at du hækler alle 7 hækleprøver. For når du har hæklet alle 7, så har du rigtig godt styr på de 8 hækleteknikker. Og du vil herefter, være klar til, at komme i gang med at hækle de hækleopskrifter, der står lige inden under hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 1.

De 8 hækleteknikker bruges i rigtig mange hækleopskrifter, det er dog ikke så tit at alle 8 bliver hæklet i en opskrift. Men du kan komme ud for at skulle hækle, med minimum 2 – 5 ud af de 8 hækleteknikker i en hækleopskrift. Jeg kan dog fortælle dig, at jeg har hæklet opskrifter hvor alle 8 hækleteknikker bliver hæklet, og det har blandt andet være opskrifter på grydelapper, dækservietter, karklude, puder, tæpper og vaskeklude.

Når du har lært at hækle de forskellige hækleteknikkerne, vil du kunne hækle rigtig mange forskellige ting. Og jeg kan herunder nævne nogle, af de ting du kan hækle med hækleteknikkerne:

Bluser, tunikaer, sokker, tørklæder – sjaler – huer – vanter – luffer – bordskånere – dækservietter – grydelapper – karklude – vaskeklude – gæstehåndklæder – mund servietter – punge – mobiletuier – tasker – bælter – tæpper og tøj.

De 4 vigtige basis hækleteknikker

1. Hækleløkke

I del 1, skal du starte alle hækleprøverne med at danne en hækleløkke. Når du har danne hækleløkken, sætter du den på din hæklenål, og du kan herefter komme i gang med at hækle.

Du danner hækleløkke, ved at have en garnende på cirka 20 centimeter hængende til højre for dit garnnøgle, og vikle herefter noget garnet af dit garnnøgle.

Nu tager du fat i garnet end 10 centimeter fra garnenden, fold det op over garnet så du får lavet en ring af garnet. Du skal her sørge for, at garnenden lægges op over til højre fra garnsnoren til garnnøglen.

Løft herefter op i ringen med garnet, og læg så garnet med garnenden ind under garn ringen. Læg herefter garn ringen, oven på garnet.

Tag din hæklenål, og stik den ind under garnet du ser der går tværs ned igennem garn ringen.

Løft forsigtigt op i garnet, men du skal her samtidig holde i garnet til garnenden, og garnet til garnnøglen. Du skal samtidigt sørge for at stramme i garnenden og garnet til garnnøglen, på en sådan måde at du trækker garnet op omkring din hæklenål.

Hvis du har fået gjort det rigtigt, så har du nu fået dannet din første hækleløkke, og det er den der sidder på din hæklenål.

Det er lidt vanskeligt at forklare, men jeg håber at min forklaring giver mening, ved hjælp af billed vejledning 1 herunder.

Når du har dannet din hækleløkke, kan du komme i gang med at slå luftmasker op.

Billed 1

2. Luftmasker

Forkortelsen på luftmasker er l

Hæklesymbolet for 1 luftmaske

Billed 73

Luftmasker er dem du starter med at slå op, lige efter du har dannet hækleløkken. Alt hækling starter med at du slå et antal luftmasker op, og når du har slået luftmaskerne op, kan du komme i gang med at hækle masker i hver luftmaske.

Du slå luftmasker op på følgende måde

Du har sat hækleløkken på din hæklenål.

*Vikle garnet der kommer fra garn dit garnnøgle, ned om din hæklenål.

Du vikler garnet ned om din hæklenål, ved at bukke garnet forover ind imod dig selv og ned over din hæklenål.

Træk garnet ind igennem løkken på din hæklenål*.

Du har nu hæklet 1 luftmaske.

Nu gentager du fra * til *, frem til du har slået 20 luftmasker + 2 luftmasker (de 2 luftmasker er vendemasker, læs om dem herunder) = 22 luftmasker op.

Du kan se på billed 2 herunder, kan du se hvordan jeg slå luftmasker op.

3. vendemasker

Hver gang du har hæklet en række, skal du afslutte rækken med at hækle 1 eller flere luftmasker. Det antal luftmasker du skal hækle, afhænger af om du hækler mønstre af kædemasker – fastmasker – dobbelte fastmasker – halve stangmasker – stangmasker – dobbelte stangmasker eller det tredobbelte stangmaske hæklemønstre.

Du skal hækle vendemaskerne, for det er dem der er med til, at du kan komme op i det samme maskeniveau, med den række du lige har hæklet. Og når du så starter på den nye række, så skal du hækle 1 maske i alle de masker, du lige har hæklet i på den sidste række.

I mange hækleopskrifter vil du kunne læse, at du efter at have hæklet 1 række, skal hækle noget der hedder vendemasker. Det vil for det meste være, når du skal hækle noget der skal være 100 % lige i hver side, eller inden du starter på noget hvor den første maske erstattes med en vendemaske eller et par vendemasker.

Men der er lige en lille ting du skal vide, omkring de vendemasker. For det første så hækler jeg på en måde, og du hækler på din måde. Og det vil sige, at vi 2 hækler på hver vores måde. Derfor vil du også opleve at når der i en opskrift står, at du skal hækle 1 luftmaske når du skal hækle fastmasker. Så det ikke sikkert at det vil passe til din måde at hækle på, men i stedet så kan det være du skal hækle 2 luftmasker i stedet for.

Du kan også komme ud for, at ved at hækle det antal vendemasker som står, passer bedste til lige den hækleopskrift du er i gang med at hækle. Det er derfor vigtigt at du altid husker at læse hele hækleopskriften igennem, før du går igang med at hækle efter den.

Jeg har hæklet i mange år, og har erfaret at jeg starter med et andet antal luftmasker, når jeg skal hækle noget der skal være 100 % lige i hver side.

Derfor vil jeg anbefale dig at du finde ud af, om du skal hækle 1 eller 2 luftmasker og så videre, når du skal hækle dine fastmasker – halve stangmasker – stangmasker med mere. Den eneste rigtige måde at finde ud af, hvor mange luftmasker du skal vende med, er ved at prøve dig frem.

Jeg starter med følgende luftmasker når jeg skal hækle de forskellige hækleteknikker

1 luftmaske = en kædemaske

2 luftmasker = en fastmasker

2 luftmasker = en dobbelt fastmaske

2 luftmasker = en halv stangmaske

3 luftmasker = en stangmaske

3 luftmasker = en dobbelt stangmaske

4 luftmasker = en tredobbelt stangmaske

4 luftmasker = en firedobbelt stangmaske

5 luftmasker = en femdobbelt stangmaske

5 luftmasker = en seksdobbelt stangmaske.

I mange hækleopskrifter står der, du skal hækle følgende vende luftmasker til de forskellige hækleteknikker

1 luftmaske = en kædemaske

1 luftmaske = en fastmaske

1 luftmaske = en dobbelt fastmaske

2 luftmasker = en halv stangmaske

2 luftmasker = en stangmaske

2 luftmasker = en dobbelt stangmaske

3 luftmasker = en tredobbelt stangmaske

3 luftmasker = en firedobbelt stangmaske

4 luftmasker = en femdobbelt stangmaske

5 luftmasker = en seksdobbelt stangmaske

4. Hæklemaske

En hæklemaske er den du hækler i, hver gang du skal hækle 1 kædemaske – 1 fastmaske – 1 halv stangmaske eller 1 stangmaske og så videre.

Hæklemasken ligner et øje og i de vil i hækleopskrifter – hæklebeskrivelser og vejledninger stå beskrevet som en maske eller masker. Forkortelsen på en maske er m, så du kan komme ud for at de enten står skrevet som en maske – masken eller som et m. Jeg vil i resten af del 1 skrive maske, fordi det vil være det du kommer til at læse i hækleopskrifter – hæklebeskrivelser og vejledninger.

Du kan hækle i en hæklemaske på 4 forskellige måder, og dem får du en forklaring på herunder.

Hækle i en hæklemaske på måde 1

Når du skal hækle i masken på måde 1, så stikker du din hæklenål ind under hele masken. Masken ligner et øje, men hvor den til ene side er spids, og til den anden side nærmest ligner et V.

Sådan hækler du måde 1

Stik din hæklenål ind under hele øjet.

Vikler garnet om din hæklenål.

Trækker garnet igennem hele masken.

Du skal nu have 2 løkker på din hæklenål

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de 2 løkker.

Du kan se på billedet lige herunder, hvordan jeg hækler i maske øjet.

Billed 3

Hækle i en maske på måde 2

En anden måde du også kan hækle i en maske på, er at du hækler i maskens forreste maske led. Det er den del af øjet, som vender ind imod dig selv.

Sådan hækler du måde 2

Du stikker din hæklenål ind igennem maskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål, og træk det ind igennem maskens forreste maske led.

Du skal nu have, 2 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem de 2 løkker som du har på din hæklenål.

På billedvejledningen lige herunder, kan du se hvordan jeg hækler i luftmaskernes forreste maske led.

Billed 4

Hækle i en maske på måde 3

En tredje måde du kan hækle i masken på, er ved at hækle i maskens bagerste maske led. Den bageste del af masken, er den del af masken der vender væk fra dig og ud ad.

Sådan hækler du måde 3

Stik din hæklenål ud igennem, maskens bagerste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet ind igennem, det bagerste maskeled.

Du har nu 2 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet ind igennem, de 2 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet 1 maske, i maskens bagerste maske led.

Du kan se på billede 3 herunder, hvordan du skal gøre.

På billedvejledninger lige herunder, kan du se hvordan jeg hækler i luftmaskernes bagerste maske led.

Billed 5

Hækle i en maske på måde 4

Den fjerde måde at hækle i en maske på, kan godt være en besværlig og kringlet måde at hækle i en maske på.

Når der hækles i masken på denne måde, er det fordi kanten fra starten af dit hæklearbejde, og afslutnings kanten foroven skal være ens.

Du kan vælge at springe denne måde over, og så vende tilbage til den på et senere tidspunkt, for det er ikke så tit at der hækles med måde 4.

Sådan hækle måde 4

Når du har slået alle dine luftmasker op, så skal du vend hele rækken med luftmasker på hovedet.

Du vil nu se at dine luftmasker ikke ligner øjne, men i stedet for ligner de små sting.

Hvert sting svare til hvert luftmaske øje.

Og du skal nu hækle en maske, i hvert af de sting hele luftmaske rækken hen.

Start med at stikke din hæklenål ind igennem det tredje sting.

Det er den maske jeg har indsat 1 rød markerings ring i, på billed vejledninger lige under.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk så garnet ind igennem maske stinget.

Du har 2 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de 2 løkker du har på din hæklenål.

Du har nu hæklet 1 fastmaske, i det første maske sting.

Hækle på samme måde 1 fastmaske, i alle de efterfølgende maske sting hele rækken hen.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Billed 6

Et par gode informationer

Når du har øvet dig på alle hækleteknikkerne, har du brug for nogle hækleopskrifter. I den forbindelse ved jeg, at der i mange hækleopskrifter bliver skrevet med forkortelser. Jeg har derfor i starten til hver af de 7 hækleprøver, skrevet deres forkortelse.

Ud over de forkortelser som jeg har beskrevet her indlægget, så findes der rigtig mange andre. De forkortelser har du også brug for at vide hvad betyder, og jeg har skrevet en lang liste, med mange af de hækleforkortelser der findes, du finder listen her Hækleforkortelser.

Og ud over at hækleopskrifter skrives med hækleforkortelserne, så bliver der også anvendt hæklesymboler. Hvert hæklesymbol har hver sin betydning, og jeg har indsat et billed i starten af de hæklesymboler der hører til hver af de 7 hækleteknikker til de 7 hækleprøver.

Der findes rigtig mange hæklesymboler ud over dem jeg beskriver her i del 1, har jeg skrevet en lang liste med mange af de hæklesymboler der findes. Ud for hvert hæklesymbol har jeg skrevet en lille beskrivelse på, hvordan de hækles. Du kan finde hele listen, med de mange symbolerne her Hæklesymboler.

Jeg har nu forklaret dig om de begyndere hækleteknikker, som du havde brug for at vide, og er nu er du klar til at komme i gang med at lærer at hækle de 7 hækleprøver.

Hver gang du har hæklet en ny række på alle 7 hækleprøver, så skal du huske at tælle dine masker. Og du tæller fra den første maske hvor du indsætter 1 markerings ring i, og frem til den sidste maske som du indsætter 1 markerings ring i. Men pas på at du ikke kommer til at tælle de luftmasker med, som du hækler som vendemasker, hver gang du har hæklet en ny række. På billedet herunder, kan du se hvordan jeg tæller hver maske hele rækken hen.

Billed 7

De 8 hækleteknikker

På billedet herunder kan du se hvordan det ser ud, når de 8 hækleteknikker er hæklet. Fra højre er det luftmasker, kædemasker, fastmasker, dobbelte fastmasker, halve stangmasker, stangmasker, dobbelte stangmasker og tredobbelte stangmasker.

Billed 8

Nu kan du kommer igang

Du skal hækle 30 rækker på hver af de 7 hækleprøver, og det er her en rigtig god ide hele tiden at sætte en streg på et stykke papir. For så ved du hele tiden, hvor mange rækker du har hæklet, og hvor mange du mangler at hækle, på hver hækleprøve.

Hækleprøve hækleopskrifter

Kædemaske

En kædemaskes forkortelse er km.

Du kan se på billedet herunder, hvordan hæklesymbolet på 1 kædemaske ser ud.

Billed 50

Jeg har lavet billedet på hæklesymbolet på 1 kædemaske lidt større, for normalt så er hæklesymbolet ikke så stort.

Kædemaske mønstret er lidt svært til at starte med, men når først du har fået hæklet de første 8 rækker, så bliver det et nemt hæklemønster at hækle.

I løbet af et par dage, så vil jeg indsætte en billedvejledning på hvordan jeg hækler kædemaskemønstret.

Det er vigtigt at du læser hele opskriften på kædemaske mønstret, inden du går i gang med at hækle din hækleprøve 1.

Til kædemaske mønstret skal du bruge 1 nøgle 100 % bomuldsgarn, hæklenål nummer 4:50 millimeter og 2 markerings ringe.

Når du hækler den første kædemaske på hver række, så skal du sørge for at indsætte 1 markerings ring i denne maske. Og du skal også sørge for at indsætte 1 markerings ring i den sidste maske, hver gang du har hæklet den sidste maske på en række.

Det er meget vigtigt at du ikke får hæklet for stramt, for det vil gøre at du ikke kan komme til at hækle i hver kædemaskes bagerste maske led. Og dit kædemaske mønstret vil derfor også trække sig sammen, når du har hæklet det færdigt. Dit færdigt kædemaske mønster, vil komme til at ligne en kegle form. Det vil derfor altid, være en god ide at hækle kædemaske mønstret løsere end når du normalt hæklet.

Hvis du syntes at dit kædemaske mønster bliver for stramt, så kan du vælge at hækle med hæklenål 5:00 millimeter i stedet for hæklenål nummer 4:50 millimeter.

1. Kædemaske mønster hækleprøve

Du skal starte med at danne 1 hækleløkke af dit garn, og sæt herefter hækleløkken på din hæklenål nummer 4:50 millimeter.

Slå 30 luftmasker + 1 vende luftmaske, det vil sige at du skal slå 31 luftmasker op i alt.

Række 1

Stik din hæklenål ind i den anden luftmaske bagerste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem luftmaskes bagerste maske led, og videre ind igennem løkken på din hæklenål.

Indsæt 1 markerings ring i den kædemaske du lige har hæklet.

*Stik din hæklenål ind i den næste luftmaskes bagerste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem luftmaskes bagerste maske led, og videre ind igennem løkken på din hæklenål*.

Du skal nu gentage fra * til * hele rækken hen.

Indsæt 1 markerings ring, i den sidste kædemaske.

Hækle 1 luftmaske, og vend dit hækle arbejde om.

Række 2

Hækle 1 kædemaske i den første kædemaskes bagerste maske led, det er den du indsatte kædemasken i.

*Hækle 1 kædemaske, i den næste kædemaskes bagerste maske led*.

Gentag fra * til *, hele rækken frem til og med den sidste maske.

Hækle 1 kædemaske, i den sidste kædemaskes bagerste maske led.

Indsæt 1 markerings ring, i den kædemaske du lige har hæklet.

Hækle 1 luftmaske.

Vend dit hæklearbejde om.

Gentage række 2, lige indtil du har hæklet 30 rækker i alt.

Afslut hækleprøven ved at hækle 1 luftmaske.

Klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål.

Du trækker herefter i hækleløkken på din hæklenål, på en sådan måde at du får trukket garnenden op igennem.

Stram rigtig godt til.

Du har nu hæklet din første hækleprøve i kædemaske mønstret færdigt, og den lægger du til side. For du skal, nu i gang med at hækle den næste hæklemønster.

På de 3 billeder herunder, kan du se hvordan det ser ud, når jeg hækler kædemaske hæklemønstret.

Billed 9
10
Billed 11

Fastmaske hæklemønstrene

Når du skal hækle fastmasker, skal du være klar over at der kan hækles fastmasker på 2 måder.

Den ene hedder som sagt en fastmaske, og dens forkortelsen er fm, dens symbol kan du se en tegning af lige herunder.

Billed 51

Den anden hedder en dobbelt fastmaske (denne bliver af nogen også kaldt persisk maske eller persian stitch), og dens forkortelse er db eller dbb som betyder dobbelt og fm for fastmaske, det vil sige at dens samlet forkortelse vil skrives på følgende måde dbfm eller dbbfm.

Symbolet for en dobbelt fastmaske, ser ud som på tegninger lige herunder

Billed 52

Når du hækler dobbelt fastmaske, så kommer det til at se sådan lidt rilleagtigt ud. Men først vil jeg lærer dig hvordan du hækler en fastmaske, og bagefter lærer jeg dig hvordan du hækler en dobbelt fastmaske.

2. Fastmaske mønster hækleprøve

Du skal starte med at danne 1 hækleløkke af dit garn, og sæt herefter hækleløkken på din hæklenål nummer 3:00 millimeter.

Slå 30 luftmasker + 2 vende luftmaske, det vil sige at du skal slå 32 luftmasker op i alt.

Fastmaskerne på den første række hækles ned i hver eneste luftmaskes forreste maske led. Når du skal starte med at hækle den første fastmaske, da er det vigtigt at du springer de første 2 masker over.

Du skal derfor starte med at stikke din hæklenål ned i den 3. / tredje luftmaskes forreste maske led fra din hæklenål.

Række 1

Stik din hæklenål ned i den tredje luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem luftmaskens forreste maske led.

Du har nu 2 løkker på din hæklenål.

Vikle garn om din hæklenål.

Træk garnet igennem de 2 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet din første fastmaske.

Indsæt 1 markerings ring, i den fastmaske du lige har hæklet.

*Hækle 1 fastmaske i den næste luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem luftmaskens forreste maske led.

Du har nu 2 løkker på din hæklenål.

Vikle garn om din hæklenål.

Træk garnet igennem de 2 løkker på din hæklenål*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har 1 luftmaske tilbage.

Hækle 1 fastmaske, i den sidste luftmaske forreste maske led.

Indsæt 1 markerings ring, i den fastmaske du lige har hæklet.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Række 2

Hækle 1 fastmaske, i den maske du satte markerings ringe i til slut på række 1.

Indsæt 1 markerings ring, i den fastmaske du lige har hæklet.

*Hækle 1 fastmaske, i den næste fastmaske*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har 1 maske tilbage med 1 markerings ring i.

Tag markerings ringe ud.

Hækle 1 fastmaske, i den maske du lige har taget markerings ringe ud af.

Indsæt markerings ringe, i den fastmaske du lige har hæklet.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Du skal nu gentage række 2, lige ind til du har hæklet 30 rækker i alt.

Afslut hækleprøven ved at hækle 1 luftmaske.

Klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål.

Du trækker herefter i hækleløkken på din hæklenål, på en sådan måde at du får trukket garnenden op igennem.

Stram rigtig godt til.

Du har nu hæklet din anden hækleprøve i fastmaske mønstret færdigt, og den lægger du til side. For du skal, nu i gang med at hækle den næste.

På de 2 billeder herunder, kan du se hvordan fastmasker skal hækles.

Billed 12
Billed 13
Billed 25

Dobbelt fastmaske mønster

En dobbelt fastmaske hækles næsten på samme måde som en fastmaske, men den hækles i 2 masker i stedet for i 1 maske.

På alle rækker med dobbelte fastmasker, starter du med at hækle 1 dobbelt fastmaske i den første maske, og du fortsætter med at hækle 1 dobbelt fastmaske i alle masker hele rækken hen.

Når du slutter 1 rækker med dobbelte fastmasker, så sluttes de altid af med at du hækler 1 dobbelt fastmaske i de sidste 2 masker. Hækle så 1 fastmaske i den sidste maske.

Sådan hækles den første dobbelte fastmaske

Stik din hæklenål ind igennem den tredje luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem masken.

Du har nu 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind i den næste luftmaskes forreste maske led, det er den luftmaske, der kommer lige efter.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem masken.

Du har nu 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem de 3 løkker du har på din hæklenål.

Nu har du hæklet din første dobbelte fastmaske.

Indsæt 1 markerings ring i denne maske.

Sådan hækles den næste dobbelte fastmaske

*Stik din hæklenål ind igennem, den maske du træk den tredje løkke ind igennem, lige inden du træk garnet igennem de 3 løkker på din hæklenål, på den første dobbelte fastmaske.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem masken.

Du har nu 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål, ind igennem den maske der kommer lige efter.

Vikle garnet om din hæklenål

Træk garnet igennem masken.

Du har nu 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de 3 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet den anden dobbelte fastmaske*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har hæklet 1 dobbelt fastmaske i den anden sidste, og den sidste maske.

Slut rækken af med at hækle 1 fastmaske mere, i den sidste maske.

Indsæt 1 markerings ring, i den fastmaske du lige har hæklet.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Det skal ende med at du har hæklet 29 dobbelte fastmasker, og sluttet af med at have hækle 1 almindelig fastmaske.

Alle rækker skal du afslutte med at hækle 2 luftmasker, og så herefter vende dit hæklearbejde om.

3. Dobbelte fastmasker mønster hækleprøve

Du skal starte med at danne 1 hækleløkke af dit garn, og sæt herefter hækleløkken på din hæklenål nummer 3:00 millimeter.

Slå 30 luftmasker + 2 vende luftmaske, det vil sige at du skal slå 32 luftmasker op i alt.

De dobbelte fastmasker på den første række hækles ned i hver eneste luftmaskes forreste maske led. Når du skal starte med at hækle den første fastmaske, da er det vigtigt at du springer de første 2 masker over.

Du skal derfor starte med at stikke din hæklenål ned i den 3. / tredje luftmaskes forreste maske led fra din hæklenål.

Række 1

Stik din hæklenål ned i den tredje luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem luftmaskens forreste maske led.

Du har nu 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem den næste luftmaskes forreste maske led.

Vikle garn om din hæklenål.

Træk garnet igennem masken.

Du skal nu have 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de 3 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet din første dobbelte fastmaske.

Indsæt 1 markerings ring, i den dobbelte fastmaske du lige har hæklet.

*Stik din hæklenål ned i den samme luftmaskes forreste maske led, som du hæklet den tredje løkke i på din første dobbelte fastmaske.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem luftmaskens forreste maske led.

Du har nu 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem den næste luftmaskes forreste maske led.

Vikle garn om din hæklenål.

Træk garnet igennem masken.

Du skal nu have 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de 3 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet din næste dobbelte fastmaske*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har hæklet 1 dobbelt fastmaske i de sidste 2 luftmaskers forreste maske led.

Hækle 1 fastmaske, i den sidste luftmaske forreste maske led.

Indsæt 1 markerings ring, i den fastmaske du lige har hæklet.

Tæl alle dine masker, du skal have hæklet 29 dobbelte fastmasker, og 1 almindelig fastmaske.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Række 2

Stik din hæklenål ind igennem den første dobbelte fastmaske.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem masken.

Du har nu 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem den næste dobbelte fastmaske.

Vikle garn om din hæklenål.

Træk garnet igennem masken.

Du skal nu have 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de 3 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet, din første dobbelte fastmaske på række 2.

Indsæt 1 markerings ring, i den dobbelte fastmaske du lige har hæklet.

*Stik din hæklenål ned i den samme dobbelte fastmaske, som du hæklet den tredje løkke i på din første dobbelte fastmaske.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem masken.

Du har nu 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem den næste dobbelte fastmaske.

Vikle garn om din hæklenål.

Træk garnet igennem masken.

Du skal nu have 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de 3 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet din næste dobbelte fastmaske*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har hæklet 1 dobbelt fastmaske i de sidste 2 masker.

Hækle 1 fastmaske, i den sidste dobbelte fastmaske.

Indsæt 1 markerings ring, i fastmaske du lige har hæklet.

Tæl alle dine masker, du skal have hæklet 29 dobbelte fastmasker, og 1 almindelig fastmaske.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Du skal nu gentage række 2, lige ind til du har hæklet 30 rækker i alt.

Afslut hækleprøven ved at hækle 1 luftmaske.

Klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål.

Du trækker herefter i hækleløkken på din hæklenål, at du får trukket garnenden op igennem.

Stram rigtig godt til.

Du har nu hæklet din tredje hækleprøve i dobbelt fastmaske mønstret færdigt, og den lægger du til side. For du skal, nu i gang med at hækle den næste.

På de 2 billeder herunder, kan du se hvordan de dobbelte fastmasker hækles.

Billed 15
Billed 27

Halve stangmaske mønster

En halv stangmaske har forkortelse er hstm.

Hæklesymbolet for 1 halv stangmaske, ser sådan ud:

Billed 53

Det er ikke svært at hækle en halv stangmaske, du hækler den ved at lave en garnomslag om din hæklenål, inden du stikker din hæklenål ind i masken.

Når du hækler halve stangmasker, skal du altid slutte rækken af med at hækle 1 halv stangmaske i den sidste maske. Hækle 2 luftmasker, og herefter vender du dit hæklearbejde om.

Sådan skal du hækle 1 halv stangmaske

Du har slået det antal luftmasker op, som der står i hækleopskriften.

Du starter med at springe de første 2 luftmasker over, det er de 2 der sidder tættes hen imod din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Du har 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den tredje luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem alle 3 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet, din første halve stangmaske.

4. Halve stangmaske mønster hækleprøve

Du skal bruge 2 markerings ringe. Du skal bruge 1, til at indsætte i den første halve stangmaske du hækler. Og så skal du bruge 1 til at indsætte i den sidste halve stangmaske, når du har hæklet den sidste halve stangmaske.

Ved at indsætte de 2 markerings ringe, ved du hele tiden hvilken halve stangmaske du skal hækle i når du skal starte og slutte hver række.

Start med at danne 1 hækleløkke af dit garn, og sæt herefter hækleløkken på din hæklenål nummer 3:00 millimeter.

Slå 30 luftmasker + 2 vende luftmaske, det vil sige at du skal slå 32 luftmasker op i alt.

Du skal på den første række, hækle alle halve stangmasker ned i alle 30 luftmaskernes forreste maske led.

Række 1

Du starter med at springe de første 2 luftmasker over, det er de 2 der sidder tættes hen imod din hæklenål.

De 2 luftmasker er dine vendemasker.

Vikle garnet om din hæklenål.

Du har nu, 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den tredje luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem alle 3 løkker på din hæklenål.

Indsæt 1 markerings ring, i den halve stangmaske du lige har hæklet.

Du har nu hæklet den første halve stangmaske.

* Vikle garnet om din hæklenål.

Du har nu, 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den tredje luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem alle 3 løkker på din hæklenål*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har hæklet 1 halv stangmaske i alle luftmasker forreste maske led.

Indsæt 1 markerings ring, i den sidste halve stangmaske.

Du skal have hæklet 30 halve stangmasker, hele rækken hen.

Tæl alle dine halve stangmasker, så du er 100 % sikker på at du har hæklet 30 halve stangmasker.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Række 2

Vikle garnet om din hæklenål.

Du har nu, 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem den første halve stangmaske, det er den med markerings ringe i.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem alle 3 løkker på din hæklenål.

Indsæt 1 markerings ring, i den halve stangmaske du lige har hæklet.

Du har nu hæklet den første halve stangmaske.

* Vikle garnet om din hæklenål.

Du har nu, 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den halve stangmaske.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem alle 3 løkker på din hæklenål*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har hæklet 1 halv stangmaske i alle masker.

Indsæt 1 markerings ring, i den sidste halve stangmaske.

Du skal have hæklet 30 halve stangmasker, hele rækken hen.

Tæl alle dine halve stangmasker, så du er 100 % sikker på at du har hæklet 30 halve stangmasker.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Du skal nu gentage række 2, lige ind til du har hæklet 30 rækker i alt.

Afslut hækleprøven ved at hækle 1 luftmaske.

Klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål.

Du trækker herefter i hækleløkken på din hæklenål, at du får trukket garnenden op igennem.

Stram rigtig godt til.

Du har nu hæklet din første hækleprøve i halve stangmaske mønstret færdigt, og den lægger du til side. For du skal, nu i gang med at hækle den næste.

Billed 28

Stangmaske mønster

En stangmaske har forkortelsen stgm.

Hæklesymbolet for 1 stangmaske, så sådan ud:

Billed 55

Det er ikke svært at hækle en stangmaske, for de hækles på næsten samme måde som 1 halv stangmaske.

Når du hækler stangmasker i alle masker, skal du altid slutte rækken af med at hækle 1 stangmaske i den sidste maske. Indsætte 1 markerings ring, i den sidst hæklet stangmaske. Hækle 3 luftmasker, og vend herefter dit hæklearbejde om.

Sådan skal du hækle 1 stangmaske

Du har slået det antal luftmasker op, som der står i hækleopskriften.

Du starter med at springe de første 3 luftmasker over, det er de 3 der sidder tættes hen imod din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Du har 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den tredje luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem alle 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de sidste 2 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet, din første stangmaske.

5. stangmaske mønster hækleprøve

Du skal bruge, 2 markerings ringe. Du skal indsætte 1 markerings ring i den første stangmaske du hækler, hver gang du starter med at hækle på en ny række. Og så skal du bruge 1 markerings ring til at sætte ind i den sidste stangmaske, når du har hæklet den sidste stangmaske.

Ved at indsætte de 2 markerings ringe, ved du hele tiden hvilken stangmaske du skal hækle i når du starter og når du slutter på hver række.

Start med at danne 1 hækleløkke af dit garn, og sæt herefter hækleløkken på din hæklenål nummer 3:00 millimeter.

Slå 30 luftmasker + 3 vende luftmaske, det vil sige at du skal slå 33 luftmasker op i alt.

Du skal på den første række, hækle alle stangmasker ned i alle 30 luftmaskernes forreste maske led.

Række 1

Du starter med at springe de første 3 luftmasker over, det er de 3 der sidder tættes hen imod din hæklenål. (De 3 luftmasker er dine vendemasker).

Vikle garnet om din hæklenål.

Du har nu, 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den fjerde luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem, de sidste 2 løkker på din hæklenål.

Indsæt 1 markerings ring, i den stangmaske du lige har hæklet.

Du har nu hæklet din første stangmaske.

* Vikle garnet om din hæklenål.

Du har nu, 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den næste luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem, de sidste 2 løkker på din hæklenål *.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har hæklet 1 stangmaske i alle luftmasker forreste maske led. Indsæt 1 markerings ring, i den sidste stangmaske.

Du skal have hæklet 30 stangmasker, hele rækken hen.

Tæl alle dine stangmasker, så du er 100 % sikker på at du har hæklet 30 stangmasker.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Række 2

Vikle garnet om din hæklenål.

Du har nu, 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den første maske med markeringsringen i.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem alle 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem, de sidste 2 løkker på din hæklenål

Indsæt 1 markerings ring, i den stangmaske du lige har hæklet.

* Vikle garnet om din hæklenål.

Du har nu, 2 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den næste maske.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem alle 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem, de sidste 2 løkker på din hæklenål*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har hæklet 1 stangmaske i alle masker hele rækken hen.

Indsæt 1 markerings ring, i den sidste stangmaske.

Du skal have hæklet 30 stangmasker, hele rækken hen. Tæl alle dine stangmasker, så du er 100 % sikker på at du har hæklet 30 stangmasker.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Du skal nu gentage række 2, lige ind til du har hæklet 30 rækker i alt.

Afslut hækleprøven, ved at hækle 1 luftmaske.

Klip herefter garnet, end 15 centimeter fra din hæklenål.

Du trækker herefter i hækleløkken på din hæklenål, at du får trukket garnenden op igennem.

Stram herefter, garnet rigtig godt til.

Du har nu hæklet din første hækleprøve i stangmaske mønstret færdigt, og den lægger du til side. For du skal, nu i gang med at hækle den næste.

Billed 20

Dobbelt stangmaske hæklemønster

En dobbelt stangmaskes forkortes til db-stgm

Hæklesymbolet på 1 dobbelt stangmaske ser sådan ud:

Billed 59

Det er ikke svært at hækle en dobbelt stangmaske, du hækler den ved at lave et 2 garnomslag om din hæklenål, inden du stikker din hæklenål ind i masken.

Sådan skal du hækle 1 dobbelt stangmaske

Du har slået det antal luftmasker op, som der står i hækleopskriften.

Du starter med at springe de første 3 luftmasker over, det er de 3 der sidder tættes hen imod din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål 1 gang mere.

Du har 3 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den tredje luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har 4 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de sidste 2 løkker på din hæklenål

Du har nu hæklet, din første dobbelte stangmaske.

Når du hæklet 1 dobbelt stangmaske i alle masker, skal du altid slutte rækken af med at hækle 1 dobbelt stangmaske i den sidste maske. Indsæt 1 markerings ring i den sidste maske, hækle herefter 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

6. dobbelt stangmaske mønster hækleprøve

Du skal bruge 2 markerings ringe. Du skal indsætte 1 markerings ring i den første dobbelte stangmaske du hækler, og så skal du indsætte 1 markerings ring i den sidste dobbelte stangmaske. Ved at indsætte de 2 markerings ringe i de 2 dobbelte stangmasker, ved du hele tiden hvilke dobbelte stangmasker du skal hækle i når du skal starte og slutte hver række.

Start med at dan 1 hækleløkke af dit garn, og sæt hækleløkken på din hæklenål nummer 3:00 millimeter.

Slå 30 luftmasker + 3 vende luftmaske, det vil sige at du skal slå 33 luftmasker op i alt.

Du skal på den første række hækle 1 dobbelte stangmasker, ned i alle 30 luftmaskernes forreste maske led.

Række 1

Du starter med at springe de første 3 luftmasker over, det er de 3 luftmasker der sidder tættes ind imod din hæklenål. (De 3 luftmasker er dine vendemasker).

Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den tredje luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 4 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem, de sidste 2 løkker på din hæklenål.

Indsæt 1 markerings ring, i den dobbelte stangmaske du lige har hæklet.

Du har nu hæklet din første dobbelte stangmaske.

* Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den tredje luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 4 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem, de sidste 2 løkker på din hæklenål*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har hæklet 1 dobbelt stangmaske i alle luftmasker forreste maske led.

Indsæt 1 markerings ring, i den sidste dobbelte stangmaske.

Du skal have hæklet 30 dobbelte stangmasker, hele rækken hen.

Tæl alle dine dobbelte stangmasker, så du er 100 % sikker på at du har hæklet 30 dobbelte stangmasker.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Række 2

Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den første maske med markeringsringen i.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 4 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem, de sidste 2 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet, din første dobbelte stangmaske på række 2.

* Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Du har nu, 3 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den næste maske.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har nu, 4 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem, de sidste 2 løkker på din hæklenål*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har hæklet 1 dobbelt stangmaske i alle masker.

Indsæt 1 markerings ring, i den sidste dobbelte stangmaske.

Du skal have hæklet 30 dobbelte stangmasker, hele rækken hen.

Tæl alle dine dobbelte stangmasker, så du er 100 % sikker på at du har hæklet 30 dobbelte stangmasker.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Du skal nu gentage række 2, lige ind til du har hæklet 30 rækker i alt.

Afslut hækleprøven ved at hækle 1 luftmaske.

Klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål.

Du trækker herefter i hækleløkken på din hæklenål, så du får trukket garnenden op igennem den luftmaske du lige har hæklet.

Stram luftmasken rigtig godt til.

Du har nu hæklet din sjette hækleprøve i dobbelte stangmaske mønstret færdigt, og den lægger du til side. For du skal, nu i gang med at hækle den næste.

Billed 63

Tredobbelt stangmaske hæklemønster

En tredobbelt stangmaske forkortes til 3-dbstgm

Hæklesymbolet for 1 tredobbelt stangmaske, ser sådan ud:

Billed 65

Det er ikke svært at hækle en tredobbelt stangmaske, du hækler den næsten lige som 1 dobbelt stangmaske. Men i stedet for at du laver 2 garnomslag inden du stikker din hæklenål ind igennem maske, så skal du i stedet for lave et 3 garnomslag om din hæklenål, inden du stikker din hæklenål ind i masken.

Sådan skal du hækle 1 tredobbelt stangmaske

Du har slået det antal luftmasker op, som der står i din hækleopskrift.

Du starter med at springe de første 4 luftmasker over, det er de 4 luftmasker der sidder tættes hen imod din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål 1 gang mere.

Du har 4 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den femte luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har 5 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de sidste 2 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet, din første tredobbelte stangmaske.

Når du hæklet 1 tredobbelt stangmaske i alle masker, skal du altid slutte rækken af med at hækle 1 tredobbelt stangmaske i den sidste maske. Indsæt 1 markerings ring i den sidste maske, hækle herefter 4 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

7. tredobbelt stangmaske mønster hækleprøve

Du skal bruge 2 markerings ringe. Du skal indsætte 1 markerings ring i den første tredobbelte stangmaske du hækler, og så skal du indsætte 1 markerings ring i den sidste tredobbelte stangmaske. Ved at indsætte de 2 markerings ringe i de 2 tredobbelte stangmasker, ved du hele tiden hvilke tredobbelte stangmasker du skal hækle i når du skal starte og slutte hver række.

Start med at dan 1 hækleløkke af dit garn, og sæt hækleløkken på din hæklenål nummer 3:00 millimeter.

Slå 30 luftmasker + 4 vende luftmaske, det vil sige at du skal slå 33 luftmasker op i alt.

Du skal på den første række hækle 1 tredobbelte stangmasker, ned i alle 30 luftmaskernes forreste maske led.

Række 1

Du starter med at springe de første 4 luftmasker over, det er de 4 luftmasker der sidder tættes ind imod din hæklenål. (De 4 luftmasker er dine vendemasker).

Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål 1 gang mere.

Du har 4 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den femte luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har 5 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de sidste 2 løkker på din hæklenål.

Indsæt 1 markerings ring, i den tredobbelte stangmaske du lige har hæklet.

Du har nu hæklet din første tredobbelte stangmaske.

* Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål 1 gang mere.

Du har 4 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den femte luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har 5 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de sidste 2 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet, en næste tredobbelte stangmaske*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har hæklet 1 tredobbelt stangmaske i alle luftmasker forreste maske led.

Indsæt 1 markerings ring, i den sidste tredobbelte stangmaske.

Du skal have hæklet 30 tredobbelte stangmasker, hele rækken hen.

Tæl alle dine tredobbelte stangmasker, så du er 100 % sikker på at du har hæklet 30 tredobbelte stangmasker.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Række 2

Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål 1 gang mere.

Du har 4 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den femte luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har 5 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de sidste 2 løkker på din hæklenål.

Indsæt 1 markerings ring, i den tredobbelte stangmaske du lige har hæklet.

Du har nu hæklet, din første tredobbelte stangmaske på række 2.

* Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål 1 gang mere.

Du har 4 løkker på din hæklenål.

Stik din hæklenål ind igennem, den femte luftmaskes forreste maske led.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem masken.

Du har 5 løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Trak garnet igennem de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk det igennem, de 2 yderste løkker på din hæklenål.

Vikle garnet om din hæklenål.

Træk garnet igennem de sidste 2 løkker på din hæklenål.

Du har nu hæklet, din næste tredobbelte stangmaske*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, og frem til du har hæklet 1 tredobbelt stangmaske i alle masker.

Indsæt 1 markerings ring, i den sidste tredobbelte stangmaske.

Du skal have hæklet 30 tredobbelte stangmasker, hele rækken hen. Det er derfor vigtigt at du tæller alle dine tredobbelte stangmasker, så du er 100 % sikker på at du har hæklet 30 tredobbelte stangmasker.

Hækle 2 luftmasker.

Vend dit hæklearbejde om.

Du skal nu gentage række 2, lige ind til du har hæklet 30 rækker i alt.

Afslut hækleprøven ved at hækle 1 luftmaske.

Klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål.

Du trækker herefter i hækleløkken på din hæklenål, så du får trukket garnenden op igennem den luftmaske du lige har hæklet.

Stram luftmasken rigtig godt til.

Du har nu hæklet din syvende hækleprøve i tredobbelte stangmaske mønstret færdigt, og du er nu færdig med at hækle de 7 hækleprøver til del 1.

Billed 22

Hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 1

Du har nu lært at hækle 8 forskellige hækleteknikker: Luftmasker – Kædemasker – fastmasker – dobbelte fastmasker – halve stangmasker – stangmasker – dobbelte stangmasker – tredobbelte stangmasker. Med disse hækle teknikker, kan du hækle mange forskellige ting.

Har du brug for hjælp?

Hvis du får brug for hjælp undervejs, så og vær med i min gruppe.

Til sidst vil jeg ønske dig rigtig god fornøjelse med din hækling. Hvis du ikke er på Facebook og ønsker hjælp til at komme i gang med hækling for begyndere, eller gerne vil dele et billede med mig. Så er du velkommen til at sende en mail til mig.

Tag et billede

Når du skal tage et billed og dele det med mig, så er det vigtigt at du får taget billedet hvor din mobil tlf. eller dit kamera vender vandret. Det bliver svært for mig at hjælpe dig, hvis du har taget billedet hvor du har vendt din mobil tlf eller dit kamera lodret.

Ved at du tager billedet vandret, har jeg mulighed for at kunne zoom tæt ind på dit hæklearbejde. Og dette gør at jeg kan se hvordan du har hæklet, og derved kan jeg se om der er noget du har hæklet forkert eller måske har sprunget en masken over.

Nu er du færdig med hækling for begyndere del 1

Du har nu lært at hækle ved hjælp af min guide, i hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 1. Hvis du gerne vil i gang med at hækle et hækleprojekt, så kan du finde en del hækleopskrifter til del 1 her:

Hækling for begyndere

Rigtig god hæklefornøjelse med din hækling.

Mange hækle hilsner
Anne-Pia Hansen

Har du brug for opbevaring af garn, hækle- og strikkeredskaber kan jeg anbefale siden https://strikketasker.dk/