artikel bomuldsgarn 8 4

Bomuldsgarn 8/4 hvad betyder det og hvad er det billigste

Bomuldsgarn 8/4 kort fortalt

Kort fortalt så betyder bomuldsgarn der er af garntypen 8/4 at det er en standard, der fortæller hvor mange garntråde dit bomuldsgarn 8/4 er spundet af. Den information er dog ikke den eneste du får, for der er rent faktisk flere årsager til at garntypen er af bomuldsgarn 8/4. Og jeg vil i dette indlæg forklare dig hvad det betyder, samt hvilke fordele der er, når bomuldsgarn er af garntypen 8/4.

Hvordan kan du selv finde ud af at et nøgle garn af 100 % bomuldsgarn, så er af garntypen 8/4?

Inden jeg fortæller dig hvad det betyder så vil jeg lige fortælle dig, at du ved at kigge på garntrådene selv, kan finde ud af, om et nøgle af 100 % bomuldgarn er af garntypen 8/4.

Det er ikke altid at der står på garnbaderollen, at garnet er af 8/4 garntypen. Og du kan selv finde ud af det, ved at tage garntråden og lige dreje den lidt, og det vil få garntråden til at åbne sig. Hvis der er 4 garntråde, så er garnet af garntypen 8/4.

Hvad betyder bomuldsgarn 8/4

8/4 er et nummer der fortæller dig hvilken tykkelse dit bomuldsgarn har, og hvor fint garnet er i forhold til bomuldsgarnets længde og vægt.

Tallet 8 som der står foran skråstregen, betyder at bomuldsgarnet er spundet af en garntykkelse på 8. Og 4 tallet som står efter skråstregen, betyder at bomuldsgarnet er spundet med 4 garntråde. Du sidder måske lige nu og tænker, jamen er det kun derfor det hedder 8/4. Og til det så må jeg svare nej, der er faktisk mere i det der 8/4, og den forklaring får du nu.

I gamle dage når der skulle handles med bomuld, så blev garnet målt. Og når bomuldsgarnet blev målt, skulle det have en fast længde. Dette galt ikke kun for bomuldsgarner, men for alle garnkvaliteter og garntyper.

Tallet 8

Længden for bomuldsgarn i tykkelsen 8 skal måle 1,6934 meter, og dette tal divideres så med 4. Resultatet af dette regnestykke bliver så hvor mange meter garn, der går til 1 gram garn. Og det betyder at der vil gå 3,3868 meter bomuldsgarn pr gram garn.

Bomuldsgarnet blev målt i det der hedder garnfed (og på engelsk hedder dette hanks). Længden på 1 garnfed skulle være på 786,1 meter (eller på engelsk 840 yards), for det var den mængde garn der blev handlet med.

Du vil i mange tilfælde oplevet, at 1 garnnøgle af 100 % bomuldsgarn, rækker til 170 meter. Grunden til dette er, at der i dag bliver rundet op til 170 meter i stedet for at du får 1,6934 meter. Hvilket for dig er en fordel, fordi du så lige har lidt mere at hækle eller strikke med pr. nøgle garn af 50 gram. Og en anden grund er at det også er nemmere at måle 170 meter op, frem for 1,6934 meter.

Tallet 4

Når bomuldsgarn 8/4 spindes, så spindes det af 4 garntråde og derfor står der 4 efter skråstregen. Ved at spinde garnet af 4 tråde, så bliver garnet 4 gange så tykt.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe 100 % bomuldsgarn af 8/4 garntypen?

Først og fremmest skal du kigge på garnets banderolle, og se hvad står der på den. Står der at garnet er af 100 % bomuldsgarn, og står der at det er en 8/4 garntype. Hvis ikke der står at det er af garntypen 8/4, så spørg i butikken for de ved hvilken garntype det er.

En anden ting der er vigtigt at vide er, at hvis garnet umiddelbart ser ud til at være af 4 garntråde, men hver af de 4 garntråde er af 2 tråde, så er garnet ikke af garntypen 8/4 men af garntypen 8/8.

Nogle bomuldsgarner er spundet af færre garntråde, mens andre er spundet af flere garntråde. Og der er forskel på, om garnet er spundet af færre eller flere garntråde.

Bomuldsgarn der er spundet af færre tråde end 8/4

Bomuldsgarn der er spundet af færre garntråde, vil være velegnet til at hækle eller strikke mellemlægsservietter – bordskånere – finere hækling eller strikning – sjaler – pynte ting – finere beklædnings genstande – fine sjaler og blonder samt meget mere.

Bomuldsgarn der er spundet af flere tråde end 8/4

Bomuldsgarn der er spundet af flere garntråde som f.eks. 8/6 og 8/8, bliver der hæklet og strikket lige så meget af som af 8/4 garntypen. De 2 garntyper, er rigtig gode til at hæklet eller strikket f.eks. kurve eller bokse – sækkestole – stol hynder – sidde hynder – tasker – punge – gulvtæpper – puder – indkøbsnet – strand net og tæpper samt meget andet.

1 Drops Loves You 7

Drops Love You 7 – hos Hobbygarn

Pris 9,00 kr

Garntype 8/4 bomuld

Informationer om garnet

Det er fremstillet i EU, og er Oeko-Tex certifikat.

100 % bomuldsgarn

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen på finvask program, ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter.

Strikkefasthed: slå 23 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 30 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Loves You 7

Bomuldsgarnet er helt perfekt til at hækle og strikke børnetøj, hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore, bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, nederdele, tunikaer, sjaler, tørklæder, klude, måtter og tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt til alle mulige andre boligtekstiler samt pynteting, i det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Loves You 7 findes i 19 forskellige farvenuancer, og du kan købe dem fra de helt lyse og sarte farver, og op til de meget mørke farver. Garnet er derfor rigtig godt at hækle eller strikke projekter, hvor du ønsker at der skal være skarpe farvetoner. Og de mange farver giver dig mulighed for at hækle eller strikke, ting hvor du gerne vil have dybde – nedtoninger – støvet og skygger i dit håndarbejde.

Min Favorit

Drops Loves You 7 er mit favoritgarn nummer 7, og jeg har hæklet og strikket mange forskellige projekter med dette garn. Farverne er rigtig smukke, og giver flotte udtryk til både masker og struktur i ens hækling og strikning.

Mayflower cotton junior

Mayflower Cotton 8/4 Junior – hos Rito

Pris 10,00 kr

Ind imellem er det på tilbud, til under 10,00 kr

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader, hvis det er hækling eller strikning af de farvet garner.

Du kan med fordel vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 90 grader, hvis du har hæklet eller strikket med det hvide eller råhvide garn.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 38 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Mayflower Cotton 8/4 Junior

Har en stor sugeevne og dette betyder, at garnet helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt at hækle og strikke andre projekter af, hvor du ønsker, at det færdig hæklet eller strikket skal have en stor sugeevne.

Mayflower cotton 8/4 Junior

Garnet er også rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder, samt alle mulige pynteting. I det hele taget så er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Mayflower Cotton 8/4 junior

Findes i 40 forskellige ensfarvede bomuldsgarner, og i 7 forskellige blandet farvede bomuldsgarner. Og det gode ved de to valgmuligheder er, at de ensfarvede bomuldsgarner kan hækles og strikkes sammen med de flerfarvede bomuldsgarner.

Mit favorit

Mayflower Cotton 8/4 Junior er mit favoritgarn nummer 3, og jeg har hæklet og strikket rigtige mange forskellige projekter med dette garn. Farverne er rigtig flotte både hver for sig, men også sammen. Både masker og struktur i ens hækling og strikning bliver rigtig smukke, og er meget tydelige.

OBS!

En ting du skal være opmærksom på når du skal købe Mayflower Cotton 8/4 junior er, at de farver der er er det der hedder Limit Editions. Og det betyder at de samme farver ikke er der hele tiden, så når du skal købe Mayflower Cotton 8/4 Junior, så skal du sørge for at købe så du har nok i de farver du har brug for. For det er den eneste måde du kan være sikker på, at farverne har den samme farvekode.

KJ bomuldsgarn 8 4

KJ 8/4 bomuldsgarn – hos Strikkes

Pris 10,00 kr

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit håndarbejde i vaskemaskinen, ved maksimum 40 grader. Hvis din hækling eller strikning er i en af de 36 farver.

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader, hvis det er hæklet eller strikket af det hvide eller naturfarvede garn.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 26 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 32 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

KJ Strik 8/4 bomuldsgarn

Er lækkert at hækle og strikke med, og din hækling og strikning bliver dejlig blødt, og få en fin blank overflade. Når du har vasket dit håndarbejde, så bevares blødheden. Hvilket også betyder at det er også et perfekt garn, til at hækle eller strikke babytøj af.

GB Cotton 84

G-B Cotton 8 – hos Fiksefingre

Pris 14,00 kr

En klassisk garntype 8/4

Informationer om garnet

1 nøgle garn indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader, hvis det er hækling eller strikning af de farvet garner.

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader, hvis du har hæklet eller strikket med det hvide eller det råhvide garn.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 24 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 32 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

G-B Cotton 8

Bomuldsgarnet har en stor sugeevne, hvilket betyder at garnet helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt, til andre projekter hvor du også ønsker, at det færdig hæklet eller færdig strikket skal have en stor sugeevne.

Garnet

Er godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt til pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil hækle eller strikke af dette garn.

G-B Cotton 8

Findes i 31 forskellige ensfarvet bomuldsgarner, og i 10 forskellige blandet farvet bomuldsgarner. Og det gode ved de to valgmuligheder er, at de ensfarvede bomuldsgarner passer sammen med de flerfarvede bomuldsgarner.

Svarta Fåets bomuld 8 4

Svartas Fåret Bomuldsgarn 8/4 – hos Coop

Pris 15,00 kr

100 % bomuldsgarn

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 160 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit håndarbejde i vaskemaskinen, ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 28 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 40 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Infinity Hearts Rose 84

Infinity Hearts Rose 8/4 – hos Rito

Pris 17,00 kr

Og det er tit på tilbud til 15,00 kr eller under

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 176 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 30 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 38 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Infinity Hearts Rose 8/4

Garnet har en stor sugeevne, dette betyder at garnet er helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt, til at hækle og strikke andre projekter, hvor du ønsker, at det færdig hæklet eller færdig strikket skal have en stor sugeevne.

Infinity Heartes Rose 8/4

Er rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt til alle mulige slags pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil hækle eller strikke af dette garn.

Infinity Hearts Rose 8/4

Findes i 38 forskellige farvenuancer, og du kan købe dem fra de helt lyse og sarte farver, og op til de meget mørke farver. Garnet er derfor rigtig godt at hækle eller strikke projekter, hvor du ønsker at der skal være skarpe farvetoner i. De mange farver giver dig mulighed for at hækle eller strikke, ting hvor du gerne vil have dybde – nedtoninger – støvet og skygger i dit håndarbejde.

Min favorit

Infinity Hearts Rose 8/4 er mit favoritgarn nummer 1, og jeg har hæklet og strikket rigtige mange forskellige projekter med dette garn. Farverne er rigtig flotte både hver for sig, men også sammen. Både masker og struktur i ens hækling og strikning bliver rigtig smukke, og er meget tydelige.

Mayflower cotton 8

Mayflower Cotton 8 er af garntypen 8/4 – hos Rito

Pris 19,00 kr

Ind imellem på tilbud til 16,00 kr

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader, hvis det er hækling eller strikning af de farvet garner.

Du kan med fordel vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 90 grader, hvis du har hæklet eller strikket med det hvide eller råhvide garn.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 38 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Mayflower Cotton 8

Dette garn har en stor sugeevne. Dette betyder at garnet er helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt, til at hækle og strikke andre projekter af, hvor du ønsker at det færdig hæklet eller færdig strikket skal have en stor sugeevne.

Garnet

Er rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt garn til alle mulige slags pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Mayflower Cotton 8

Garnet findes i 55 forskellige ensfarvede bomuldsgarner, og i 23 forskellige blandet farvede bomuldsgarner. Og det gode ved de to valgmuligheder er, at de ensfarvede bomuldsgarner kan hækles og strikkes sammen med de flerfarvede bomuldsgarner.

Min favorit

Mayflower Cotton 8 er mit favoritgarn nummer 2, og jeg har hæklet og strikket rigtige mange forskellige projekter med dette garn. Farverne er rigtig flotte både hver for sig, men også sammen. Både masker og struktur i ens hækling og strikning bliver rigtig smukke, og er meget tydelige.

Hjertegarn cotton 8

Hjertegarn Cotton nr. 8 – hos Vivi´s Butik

Pris 18,00 kr

Du kan købe det, på tilbud til 16,00 kr ind imellem.

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til 165 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader, hvis det er hækling eller strikning af de farvet garner.

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader, hvis du har hæklet eller strikket med det hvide eller det råhvide garn.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 26 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 32 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Jarbo nova

Nova fra Järbo – hos Fiksefingre

Pris 20,00 kr

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 26 masker op med strikkepind nummer 3:00 millimeter, og strik 36 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Hæklefasthed: slå 22 luftmasker op med hæklenål nummer 3:00 millimeter, hækle 26 rækker.

Din færdig hæklet hækleprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Nova

Garnet er perfekt til forårstøj og sommertøj, det er dejligt blødt mod ens hud. Hvilket betyder at det er rigtig godt garn at hækle eller strikke babytøj af.

Af babytøj kan jeg her nævne f.eks. hagesmækker – savlsmækker – sparkedragter – bluser – bukser – nusseklude – suttesnore – bamser – dukker og andet baby legetøj. Og til voksne er det godt til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også godt garn til at hækle eller strikke alle mulige slags pynteting til boligen. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Mayflower cotton 8 4 print

Mayflower Cotton 8 Print er af garntypen 8/4 – hos Rito

Pris 22,00 kr

Ind imellem på tilbud til 19,00 kr

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader, hvis det er hækling eller strikning af de farvet garner.

Du kan med fordel vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 90 grader, hvis du har hæklet eller strikket med det hvide eller råhvide garn.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 38 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Mayflower Cotton 8 Print

Dette garn har en stor sugeevne, hvilket betyder at garnet er helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt, til at hækle og strikke andre projekter, hvor du ønsker, at det færdig hæklet eller færdig strikket skal have en stor sugeevne.

Mayflower cotton 8 Print

Garnet er også rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt garn til alle mulige slags pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Mayflower Cotton 8 Print

Findes i 23 forskellige blandet farvekombinationer, og de blandet farver passer sammen med de 55 ensfarvet Mayflower Cotton 8 farver.

Hjertegarn Alicante

Alicante 8/4 garn fra Hjertegarn – hos Vivi´s Butik

Pris 26,00 kr

100 % bomuldsgarn

Bliver produceret i Spanien.

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til 180 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader, hvis det er hækling eller strikning af de farvet garner.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik din strikkeprøve til den måler 10 centimeter.

Alicante

Bomuldsgarnet er rigtig blødt, og det betyder også at du kan hækle eller strikke ting og tøj til dine børn. Garnet er rigtig godt til bluser – toppe – sommertøj – nederdele – sjaler – ponchoer – bolig interiør – håndklæder – klude – ansigts klude. Det er kun din fantasi der sætter en grænse for, hvad du vil hækle eller strikke af dette garn.

Lammy Yarns Top Quality cotton

Top Quality Cotton fra Lammy Yarns – hos Vivi´s Butik

Pris 24,00 kr

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader, hvis det er hækling eller strikning af de farvet garner.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik din strikkeprøve til den måler 10 centimeter.

Top Quality cotton

Dette er kvalitetsgarn der er det perfekte garn til hæklet og strikket ansigtsklude – forklæder – dækkeservietter – grydelapper – gulvklude – karklude – håndklæder – strandtæpper – vaskeklude – viskestykker. Garnet er også rigtig godt sammen med andre bomuldsgarn, dog skal du sørge for at det garn du vil hækle eller strikke samme med dette garn, kan hækle med den samme størrelse hæklenål, samt strikkes med den samme størrelse strikkepind. En anden ting du skal være opmærksom på, er at det skal kunne vaskes ved de samme varmegrader i vaskemaskinen.

Farveskiftene i dette garn, vil være med til at gøre din hækling og strikning utrolig smuk.

Scheepjes Cotton 8

Scheepjes Cotton 8 – hos Rito

Pris 17,00 kr

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 26 masker op med strikkepind nummer 2:50, og strik 36 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Cotton 8

Garnet er også rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det også godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Du kan også hækle eller strikke alle mulige boligtekstiler af garnet, for garnet er i en høj kvalitet og det er samtidigt solidt og stærkt. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke med dette garn.

Cotton 8

Dette garn findes i 48 forskellige farvenuancer, og du kan både hækle og strikke med garnet.

Min favorit

Scheepjes Cotton 8 er mit favoritgarn nummer 5, og jeg har hæklet og strikket rigtige mange forskellige projekter med dette garn. Farverne er rigtig flotte både hver for sig, men også sammen. Både masker og struktur i ens hækling og strikning bliver rigtig smukke, og er meget tydelige.

Click here to add your own text

Svarta Fårets Lisa 8 4

Svarta Fåret Lisa 8/4 – hos Coop

Pris 25,00 kr

100 % kæmmet bomuldsgarn

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 165 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit håndarbejde i vaskemaskinen, ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 28 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 40 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Lisa 8/4 bomuldsgarn

Dette bomuldsgarn er af en finere 8/4 garntype, det er lækkert at hækle og strikke med. Og din hækling og strikning bliver dejlig blødt, og få en fin blank overflade. Når du har vasket dit håndarbejde, så bevares blødheden. Hvilket også betyder at det er perfekt garn, til at hækle eller strikke babytøj af.

Coast Puppet Lyric

Puppet Lyric 8/4 fra Coats – hos Garnladen

Pris 25,00 kr

På tilbud til 20,00 kr

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til 150 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader, hvis det er hækling eller strikning af de farvet garner.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt med et håndklæde under.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 og 3:50 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00 og 3:50 millimeter

Strikkefasthed: slå 26 masker op med din strikkepind nummer 3:00 millimeter, og strik 33 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Hæklefasthed: slå 19 luftmasker op med din hæklenål nummer 3:00 millimeter, hækle 26 rækker.

Din færdig hæklet hækleprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Puppet Lyric

Er rigtig godt garn til at hækle og strikke tøj – grydelapper – tørklæder – sjaler – samt meget andet bolig interiør. Du kan også gå i gang med at lave dig en smart taske, eller et etui til din pc eller tablet. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Merceriseret bomuldsgarn 8/4

Hvad betyder det, at 8/4 bomuldsgarnet er merceriseret?

For at bomuldsgarn kan blive merceriseret får bomuldsfibrene en behandling hvor det strækkes, og bomuldsfibrene udsættes for det ekstra stræk, så springes det ydre barklag. Denne behandling giver bomuldsgarnet en ædelglans, og dette er med til at gøre bomuldsgarnet gennemskinneligt.

Fordelene ved at mercerisere bomuldsgarnet, medvirker til at det bliver svedabsorberende, og gør f.eks. undertøj mere behageligt at have på, og det er samtidigt også er lettere at farve.

OBS!

En ting du skal være opmærksom på, når du hækler eller strikker med merceriseret bomuldsgarn er, at det ikke er så godt at hækle eller strikke rundt med. Grunden til dette er, at dit hæklearbejde eller strikkearbejde kan dreje sig, og derved gøre din hækling eller strikning skævt.

Hjertegarn diamond cotton

Diamond Cotton fra Hjertegarn – hos Vivi´s Butik

Pris 20,00 kr

100 % merceriseret bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 165 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

Hvis du har hæklet eller strikket af det hvide eller råhvide garn, kan du vaske det i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50 og 3:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 39 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Du kan få det i 24 forskellige farver, og alle 24 farver passer godt ind med hinanden.

Diamond

Garnet har en rigtig smuk glans, der gør din hækling og strikning utrolig flot.

Mayflower cotton 8 4 merceriseret

Mayflower Cotton 8/4 Merceriseret – hos Rito

Pris 25,00 kr

På tilbud ind imellem til 22,00 kr

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen på Finvask, ved 40 grader og maksimum 60 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLETØJ OG STRIKKETØJ I TØRREMASKINEN.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Du kan hækle med følgende hæklenåle størrelser: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter.

Du kan strikke med følgende strikkepinde størrelser: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter.

Info til dig der strikker, så anbefales det ikke at du strikker på rundpinde. Grunden til dette er at dit strikkearbejde kan blive skævt, eller dreje sig skævt. Og dette kan ske fordi garnet har en tvistning, så når du strikker rundt med garnet, vil du kunne opleve at det bliver skævt eller drejer sig skævt.

Strikkefasthed: slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 40 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Scheepjes Catona

Scheepjes Catona 8/4 hos Rito

Pris 20,00 kr

100 % merceriseret bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 125 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 26 masker op med strikkepind nummer 2:50, og strik 36 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Catona

garnet er rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt garn til alle mulige slags pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Scheepjes Catona

Garnet findes i 104 forskellige farvenuancer, i garnnøgler med 50 gram. Garnet er rigtig godt at hækle og strikke, mange forskellige projekter med. Og ønsker du at der skal være friske – skarpe – svage eller naturlige farvetoner, så er det lige nøjagtig de muligheder du får med Catona.

Ønsker du at blande det med noget forskellige farvet garn, så kan du uden problemer hækle eller strikke det sammen med Catona Denim.

Min favorit

Scheepjes Catona er mit favoritgarn nummer 6, og jeg har hæklet og strikket rigtige mange forskellige små og store projekter med dette garn. Farverne er rigtig flotte både hver for sig, men også sammen. Både masker og struktur i ens hækling og strikning, bliver rigtig smukke og meget tydelige.

Järbo 8 4

Järbo 8/4 – hos Rito

50 gram = 29,00 kr

200 gram = 80,00 kr

100 % merceriseret bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

Hvis du har hæklet eller strikket med det hvide eller naturfarvede, så kan det vaskes i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 36 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Järbo 8/4

Er et rigtig godt garn, til at hækle og strikke mange forskellige projekter af, hvor du ønske, at det færdig hæklet eller færdig strikket skal have en stor sugeevne.

Järbo 8/4

Garnet er også rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt garn til alle mulige slags pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du gerne vil hækle eller strikke af dette bomuldsgarn.

Järbo 8/4

Findes i 40 forskellige farvenuancer, i garnnøgler med 50 gram. Og 14 ud af de farvenuancer med 50 gram, kan du også få de garnnøgler med 200 gram. Og ønsker du at der skal være friske – skarpe – svage eller naturlige farvetoner, så er det lige nøjagtig de muligheder du får med Järbo 8/4.

Scheepjes Denim

Scheepjes Catona Denim hos Rito

Pris 25,00 kr

100 % merceriseret bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 125 meter.

Gruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 26 masker op med strikkepind nummer 2:50, og strik 36 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Catona Denim

Og dette garn er rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det også godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Du kan også hækle eller strikke alle mulige boligtekstiler, for garnet er stærkt og er holdbart. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Catona Denim

Findes i 18 forskellige farvenuancer, og du kan hækle eller strikke Denim sammen med Scheepjes Catona for alle farvenuancer passer ind sammen med farverne i Catona.

Økologisk bomuldsgarn 8/4

Mayflower cotton 8 4 økologisk

Mayflower Cotton 8/4 Organic Økologisk hos Rito

Pris 19,50 kr

100 % økologisk bomuldsgarn

GOTS certificeret

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til 170 meter.

Garngruppe A

Du skal vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader, hvis du har hæklet eller strikket det med de farvet garner.

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader, hvis det er hækling eller strikning af de farvet garner.

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 90 grader, hvis du har hæklet eller strikket med det hvide eller naturfarvet garn.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 36 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Garnet har en stor sugeevne. Dette betyder at garnet helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt, til at hækle og strikke andre projekter, hvor du ønsker, at det færdig hæklet eller strikket skal have en stor sugeevne.

Garnet

Er rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt garn, til at hækle eller strikke alle mulige pynteting med. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Mayflower Cotton 8/4 organic Økologisk

Du finder 21 forskellige smukke farver i dette bomuldsgarn, og de er rigtig flotte at hækle og strikke med hver for sig, eller ved at hækle eller strikke med dem sammen.

Min favorit

Mayflower Cotton 8/4 Organic Økologisk er mit favoritgarn nummer 4, og jeg har hæklet og strikket rigtige mange forskellige projekter med dette garn. Farverne er rigtig flotte både hver for sig, men også sammen. Både masker og struktur i ens hækling og strikning bliver rigtig smukke, og er meget tydelige.

Onion Organic Cotton 8 4

Onion Organic Cotton 8/4 – hos Ecoknitting

Pris 20,00 kr

100 % økologisk bomuld

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 155 meter.

Produceret i Italien.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 30 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 24 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 34 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Organic Cotton

Garnet er spundet så det ikke er så tæt, det betyder at din hækling eller strikning ikke bliver lige så tæt som andre 8/4 garntyper. Det holder sig godt efter flere vaske, hvilket gør det perfekt til tøj der både skal kunne bruges til hverdag og til pæn brug.

Hvis du ønsker at hækle eller strikke et mønster, der har en løsere struktur. Så er dette garn det rigtige garn at arbejde med, for maskerne i de forskellige mønster står rigtig flot frem. Og du vil kunne arbejde med tykkere hæklenål eller strikkepinde, end de størrelse der står der skal hækles eller strikkes med dette garn.

Farver

Du kan købe garnet i 17 forskellige farver, og de er alle sammen rigtig smukke hver for sig. Og mange af dem passer rigtig godt ind i hinanden, så hvis du skal arbejde med noget i flere farver, er dette garn perfekt til dette formål.

Mayflower cotton 8 4 egyptisk økologisk

Mayflower Cotton 8/4 Egyptisk Økologisk Print – hos Rito

Pris 25,00 kr

Ind imellem på tilbud til 19,00 kr

100 % egyptisk økologisk bomuldsgarn

GOTS certificeret

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svare til 170 meter.

Garngruppe A

Du skal vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader, hvis du har hæklet eller strikket det med de farvet garner.

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader, hvis det er hækling eller strikning af de farvet garner.

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 90 grader, hvis du har hæklet eller strikket med det hvide eller naturfarvet garn.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 36 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Mayflower Cotton 8/4 Egyptisk Økologisk Print

Garnet har en stor sugeevne, og dette betyder at garnet helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt at hækle og strikke andre projekter, hvor du ønsker, at det færdig hæklet eller færdig strikket skal have en stor sugeevne.

Garnet

Er rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt garn, til alle mulige slags pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Mayflower Cotton 8/4 Egyptisk Økologisk Print

Finder du i 16 forskellige smukke farverblandinger, og de er rigtig flotte at hækle og strikke med hver for sig. Du kan også vælge, at hækle eller strikke med dem sammen, så du får et større farvespil.

Alba fra BC-garn – hos Ecoknitting

Pris 28,80 kr

100 % økologisk bomuldsgarn

BC-garn Alba er GOTS certificeret

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 160 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit håndarbejde i vaskemaskinen, ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 26 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 30 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Alba

Garnet er dejligt blødt, og derfor er det perfekt garn til at hækle eller strikke til børn og voksne. Garnet er også rigtig godt til bolig og interiør, legetøj og accessoires. Og bluser der er hæklet og strikket af ALBA garnet, bliver rigtig dejlige bløde.

Farver

Det er kun din fantasi der sætter grænserne for, hvad du vil hækle eller strikke af Alba garnet. Garnet findes i 28 forskellige farver, de er alle smukke hver for sig eller sammen.

Billede til venstre: Ecoknitting, Copyright.

Krea Deluxe ekstra fin økologisk bomuldsgarn 8/4 – hos Knitwedo

Pris 39,00

Du kan ind imellem få dette garn på tilbud

100 % Ekstra fin økologisk bomuldsgarn

1 nøgle garn indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 165 meter.

Krea Deluxe bomuldsgarn er GOTS certificeret, og garnet produceres i Europa.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader

DU MÅ IKKE TØRRE DIN HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 og 3:50 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00 og 3:50 millimeter

Strikkefasthed: slå 24 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 29 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Krea Deluxe ekstra fin økologisk bomuldsgarn

Garnet er sået, dyrket og høstet uden kemiske pesticider samt kunstgødning. Når bomuldsplanten får lov til at vokse naturligt, fås der nogle længere fibre. Og dette har betydning for selve bomuldsgarnet, der for det første bliver rigtig dejlig blødt, og for det andet giver et stærkere bomuldsgarn.

Krea Deluxe bomuldsgarn er et eksklusivt garn, og garnet er af meget høj kvalitet.

Hvad kan du hækle ellers strikke af dette garn

Når du hækler eller strikker med Krea Deluxe bomuldsgarn, så holder dit hækletøj og strikketøj sin form, og dette gør det også efter mange vaske.

Krea Deluxe bomuldsgarn kan du både hækle og strikke mange perfekte ting af, her kan jeg blandt nævne tøj til både baby – børn – unge og voksne. Og du kan hækle og strikke håndklæder – klude – legetøj – tæpper, samt mange andre hækle og strikke projekter.

Et stort plus

Ønsker du at hækle eller strikke mønstre der har struktur, så vil dette garn virkelig være et rigtig godt valg. For når du enten hækler eller strikker struktur mønster med dette garn, så træder mønstrene rigtig smukt frem. Mønstrene bliver nærmest helt naturlige at se på, og får nærmest et billede ligne udtryk, der for din hækling og strikning til at ligne et maleri.

Farve muligheder

Du kan købe garnet i 32 utrolig smukke tone i tone farver, og du kan få mange rigtig flotte naturlige farvenuancer i dette garn. Og derfor vil dette garn også være et helt perfekt valg, hvis du skal hækle eller strikke noget i flere forskellige farver.

Svarta Fårets Tilda

Tida Cotton Eco fra Svarta Fårets – hos Coop

Pris 20,00 kr

100 % Økologisk bomuld

1 nøgle garn indeholder 25 gram, hvilket svare til cirka 75 meter.

Øko-Tex certificeret Standard 100, i produktklasse 1.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 30 grader.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLING ELLER STRIKNING I TØRRETUMBLERE.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed: slå 26 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 35 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Tilda Cotton Eco

Garnet er spundet så det ikke er så tæt, det betyder at din hækling eller strikning ikke bliver lige så tæt som med andre 8/4 garntyper. Det holder sig godt efter flere vaske, hvilket gør det perfekt til tøj der både skal kunne bruges til hverdag og til pæn brug.

Garnet

Er blødt og slidstærkt hvilket er rigtig godt til at hækle eller strikke nusseklude, babytøj og børnetøj, hagesmækker, suttesnore, baby og børne legetøj, baby og børne tæpper.

Hvis du ønsker at hækle eller strikke et mønster, der har en løsere struktur. Så er dette garn det rigtige garn at arbejde med, for maskerne i forskellige mønster står rigtig flot frem. Og du vil kunne arbejde med tykkere hæklenål eller strikkepinde, end den størrelse der står der skal bruges til dette garn.

Farver

Du kan købe garnet i 21 forskellige farver, og de er alle sammen rigtig smukke hver for sig. Hvis du skal hækle eller strikke noget i flere farver, så passer farverne i Tilda garnet rigtig godt ind i hinanden.

Til sidst

Jeg håber du ved hjælp af denne artikel har fået en større indblik i, hvad bomuldsgarn 8/4 betyder. Og at den kan være en hjælp til at du finder frem til hvilket bomuldsgarn 8/4, du skal vælge til din hækling og strikning.

Hvis du er i tvivl, så er du velkommen til at sende en mail til mig. Skriv i mail hvad du skal i gang med at hækle eller strikke, hvis du har et link til hækleopskriften eller strikkeopskriften, så skriv den i mail også. Det vil gøre det nemmer for mig, at hjælpe dig med at finde frem til det helt rigtig bomuldsgarn 8/4.

Send mailen til: garnmaskenxx@xxgmail.com (fjern x’erne)

Skal du i gang med at hækle eller strikke, og er i tvivl om hvad du har brug for til at komme i gang. Så er jeg sikker på, at du kan få glæde af at læse denne artikel:

Sådan kommer du billigt og godt i gang med at hækle og strikke

Har du brug for gode råd, i forhold til at vælge garn til dine hæklet og strikket klude. Så vil denne artikel være rigtig god at læse, for du får både gode råd i forhold til valg af garn, men også i forhold til vaskning med mere til dine færdig hæklet og strikket klude.

Hvilket garn er godt at hækle eller strikke karklude, vaskeklude og gulvklude af

Kom og vær med i min gruppe.

Du kan læse mere om bomuld på Den Store Danske

Informationer til udregningerne

Lige efter billedet herunder kan du se hvordan jeg har fundet ud af, hvilket garn der var det billigste. Og jeg har divideret prisen på hvert nøgle garn, med det antal meter der er i hvert nøgle garn.

Hvor har jeg fundet prisen

Prisen på hvert nøgle, har jeg fundet frem til ved at tjekke hos de garnforretninger som jeg handler hos på internettet.

Sådan har jeg delt de forskellige bomuldsgarn 8/4 op

Jeg har delt alle garnmærkerne op, så det først er dem der er af helt almindeligt bomuldsgarn 8/4. Herefter kommer bomuldsgarn 8/4, der alle er merceriseret bomuldsgarn. Og til sidst kommer bomuldsgarn 8/4, hvor de alle er økologiske.

Hjerte

Bomuldsgarn 8/4

Nr 1

Producent: Drops

Garnmærke: Love You 7

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 9,00

Pris pr meter: 0,05

Nr 2

Producent: Mayflower

Garnmærke: Cotton 8/4 Junior

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 10,00

Pris pr meter: 0,06

Nr 3

Producent: KJ Strik

Garnmærke: KJ bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 10,00

Pris pr meter: 0,06

Nr 4

Producent: GB Garn

Garnmærke: GB bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 14,00

Pris pr meter: 0,08

Nr 5

Producent: Svarta Fårets

Garnmærke: Bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 160 meter

Pris pr nøgle: 15,00

Pris pr meter: 0,09

Nr 6

Producent: Infinity Hearts

Garnmærke: Rose bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 176 meter

Pris pr nøgle: 17,00

Pris pr meter: 0,10

Nr 7

Producent: Mayflower

Garnmærke: Cotton 8 bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 19,00

Pris pr meter: 0,11

Nr 8

Producent: Hjertegarn

Garnmærke: Cotton 8 bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 165 meter

Pris pr nøgle: 18,00

Pris pr meter: 0,11

Nr 9

Producent: Järbo

Garnmærke: Nova

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 20,00

Pris pr meter: 0,12

Nr 10

Producent: Mayflower

Garnmærke: Cotton 8 Print bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 22,00

Pris pr meter: 0,13

Nr 11

Producent: Hjertegarn

Garnmærke: Alicante

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 180 meter

Pris pr nøgle: 26,00

Pris pr meter: 0,14

Nr 12

Producent: Lammy Yarns

Garnmærke: Top Quality Cotton bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 24,00

Pris pr meter: 0,14

Nr 13

Producent: Scheepjes

Garnmærke: Cotton 8 bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 125 meter

Pris pr nøgle: 17,00

Pris pr meter: 0,14

Nr 14

Producent: Svarta Fårets

Garnmærke: Lisa bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 165 meter

Pris pr nøgle: 25,00

Pris pr meter: 0,15

Nr 15

Producent: Coast

Garnmærke: Puppet Lyric bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 150 meter

Pris pr nøgle: 25,00

Pris pr meter: 0,17

Merceriseret Bomuldsgarn 8/4

Nr 1

Producent: Hjertegarn

Garnmærke: Diamond Cotton bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 165 meter

Pris pr nøgle: 20,00

Pris pr meter: 0,12

Nr 2

Producent: Mayflower

Garnmærke: Cotton Merceriseret bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 25,00

Pris pr meter: 0,15

Nr 3

Producent: Scheepjes

Garnmærke: Catona 

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 125 meter

Pris pr nøgle: 20,00

Pris pr meter: 0,16

Nr 4

Producent: Järbo

Garnmærke: 8/4 

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 29,00

Pris pr meter: 0,17

Nr 5

Producent: Scheepjes

Garnmærke: Catona Denim bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 125 meter

Pris pr nøgle: 25,00

Pris pr meter: 0,20

ØKOLOGISK BOMULDSGARN 8/4

Nr 1

Producent: Mayflower

Garnmærke: Organic Økologisk bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 19,50

Pris pr meter: 0,11

Nr 2

Producent: Onion

Garnmærke: Onion Organic Cotton 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 155 meter

Pris pr nøgle: 20,00

Pris pr meter: 0,13

Nr 3

Producent: Mayflower

Garnmærke: Egyptisk Økologisk Print bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 25,00

Pris pr meter: 0,15

Nr 4

Producent: BC Garn

Garnmærke: Alba

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 160 meter

Pris pr nøgle: 28,80

Pris pr meter: 0,18

Nr 5

Producent: Krea Deluxe

Garnmærke: Krea Deluxe ekstra fin økologisk bomuldsgarn

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 165 meter

Pris pr nøgle: 39,00

Pris pr meter: 0,23

Nr 6

Producent: Svarta Fårets

Garnmærke: Tilda Eco Cotton 8/4

Gram pr nøgle: 25 gram

Længde: 75 meter

Pris pr nøgle: 20,00

Pris pr meter: 0,27