artikel bomuldsgarn 8 4

Bomuldsgarn 8/4 hvad betyder det og hvad er det billigste

Bomuldsgarn 8/4 kort fortalt

Kort fortalt så betyder bomuldsgarn der er af garntypen 8/4 at det er en standard, der fortæller hvor mange garntråde dit bomuldsgarn 8/4 er spundet af. Den information er dog ikke den eneste du får, for der er rent faktisk flere årsager til at garntypen er af bomuldsgarn 8/4. Og jeg vil i dette indlæg forklare dig hvad det betyder, samt hvilke fordele der er, når bomuldsgarn er af garntypen 8/4.

Hvordan kan du selv finde ud af at et nøgle garn af 100 % bomuldsgarn, så er af garntypen 8/4?

Inden jeg fortæller dig hvad det betyder så vil jeg lige fortælle dig, at du ved at kigge på garntrådene selv, kan finde ud af, om et nøgle af 100 % bomuldgarn er af garntypen 8/4.

Det er ikke altid at der står på garnbaderollen, at garnet er af 8/4 garntypen. Og du kan selv finde ud af det, ved at tage garntråden og lige dreje den lidt, og det vil få garntråden til at åbne sig. Hvis der er 4 garntråde, så er garnet af garntypen 8/4.

Hvad betyder bomuldsgarn 8/4

8/4 er et nummer der fortæller dig hvilken tykkelse dit bomuldsgarn har, og hvor fint garnet er i forhold til bomuldsgarnets længde og vægt.

Tallet 8 som der står foran skråstregen, betyder at bomuldsgarnet er spundet af en garntykkelse på 8. Og 4 tallet som står efter skråstregen, betyder at bomuldsgarnet er spundet med 4 garntråde. Du sidder måske lige nu og tænker, jamen er det kun derfor det hedder 8/4. Og til det så må jeg svare nej, der er faktisk mere i det der 8/4, og den forklaring får du nu.

I gamle dage når der skulle handles med bomuld, så blev garnet målt. Og når bomuldsgarnet blev målt, skulle det have en fast længde. Dette galt ikke kun for bomuldsgarner, men for alle garnkvaliteter og garntyper.

Tallet 8

Længden for bomuldsgarn i tykkelsen 8 skal måle 1,6934 meter, og dette tal divideres så med 4. Resultatet af dette regnestykke bliver så hvor mange meter garn, der går til 1 gram garn. Og det betyder at der vil gå 3,3868 meter bomuldsgarn pr gram garn.

Bomuldsgarnet blev målt i det der hedder garnfed (og på engelsk hedder dette hanks). Længden på 1 garnfed skulle være på 786,1 meter (eller på engelsk 840 yards), for det var den mængde garn der blev handlet med.

Du vil i mange tilfælde oplevet, at 1 garnnøgle af 100 % bomuldsgarn, rækker til 170 meter. Grunden til dette er, at der i dag bliver rundet op til 170 meter i stedet for at du får 1,6934 meter. Hvilket for dig er en fordel, fordi du så lige har lidt mere at hækle eller strikke med pr. nøgle garn af 50 gram. Og en anden grund er at det også er nemmere at måle 170 meter op, frem for 1,6934 meter.

Tallet 4

Når bomuldsgarn 8/4 spindes, så spindes det af 4 garntråde og derfor står der 4 efter skråstregen. Ved at spinde garnet af 4 tråde, så bliver garnet 4 gange så tykt.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe 100 % bomuldsgarn af 8/4 garntypen?

Først og fremmest skal du kigge på garnets banderolle, og se hvad står der på den. Står der at garnet er af 100 % bomuldsgarn, og står der at det er en 8/4 garntype. Hvis ikke der står at det er af garntypen 8/4, så spørg i butikken for de ved hvilken garntype det er.

En anden ting der er vigtigt at vide er, at hvis garnet umiddelbart ser ud til at være af 4 garntråde, men hver af de 4 garntråde er af 2 tråde, så er garnet ikke af garntypen 8/4 men af garntypen 8/8.

Nogle bomuldsgarner er spundet af færre garntråde, mens andre er spundet af flere garntråde. Og der er forskel på, om garnet er spundet af færre eller flere garntråde.

Bomuldsgarn der er spundet af færre tråde end 8/4

Bomuldsgarn der er spundet af færre garntråde, vil være velegnet til at hækle eller strikke mellemlægsservietter – bordskånere – finere hækling eller strikning – sjaler – pynte ting – finere beklædnings genstande – fine sjaler og blonder samt meget mere.

Bomuldsgarn der er spundet af flere tråde end 8/4

Bomuldsgarn der er spundet af flere garntråde som f.eks. 8/6 og 8/8, bliver der hæklet og strikket lige så meget af som af 8/4 garntypen. De 2 garntyper, er rigtig gode til at hæklet eller strikket f.eks. kurve eller bokse – sækkestole – stol hynder – sidde hynder – tasker – punge – gulvtæpper – puder – indkøbsnet – strand net og tæpper samt meget andet.

Et godt råd til dine klude!

Når du skal hækle eller strikke dine egne klude, så skal du være opmærksom på at det garn du vælger at hækle eller strikke dem af, kan vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader.

Og dette er rigtig vigtigt fordi kludene skal op og vaskes ved 60 grader, før bakterierne kan blive vasket helt ud af dine klude.

Hvilket garn?

Hvis du lige nu sidder og tænker på, jamen hvilket bomuldsgarn 8/4 skal jeg så vælge at hækle eller strikke mine klude af.

Så kan jeg fortælle dig at jeg i denne artikel har jeg skrevet om i alt 29 forskellige bomuldsgarn 8/4, og ud af alle de forskellige bomuldsgarn 8/4 så er der faktisk kun 13 af dem, der giver dig mulighed for at vaske kludene ved 60 grader.

Så får lige at gøre det lidt mere overskueligt for dig, så har jeg inden under hvert garnmærke til de forskellige bomuldsgarn 8/4, skrevet hvor mange grader de kan vaskes ved.

To artikler!

Ønsker du at læse mere om hvor tit du skal skifte dine klude, og hvordan du undgår alle de der bakterier i dine klude. Så jeg sikker på du vil kunne finde de oplysninger du har brug for i denne artikel “HVILKET GARN ER GODT TIL KLUDE“,

og vil du gerne vide hvor tit du skal skifte og vaske dine klude, så vil denne artikel være en stor hjælp “Så tit skal du skifte karkluden“.

Artiklen opdateres løbende!

KØB KJ STRIK BOMULDSGARN 8/4

Pris 10,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit håndarbejde i vaskemaskinen, ved maksimum 40 grader. Hvis din hækling eller strikning er i en af de 36 farver.

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader, hvis det er hæklet eller strikket af det hvide eller naturfarvede garn.

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter.

Strikkefasthed

Start med at slå 26 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 32 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

KJ Strik 8/4 bomuldsgarn, er lækkert at hækle og strikke med. Og din hækling og strikning bliver dejlig blødt, og få en fin blank overflade. Når du har vasket dit håndarbejde, så bevares blødheden. Hvilket også betyder at det er også et perfekt garn, til at hækle eller strikke babytøj af.

OBS!

En ting du skal være opmærksom på når du skal købe Mayflower Cotton 8/4 junior er, at de farver der er hedder Limit Editions. Og det betyder at de samme farver ikke er der hele tiden, så når du skal købe Mayflower Cotton 8/4 Junior, så skal du sørge for at købe så du har nok i de farver du har brug for. For det er den eneste måde du kan være sikker på, at farverne har den samme farvekode.

KØB MAYFLOWER COTTON 8/4 JUNIOR

Ensfarvet Pris 10,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til 170 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen, på helt almindeligt vaskeprogram ved 40 og ved maksimum 60 grader.

Vis du har hæklet eller strikket med hvidt garn, så kan du vaske det vaskemaskinen på helt almindeligt vaskeprogram, ved 40 grader og ved maksimum 90 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 38 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Mayflower Cotton 8/4 Junior

Har en stor sugeevne og dette betyder, at garnet helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt at hækle og strikke andre projekter af, hvor du ønsker, at det færdig hæklet eller strikket skal have en stor sugeevne.

Mayflower cotton 8/4 Junior

Garnet er også rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder, samt alle mulige pynteting. I det hele taget så er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Mayflower Cotton 8/4 junior

Findes i 40 forskellige ensfarvede bomuldsgarner, og i 7 forskellige blandet farvede bomuldsgarner. Og det gode ved de to valgmuligheder er, at de ensfarvede bomuldsgarner kan hækles og strikkes sammen med de flerfarvede bomuldsgarner.

KØB SHAMROCK YARNS BOMULDSGARN 8/4

Pris 12,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

Informationer om garnet

Garnet bliver produceret i EU.

100 % bomuldsgarn

Garntype

Bomuldsgarn 8/4

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svare til 175 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen på finvask vaskeprogram, ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN.

Dit hækletøj og strikketøj skal tørre, ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Hæklenåle nummer 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter.

Strikkepinde nummer 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter.

Strikkefasthed

Start med at slå 25 masker op med strikkepinde nummer 3:00, og strik 34 pinde / rækker.

Din færdig strikkede strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Shamrock Yarns bomuldsgarn 8/4

Garnet Shamrock Yarns

Nyt garnmærke som ser rigtig lovende ud.

Farver

Shamrock Yarnsbomuldsgarn fås i 28 farver, og alle farverne er rigtig flotte være for sig. Hvis du skal hækle eller strikke et projekt hvor du skal bruge flere farver, så du vil kunne sammensætte farverne, så du får nogle rigtig smukke farvekombinationer.

GB Garn Cotton 8

KØB G-B COTTON 8

Pris 12,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

En klassisk garntype 8/4

Informationer om garnet

1 nøgle garn indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 170 meter.

Garngruppe A

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen, på helt almindeligt vaskeprogram ved 40 og ved maksimum 60 grader.

Vis du har hæklet eller strikket med hvidt garn, så kan du vaske det vaskemaskinen på helt almindeligt vaskeprogram, ved 40 grader og ved maksimum 90 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter.

Strikkefasthed

Start med at slå 24 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 32 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

G-B Cotton 8

Bomuldsgarnet har en stor sugeevne, hvilket betyder at garnet helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt, til andre hækleprojekter og strikkeprojekter, hvor du ønsker, at det færdig hæklet eller strikket skal have en stor sugeevne.

Garnet er også rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlesmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt garn til alle mulige slags pynteting hele året. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

G-B Cotton 8 findes i 31 forskellige ensfarvet bomuldsgarner, og i 10 forskellige blandet farvet bomuldsgarner. Og det gode ved de to valgmuligheder er, at de ensfarvede bomuldsgarner kan blandes med de flerfarvede bomuldsgarner. De flerfarvet bomuldsgarners farver, passer med de ensfarvede bomuldsgarner.

KØB SCHEEPJES COTTON 8

Pris 14,95 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 170 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 26 masker op med strikkepind nummer 2:50, og strik 36 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Cotton 8

Garnet er også rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det også godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Du kan også hækle eller strikke alle mulige boligtekstiler af garnet, for garnet er i en høj kvalitet og det er samtidigt solidt og stærkt. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke med dette garn.

Cotton 8

Dette garn findes i 48 forskellige farvenuancer, og du kan både hækle og strikke med garnet.

KØB SVARTA FÅRET BOMULDSGARN 8/4

Pris 15,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % bomuldsgarn

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 160 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit håndarbejde i vaskemaskinen, ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 28 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 40 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

KØB OEKO-TEX COTTON YARN

Pris 15,50 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

Informationer om garnet

100 % bomuldsgarn

Garnet er Certificeret efter Oeko-Tex Ò Standard 100

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 170 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit håndarbejde i vaskemaskinen, ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenål og pinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå cirka 23 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 30 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Oeko-Tex Cotton Yarn

Du kan hækle og strikke rigtig mange forskellige ting med dette garn, og garnet er også rigtig godt til både ansigts klude – bordskånere – brilleetuier – dækkeservietter – etuier – forklæder – grydelapper – huer – håndklæder – karklude – klude – køkken – hyggetæpper – håndklæder – viskestykker – kosmetiktakser – mobiletuier – mønt og penge punge – puder – sidde pude pads – sengetæpper – sjaler – sommertøj – stol hynder – strømper – tasker – tæpper – tørklæder – vaskeklude og mange flere ting. Du kan virkelige hækle og strikke rigtig mange ting af dette garn, og også pynt til fastelavn – alle mulige fester – påske – pinse – Sankt Hans – halloween – jul, det er kun din fantasi der sætter grænserne.

Strukturen med garnet

Jeg oplevet at maskerne blev rigtig flotte, fordi de får en smuk struktur. Og når der hækles eller strikkes i forskellige mønster, så træder mønstrene træder flot og frem.

Farver i Oeko-Tex Cotton Yarn

Garnet kan du få i 30 rigtig flotte og smukke farver, og alle farverne passer rigtig godt ind i hinanden.

KØB MAYFLOWER COTTON 8

Ensfarvet Pris 16,00 kr.

Garnet er ind imellem på tilbud.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til 170 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen, på helt almindeligt vaskeprogram ved 40 og ved maksimum 60 grader.

Vis du har hæklet eller strikket med hvidt garn, så kan du vaske det vaskemaskinen på helt almindeligt vaskeprogram, ved 40 grader og ved maksimum 90 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 38 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Mayflower Cotton 8

Dette garn har en stor sugeevne. Dette betyder at garnet er helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt, til at hækle og strikke andre projekter af, hvor du ønsker at det færdig hæklet eller færdig strikket skal have en stor sugeevne.

Garnet

Er rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt garn til alle mulige slags pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Mayflower Cotton 8

Garnet findes i 55 forskellige ensfarvede bomuldsgarner, og i 23 forskellige blandet farvede bomuldsgarner. Og det gode ved de to valgmuligheder er, at de ensfarvede bomuldsgarner kan hækles og strikkes sammen med de flerfarvet bomuldsgarner.

KØB INFINITY HEARTS ROSE 8/4

Pris 17,00 kr.

Og du kan ind imellem få det på tilbud til under 15,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 176 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 30 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 38 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Infinity Hearts Rose 8/4

Garnet har en stor sugeevne, dette betyder at garnet er helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt, til at hækle og strikke andre projekter, hvor du ønsker, at det færdig hæklet eller færdig strikket skal have en stor sugeevne.

Infinity Heartes Rose 8/4

Er rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt til alle mulige slags pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil hækle eller strikke af dette garn.

Infinity Hearts Rose 8/4

Findes i 38 forskellige farvenuancer, og du kan købe dem fra de helt lyse og sarte farver, og op til de meget mørke farver. Garnet er derfor rigtig godt at hækle eller strikke projekter, hvor du ønsker at der skal være skarpe farvetoner i. De mange farver giver dig mulighed for at hækle eller strikke, ting hvor du gerne vil have dybde – nedtoninger – støvet og skygger i dit håndarbejde.

KØB HJERTEGARN COTTON NR. 8

Pris 17,00 kr.

(forbehold for prisændringer og tilbud så husk at tjek prisen)

100 % bomuldsgarn anti pilling cotton

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til 165 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen, på helt almindeligt vaskeprogram ved 40.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 26 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 32 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

KØB MAYFLOWER COTTON 8 PRINT

Pris 19,00 kr.

Ind imellem på tilbud.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til 170 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen, på helt almindeligt vaskeprogram ved 40 og ved maksimum 60 grader.

Vis du har hæklet eller strikket med hvidt garn, så kan du vaske det vaskemaskinen på helt almindeligt vaskeprogram, ved 40 grader og ved maksimum 90 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 38 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Mayflower Cotton 8 Print

Dette garn har en stor sugeevne, hvilket betyder at garnet er helt perfekt til at hækle eller strikke klude af. Og det er også rigtig godt, til at hækle og strikke andre projekter, hvor du ønsker, at det færdig hæklet eller færdig strikket skal have en stor sugeevne.

Mayflower cotton 8 Print

Garnet er også rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt garn til alle mulige slags pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Mayflower Cotton 8 Print

Findes i 23 forskellige blandet farvekombinationer, og de blandet farver passer sammen med de 55 ensfarvet Mayflower Cotton 8 farver.

KØB LAMMY YARNS COTTON 8/4

Pris 20,50 kr.

Garnet vil du ind imellem kunne få på tilbud

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 175 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj, i vaskemaskinen ved maksimum 60 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik din strikkeprøve til den måler 10 centimeter.

Top Quality cotton

Dette er kvalitetsgarn der er det perfekte garn til hæklet og strikket ansigtsklude – forklæder – dækkeservietter – grydelapper – gulvklude – karklude – håndklæder – strandtæpper – vaskeklude – viskestykker. Garnet er også rigtig godt sammen med andre bomuldsgarn, dog skal du sørge for at det garn du vil hækle eller strikke samme med dette garn, kan hækle med den samme størrelse hæklenål, samt strikkes med den samme størrelse strikkepind. En anden ting du skal være opmærksom på, er at det skal kunne vaskes ved de samme varmegrader i vaskemaskinen.

Farveskiftene i dette garn, vil være med til at gøre din hækling og strikning utrolig smuk.

KØB SCHEEPJES SUNKISSED

Pris 23,95 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % bomuldsgarn af garntypen 8/4

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram og svarer til cirka 170 meter.

Garngruppe A

Vask

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen.

MEN DU MÅ KUN VASKE DET VED MAKSIMUM 40 GRADER PÅ SKÅNEPROGRAM.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 og 3:50 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00 og 3:50 millimeter.

Strikkefasthed

Strikkefasthed: slå 28 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik cirka 40 pinde / rækker, eller ind til din strikkeprøve måler 10 centimeter.

Sunkissed

Sunkissed garnet er et rigtig dejlig blødt garn, der er rigtig lækkert at hækle eller strikke med. Du kan hækle eller mange forskellige ting både til beklædning til dine børn eller voksne, og det er rigtig populært garn at hækle eller strikke sommertøj af.

Ting til hjemmet

Du kan også hækle eller strikke mange forskellige ting til hjemmet, og her er bliver det brugt flittigt til brilleetuier, klude, mobiletuier, puder, punge, tasker, tæpper.

Angående vask

En ting du skal være opmærksom på hvis du hækler eller strikke klude af dette garn, er at det må kun vaskes i vaskemaskinen ved 40 grader på skåneprogram. Så vælge at hækle eller strikke nogle klude, der ikke kræver at blive vasket ved højre temperatur. Her jeg kan blandt andet nævne vaskeklude, hvis du bruger vaskeklude. For her kan du vælge at vaske dem hver dag, men husk du kun må vaske det i vaskemaskinen ved 40 grader på skåneprogram.

Farver

Sunkissed garnet kan du få i 22 garvenuancer, der alle er rigtig smukke. De er både flotte hver for sig, men giver også rigtig smukt farvespil, når der hækles eller strikkes med flere af farverne i et projekt.

KØB HJERTEGARN ALICANTE COTTON

Pris 25,00 kr.

Garnet vil du ind imellem kunne få på tilbud

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % bomuldsgarn

Bliver produceret i Spanien.

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til 180 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader, hvis det er hækling eller strikning af de farvet garner.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik din strikkeprøve til den måler 10 centimeter.

Alicante

Bomuldsgarnet er rigtig blødt, og det betyder også at du kan hækle eller strikke ting og tøj til dine børn. Garnet er rigtig godt til bluser – toppe – sommertøj – nederdele – sjaler – ponchoer – bolig interiør – håndklæder – klude – ansigts klude. Det er kun din fantasi der sætter en grænse for, hvad du vil hækle eller strikke af dette garn.

KØB SVARTA FÅRET LISA BOMULDSGARN 8/4

Pris 25,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % kæmmet bomuldsgarn

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 165 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit håndarbejde i vaskemaskinen, ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, og eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 28 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 40 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Lisa 8/4 bomuldsgarn

Dette bomuldsgarn er af en finere 8/4 garntype, det er lækkert at hækle og strikke med. Og din hækling og strikning bliver dejlig blødt, og få en fin blank overflade. Når du har vasket dit håndarbejde, så bevares blødheden. Hvilket også betyder at det er perfekt garn, til at hækle eller strikke babytøj af.

KØB NATURA JUST COTTON FRA DMC GARN

Pris 31,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % Kæmmet Bomuldsgarn

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilke svarer til cirka 155 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækling og strikning i vaskemaskinen på SKÅNE vaskeprogram, og på maksimum 30 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Sådan tørre du dit hækle- og strikketøj

Tør dit hækletøj eller strikketøj ved at ligge det udbredt på et fladt underlag, og læg det eventuelt oven på et håndklæde som du har lagt ud på et tørrestativ.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Hæklenål og strikkepind nr: 2:50 og 3:50 mm

Hækle- og strikkefasthed

Slå 27 op med hæklenål eller strikkepind nummer 3:00.
Strik 34 pinde/rækker glatstrik, mål herefter din strikkeprøve, og den skal nu gerne måle 10 x 10 cm.

Natura Just Cotton

Dette garn er godt til mange forskellige projekter, både til beklædning til hele familien, men også til boligtekstiler samt meget mere.
Garnet er dejlig blødt og lækret, hvilket også gør at det er et delikat garn til babytøj og og andre børne ting.

Hækling eller strikning af legetøj til baby og børn

Skal du igang med at hækle eller strikke baby og børne legetøj, så vil Natura Just Cotton være et rigtig godt valg.
Garnet er rigtig godt til både amigurumi bamser og dukker, du kan også hækle eller strikke suttesnore – rangler – hagesmækker – sutteklude samt mange andre spænde hækle og strikke projekter til babyer og børn.

Farver

Natura Just Cotton garnet fås i 54 farve nuancer med et mat finish, og de mange nuancer går fra de naturlig sarte og over i de mere friske farver, hvilket er rigtig godt når du skal hækle eller strikke projekter i flere farvenuancer.

Merceriseret bomuldsgarn 8/4

Hvad betyder det, at 8/4 bomuldsgarnet er merceriseret?

For at bomuldsgarn kan blive merceriseret får bomuldsfibrene en behandling hvor det strækkes, og bomuldsfibrene udsættes for det ekstra stræk, så springes det ydre barklag. Denne behandling giver bomuldsgarnet en ædelglans, og dette er med til at gøre bomuldsgarnet gennemskinneligt.

Fordelene ved at mercerisere bomuldsgarnet, medvirker til at det bliver svedabsorberende, og gør f.eks. undertøj mere behageligt at have på, og det er samtidigt også er lettere at farve.

OBS!

En ting du skal være opmærksom på, når du hækler eller strikker med merceriseret bomuldsgarn er, at det ikke er så godt at hækle eller strikke rundt med. Grunden til dette er, at dit hæklearbejde eller strikkearbejde kan dreje sig, og derved gøre din hækling eller strikning skævt.

KØB SCHEEPJES CATONA 8/4

Pris 16,95 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % merceriseret bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 125 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 26 masker op med strikkepind nummer 2:50, og strik 36 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Catona

garnet er rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt garn til alle mulige slags pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Scheepjes Catona

Garnet findes i 104 forskellige farvenuancer, i garnnøgler med 50 gram. Garnet er rigtig godt at hækle og strikke, mange forskellige projekter med. Og ønsker du at der skal være friske – skarpe – svage eller naturlige farvetoner, så er det lige nøjagtig de muligheder du får med Catona.

Ønsker du at blande det med noget forskellige farvet garn, så kan du uden problemer hækle eller strikke det sammen med Catona Denim.

KØB DIAMOND COTTON FRA HJERTEGARN

Pris 23,00 kr.

Diamond Cotton er der ind imellem tilbud på.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % merceriseret bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 165 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50 og 3:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 39 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Du kan få det i 24 forskellige farver, og alle 24 farver passer godt ind med hinanden.

Diamond

Garnet har en rigtig smuk glans, der gør din hækling og strikning utrolig flot.

KØB SCHEEPJES CATONA DENIM

Pris 23,95 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % merceriseret bomuldsgarn

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 125 meter.

Gruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 26 masker op med strikkepind nummer 2:50, og strik 36 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Catona Denim

Og dette garn er rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det også godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Du kan også hækle eller strikke alle mulige boligtekstiler, for garnet er stærkt og er holdbart. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du vil kunne hækle eller strikke af dette garn.

Catona Denim

Findes i 18 forskellige farvenuancer, og du kan hækle eller strikke Denim sammen med Scheepjes Catona for alle farvenuancer passer ind sammen med farverne i Catona.

KØB JÄRBO 8/4

50 gram garn i ensfarvet = 28,00 kr.

50 gram garn i flerfarvet = 24,00 kr.

200 gram = 75,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % merceriseret bomuldsgarn

1 nøgle ensfarvet eller flerfarvet bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 170 meter.

1 nøgle bomuldsgarn med 200 gram, svarer til cirka 676 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen, på finvask vaskeprogram ved 40 og ved maksimum 60 grader.

DU MÅ IKKE BRUGE SKYLLEMIDDEL.

DU MÅ IKKE TØRRE DIT HÆKLETØJ ELLER STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN.

Tørring af din hækletøj og strikketøj

Dit hækletøj eller stirkketøj, skal du tørre ved at ligge det udbredt på et fladt underlag, du kan eventuelt ligge det på et tørrestativ.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:00 – 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 27 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 36 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Järbo 8/4

Er et rigtig godt garn, til at hækle og strikke mange forskellige projekter af, hvor du ønske, at det færdig hæklet eller færdig strikket skal have en stor sugeevne.

Järbo 8/4

Garnet er også rigtig godt til babytøj (f.eks. hagesmækker, savlsmækker, sparkedragter, bluser, bukser, suttesnore), bamser og dukker. Og til voksne er det godt garn til toppe, bluser, tunikaer, sjaler, tørklæder, tæpper, grydelapper og håndklæder. Det er også rigtig godt garn til alle mulige slags pynteting. I det hele taget er det kun din fantasi der sætter en stopper for, hvilke ting du gerne vil hækle eller strikke af dette bomuldsgarn.

Järbo 8/4

Findes i 40 forskellige farvenuancer, i garnnøgler med 50 gram. Og 14 ud af de farvenuancer med 50 gram, kan du også få de garnnøgler med 200 gram. Og ønsker du at der skal være friske – skarpe – svage eller naturlige farvetoner, så er det lige nøjagtig de muligheder du får med Järbo 8/4.

Økologisk bomuldsgarn 8/4

Bomuldsgarn 8/4 Organic Color Cotten af KK

KØB KAREN KLARBÆK ØKOLOGISK BOMULDSGARN 8/4

Pris 20,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

Producent: Karen Klarbæk

100 % økologisk bomuldsgarn

GOTS certificeret

1 nøgle bomuldsgarn indeholder 50 gram, hvilket svarer til 170 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen, på finvask vaskeprogram ved 60 grader.

Alle de mange forskellige farver holder sig rigtig flot, og specielt hvis du vasker dem i vaskemaskinen på skånevask vaskeprogram, ved 30 grader og maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj, skal du tørre ved at ligge det udbredt på et fladt underlag, du kan eventuelt ligge det på et tørrestativ.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 og 3:50 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00 og 3:50 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 28 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik til dit strikkearbejde måler 10 centimeter højt. Mål herefter din strikkeprøve om den måle 10 x 10 centimeter, og tæl hvor mange rækker du har strikket ialt.

Økologisk Bomuldsgarn 8/4

Garnet har Easy Pull, hvilket gør at du nemt kan trække tråden ud fra midten af garnnøglen.

Dette garn er et utrolig godt og lækkert garn at både hækle og strikke med, og dine masker og mønstre kommer til at få et rigtig flot udtryk.

Garnet

Du kan både hækle og strikke alt lige fra tøj til hele familien, bolig tekstiler, interiør, og garnet er rigtig godt til mange forskellige slags klude.

Hvordan bliver ens hækling og strikning?

Når du hækler og strikker med bomuldsgarnet, så bliver din hækling og strikning dejlig blødt. Og hvis det er tøj til enten baby – børn eller voksne, så bliver ens tøj meget behageligt at gå med.

Farver

Karen Klarbæk laver selv sine egne farver, og alle farverne er smukke vær for sig. Da garnerne har de farvenuancer som de har, så passer de alle rigtig godt sammen.

Du kan købe garnet i 79 forskellige farver, og ind imellem fås de også i flere farver.

Kender du dette garn?

Hvis du kender dette økologiske bomuldsgarn 8/4, så ved du på forhånd hvor lækkert det er. Men kender du ikke garnet, så er det virkelige noget garn du skal prøve at hækle og strikke med med.

 Tjek farvenuancerne og køb garnet

KØB ALBERTE BOMULDSGARN 8/4 FRA PERMIN

Pris 24,95 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % økologisk bomuldsgarn

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 165 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit håndarbejde i vaskemaskinen, ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 25 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 34 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Alberte

Garnet er et behageligt og dejligt blødt garn, og derfor er dette garn helt perfekt at hækle eller strikke til både baby, børn og voksne. Garnet er også rigtig godt til at hækle og strikke ting til boligen og andet interiør. Du vil også kunne hækle og strikke legetøj og accessoires af garnet, og bluser der er hæklet og strikket af Alberte garnet.

Farver

Det er kun din fantasi der sætter grænserne for, hvad du vil hækle eller strikke af Alberte garnet. Garnet findes i 16 forskellige farver, de er alle smukke hver for sig eller sammen.

KØB BC GARN ALBA

Pris 34,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % økologisk bomuldsgarn

BC-Garn Alba er GOTS certificeret

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 160 meter.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit håndarbejde i vaskemaskinen, ved maksimum 40 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 26 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 30 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Alba

Garnet er dejligt blødt, og derfor er det perfekt garn til at hækle eller strikke til børn og voksne. Garnet er også rigtig godt til bolig og interiør, legetøj og accessoires. Og bluser der er hæklet og strikket af ALBA garnet, bliver rigtig dejlige bløde.

Farver

Det er kun din fantasi der sætter grænserne for, hvad du vil hækle eller strikke af Alba garnet. Garnet findes i 28 forskellige farver, de er alle smukke hver for sig eller sammen.

KØB ONION ORGANIC COTTON 8/4

Pris 33,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % økologisk bomuld

1 nøgle indeholder 50 gram, hvilket svarer til cirka 155 meter.

Produceret i Italien.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 30 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 24 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 34 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Organic Cotton

Garnet er spundet så det ikke er så tæt, det betyder at din hækling eller strikning ikke bliver lige så tæt som andre 8/4 garntyper. Det holder sig godt efter flere vaske, hvilket gør det perfekt til tøj der både skal kunne bruges til hverdag og til pæn brug.

Hvis du ønsker at hækle eller strikke et mønster, der har en løsere struktur. Så er dette garn det rigtige garn at arbejde med, for maskerne i de forskellige mønster står rigtig flot frem. Og du vil kunne arbejde med tykkere hæklenål eller strikkepinde, end de størrelse der står der skal hækles eller strikkes med dette garn.

Farver

Du kan købe garnet i 17 forskellige farver, og de er alle sammen rigtig smukke hver for sig. Og mange af dem passer rigtig godt ind i hinanden, så hvis du skal arbejde med noget i flere farver, er dette garn perfekt til dette formål.

KØB Økologisk bomuldsgarn 8/4 fra Krea Deluxe

Pris 39,00

100 % Ekstra fin økologisk bomuldsgarn

1 nøgle garn indeholder 50 gram, hvilket svare til cirka 165 meter.

Krea Deluxe bomuldsgarn er GOTS certificeret, og garnet produceres i Europa.

Garngruppe A

Dit hækletøj og strikketøj skal vaskes i hånden eller på håndvask program i vaskemaskinen, og må vaskes ved maksimum 30 grader

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 og 3:50 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00 og 3:50 millimeter

Strikkefasthed

Strikkefasthed: slå 24 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 29 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Krea Deluxe er ekstra fint økologisk bomuldsgarn

Garnet er sået, dyrket og høstet uden kemiske pesticider samt kunstgødning. Når bomuldsplanten får lov til at vokse naturligt, fås der nogle længere fibre. Og dette har betydning for selve bomuldsgarnet, der for det første bliver rigtig dejlig blødt, og for det andet giver et stærkere bomuldsgarn.

Krea Deluxe bomuldsgarn er et eksklusivt garn, og garnet er af meget høj kvalitet.

Din hækling og strikning

Når du hækler eller strikker med Krea Deluxe bomuldsgarn, så holder dit hækletøj og strikketøj sin form, og dette gør det også efter mange vaske.

Krea Deluxe bomuldsgarn kan du både hækle og strikke mange perfekte ting af, her kan jeg blandt nævne tøj til både baby – børn – unge og voksne. Og du kan hækle og strikke håndklæder – klude – legetøj – tæpper, samt mange andre hækle og strikke projekter.

Struktur hækling og strikning

Ønsker du at hækle eller strikke mønstre der har struktur, så vil dette garn virkelig være et rigtig godt valg. For når du enten hækler eller strikker struktur mønster med dette garn, så træder mønstrene rigtig smukt frem. Mønstrene bliver nærmest helt naturlige at se på, og får nærmest et billede ligne udtryk, der for din hækling og strikning til at ligne et maleri.

Farver

Du kan købe garnet i 27 utrolig smukke tone i tone farver, og du kan få mange rigtig flotte naturlige farvenuancer i dette garn. Og derfor vil dette garn også være et helt perfekt valg, hvis du skal hækle eller strikke noget i flere forskellige farver.

Tilda Cotton Eco fra Svarta Fåret

Pris 20,00 kr.

(forbehold for prisændringer så tjek prisen)

100 % Økologisk bomuld

1 nøgle garn indeholder 25 gram, hvilket svarer til cirka 75 meter.

Øko-Tex certificeret Standard 100, i produktklasse 1.

Garngruppe A

Vaskning

Du kan vaske dit hækletøj og strikketøj i vaskemaskinen ved maksimum 30 grader.

DU MÅ IKKE KOMME DIT HÆKLE- OG STRIKKETØJ I TØRRETUMBLEREN

Dit hækletøj eller strikketøj skal tørre ved at du ligger det udbredt på et fladt underlag, eventuelt oven på et håndklæde.

Hæklenåle og strikkepinde størrelser

Jeg har hæklet med følgende hæklenåle nummer: 2:50 – 3:00 – 3:50 og 4:00 millimeter.

Jeg har strikket med følgende strikkepinde nummer: 2:50, 3:00, 3:50 og 4:00 millimeter

Strikkefasthed

Start med at slå 26 masker op med strikkepind nummer 3:00, og strik 35 pinde / rækker.

Din færdig strikket strikkeprøve, skal måle 10 x 10 centimeter.

Tilda Cotton Eco

Garnet er spundet så det ikke er så tæt, det betyder at din hækling eller strikning ikke bliver lige så tæt som med andre 8/4 garntyper. Det holder sig godt efter flere vaske, hvilket gør det perfekt til tøj der både skal kunne bruges til hverdag og til pæn brug.

Garnet

Er blødt og slidstærkt hvilket er rigtig godt til at hækle eller strikke nusseklude, babytøj og børnetøj, hagesmækker, suttesnore, baby og børne legetøj, baby og børne tæpper.

Hvis du ønsker at hækle eller strikke et mønster, der har en løsere struktur. Så er dette garn det rigtige garn at arbejde med, for maskerne i forskellige mønster står rigtig flot frem. Og du vil kunne arbejde med tykkere hæklenål eller strikkepinde, end den størrelse der står der skal bruges til dette garn.

Farver

Du kan købe garnet i 21 forskellige farver, og de er alle sammen rigtig smukke hver for sig. Hvis du skal hækle eller strikke noget i flere farver, så passer farverne i Tilda garnet rigtig godt ind i hinanden.

Til sidst

Jeg håber du ved hjælp af denne artikel har fået en større indblik i, hvad bomuldsgarn 8/4 betyder. Og at den kan være en hjælp til at du finder frem til hvilket bomuldsgarn 8/4, du skal vælge til din hækling og strikning.

Hvis du er i tvivl, så er du velkommen til at sende en mail til mig. Skriv i mail hvad du skal i gang med at hækle eller strikke, hvis du har et link til hækleopskriften eller strikkeopskriften, så skriv den i mail også. Det vil gøre det nemmere for mig, at hjælpe dig med at finde frem til det helt rigtig bomuldsgarn 8/4.

Send mailen til: garnmaskenxx@xxgmail.com (fjern x’erne)

Skal du i gang med at hækle eller strikke, og er i tvivl om hvad du har brug for til at komme i gang. Så er jeg sikker på, at du kan få glæde af at læse denne artikel:

Sådan kommer du billigt og godt i gang med at hækle og strikke

Har du brug for gode råd, i forhold til at vælge garn til dine hæklet og strikket klude. Så vil denne artikel være rigtig god at læse, for du får både gode råd i forhold til valg af garn, men også i forhold til vaskning med mere til dine færdig hæklet og strikket klude.

Hvilket garn er godt at hækle eller strikke karklude, vaskeklude og gulvklude af

Kom og vær med i min gruppe.

Du kan læse mere om bomuld på Den Store Danske

Informationer til udregningerne

Lige efter billedet herunder kan du se hvordan jeg har fundet ud af, hvilket garn der var det billigste. Og jeg har divideret prisen på hvert nøgle garn, med det antal meter der er i hvert nøgle garn.

Hvor har jeg fundet prisen

Prisen på hvert nøgle, har jeg fundet frem til ved at tjekke hos de garnforretninger som jeg handler hos på internettet.

Sådan har jeg delt de forskellige bomuldsgarn 8/4 op

Jeg har delt alle garnmærkerne op, så det først er dem der er af helt almindeligt bomuldsgarn 8/4. Herefter kommer bomuldsgarn 8/4, der alle er merceriseret bomuldsgarn. Og til sidst kommer bomuldsgarn 8/4, hvor de alle er økologiske.

Hjerte

Bomuldsgarn 8/4

Nr 1

Producent – KJ Strik

Garnmærke – Bomuldsgarn 8/4

Gram pr. nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr. nøgle: 10,00 kr.

Pris pr. meter: 0,06 kr. pr meter

Nr 2

Producent – Mayflower

Garnmærke – Cotton 8/4 Junior

Gram pr. nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr. nøgle: 10,00 kr.

Pris pr. meter: 0,06 kr. pr. meter.

Nr 3

Producent – Shamrock Yarns

Garnmærke – Bomuldsgarn 8/4

Gram pr. nøgle: 50 gram

Længde: 175 meter

Pris pr. nøgle: 12,00 kr.

Pris pr. meter: 0,06 kr. pr meter

Nr 4

Producent – GB Garn

Garnmærke –  Cotton 8

Gram pr. nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr. nøgle: 12,00 kr.

Pris pr. meter: 0,07 kr. pr. meter.

Nr 5

Producent – Scheepjes

Garnmærke – Cotton 8

Gram pr. nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter.

Pris pr. nøgle: 14,95 kr.

Pris pr. meter: 0,09 kr. pr. meter.

Nr 6

Producent – Svarta Fåret

Garnmærke – Bomuldsgarn 8/4

Gram pr. nøgle: 50 gram

Længde: 160 meter.

Pris pr. nøgle: 15,00 kr.

Pris pr. meter: 0,09 kr. pr meter.

Nr 7

Producent – Creotime 

Garnmærke – OEKO-TEX COTTON YARN

Gram pr. nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter.

Pris pr. nøgle: 15,50 kr.

Pris pr. meter: 0,09 kr. pr. meter.

Nr 8

Producent – Mayflower

Garnmærke – Cotton 8/4

Gram pr. nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter.

Pris pr. nøgle: 16,00 kr.

Pris pr. meter: 0,09 kr. pr. meter.

Nr 9

Producent – Infinity Hearts

Garnmærke – Rose 8/4

Gram pr. nøgle: 50 gram.

Længde: 176 meter.

Pris pr. nøgle: 17,00 kr.

Pris pr. meter: 0,10 kr. pr. meter.

Nr 10

Producent – Hjertegarn

Garnmærke – Cotton 8

Gram pr. nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter.

Pris pr. nøgle: 17,00 kr.

Pris pr. meter: 0,10 kr. pr. meter.

Nr 11

Producent – Mayflower

Garnmærk – Cotton 8/4 Print

Gram pr. nøgle: 50 gram.

Længde: 170 meter.

Pris pr. nøgle: 19,00 kr.

Pris pr. meter: 0,11 kr. pr. meter.

Nr 12

Producent – Lammy Yarns

Garnmærke – Cotton 8/4

Gram: 50 gram.

Længde: 175 meter.

Pris fra: 20,50 kr.

Pris pr. meter: 0,12 kr. pr. meter.

Nr 13

Producent – Scheepjes

Garnmærke – Sunkissed

Gram: 50 gram.

Længde: 170 meter.

Pris: 23,95 kr.

Pris pr. meter: 0,14 kr. pr. meter.

Nr 14

Producent – Hjertegarn

Garnmærke – Alicante 8/4

Gram: 50 gram.

Længde: 180 meter.

Pris: 25,00 kr.

Pris pr. meter: 0,14 kr. pr. meter.

Nr 15

Producent – Svarta Fåret

Garnmærke – Lisa

Gram: 50 gram.

Længde: 165 meter.

Pris: 25,00 kr.

Pris pr. meter: 0,15 kr. pr. meter.

Nr 16

Producent – DMC GARN

Garnmærke – Natura Just Cotton

Gram: 50 gram.

Længde: 155 meter.

Pris: 31,00 kr.

Pris pr. meter: 0,20 kr. pr. meter.

Merceriseret Bomuldsgarn 8/4

Nr 1

Producent –  Scheepjes Garn

Garnmærke – Catona 

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 125 meter

Pris pr nøgle: 16,95

Pris pr meter: 0,14

Nr 2

Producent – Hjertegarn

Garnmærke – Diamond Cotton

Gram: 50 gram

Længde: 165 meter.

Pris: 23,00 kr.

Pris pr. meter: 0,14 kr. pr. meter.

Nr 3

Producent – Scheepjes

Garnmærke – Catona Denim bomuldsgarn 8/4

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 125 meter

Pris pr nøgle: 23,95

Pris pr meter: 0,19

Nr 4

Producent – Järbo

Garnmærke – Bomuldsgarn 8/4 i de ensfarvet farver

Gram: 50 gram.

Længde: 170 meter.

Pris: 28,00 kr.

Pris pr. meter: 0,16 kr. pr meter


Producent – Järbo

Garnmærke – Bomuldsgarn 8/4 i flere farvede

Gram: 50 gram.

Længde: 170 meter.

Pris: 24,00 kr.

Pris pr. meter: 0,14 kr. pr meter


Producent – Järbo

Garnmærke – Bomuldsgarn 8/4

Gram: 200 gram.

Længde: 676 meter.

Pris: 75,00 kr.

Pris pr. meter: 0,11 kr. pr meter

Økologisk bomuldsgarn 8/4

Nr 1

Producent – Karen Klarbæk

Garnmærke – Organic Color Cotton

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 170 meter

Pris pr nøgle: 20,00

Pris pr meter: 0,12

Nr 2

Producent – Permin Garn

Garnmærke – Alberte

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 165 meter

Pris pr nøgle: 24,95

Pris pr meter: 0,15

Nr 3

Producent – Onion

Garnmærke – Organic Cotton

Gram: 50 gram.

Længde: 155 meter.

Pris: 33,00 kr.

Pris pr. meter: 0,21 kr. pr. meter.

Nr 4

Producent – BC Garn

Garnmærke – Alba

Gram pr nøgle: 50 gram

Længde: 160 meter

Pris pr nøgle: 34,00

Pris pr meter: 0,21

Nr 5

Producent – Krea Deluxe

Garnmærke – Økologisk Bomuldsgarn 8/4

Gram: 50 gram.

Længde: 165 meter.

Pris 39,00 kr.

Pris pr. meter: 0,24 kr. pr. meter.

Nr 6

Producent – Svarta Fåret

Garnmærke – Tilda Eco Cotton 8/4

Gram pr nøgle: 25 gram

Længde: 75 meter

Pris pr nøgle: 20,00

Pris pr meter: 0,27