Mayflower cotton garn billede af 4 nøgler Mayflower Cotton garn

Hvilket garn er godt til, at hækle eller strikke karklude, vaskeklude og gulvklude med.

Du har med garanti, lige som så mange andre svært ved, at beslutte dig for hvilket garn du skal vælge. Og hvilken garnkvalitet og garntype egner sig til, at hækle eller strikke vaskeklude, karklude eller gulvklude med. Og da der findes rigtig mange forskellige garnkvaliteter og garntyper, ja så kan det være noget af en jungle at finde rundt i.

Jeg vil i dette indlæg hjælpe dig med, at vælge det helt rigtige garn. For det er nemlig ikke lige meget, hvilken garn, garnkvalitet eller garntype du vælger, at hækle eller strikke dine karklude, gulvklude eller vaskeklude med. Jeg har i denne forbindelse indsat link, til de steder hvor du kan købe garnet online.

I dette indlæg vil jeg samtidig beskrive, hvilke hæklemønster og strikkemønstre der er gode, at hækle eller strikke dine karklude, gulvklude eller vaskeklude med. Og jeg er selv godt i gang med, at skrive et par hækleopskrifter og strikkeopskrifter på karklude og vaskeklude. Dem vil du i løbet af juli 2016, kunne finde links til nederst i dette indlæg.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal vælge garn:

  • Garnet du skal vælge at hækle eller strikke med, skal være spundet så det stabilt og uden løse tråde.
  • Garnet skal kunne, suge godt med vand til sig.
  • Garnet skal kunne tåle, at blive vasket ved 60°.
  • Dine færdig hæklet eller strikket karklud, gulvklud eller vaskeklud, skal kunne holde sin form efter vask. Dette gælder også i forhold til det mønster du vælger, at hækler eller strikker din karklud, gulvklud eller vaskeklud i.

Garn du skal vælge at hækle eller strikke, dine karklude, gulvklude eller vaskeklude med, er garn af 100 % bomuld. Og de kvaliteter du skal vælge, er dem der kan tåle at blive vasket ved 60°.

Mayflower Cotton 8 Merceriseret (dette garn er det samme som Mayflower Cotton 8/4 Unicolor = garnet kan vaskes ved 60°, og tørres i tørretumbler ved høj tørre temperatur.

Du kan købe garnet her ->>>

Mayflower Cotton 8/4 Unicolor = garnet kan også vaskes 95°, og hvis det vaskes ved denne temperatur, da bør det ikke tørres i tørretumbler, og skal tørres liggende fladt.

Du kan købe garnet her ->>>

Mayflower Cotton 8/4 Junior = garnet kan vaskes ved 60 , men det kan ikke tørres i tørretumbler og skal tørres liggende fladt.

Du kan købe garnet her ->>>

Nu sidder du sikkert og tænker, jamen Anne-Pia hvilket garn hækler og strikker du dine karklude, vaskeklude og gulvklude med. Her til kan jeg svare, at jeg hækler mine karklude og vaskeklude samt gulvklude med enten Mayflower Cotton 8/4 Unicolor eller Mayflower Cotton 8 Merceriseret.

Grunden til at jeg vælger, at hækle med dette garn. Er fordi det kan tåle at blive vasket ved 60°, og så kan det tåle at blive tørret ved mellem høj og høj temperatur. Jeg tørre altid mine ved mellem høj varme i tørretumbler, fordi ved denne temperatur beholder mine karklude, vaskeklude og gulvklude sin facon og mønstrene beholder deres struktur.

Men herud over da syntes jeg, at Mayflower Cotton 8/4 eller Mayflower Cotton 8 Merceriseret. Har et meget større udvalg af farver, og de findes både i neutrale, svage og friske farver.

Jeg strikke ikke min karklude, vaskeklude eller gulvklude. Fordi jeg syntes, at det dels går hurtigere at hækle dem, frem for at strikke dem. Men samtidig syntes jeg også, at der findes mange flere hækleteknikker og hæklemønster, der er rigtig gode til lige netop dette formål. Men jeg ved hvilke mønster jeg ville strikke dem, og dem har jeg skrevet næsten nederst i dette indlæg.

Hvilke hæklemønstre, hækler jeg så mine karklude, vaskeklude og gulvklude i. På liste herunder, kan du læse hvilke hæklemønster jeg hækler mine med. Denne liste vil bliver opdateret, så det vil være en god ide, at holde øje med den. Jeg vil i denne forbindelse skrive nogle hækleopskrifter, på nogle af mine favorit hæklemønster til. Dette vil være gratis hækleopskrifter, og dem vil du kunne finde link på ud for hvert hæklemønster.

Garn der ikke er velegnet til karklude, vaskeklude og gulvklude:

Jeg har igennem mange år efterhånden hæklet og strikket med meget forskelligt garn, og derfor ved jeg at der er garn som ikke egner sig til karklude, vaskeklude og gulvklude. På listen herunder, finder du de garnkvaliteter der ikke egner sig.

1. Drops Paris
2. Drops I Love You 5
3. Alt det garn der ikke kan tåle, at blive vasket ved 60° eller der over.

Gode råd til vask:

Et andet godt råd, jeg vil give dig. I forbindelse med hækling eller strikning af dine karklude, vaskeklude og gulvklude er, at inden du begynder at vaske dem i vaskemaskinen. Da kan du øge deres suge evne, og dette gør du ved at hælde koldt vand i en spand eller opvaske balje, og herefter lægger du dine karklude, vaskeklude eller gulvklude i blød. Lad dem ligge i 24 timer, og vask dem herefter ved 60°, også tør dem i tørretumbleren ved mellehøj temperatur.

Hvis du ønsker at farverne skal blive ved med at være klare, da kan du hælde 1 deciliter Hvid Lagereddike i en spand eller opvaske balje med 1 liter vand. Læg dine karklude, vaskeklude og gulvklude ned i blandingen. Lad det trække i godt 1 – 2 timer (jeg vil anbefale, at du lader dem suge i 2 timer), og først herefter vasker du dem i vaskemaskinen ved 60°. Tør dem herefter, i tørretumbleren ved mellem varm temperatur.

Er du skepsis i forhold til det med, at bruge eddike sammen med dit hækle eller strikketøj. Jamen så vil det være en god ide, at læse de her 2 artikler, for der er mange måder du kan bruge lagereddiken på, når du skal vaske dit hækle eller strikketøj.

Eddike er lidt af et vidundermiddel

10 husmortips til din rengøring

Det er vigtigt at du ikke tilsætter skyllemiddel, men kun vaskemiddel. Da skyllemiddellet vil ødelægge, suge evnen i dine karklude, vaskeklude og gulvklude. Dette gælder også hvis, du vaske håndklæder og viskestykker.

Hækleteknikker og hæklemønster:

Hækleteknikker til karklude, vaskeklude og gulvklude:

Fastmasker, er god til alle tre.
Halve stangmasker, er god til alle tre.
Stangmasker, er god til alle tre.
Stangmasker i forreste maske led, er god til karklude og vaskeklude.
Stangmasker i bagerste maske led, er god til karklude og vaskeklude.
Stangmasker skiftevis i forreste og bagerste maske led, er god til karklude, vaskeklude og gulvklude.
Stangmasker omkring forreste maske stolpe, er god til gulvklude.
Stangmasker omkring bagerste maske stolpe, er god til gulvklude.
Stangmasker skiftevis omkring forreste og bagerste maske stolpe, er god til gulvklude.

Hæklemønster til vaskeklude:

Blok mønster
Hjørne til hjørne mønster
Gudruns hækleopskrift mønster
Zigzag mønster
Domino mønster
Muslinge mønster
Stjerne mønster
Linje mønster
Grums mønster
Bedstemors mønster
Solidt bedstemors mønster
Underligt ujævnt mønster, oprigtigt navn Odd Forked Cluster Stitch.

Hæklemønster til Karklude:

Krydsmønster
Domino mønster
Kurveflet mønster
Enkelt vaffel mønster
Hjørne til hjørne mønster
Grums mønster
Linje mønster, oprigtige navn ”Granit eller Moss Stitch”.
V-mønster
Stjerne mønster
Underligt ujævnt mønster, oprigtige navn Odd Forked Cluster Stitch.
Solidt bedstemors mønster

Hæklemønster til Gulvklude:

Dobbelt vaffel mønster
Linje mønster, oprigtige navn ”Granit eller Moss stitch”.
Stjerne mønster
Grums mønster
Kurveflet mønster
Underligt ujævnt mønster, oprigtigt navn Odd Forked Crochet Stitch.
Solidt bedstemors mønster

Strikkemønster til karklude, vaskeklude og gulvklude:

Ret eller vrang mønster
Glatstrik mønster
Håndklæde mønster
Bambus mønster
Perle mønster
Dobbelt Perle mønster
Rib mønster
Dobbelt Rib mønster
Domino mønster
Halv Patent mønster
Patent mønster
2 farvet Patent mønster
Struktur mønster
Bikub mønster
Damask mønster
Kurve mønster
Ris mønster

Hvis du ønsker dine karklude, vaskeklude eller gulvklude tykke, så kan du vælge at hækle eller strikke dem med dobbelt garn. Vælger du at hækle med dobbelt garn, da skal du sørge for, at hækle eller strikke med en større hæklenål eller strikkepinde størrelse. Vælger du at hækle dem med dobbelt garn, så skal du sørge for kun, at tørre dem i tørretumbleren ved svag temperatur, eller ved at ligge dem flat.

Der findes mange flere hæklemønster og strikkemønster, som du kan hækle eller strikke dine karklude, vaskeklude eller gulvklude med. Jeg vil løbende opdatere listen, så det en god ide at kigge forbi.

Du er velkommen til, at dele et billede af dine hæklet eller strikket karklude, vaskeklude eller gulvklude med mig på Facebook.

Har du brug for hjælp til din hækling eller strikning, så kom og vær med i min gruppe.

Rigtig god hækle og strikke fornøjelse.

Venlige hilsner
Anne-Pia Hansen