billede med 4 forskellige hæklemønster billede med 4 vaskeklude i de 4 forskellige hæklemønster

Hækleopskrifter på 4 forskellige hæklemønster

Her får du hækleopskrift på 4 forskellige hæklemønstre, og dem kan du hækle mange forskellige ting med. De er rigtig gode til foreksempel vaskeklude, små eller mellem store håndklæder og karklude samt viskestykker.

Hver hækleopskrift på 4 forskellige hæklemønstre er skrevet så de passer med, at du kan hækle en vaskeklude eller karklude. Hvis du ønsker at hækle dine vaskeklude eller karklude større, så starter du med at slå flere luftmasker op end det som jeg starter med. Hvert hæklemønster er deleligt med 2, og det vil sige at du skal slå 2 luftmasker ekstra op for hver mønster rapport.

Billed vejledninger

Der er ingen billed vejledninger til disse hækleopskrifter, jeg har i stedet for valgt, at indsætte et link til en YouTube Tutorial. Fordi disse kan være en rigtig stor hjælp, at hækle hver hækleskrift på 4 forskellige hæklemønstre efter. Du finder linkene, lige i starten af hver hækleopskrift på 4 forskellige hæklemønstre. Efter hver hækleopskrift finder du et billede, der viser hvordan det kommer til, at se ud når hver vaskeklud er hæklet færdigt.

Det skal du bruge

Hæklenål nummer 3:00 millimeter.
4 nøgler Mayflower Cotton 8/4, du skal bruge 1 nøgle, til en vaskeklud eller karklud.
Stoppenål, du skal bruge denne til at sy dine garnender ind imellem nogle masker til sidst.

Hækleteknikker

Luftmasker
2 luftmasker, i starten af en række.
3 luftmasker, i starten af en række.
Kædemasker
Fastmasker
Hækle 2 fastmasker i 1 maske
Halve stangmasker
Stangmaske

Hæklemønster

Linje mønster, også kaldt granit eller moss mønster
Ulige kløvet kloster mønster, Odd forked cluster stitch
Grums mønster
Grus mønster

Info til hækleopskrifterne

Husk at læse hver hækleopskrift igennem, inden du går i gang med at hækle. Da dette vil give dig, et større overblik over hver hækleopskrift.
Hver hækleopskrift er hæklede med et nøgle Mayflower Cotton 8/4, hvis du ønsker at hækle dine større, så skal du bruge 2 nøgler i stedet for 1 nøgle garn.

Hækleopskrift på 4 forskellige hæklemønstre

Linje mønster = Granit or moss stitch

Sådan hækler du linje mønstret, se denne video -> https://www.youtube.com/watch?v=ugviUK7EdwE

Række 1

Start med at slå 63 luftmasker op, hækle 1 fastmaske i den anden luftmaskes nederste maske led. *Hækle 1 luftmaske, spring 1 luftmaske over og hækle 1 fastmaske i den anden efterfølgende luftmaskes nederste maske led*.

Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at 1 fastmaske i den sidste luftmaskes nederste led. Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Række 2

*Hækle 1 fastmaske omkring den første luftmaske, hækle 1 luftmaske og spring den næste fastmaske over, og hækle 1 omkring den næste luftmaske imellem de efterfølgende 2 fastmasker*.

Gentage fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 fastmaske omkring de 3 luftmasker. Det er dem du sprang over, da du startet med at hækle række 1. Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Række 3

*Hækle 1 fastmaske, omkring luftmasken lige efter den første fastmaske. Hækle 1 luftmaske og hækle 1 fastmaske omkring den næste luftmaske*.

Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at hækle 1 fastmaske omkring de 3 luftmasker som du hæklet da du afsluttet forrige række.

Gentag række 3 ind til din vaskeklud eller karklud, har den størrelse som du ønsker den. Afslut med at hækle 1 luftmaske, klip garnet 15 centimeter fra din hæklenål. Træk nu garnenden igennem løkken på din hæklenål og stram til, sy ny med stoppenålen din garnende ind imellem nogle masker.

billede af den første af fire hæklemønster billede af hæklet linjemønster

Ulige kløvet kloster mønster

Sådan hækler du mønstret, se denne video -> https://www.youtube.com/watch?v=_1T_VXgkKZg

Når du hækler dette mønster, så skal du sørge for ikke at komme til at hækle den første række for stramt. Når du hækler dette mønster, så skal du hækle 2 luftmasker når du har hæklet i alle masker. Disse 2 luftmasker erstatter den første halve stangmaske på hver række, og du skal derfor starte hver ny række med, at hækle 1 fastmaske i den anden maske.

Række 1

Start med at slå 63 luftmasker op, og hækle 1 halv stangmaske i den tredje luftmaskes nederste maskeled, men du skal kun trække garnet igennem de yderste 2 løkker. Hækle 1 fastmaske i den efterfølgende maske, du skal her trække garnet igennem alle løkkerne på din hæklenål.

*Hækle 1 halv stangmaske i den samme maske som du lige har hæklet fastmasken i, men husk kun at trække garnet igennem de 2 yderste løkker. Hækle 1 fastmaske i den efterfølgende maske, og du skal her trække garnet igennem alle løkkerne på din hæklenål*.

Gentag fra * til * rækken hen, og i den sidste luftmaskes nederste maske led, da skal du hækle 1 halv stangmaske. Hækle 2 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Række 2

*Hækle 1 fastmaske i den anden maske, hækle 1 halv stangmaske i den samme maske som du lige har hæklet 1 fastmaske i (men husk kun at trække garnet igennem de 2 yderste løkker), og hækle så 1 fastmaske i den efterfølgende maske*.

Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at hækle 2 luftmasker og vend dit hæklearbejde om.

Du gentager række 2, ind til din vaskeklud eller karklud har den størrelse som du ønsker. Afslut ved at hækle 1 luftmaske, i stedet for 2 luftmasker. Klip garnet en 15 centimeter fra din hæklenål, og træk nu garnenden igennem løkken på din hæklenål og stram til. Nu hæfter du garnenden, ind imellem nogle masker med din stoppenål.

billede af det andet hæklemønster af fire billede af vaskeklud i ulige kløvet kloster mønster

Grums mønster

Sådan hækler du grums mønstret, se videoen her -> https://www.youtube.com/watch?v=_hHFzAMLFUk

Række 1

Slå 63 luftmasker op, og hækle 1 kædemaske i den tredje luftmaskes nederste maske led.
*Hækle 1 halv stangmaske i den efterfølgende luftmaskes nederste maske led, og hækle 1 kædemaske i den næste luftmaskes nederste maske led*.

Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at hækle 1 halv stangmaske i den sidste luftmaskes nederste maske led. Hækle 2 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Række 2

*Hækle 1 kædemaske i maske (det er i den halve stangmaske), og hækle 1 halv stangmaske i den næste maske (det er i kædemasken)*.

Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 halv stangmaske i den sidste maske. Hækle 2 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Række 3

*Hækle 1 halv stangmaske i kædemasken, og hækle 1 kædemaske i den halve stangmaske*.

Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at hækle 1 kædemaske i den sidste maske. Hækle 2 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Nu skal du gentage række 2 og 3, lige ind til din vaskeklude har den størrelse som du ønsker. Når du har hæklet den færdigt, så afslutter du med at hækle 1 luftmaske. Klip garnet 15 centimeter fra din hæklenål, vikle garnenden om din hæklenål, og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram til. Til sidst skal du sy du din garnende ind imellem nogle masker, så du får skjult den godt.

Du kan vælge at hækle dette hæklemønster, ved at hækle 1 fastmaske og 1 stangmaske, i stedet for 1 kædemaske og 1 halv stangmaske. Det er nemmere at hækle sådan syntes jeg, og så går det meget hurtigere.

billede af det tredje hæklemønster billede af hæklet vaskeklud i grumsmønster

Grus mønster

Sådan hækler du grus mønsteret, se denne her video -> https://www.youtube.com/watch?v=QOKeJ5wNXFk

Række 1

Start med at slå 73 luftmasker op, med hæklenål nummer 3:00 millimeter.
Hækle 1 fastmaske i den tredje luftmaskes nederste maske led, *hækle 2 fastmasker i den efterfølgende luftmaskes nederste maske led, spring 1 over, og hækle 2 fastmasker i den efterfølgende luftmaskes nederste maske led*. Afslut med at hækle, 2 fastmaske i den anden sidste luftmaskes nederste maske led, og 1 fastmaske i den sidste luftmaskes sidste luftmaske nederste maske led. Hækle 2 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Række 2

Hækle 1 fastmaske i den første maske, *spring 1 maske over og hækle 2 fastmasker i den efterfølgende maske*.
Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at hækle 2 fastmasker i den anden sidste maske, og 1 fastmaske i den sidste maske. Hækle 2 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Gentag række 2, lige ind til du har hæklet hele garnnøglen op. Afslut med at hækle 1 luftmaske, klip garnet en 15 centimeter fra din hæklenål. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram til.

billede af det fjerde hæklemønster billede med vaskeklud hæklet i grus hæklemønstret

Vaskeanvisning

Inden du begynder, at tage dine vaskeklude eller karklude i brug, da er det en rigtig god ide at vaske dem først. Men før du vasker dine vaskeklude, karklude med mere i vaskemaskinen. Da er det en rigtig god ide, at øge deres suge evnen. Dette kan du gøre ved, at ligge dem i blød i 24 timer, før du vasker dem i vaskemaskinen.

Når du har haft dem i blød, så vasker du dem ved 60 grader i vaskemaskinen. Når de er vasket færdig, så hænger du dem til tørre efter den første vask. Jeg hænger altid mine håndlavet vaskeklude, karklude med mere til tørre, for jeg syntes de holder meget længere på denne måde. Men du kan jo vælge, at tørre dine i tørremaskinen. Dog skal du være opmærksom på, at dine vaskeklude eller karklude som du har hæklet efter hækleopskrift på 4 forskellige hæklemønstre, kan ende med at blive skæve i mønstrene.

Rigtig god hæklefornøjelse

Venlige hilsner

Anne-Pia