strikkeopskrift på retro 2 hue i ribstrik billede af den strikket hue

Strikkeopskrift på retro 2 dame eller mande hue

Strikkeopskrift på retro 2 dame eller mande hue er en opskrift der er rigtig nem, og alle rækker er detaljeret beskrevet, og de er skrevet uden forkortelser.

Størrelse

Small / Medium – Medium / Large
Færdig strikket højde på huen: 30 centimeter

Mål

Dame

S/M = 54 / 56 centimeter i diameter
M/L =56/58 centimeter i diameter

Mand
S/M = 57/58 centimeter i diameter
L/XL = 59/60

Det skal du bruge

2 nøgler Drops Fabel grå. Jeg strikker min hue med 1 tråd, men du kan vælge at strikke din med dobbelt tråd, du skal så bruge 4 nøgler i stedet for 2.
Strikke rundpind 3:50 millimeter, med 40 centimeter wire. Dette er en lille special rundpind, hvor pindene er korte og måler 7 centimeter.
Strømpe pinde 3:50 millimeter, dem skal du bruge når du begynder at tage ind, og derved får mindre masker. Du vil skulle bruge 5 strømpe pinde, 4 til at fordele maskerne på, og 1 til at strikke med.
Markeringsringe
Stoppenål, den skal du bruge til at sy garnenderne fast på bagsiden til sidst.
Saks

Strikketeknikker

Strikke med rundpind
Strikke med strømpepinde
Lav 1 løkke
Slå masker op på rundpind
Slå masker op og fordel dem på strømpepinde
Ret
Vrang
Ribstrik, 1 ret og 1 vrang

Info til strikkeopskriften

Du skal strikke huen med rundpind 3:50, og efterhånden som du tager ind vil du få mindre masker. Derfor vil du skulle skifte til Strømpepinde nummer 3:50 millimeter, når du ikke længere kan strikke med rundpinden.

I denne strikkeopskrift skal du strikke 1 strikkemønstre, og det er beskrevet i strikkeopskriften hvordan du strikker det. Størrelserne er makkeret med fed skrift, og de 2 størrelser som står i parentes er størrelserne til mænd.

Hvis du har brug for hjælp til strikketeknikkerne eller strikkemønstrene, så kan du finde en god beskrivelse på dem i mit indlæg om strikning for begyndere med lette strikkeopskrifter del 1.

Strikkeopskrift

I denne strikkeopskrift skal du starte med, at slå 112 – 116 (132- 142) masker op, og du skal starte med at strikke 1 omgang vrang. Og herefter skal du strikke ribstrik til dit strikkearbejde måler 25 centimeter. Du strikker ribstrik på følgende måde.

Strik Ribstrik

*1 ret, 1 vrang*.

Gentag fra * til * hele vejen rundt, du skal fortsætte med at strikke videre rundt, og det kan være du skal trække lidt i dit strikkearbejde. MEN ! DU skal passe på du ikke kommer til at sno dit strikkearbejde, det er derfor meget vigtigt at dit strikkearbejde vende den samme vej hele vejen rundt. Det kan være en god ide, at sætte nogle markerings ringe i et par masker hele vejen rundt. Da de kan være med til at tynge dit strikkearbejde, og er der ved være med til, at det ikke snor sig helt på samme måde når du strikker rundt.

Husk hele tiden at tælle og måde dit strikkearbejde, for på denne måde sikre du dig, at du hele tiden har 112 – 116 (132 – 142) masker i alt, og at det kommer til at måle cirka 25 centimeter.

Når du har strikket din hue, i ribstrik mønster frem til der hvor du skal til at tage masker ind. Da skal du tage masker ind, på følgende måde.

Fortsæt i ribstrik

Du skal fortsætte med at strikke ribstrik, men nu skal du til at tage masker ind. Du tager ind ved at strikke 2 masker sammen, men maske nummer 2 afgør om du skal strikke sammen med 1 ret eller 1 vrang. Det vil sige, hvis nummer 2 maske er 1 retmaske, da skal du strikke de 2 masker sammen med 1 ret maske. Men vis nummer 2 maske er 1 vrangmaske, da skal du strikke de 2 masker sammen med 1 vrangmaske.

Du vil opleve, at dit ribstrik mønster rykker sig. Og dette kan ikke undgås, fordi du tager masker ind.

Tag masker ind

Række 1

*Strik 10 masker 1 ret og 1 vrang, og de næste 2 masker strikker du sammen til 1 maske ret eller 1 maske vrang*.
Gentag fra * til * hele vejen rundt.

Række 2

Strik 2 rækker med 1 ret og 1 vrang.

Gentag 1 og 2 lige indtil du har i alt 69 masker tilbage.

Strik til sidst 6 runder ribstrik, og luk så alle masker af. Herefter tager du din hæklenål, og sætter den sidste løkke på den, du skal nu stikke din hæklenål ind igennem den første maske som du lukket af, da du startet med at lukke dine masker af. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem den maske samt igennem den løkke som du har på din hæklenål. Hækle herefter en luftmaske, og du klipper nu garnet 50 centimeter fra hæklenålen. Træk den lange garnende igennem løkken på din hæklenål og tråd din stoppenål med garnenden.

Afslut

Nu skal du sy åbningen på din hue sammen i toppen, og det gør du ved at sy risting hele vejen rundt i kanten, men du skal sy en 2 centimeter fra kanten som du fik da du havde lukket alle maskerne af. Når du har syet hele vejen rundt, på nær det sidste sting. Da vender du din hue med vrangen ud af, og så syr du det sidste sting, men du skal stikke nålen udefra og ind imod vrangen. Du skal nu strammer toppen på din hue så meget at den lukker sig sammen. Her efter syer du så på kryds og tværs igennem der hvor du har syet dine ri sting, så din hue lukker sig helt. Og du skal slut af med, at hæfte ende med din garnende. Når du har gjort det, da skal du afslutte garnenden som du fik da du havde slået alle dine masker op i starten.

Til sidst skal du tråde din stoppenål med den garnende, og så syer du den ind imellem nogle masker på bagsiden, og afslut garnet så du er sikker på den ikke vil løbe op.

Færdig

Du har nu strikket din hue færdig, og jeg håber du bliver glad for den.

Rigtig god strikke fornøjelse

Venlige strikke hilsner
Anne-Pia