strikkeopskrift på hue til damer og mænd billede af den strikket hue

Strikkeopskrift retro 1 dame eller mande hue

Strikkeopskrift retro 1 dame eller mande hue er en rigtig nem strikkeopskrift, og alle rækker er detaljeret beskrevet og den er skrevet uden forkortelser.

Størrelse

Small / Medium – Medium / Large
Færdig strikket højde på huen: 30 centimeter

Mål

Dame
S/M = 54 / 56 centimeter i diameter
M/L =56/58 centimeter i diameter
Mand
S/M = 57/58 centimeter i diameter
L/XL = 59/60

Det skal du bruge

2 nøgler Drops Fabel Rød. Jeg strikker min hue med 1 tråd, men du kan vælge at strikke din med dobbelt tråd, du skal så bruge 4 nøgler i stedet for 2.
Strikke rundpind 3:50 millimeter, med 40 centimeter wire. Dette er en lille special rundpind, hvor pindene er korte og måler 7 centimeter.
Strømpe pinde 3:50 millimeter, dem skal du bruge når du begynder at tage ind, og derved får mindre masker. Du vil skulle bruge 5 strømpe pinde, 4 til at fordele maskerne på, og 1 til at strikke med.
Markeringsringe
Stoppenål, den skal du bruge til at sy garnenderne fast på bagsiden til sidst.
Saks

Strikketeknikker

Strikke med rundpind
Strikke med strømpepinde
Lav 1 løkke
Slå masker op på rundpind
Slå masker op på strømpe, og fordel dem på strømpepindene.
Ret
Vrang
Glatstrik
Dobbelt Ribstrik, 2 ret og 2 vrang

Info til strikkeopskriften

Du skal strikke huen med rundpind 3:50, og efterhånden som du tager ind vil du få mindre masker. Derfor vil du skulle skifte til Strømpepinde nummer 3:50 millimeter, når du ikke længere kan strikke med rundpinden.

I denne strikkeopskrift skal du strikke 3 forskellige strikkemønstre, og hvert mønster er beskrevet i selve strikkeopskriften hvordan de strikkes.

Strikkeopskriften retro 1 dame eller mande hue

Strikkeopskriften på huen, strikkes med 15 centimeter dobbelt ribkant. Du kan vælge at strikke din hue, med 10 eller 5 centimeter ribkant. Hvis du vælger det, så skal du være opmærksom på, at du skal strikke 15 eller 20 centimeter glatstrik og retstrik efter du har strikket dobbelt ribstrik.

Hvis du har brug for hjælp til strikketeknikkerne eller strikkemønstrene, så kan du finde en god beskrivelse på dem i mit indlæg om strikning for begyndere med lette strikkeopskrifter del 1.

Strikkeopskrift

Start med at slå 112 – 116 (132- 142) masker op, du skal først strikke 1 omgang vrang. Og herefter skal du strikke 15 centimeter dobbelt ribstrik.

Du skal nu strikke dobbelt ribstrik, og du skal strikke rundt på rundpinden, og den strikker du på følgende måde:

*2 ret, 2 vrang*.

Gentag fra * til * hele vejen rundt, du skal fortsætte med at strikke videre rundt, og det kan være du skal trække lidt i dit strikkearbejde. MEN ! DU skal passe på du ikke kommer til at sno dit strikkearbejde, det er derfor meget vigtigt at dit strikkearbejde vende den samme vej hele vejen rundt. Det kan være en god ide, at sætte nogle markerings ringe i et par masker hele vejen rundt. Da de kan være med til, at tynge dit strikkearbejde og der ved være med til at det ikke snor sig når du strikker.

Husk hele tiden at tælle og måde dit strikkearbejde, for på den måde sikre du dig at du hele tiden har 112 masker i alt, og at det kommer til at måle 15 centimeter.

Glatstrik

Næste mønster du skal strikke er glatstrik, og det skal du strikke til det måler 10 centimeter.
Når du strikker rundt på rundpind, da vil du i glatstrik udelukkende skulle strikke ret i alle masker.

Når du har strikket dit glatstrik mønster, da skal du til at tage masker ind, og det gør du på følgende måde.

Du skal fortsætte med at strikke glatstrik, men nu skal du til at tage masker ind.

Række 1

*Strik 10 masker ret, og de næste 2 masker strikker du sammen til 1 maske ret*.
Gentag fra * til * hele vejen rundt.

Række 2

Strik 2 rækker ret.

Gentag 1 og 2 lige indtil du har i alt 69 masker tilbage.

Fortsæt med at strikke

Strik til sidst 6 runder ret, og luk så alle masker af. Herefter tager du din hæklenål, og sætter den sidste løkke på den, du skal nu stikke din hæklenål ind igennem den første maske som du lukket af, da du startet med at lukke dine masker af. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem den maske samt igennem den løkke som du har på din hæklenål. Hækle herefter en luftmaske, og du klipper nu garnet 50 centimeter fra hæklenålen. Træk den lange garnende igennem løkken på din hæklenål og tråd din stoppenål med garnenden.

Afslut

Nu skal du sy åbningen på din hue sammen i toppen, og det gør du ved at sy risting hele vejen rundt i kanten, men du skal sy en 2 centimeter fra kanten som du fik da du havde lukket alle maskerne af. Når du har syet hele vejen rundt, på nær det sidste sting. Da vender du din hue med vrangen ud af, og så syr du det sidste sting, men du skal stikke nålen udefra og ind imod vrangen. Du skal nu strammer toppen på din hue så meget at den lukker sig sammen. Her efter syer du så på kryds og tværs igennem der hvor du har syet dine ri sting, så din hue lukker sig helt. Og du skal slut af med, at hæfte ende med din garnende. Når du har gjort det, da skal du afslutte garnenden som du fik da du havde slået alle dine masker op i starten.

Til sidst skal du tråde din stoppenål med den garnende, og så syer du den ind imellem nogle masker på bagsiden, og afslut garnet så du er sikker på den ikke vil løbe op.

Færdig

Du har nu strikket din hue færdig efter min strikkeopskrift, og jeg håber du bliver glad for den.

Rigtig god strikke fornøjelse

Venlige strikke hilsner
Anne-Pia