Hæklede grydelapper i det solide bedstemors mønster

Hæklede grydelapper i det solide bedstemors mønster, er den femte og sidste hækleopskrifter i hækling for begynder med lette hækleopskrifter del 2.

Om det solide bedstemors mønster

Hæklede grydelapper i det solide bedstemors mønster, hækles af 4 solide bedstemors firkanter. De 4 firkanter hækles sammen 2 og 2, for at du på denne måde får et par dobbelte grydelapper. Der hækles ialt 15 rækker på hver af de 4 solid bedstemors firkant, du hækler dem så sammen med en stangmaske række hele vejen rundt. Du vil derfor ende med at have 16 rækker ialt, når dine hæklede grydelapper i det solide bedstemors mønster er hæklet færdige. Når dine grydelapper er færdige, da vil de cirka komme til at måle 29 centimeter x 29 centimeter. Hvis du ønsker at dine hæklede grydelapper i det solide bedstemors mønster skal være større, da kan du hækle flere rækker på hver af de 4 solide bedstemors firkanter, før du hækler dem sammen 2 og 2.

Du bruge dette til de hæklede grydelapper i det solide bedstemors mønster

6 nøgler MAYFLOWER COTTON 8/4

Hæklenål nummer 3:00 mm.

Jeg har hæklet mine grydelapper i en natur farvet.

Hækle teknikker du vil komme til at hækle i denne hækleopskrift

Luftmasker
Kædemasker
Stangmasker

Vigtige informationer til hækleopskriften

Der er nogle vigtigt ting du skal huske, når du skal hækle dine hæklede grydelapper i det solide bedstemors mønster. Hver række starter med 3 luftmasker, og hver række afslutter med at hækle 1 kædemaske i den tredje luftmaske af de 3 luftmasker som du startet rækken med. I hvert hjørne, skal du hele tiden hækle 3 luftmasker. Når du skal hækle de solide bedstemors firkanter til dine grydelapper, da er det meget vigtigt at du hækler alle hjørnerne på følgende måde. Hækle 2 stangmasker omkring luftmaske buen med de 3 luftmasker som du hæklet i hjørnet på forrige række. Hækle 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker omkring den samme luftmaske bue som du lige har hæklet 2 stangmasker omkring

Billed vejledninger

Under hækleopskriften til de hæklede grydelapper i det solide bedstemors mønster, vil du kunne se nogle billede vejledninger. Disse er en hjælp til, at du kan se hvordan jeg har hæklede mine hæklede grydelapper. Men de vil også vise dig, hvordan jeg hæklet mine solide bedstemors firkanter sammen, så de blev til dobbelte grydelapper.

Hækleopskriften på solid bedstemors firkant

Første række

Række 1

Start med at lave en hækle løkke med dit garn, og sæt denne på din hæklenål. Hækle 4 luftmasker, og dan dem til en ring med en kædemaske ved at hækle 1 kædemaske i den fjerde luftmaske fra hæklenålen. Hækle 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker om luftmaske ringen. Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker om luftmaske ringen. Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker om luftmaske ringen. Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker om luftmaske ringen. Hækle 3 luftmasker, og hækle så 1 kædemaske i den tredje luftmaske, det er den tredje af de 3 luftmasker, du startet med at hækle da runde 1 startet.

Anden række

Række 2

Hækl 3 luftmasker

Hækl 1 stangmaske i den første stangmaske (den stangmaske du skal hækle i, kan her godt være lidt skjult).

Hækl 1 stangmaske i de næste stangmaske.

Hækl 2 stangmasker om den første luftmaske bue, hækle 3 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue.

Hækl 1 stangmaske i hver af de næste 3 stangmasker.

Hækl 2 stangmasker om den næste luftmaske bue, hækle 3 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue.

Hækl 1 stangmaske i hver af de næste 3 stangmasker. Hækle 2 stangmasker om den næste luftmaske bue, hækle 3 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue.

Hækl 1 stangmaske i hver af de næste 3 stangmasker.

Hækle 2 stangmasker om den næste luftmaske bue, hækle 3 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue.

Afslut med 1 kædemaske i den tredje luftmaske, af de 3 luftmasker som du startet med, at hækle da du startet på denne række.

Tredje række

Række 3

Hækl 3 luftmasker og hækle 1 stangmaske i hver af de efterfølgende stangmasker (husk at hækle i den første stangmaske, som kan være lidt skjult efter de 3 luftmaser).

*Hækl 2 stangmasker om den første luftmaske bue, hækle 3 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue.

Hækl 1 stangmaske i hver af de efterfølgende stangmasker*.

Gentag fra * til * rækken rundt, afslut rækken ved at hækle 1 kædemaske i den tredje luftmaske af de 3 luftmasker som du startet med at hækle på denne række.

Gentak rækker

Gentag række 3, ind til du har hæklet 15 rækker ialt.

Du har nu hæklet den første solid bedstemors firkant til din grydelapper, og du skal hækle 3 solide bedstemors firkanter mere. Disse 3 hækles på samme måde, som den du lige har hæklet. Når du har hæklet dem alle færdig, da vil de komme til at ligne de 2 som du kan se på billedet herunder. Hvis du har brug for at kigge på en billed vejledning, som viser hvordan du hækler de solide bedstemors firkanterne, så kan du se på billed vejledningerne som jeg har sat ind sidst i opskriften.

Sådan hækler du 2 solide bedstemors firkanter sammen til 1 dobbelt grydelap

Du starter med at lave en løkke med garnet, sæt løkken på din hæklenål.

Nu hækler du 1 stangmaske omkring luftmaske buen i et af hjørnerne med 3 luftmasker, på en af dine hæklede solide bedstemors firkanter. Lige som jeg viser på de 2 øverste billed vejledninger, som du finder under denne hækle vejledning.

Du fortsætter med at hækle 2 stangmasker mere omkring den samme luftmaske bue, hækle så 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker mere omkring den samme luftmaske bue som du lige har hæklet omkring.

Forsæt med at hækle

*Hækl nu 1 stangmaske i hver stangmaske, rækken hen til det næste hjørne. Hækle 3 stangmasker omkring luftmaske buen med de 3 luftmasker, hækle 3 luftmasker og hækle 3 stangmasker om den samme luftmaske bue som du lige har hæklet omkring*.

Gentag fra * til * hele vejen rundt, og afslut ved at hækle 1 kædemaske i den første stangmaske som du startet denne række med. Hækle 1 luftmaske, og klip garnet 10 centimeter fra hæklenålen.

Træk garn enden ind igennem løkken på din hæklenål, og træk så i garn enden så løkken låser sig.

Den første er hæklet færdig

Du har du hæklede din første dobbelte grydelap, og nu skal du så hækle de sidste 2 hæklede solide bedstemors firkanter sammen, til den anden dobbelte grydelap.

Du kan se på billedet herunder hvordan min først dobbelte grydelap kom til at se ud. Og på billedet øverst i dette indlæg kan du se, hvordan mine færdig hæklede grydelapper i det solide bedstemors mønster kom til at se ud.