Hæklet sjal i bedstemors mønster

Den fjerde af 6 hækleopskrifter, til hækling for begyndere med lette hækleopskrifter del 2

Opskriften er opdateret den 31/1-2018

Dette hæklet sjal hækles af trekantet i bedstemors mønsteret, og det hækles fra midten og ud til det har den ønsket bredte. Det hæklet Sjal du kan se jeg har hæklet på billedet ovenfor, måler ialt i bredden 150 centimeter. Hvis du ønsker at dit hæklet sjal skal være bredder, da skal du fortsætte med at hækle som jeg beskriver i denne hækleopskrift.

Dette skal du bruge

Jeg har brugt 3 forskellige farver af Mayflower Cotton nr. 8, og er 100 % bomuld garn.
9 nøgler garn
Det vil sige, at du skal bruge ialt 450 gram garn.
Hæklenål nummer 3:00 millimeter

Garnet kan du købe her->>>>>>

Hækle teknikker du vil komme til, at hækle i denne hækleopskrift

Hækle løkke

Luftmasker

Kædemasker

Stangmasker

Vigtige informationer til denne hækleopskrift

Hver gang du starter på en ny række, da begynder du med at hækle 3 luftmasker. De 3 luftmasker erstatter, den første af de 3 stangmasker, hver række starte med. Herefter hækler du 2 stangmasker i den 3. stangmasker du afsluttet med at hækle på den sidste rækker.

Når du afslutter en række, så hækler du altid 3 stangmasker i  den tredje luftmaske. Det er de 3 luftmasker du starter med, at hækle da du begyndte at hækle den sidste række.

En ting der er meget vigtigt når du hækler et trekantet sjal i bedstemors mønstret, det er at du skal sørge for ikke at komme til at hækle det for stramt. Hvis du får hæklet det for stramt, vil det blive bulet. Derfor er det vigtigt at du sørge for, at hækle på en afslappet måde.

Hvis du hækler med forskellige farver garn, da vil du til sidst have en del garn ender. Disse garnender syer du ind imellem nogle masker på de rækker, som passer til garnendernes farve. Og du skal sy dem ind med din stoppenål, hvis du trækker dem ind imellem nogle masker, så vil du måske travle op igen.

Jeg er blevet spurgt om det er muligt at hækle bedstemors sjalet, med en hæklenål der er større end 3:00 millimeter. Og ja du kan hækle dit bedstemors sjal, med følgende hæklenåle størrelser: 2:50, 3:00, 3:50, 4:00 og 4:50 millimeter. Der er dog 1 ting du skal være opmærksom på og det er, at du måske skal hækle 2 luftmasker imellem 2 x 3 stangmasker i stedet for 1 luftmaske. Og i spidsen forneden hækles der i min hækleopskrift med 3 luftmasker, her kan det være du skal hækle med 5 luftmasker i stedet for 😉

Hækleopskriften

Hvis dit hæklet sjal skal hækles på samme måde, som mit hæklet sjal er hæklet. Da skal du starte med, at hækle med det creme farvet garn. Herefter hækler du med det mellem brune garn, også den mørke brune.

Du hækler 3 rækker med hver farve, og hver gang du afslutter en garnfarve. Da afslutter du med at hækle 3 stangmaske, efter den tredje stangmaske hækler du en luftmaske, og herefter klipper du garnet end 10 centimeter fra hæklenålen, og træk garnenden ind igennem løkken på din hæklenål og stram den til.

Du tager så den nye farve som du ønsker at hækle videre med, start med at laver en løkke, på samme måde som du skal starte med at hækle. I stedet for, at du starter den næste række med at hækle 3 luftmasker. Så skal du istedet begynder at hækle 3 stangmasker i den tredje stangmaske, der er den tredje stangmaske, du afsluttet med at hækle den sidste række med. Det er lige inden, du sluttet den sidste garnfarve.

Række 1:
Start med at lav en hækle løkke, og sæt denne på din hæklenål.

Hækle så 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker i den fjerde luftmaske fra hæklenålen.

Hækle 3 luftmasker (disse 3 luftmasker vil danne en spids, når du har hæklet de næste 3 stangmasker).

Hækle 3 stangmasker i den samme luftmaske som du hæklet de 2 stangmasker i.

Række 2:
Hækle 3 luftmasker og hækle så 2 stangmasker i den tredje stangmaske, som var den sidste stangmaske du hæklet på række 1.

Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske kæden med de 3 luftmasker på række 1.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker mere omkring den sammen luftmaske kæde som du lige har hæklet de 3 stangmasker omkring.

Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker i den tredje luftmaske som du startet med at hækle på den sidste række.

Række 3:
Hækle 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker i den tredje stangmaske som er den sidste du hæklet da række 2 afsluttet.

Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske buen på sidste række (luftmaske buen, er den hvor du hæklet 1 luftmaske i mellem 3 stangmasker).

Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske kæden med 3 luftmasker (det er spidsen på dit sjal).

Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker omkring den sammen luftmaske kæde som du lige har hæklet 3 stangmasker omkring.

Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske buen med 1 luftmaske.

Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker i den tredje luftmaske som du startet med at hækle på den sidste række.

Række 4:
Hækle 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker i den tredje stangmaske som række 3 afsluttet med.

Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring den ene luftmaske som er den du hæklet imellem 3 stangmasker på forrige række.

Hækle 1 luftmaske og hækle 3 stangmasker omkring den næste ene luftmaske som du hæklet imellem de næste 3 stangmasker på forrige række.

Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring luftmaske kæden med de 3 luftmasker (det er spidsen på dit sjal).

Hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker omkring den samme luftmaske kæde som du lige har hæklet de 3 stangmasker omkring.

Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring den ene luftmaske som du hæklet imellem 3 stangmasker.

Hækle 1 luftmaske, og hækle 3 stangmasker omkring den ene luftmaske som du hæklet imellem 3 stangmasker.

Hækle 1 luftmasker, og hækle 3 stangmasker i den tredje luftmaske som du startet med at hækle på den sidste række.

Jeg har tegnet et hækle diagram, på det trekantet sjals første 4 rækker. Jeg har tegnet hver række, med hver sin farve. For så er det nemmere, at se hver rækker. Du kan se det, på billedet herunder.

På billederne herunder, viser jeg hvordan jeg har hæklet de første 3 rækker. Du skal hækle ialt 45 rækker, hvis dit sjal skal have den samme bredde som mit. Men hvis du ønsker at dit sjal skal være meget bredre, da forsætter du med at hækle række 4. Og du bliver ved med at hækle, lige ind til dit sjal har den bredde du ønsker det skal have.

Når du har hæklet dit sjal færdig, da vil det komme til at se ud som på billedet øverst i opskriften. Hvis du har valgt at hækle det bredere, da vil det stadig komme til at ligne det som jeg har hæklet, og som du kan se på billedet øverst.

Jeg håber du bliver glad for dit sjal 😉

Har du undervejs har brug for hjælp, så kom og blive medlem af min gruppe på facebook.