Karklud billede af hæklet karklud

Hækleopskrifter 1, 2 & 3

Hækleopskrifter skal være nemme at følge, og med disse 3 hækleopskrifter kan du hækle dine egne vaskeklude og karklude og gulvklude. Dette er for tiden rigtig populært, da en del har skrevet om at vores altmuligklude og karklude indeholder en stor del mikroplastik. Dette er jeg helt sikker på, at du har fulgt en del med i.

Garn

Jeg besluttet mig derfor, at de første 3 hækleopskrifter til hækling for begyndere med lette hækleopskrifter, skal være 3 forskellige klude. Og dem vælger jeg at skrive i 1 indlæg, så de bliver nemme at følge uden at skulle side og klikke ind på 3 forskellige hækleopskrifter.

De tre hækleopskrifter bliver på

1 vaskeklud

2 karklud

3 gulvklud

Hækleopskrifterne er skrevet på en måde, så du efter den første eller anden hækling. Nemt kan hækle dem uden, at skal side med selve hækleopskriften. Du har også mulighed for, at hækle dine 3 typer klude mindre eller større. Jeg har under hver hækleopskrift, skrevet hvor meget hver hækleopskrift er deleligt med. Dette vil give dig mulighed for, at hækle efter hækleopskrifterne selv om du ønsker at dine vaskeklude, karklude og gulvklude skal være større.

Det skal du bruge

6 nøgler MAYFLOWER COTTON 8/4 JUNIOR

Hæklenål nummer 3:00 millimeter

1 stoppenål, til at sy garn enderne ind i imellem nogle masker til sidst.


Hækleteknikker

Løkke

Luftmasker

Stangmasker

Hækle i forreste maskeled

Hækle i bagerste maskeled

Hækle foran omkring stangmaske stolpen
Hækle bag omkring stangmaske stolpen

Info til hækleopskriften

Alle rækker afslutter med at du hækler 3 luftmasker, og disse 3 luftmasker erstatter ikke din første stangmasker.

I hækleopskrift 1 som er vaskeklud, skal du kun hækle i 1 stangmaske i hver maskes forreste maskeled, og det er det samme du skal hækle på alle rækkerne.

I hækleopskrift 2 som er karklud, skal du kun hækle 1 stangmaske i de næste 2 maskers forreste maske led, og 1 stangmaske i de næste 2 maskers bagerste maske led.

I hækleopskrift 3 som er gulvklud, skal du hækle 1 stangmaske foran omkring 1 stangmaske stolpe, og 1 stangmaske bag omkring 1 stangmaske stolpe.

De 3 hækleteknikker er mere detaljeret beskrevet i indlægget, 3 del i hækling for begyndere med lette hækleopskrifter.

Jeg har indsat billede vejledninger på de forskellige hækleteknikker, ind under hver hækleopskrift.

Hækleopskrift 1 på vaskeklud

Du skal til denne klud starte med at slå 60 + 3 luftmasker op = 63, hvis du ønsker at din vaskeklud skal være større, da er hækleopskriften deleligt med 1 maske + de 3 luftmasker som er dine vendemasker på hver række.

Start med at lav en løkke og sæt den på din hæklenål, hækle 60 luftmasker + 3 luftmasker som er dine vendemasker = 63 luftmasker ialt.

1: Hækle 1 stangmaske den fjerde luftmaskes forreste maskeled, hækle 1 stangmaske i alle de efterfølgende luftmaskers forreste maskeled. Afslut med at hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

2: Hækle 1 stangmasker i den første maskes forreste maskeled, den kan være lidt svær at se, så sørg for at du hækler i den første maskes forreste maskeled.

Hækle 1 stangmasker i alle de efterfølgende maskers forreste maskeled, og afslut rækken ved at hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Gentag række 2 lige ind til du har hæklet i alt 34 rækker, hvis du hækler med det samme garn som jeg. Da vil det ende med at du har hæklet næsten hele garn nøgle 2. Afslut med at hækle 2 luftmasker, og vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem løkken på din hæklenål og træk til. Herefter tager du din stoppenål og tråder din garnende ind i den, sy nu din garnende ind i nogle masker på en af rækkerne så du får den skjult. Det samme gør du med den garnende, du fik da du skulle starte med at lave en løkke, og hækle de 60 luftmasker.

På billedet herunder, kan du se hvordan jeg hækler i det forreste maske led. Og på billedet under vejledningen, kan du se hvordan det kommer til, at se ud når du har hæklet din vaskeklud færdig

Vaskeklud billed af hæklet vaskeklud

Hækleopskrift 2 på karklud

Denne hækleopskrift er deleligt med 4 + 3 luftmasker, og dem skal du hækle da de er dine vendemasker på hver række.

Start med at lav en løkke og sæt den på din hæklenål, hækle 80 luftmasker + 3 luftmasker som er dine vendemasker = 83 luftmasker ialt.

1: *Hækl 1 stangmaske i de første 2 maskers forreste maske led, hækle 1 stangmaske i den efterfølgende 2 maskers bagerste maske led*.

Gentag fra * til * i alle efterfølgende masker, hækle herefter 3 luftmasker og vend dit hæklearbejde om.

2: *Hækl 1 stangmaske i den næste 2 maskers forreste maske led, og hækle 1 stangmaske i de næste 2 maskers bagerste maske led*.

Du skal nu gentage række 1, til du har hæklet i alt 35 rækker i alt. Hvis du hækler med det samme garn som jeg. Da vil det ende med at du har hæklet næsten hele garn nøgle 2. Afslut med at hækle 2 luftmasker, og vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem løkken på din hæklenål og træk til. Herefter tager du din stoppenål og tråder din garnende ind i den, sy nu din garnende ind i nogle masker på en af rækkerne så du får den skjult. Det samme gør du med den garnende, du fik da du skulle starte med at lave en løkke, og hækle de 80 luftmasker.

På billederne herunder viser jeg hvordan du hæklet i forreste og bagerste maskeled skiftevis. Under det billede kan du se hvordan din karklud kommer til at se ud, når du har hæklet den færdig.

hækleteknik billede af hæklet hækleteknik

Hækleopskrift 3 på gulvklud

Denne hækleopskrift er deleligt med 2 + 3 luftmasker, som er dine vendemasker på hver række.

Start med at lav en løkke og sæt den på din hæklenål, hækle 90 luftmasker + 3 luftmasker som er dine vendemasker = 93 luftmasker i alt.

1: *Hækl 1 stangmaske i de første 2 maskers forreste maske led, hækle 1 stangmaske i de næste 2 maskers bagerste maskeled*.

Gentag fra * til * i alle efterfølgende masker. Afslut rækken med, at hækle 3 luftmasker og vend dit hæklearbejde om.

2: Hækl 1 stangmaske foran omkring den første maskers stangmaske stolpe, Hækle 1 stangmaske bag omkring den næste stangmaske stolpe.

*Hækl 1 stangmaske foran omkring den næste stangmaskes stangmaske stolpe, og hækle 1 stangmaske bag omkring den næste stangmaskes stangmaske stolpe*.

Gentag fra * til *, i alle efterfølgende masker, afslut rækken med at hækle 3 luftmasker og vend dit hæklearbejde om.

Du skal nu hækle række 2 hele tiden, og lige ind til du har hæklet i alt 40 rækker i alt. Hvis du hækler med det samme garn som jeg. Da vil det ende med at du har hæklet næsten hele garn nøgle 2. Afslut med at hækle 2 luftmasker, og vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem løkken på din hæklenål og træk til. Herefter tager du din stoppenål og tråder din garnende ind i den, sy nu din garnende ind i nogle masker på en af rækkerne så du får den skjult. Det samme gør du med den garnende, du fik da du skulle starte med at lave en løkke, og hækle de 80 luftmasker.

Du har nu hæklet 3 forskellige klude, efter de 3 forskellige hækleopskrifter. Disse 3 hækleteknikker er rigtig gode, fordi du kan hækle dem på mange forskellige måde, og derved har du hele tiden har mulighed for at ændre hvordan du vil hækle med dem. Dette giver der en unik mulighed for, at lave dine egne hækleopskrifter fremover.

Jeg håber du bliver glad for dine 3 klude.

Rigtig god hækle fornøjelse

Venlige hilsner
Anne-Pia

Du kan billederne herunder, se hvordan denne hækleteknik hækles. Og på det sidste billede kan du se hvordan din gulvklud kommer til, at se ud når du har hæklet den færdig.

gulvklud billede af hæklede gulvklud