Sommer bluse

Sommer bluse

Sommer bluse i et mønster på DROPS fant jeg en model der var i flere farver, du kan se strikkeopskriften på blusen her. jeg valgte selv at lave min sommer bluse i creme farvet da det skulle være en jeg kunne bruge til flere forskellige bukser.

Strikkeopskriften

I sommer bluse strikkeopskriften står der at når den er færdig strikket ville måle ca. 48 cm, og ærmernes længde ville blive ca. 19 cm. Jeg ville gerne have min sommer bluse noget længere, så da jeg havde strikket ribkanten på for og bagstykke, valgte jeg at strikke 37 cm i stedet for 27 cm. Det samme gjorde jeg på min ærmer, så jeg strikket glatstrik til det målte 12 cm i stedet for 7 cm. Det blev efter min mening meget bedre, for det betød at den blev længere. Men jeg syntes også, at det passet meget bedre til mig at modellen blev det længere.

Blusen skal jeg strikke igen

Jeg vil strikke sommer blusen igen, men i stedet for creme vil jeg strikke den i en grøn farve. Jeg vil lave den lidt længere igen, så i stedet for at den bliver 37 cm, da vil jeg strikke til det måler 47 cm inden for og bagstykket strikkes videre for sig. Ærmerne vil jeg også gerne have lidt længer, så her strikker jeg til det måler 16 cm før indtagning til ærmekubpel i stedet for de 12 cm.

Ribkant på sommer blusen

Jeg vil stadig strikke ribkanten på for og bagstykke 12 cm, og på ærmerne 6 cm. Men i stedet for at strikke den i glatstrikning, så vil jeg strikke den i perlestrikkemønster.

Perle strik mønstret

Det er enten 1 ret / r og 1 vrang /v eller også strikkes det dobbelt 2 ret / r og 2 vrang / v. Perle mønstret bliver rigtig flot, og giver et smukt spil i eksempelvis en bluse. Det et mønster som jeg er vil med, men også rigtig godt kan lide at strikke fordi det er nemt at strikke. Det ikke et mønster jeg behøver at tænke så meget over når jeg strikker, da det ligger naturligt for mig at strikke det.

Når den bliver færdig bliver der skrevet et indlæg om det, jeg vil samtidig finde en youtube tutorial som viser hvordan mønstret bliver strikket.

Mit garnvalg

Jeg strikket min sommer bluse med Mayfloer Cotton 8/4, og den blev i farven natur nr 1401 som er en farve jeg er vild med, og som jeg syntes passer rigtig godt til sådan en bluse.