Halsvarmer

Ja det er måske lidt tidligt, at begynde at lave en beskrivelse på en halsvarmer. Men jeg har igennem et stykke tid godt kunne tænke mig at strikke en halsvarmer eller halsedisse som den også bliver kaldt. Egentligt var jeg gået igang med den i vinters, men da den er strikket i patent strik og det mønster aldrig lige har været min stærke side havde jeg stort set give op.

Jeg har I et stykke tid haft kigget efter en opskrift, og af flere omgange ledt rundt på dels google. Men samtidig har jeg også haft søgt på youtube, og lige pludselig lykkes det mig at finde en video tutorial på youtube. Både en om hvordan der slåes op med 2 farver garn, og en hvor der vises hvordan der strikkes med to farver. Det var bare om at komme igang og jeg valgte at startet helt forfra, og til min store glæde så lykkes det.

Opskriften er fra DROPS og kan ses via dette link Phoenix

Da jeg syntes andre skal have mulighed for at strikke dette mønster, kan de 2 youtube tutorial ses herunder. Jeg håber de kan være en hjælp til andre der ønsker at strikke Patent teknikken, og hvis der søges efter den på engelsk kaldes den for Brioche Stitch pattern.

Sådan slåes masker op med 2 forskellige farver garn

Sådan strikkes der med 2 forskellige farver garn

Jeg fik strikket den færdigt, og blev rigtig tilfreds med min halsvarmer. Det bliver ikke sidste gang jeg strikker Patent teknikken, og mit næste lille projekt bliver et halstørklæde.

Halsvarmer

Det kan være en god ide at være stædig, og nogen gange så kan en teknik synes simpelt for en person, ende med at være en kæmpe udfordring for andre. Det er her vigtigt at vende det som er kæmpe udfordringer til noget positivt, og i stedet tænke “idag fik jeg lært noget nyt”. Det betyder at jeg nu kan strikke dette mønster, og derfor vil arbejde på at lave nogle strikkeopskrifter med patentstrik teknikken.

Strikning er ikke nemt, men med de rigtig hjælpe muligheder, kan det godt lade sig gøre. Det er både i forhold til den måde mønstrene bliver skrevet på, men også i forhold til forståelsen af de forkortelser og symboler som en opskrift kan består af. Det kan her være en rigtig god ide, at se de forskellige teknikker blive vist på en video, dette er der idag mulighed for både på garnstudio og ved at søge i de mange youtube tutorial som findes. Hvis du søger efter youtube tutorial da vil det være best, at søge efter patent teknikken på Engelsk. Patent strik på Engelsk hedder fishermans rib, og hvis du har brug for oversættelser af andre strikketeknikker da kan du finde dem her