Garn til hækling og strikning

Der findes mange forskellige slags garn, til både hækling og strikning. Det er både af garntyper og garn tykkelser. Det kan være rigtig svært at gennemskue hvilke garn til hækling og strikning man skal vælge, og hvordan man finder rundt i de mange forskellige garntyper.

Jeg vil med dette indlæg prøve at være lidt behjælpelig med det, så det kan bliver lettere at finde ud af hvilket garn til hækling og strikning du kan bruge. Jeg har her under indsat et par billeder med forskellige garnsymboler, garntyper samt garn tykkelser. Ud fra hver af symbolerne, har jeg skrevet en kort beskrivelse på hvad de kan anvendes til. Det er noget som mange kan få gavn af, så
jeg håber det kan være med til at gøre det letter, når man står og skal ud at finde garn til ens hækle eller strikke arbejde.

Garns forkellige tråde og antal af tråde i en garnsnor:

Garn tråds betydning og små garn symboler

Anvendelses muligheder af forskellige garn typer:

Garn tykkelse og anvendelse muligheder

Der findes mange flere, men dem her over er nogen af dem som kan være vigtige, både som nybegynder men også for øvet med mere.

Her ud over findes der mange forskellige garn kvaliteter til både hækling og strikning, men der findes også garn som kun kan anvendes til enten hækling eller strikning. Dette vil jeg skrive et andet indlæg om på et senere tidspunkt. For hvis de skrives ind her, så vil dette indlæg komme til at blive alt for langt. Derfor vælger jeg, at skrive et par indlæg som kun handler om de forskellige garn til hækling og strikning, samt deres kvaliteter.

Ind imellem finder jeg blogge hvor der kan være nyttige læsninger på, de fleste er dog på engelsk, men de er skrevet på en måde så de fleste kan forstå det. Der er blandt andet en blog, hvor der er forklaringer på natur garn, og længer nede på bloggen er et skema med forskellige garntyper.
Bloggen hedder: http://blog.shopmartingale.com/crochet-knitting/get-yarn-educated/, kig selv forbi for der er meget spændende læsning der inde. Hvis du ønsker en større forståelse for det med garntyper, da fant jeg en rigtig god beskrivelse på denne her side:
http://e-handelsfagskolen.dk/sportsite/material/garntype.htm

Jeg vil også se om jeg kan finde nogle rigtig gode internet sider, hvor der kan findes hækle og strikke opskrifter der kan downloades. Det tager lidt tid, så kig forbi og tjek om der er sket noget nyt her på Garnmasken.