dækserviet billed af dækserviet med hæklet kant

Kant til stribet tæppe af stangmasker og andre stangmaske mønster
Opskrift af Anne-Pia Hansen

Kant hækleopskrift på, hvordan du kan hækle en kant med firkanter, sammen med et stribet tæppe af stangmasker. Jeg beskriver hvordan du hækler selve siden, så du får mulighed for, at hækle en kant af firkanter på dit stribet tæppet. Og jeg beskriver også hvordan, du kan hækle en afsluttende stangmaske og kædemaske kant.

Til de her kant hækleopskrifter har jeg taget nogle billeder, nogle af dem har jeg sat sammen til en billed vejledning. Du finder dem alle nedest i dette indlæg, og de kan være en hjælp undervejs til, at du kan se hvordan jeg har hæklet mine kanter.

Det skal du bruge til kanterne:

Du skal til sammen hækling af firkanter og kant, bruge det garn som du har hæklet dit stribet tæppe samt dine firkanterne med.
Du skal hækle med hæklenål, som du har brugt til at hækle dit tæppe samt dine firkanter med.
Stoppenål, til at sy alle dine garnender ind på bagsiden i nogle masker.

Informationer til denne hækleopskrift:

Husk at læse hele opskriften igennem, inden du går i gang med at hækle dit stribet tæppe færdigt.

Når du hækler stangmasker hen langs hver side på dit stribet tæppe, så skal du hækle i hver rækkes maske. Det betyder, at du skal ikke hækle omkring stangmaskerne eller luftmasker kæder af 3 luftmasker. Men I hver rækkes maske, det betyder du hækler i den maske, hvor du hæklet dine stangmasker i, da du hæklet dit stribet tæppe.

Kant hen / op langs siderne, på dit stribet tæppe:

Når du har hæklet dit stribet tæppe færdigt, så skal du hækle en kant af stangmasker. Den kant vil være med til, at du nemt kan komme i gang med at hækle firkanter fast med kædemasker, i alle yderste maske led på alle stangmasker, hele vejen op langs siden.
Du skal starte med at hækle 1 stangmaske i den første luftmaskes nederste maske led, det er den maske du begyndte at hækle den aller første stangmaske i, da du startet på dit stribet tæppe.

På billedet herunder, viser jeg dig hvilke masker det er du skal hækle dine stangmasker i.

stangmasker hæklet billed af stangmasker der er hæklet

Hækle så 2 stangmasker i den næste maske, og sådan fortsætter du hele vejen hen op langs siden på dit stribet tæppe.

Når du har hæklet alle stangmasker, så afslutter du med at hækle 1 luftmaske, klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål. Sy nu din garnende ind på bagside, med din stoppenål og igennem så mange masker som det er muligt.

Herefter hækler du den anden side på dit stribet tæppe, på samme måde som den du lige har hæklet.

Hækle dine firkanter sammen med kædemasker:

Du skal nu hækle dine firkanter sammen med kædemasker, og du hækler dem sammen ved at hækle 1 kædemaske i alle maskers yderste maske led, og du skal hækle kædemasken igennem det yderste maske led, på begge firkanter.

Jeg har skrevet et rigtig godt indlæg på, hvordan firkanter hækles sammen med kædemaske. Det er nummer 4, som du skal hækle efter. Og du kan finde, beskrivelsen her:

https://garnmasken.dk/hjaelp-til-din-haekling/haekle-firkanter-sammen-paa-forskellige-maader/

Når du har hæklet alle dine firkanter sammen på den ene side, så skal du hækle den lange strimmel med firkanter fast på dit stribet tæppe.
Du hækler strimlen med firkanter sammen på dit stribet tæppe, på samme måde som du hæklet dine firkanter sammen. Men når du når til der hvor du startet eller afsluttet med, at hækle dine firkanter samme, da skal du hækle 1 kædemaske ind omkring den første eller sidste kædemaske.

Det gør du ved, at stikke din hæklenål ned igennem det yderste maske led på den efterfølgende stangmaske på dit stribet tæppe. Stik så din hæklenål ind under kædemasken, vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem kædemasken og stangmaskens yderste maske led og til sidst den løkke på din hæklenål. Du kan se på billed vejledningen, hvordan jeg hækler det. Herefter hækle du igen, 1 kædemaske i alle stangmaskers yderste maske led.

Du hækle på samme måde, resten af vejen hen langs siden af dit stribet tæppe, og din kant med firkanter. Afslut med at hækle 1 luftmaske og klip garnet 15 centimeter fra din hæklenål, og træk garnenden igennem løkke på din hæklenål og stram godt til. Med din stoppenål, syr du nu alle dine garnender ind på bagsiden af dit stribet tæppe, og igennem så mange masker som det er muligt.

Nu skal du hækle den anden kant med firkanter i den anden side af dit stribet tæppe, og det er på den samme måde, som du lige har hæklet den første kant med firkanter fast på dit stribet tæppe.

Når du har hæklet begge kanter med firkant på, da kan du afslutte med først at hækle en stangmaske kant, og denne hækler du på følgende måde.

Start med at hækle 5 stangmasker i den tredje af de 5 stangmasker (eller i en af de midterste masker), det er dem du har hæklet i et af hjørnerne på en af dine firkanter.

Hækle herefter 1 stangmaske i alle masker, og frem til der hvor du hæklet kanten med firkanter sammen med kædemasker på dit stribet tæppe.

Du skal her hæklet 1 stangmaske i masken, hvor du hæklet kædemasken i det yderste maske led på firkanten. Det er i det efterfølgende hjørne, på den samme firkant, som du startet med at hækle 5 stangmasker i.

Hækle 1 stangmaske i den næste stangmaske, som er den du hæklet i yderste maske led på dit stribet tæppe. Og hækle 1 stangmaske, omkring den samme stangmaske.

Hækle 1 stangmaske i alle efterfølgende masker, og hen til der for du hækle kædemasker, da du hæklet den anden kant med firkanter fast med på dit stribet tæppe.

Nu hækler du 1 stangmaske, omkring stangmasken.

Hækle 1 stangmaske i den næste stangmasker, som er den du hæklet i yderste maske led på dit stribet tæppe.

Hækle 1 stangmaske i masken, hvor du hæklet kædemasken i, i det yderste maske led på firkanten. Det er i hjørnet på den næste firkant.

Hækle 1 stangmaske i alle efterfølgende masker, og hen til den tredje maske i hjørnet på denne firkant. I den hækler du 5 stangmasker. Og herefter hækler du 1 stangmaske i de efterfølgende maske, og hen til der hvor du hæklet 1 kædemaske i hjørnet i det yderste maske led på hver stangmaske på de 2 firkanter.

Her hækler du 1 stangmaske, i den maske som du hæklet kædemasken i, da du hæklet 1 kædemaske i det yderste maske led. Og hækle igen 1 stangmaske, i den næste maske som du hæklet den samme kædemaske i, men på den næste firkants hjørne.

Nu fortsætter du med at hækle alle efterfølgende stangmasker, hele vejen rundt om dit stribet tæppe.
Når du har hæklet hele vejen rundt, så afslutter du med at hækle 1 kædemaske i den første af de 5 stangmasker, som er dem du begyndte at hækle da du startet på denne stangmaske kant.

Hækle 1 luftmaske, og stram godt til. Klip garnet 15 centimeter fra hæklenålen, vikle garnet om din hæklenål, og træk garnenden igennem løkken på din hæklenål. Stram til sidt, rigtig godt til. Med din stoppenål, syr du nu garnenden ind imellem så mange masker det er muligt, på bagsiden af dit stribet tæppe.

Du har nu hæklet stangmaske kanten, hele vejen rundt om dit stribet tæppe. Hvis du ønsker at hækle en kædemaske kant, lige som jeg har gjort. Da skal du starte med, at hækle den første kædemaske i et af hjørnerne. Det vil sige, at du skal hækle den første kædemaske, i den samme maske som du hæklet de 5 stangmasker i. Herefter forsætter du hele vejen rundt, og slut af med at hækle den en sidste kædemaske, ned i den maske som du startet med at hækle din første kædemaske fra.

Afslut ved, at klippe garnet 15 centimeter fra din hæklenål, træk garnenden igennem løkken på den hæklenål så garnenden komme op igennem. Nu trækker du garnenden om på bagsiden, og med din stoppenål, syr du den ind imellem så mange masker det er muligt, på bagsiden af dit stribet tæppe.

Du har nu hæklet dit stribet tæppe færdigt, og jeg håber du bliver rigtig glad for.

Hvis du undervejs får brug for hjælp, så kom og vær med i min gruppe. Du er også velkommen til, at sende mig en mail. Beskriv i emailen, hvad det er du har brug for hjælp til, tag et billed og vedhæftet. Jeg vil så hjælpe dig, så du kan komme videre med dit stribet tæppe. Send din email til: garnmasken@gmail.com
Venlige hilsner
Anne-Pia Hansen
Garnmasken

færdig hæklet tæppe billed af det færdig hæklet tæppe i stangmasker

tæppet vendt med siden op ad billed med tæppet vendt med siden op ad
to firkanter billed af to firkanter der er hæklet sammen med en kædemaske
hækle firkanter på siden af tæppet billed vejledning af siden bliver hæklet sammen med en kædemaske i alle masker
firkant hjørner og side hækles sammen billed der viser at firkanter er hæklet sammen på tæppets side
firkanter er hæklet på siden billed af alle firkanter er hæklet på hver side
stangmaske kant billed af det stribet tæppe med stangmaske kant
kædemaske kant billed af kædemaske kant i alle stangmasker i kanten på det stribet tæppe