Hækleopskrift på tablet etui af solid bedstemors firkanter

Hækleopskrift på tablet etui er den anden opskrift af 6, til del 2 i hækling for begyndere med lette hækleopskrifter.

Tablet Etuiet passer til eksempelvis en Samsung Galaxy Tab S, der måler: 24,73 cm i bredden – 17,73 cm i højden.

Dette skal du bruge til hækleopskriften

2 nøgler MAYFLOWER COTTON 8/4, er til bundfarven i denne hækleopskrift på tablet etui

1 nøgle MAYFLOWER COTTON 8/4, er til den røde farve eller den du vil hækle klappen i hækleopskriften på tablet etui

Hæklenål nr 3:00 mm.

1 stoppenål, denne skal du bruge til at hæfte dine garnender ind med til sidst.

Hækleteknikker du kommer til hækle i hækleopskrift på tablet etui

Luftmasker

Kædemasker

Stangmasker

Vigtige informationer til denne opskrift, som du skal sørge for at læse grundigt igennem, inden du begynder at hækle dine firkanter

I del 2 beskrev jeg hvordan du hæklet en solid bedstemors firkant, opskriften på en solid bedstemors firkant kan hækles på mange måder. Og når du skal hækle dem til dette tablet etui, da skal du hækle stangmaskerne i hjørnerne omkring luftmaske buen med de 2 luftmasker, som du hækler på hver af de 4 side på hver række. Grunden til dette er, at når du hækler 2 stangmasker i 1 luftmaskes bagerste maske led, da kan hjørnerne blive meget løse. Derfor er det meget vigtigt, at du hækle de 2 stangmasker – 2 luftmasker – 2 stangmasker omkring luftmaske buen i hvert hjørne.

Når du hækler dine stangmasker, da skal du huske at du skal hækle dem alle i det yderste maske led på hver maske. På nær når du starter på en ny runde, da starter hver række med 3 luftmasker. Og når du afslutter hver række, da hækler du 1 kædemaske i den 3. luftmaskes yderste maske led. Når du så skal hækle i den første stangmaskes yderste maske led, så skal du passe på ikke at komme til at springe den første stangmaske over. Da denne godt kan være lidt skjult, af de 3 luftmasker som du startet den forrige række med.

Hver række øges med 4 stangmasker, det er dem som du hækler om luftmaske buen i hvert hjørne.

Du skal hækle ialt 3 solid bedstemors firkanter, de 2 af dem bliver til selve tablet etuiet, og den tredje bliver til klappen på tablet etuiet. På hver firkant skal du hækle 10 rækker, hvis du har en tablet som min, hvor der er et tastetur på, da skal du hækle 11 rækker ialt.

Under hækleopskriften kan du se billed vejledninger på, hvordan en solid bedstemors firkant hæklet. Du vil også kunne se billed vejledninger på, fordan du hækler firkanterne sammen til et tablet etui.

Hækleopskriften

Række 1:

Start med at lave en hækle løkke med dit garn, og sæt denne på din hæklenål. Hækle 4 luftmasker, og dan dem til en ring med en kædemaske ved at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes nederste maske led. Hækle 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker om luftmaske ringen. Hækle 2 luftmasker, og hækle 3 stangmasker om luftmaske ringen. Hækle 2 luftmasker, og hækle 3 stangmasker om luftmaske ringen. Hækle 2 luftmasker, og hækle 3 stangmasker om luftmaske ringen. Hækle 2 luftmasker, og hækle så 1 kædemaske i den tredje luftmaskes yderste maske led, det er den tredje af de 3 luftmasker, du startet med at hækle da runde 1 startet.

Række 2:

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 stangmaske i den første stangmaskes yderste maske led (den stangmaske du skal hækle i, kan her godt være lidt skjult). Hækle 1 stangmaske i de næste stangmaskers yderste maske led. Hækle 2 stangmasker om den første luftmaske bue, hækle 2 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue. Hækle 1 stangmaske i hver af de næste 3 stangmaskers yderste maske led. Hækle 2 stangmasker om den næste luftmaske bue, hækle 2 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue. Hækle 1 stangmaske i hver af de næste 3 stangmaskers yderste maske led. Hækle 2 stangmasker om den næste luftmaske bue, hækle 2 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue. Hækle 1 stangmaske i hver af de næste 3 stangmaskers yderste maske led. Hækle 2 stangmasker om den næste luftmaske bue, hækle 2 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue. Afslut med 1 kædemaske i den tredje luftmaske, af de 3 som du startet med at hækle da du startet på denne række.

Række 3:

Hækle 3 luftmasker og hækle 1 stangmaske i hver af de efterfølgende stangmaskers yderste maske led (husk at hækle i den første stangmaske, som kan være lidt skjult efter de 3 luftmaser). Hækle 2 stangmasker om den første luftmaske bue, hækle 2 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue. Hækle 1 stangmaske i hver af de efterfølgende stangmaskers yderste maske led, og hækle 2 stangmasker om den næste luftmaske bue, hækle 2 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue. Hækle 1 stangmaske i hver af de efterfølgende stangmaskers yderste maske led, og hækle 2 stangmasker om den næste luftmaske bue, hækle 2 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue. Hækle 1 stangmaske i hver af de efterfølgende stangmaskers yderste maske led, og hækle 2 stangmasker om den næste luftmaske bue, hækle 2 luftmasker og hækle 2 stangmasker om den samme luftmaske bue.

Gentag række 3 til du har hæklet ialt 10 rækker, du vil på hver side imellem luftmaske hjørne ende med at have hæklet 35 stangmasker.

Hvis du hæklet et tablet etui med tastetur, da skal du hækle række 3 en gang mere. Det vil sige du skal hækle 11 rækker ialt i stedet for 10, og vil ende med at hækle 39 stangmasker imellem 2 luftmaske hjørner.

Du har nu hæklet din første solid bedstemors firkant til din tablet, og du skal hækle 2 firkanter mere. Disse 2 hækles på samme måde, som den første firkant. Når du har hæklet dem færdig da vil de komme til at ligne dem på billedet herunder, bortset fra at der på dem mangler række 11. Hvis du har brug for at kigge på en billed vejledning på, hvordan en solid bedstemors firkant hækles, da kan du se denne under billedet med mine 2 firkanter.

Hæklede 3 solid bedstemors firkanter sammen

Du skal nu igang med at hækle firkanterne sammen, og der er mange måder som du kan vælge at hækle dem sammen på. Men jeg hækler dem selv sammen, ved at hækle kædemasker i det yderste maske led på hver maske på siderne af firkanterne , fordi jeg syntes at dette giver det flotteste resultat.

Inden du går igang med at hækle 2 af firkanterne sammen, som kommer til at bliver selve tablet etuiet, da skal du startet med at ligge begge firkanterne med retsiden opad.

Vigtig information når du skal hækle denne teknik

Når du skal hækle denne teknik, da skal du huske at du først hækler i det yderste maske led på den ene firkant som ligger yderst, og herefter i det yderste maske led på den anden firkant som ligger ind i til dig selv. Det er meget vigtigt at du stikker din hækle nål, oppe fra og ned på begge firkanter. Dit garn skal ligger under / nederst, dette skal forstås på den måde, at du først stikker din hæklenål ned i din øverste firkants yderste maske led, og ned igennem den nederste firkants yderste maske led, og først herefter vikler du garnet om din hæklenål og trækker det igennem de 2 maske led som du har på din hæklenål.
Du skal starte med at lægge 2 af dine solid bedstemors firkanter med retsiden opad, og du skal hækle i den første af de 2 luftmaskers yderste maske led på den firkant som lægger yderst, det er dem som du hæklet i et af solid bedstemors firkantens hjørner.

Du starter med at lave en løkke med dit garn, lige som når du skal starte med at hækle. Stik din hæklenål ned igennem det yderste maskeled på den luftmaske som er hæklet lige før den 1 stangmasken i et af hjørnerne, på den yderste firkant. Og stik så hæklenålen ned igennem det yderste maskeled på den luftmaske som er hæklet lige før den 1 stangmasken i et af hjørnerne, på den firkant som ligger nederst. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem de 2 maskeled som du har på din hæklenål, og igennem løkken som du startet med at lave i begyndelsen. Stram lidt til, og der vil danne sig en kædemaske.

Hækle videre på følgende måde

*stik din hæklenål ned i den første stangmaskes yderste maske led på din øverste firkant, og stik den ned igennem den første stangmaskes yderste maske led på din nederste firkant. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem de 2 maske led og løkken på din hæklenål, stram lidt til så der dannes en kædemaske, hækle på sammen måde i de efterfølgende stangmaskers yderste maske led på samme måde. Når du har hæklet ned langs den første side, da hækler du på samme måde i de 2 luftmasker som er i det næste hjørne, som da du startet med at hækle i starten*. Gentag fra * til * hen til og med det fjerde hjørne på dit tablet etui, du vil nu have hæklet 3 sider sammen på dit tablet etui. Den fjeder side, bliver åbningen på dit tablet etui.

Når du er nået her til, så har du hæklet selve tablet etuiet sammen. Du skal nu hækle klappen fast, på samme måde som da du hæklet selve tablet etuiet. Det vil sige at du skal ligge selve tablet etuiet ind imod dig selv, med tablet etuiet åbning ud ad. Mens du ligger den tredje solid bedstemors firkant yderst med retsiden op ad.

Hækler firkanten sammen med tablet etuiet

Stik din hæklenål ned igennem det yderste maskeled på den luftmaske som er hæklet lige før den 1 af 3 stangmasker i hjørnet, på din yderste firkant (klappen). Og stik så hæklenålen ned igennem det yderste maskeled på den luftmaske som er hæklet lige før den 1 af 3 stangmasker i hjørnet, på den firkant som ligger øverst på pungen. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem de 2 maskeled som du har på din hæklenål, og igennem løkken på din hæklenål og stram lidt til, og der vil danne sig en kædemaske.

Hækle videre på følgende måde

*stik din hæklenål ned i den første stangmaskes yderste maske led på din yderste firkant, og stik den ned igennem den første stangmaskes yderste maske led på din øverste firkant på dit tablet etui. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem de 2 maske led og løkken på din hæklenål, stram lidt til så der dannes en kædemaske, hækle i de efterfølgende stangmaskers yderste maske led på samme måde. Når du har hæklet hen langs siden, da afslutter du med at hækle 1 kædemaske mere i den første af de 2 luftmaskers yderste maske led i det næste hjørne.
Hækle 1 luftmaske og klip så garnet en 10 centimeter fra hæklenålen, og træk garnenden igennem løkken på din hæklenål og stram til. Herefter hæfter du garnenden ind på bagsiden, af din pung og du har nu hæklet den færdigt.

Du kan se på billederne herunder, hvordan jeg hækler firkanter sammen med 1 kædemaske i hver maskes yderste maske led.


Dit tablet etui er nu færdigt

Du har nu hæklet dit tablet etui færdigt, og du skal nu sy de 2 knapper på så det passer så du kan lukke klappen, og når de er syet på er tablet etuiet færdigt.

Jeg håber du får glæde af dit tablet etui.