billed af en klud med en fredslilje

Strik en klud med en fredslilje

Strik en klud med en fredslilje efter et strikkediagram, som du finder lige efter informationerne til kluden, samt beskrivelsen på de første 2 rækker. Husk at læs hele informationsafsnittet før du går igang med at strikke din klud med en fredsliljen.

Lige op over strikkediagrammet, har jeg indsat de 2 strikkesymboler som du kan se i strikkediagrammet. Og jeg har skrevet hvilke masker du skal strikke, hver gang du ser de 2 strikkesymboler i diagrammet.

Ud over at du kan strikke klude efter dette strikkemønster, så kan du vælge at bruge mønstret til at strikke det på håndklæder – køkkenhåndklæder – puder – sjaler – tørklæder – tæpper – viskestykker, i det hele taget kan fredslilje strikkes på rigtig mange ting. Hvis du strikker mønstret på andre ting, så må du meget gerne dele et link ind til min opskrift, når du viser det frem du har strikket. Og jeg vil blive rigtig glad vis du deler et billed med mig, og give mig tilladelse til at indsætte det til sidst i denne opskrift. For på den måde kan andre blive inspireret, til at strikke fredsliljen på andet end klude.

Du skal bruge

1 nøgle Mayflower cotton 8/4

Strikkepind nummer 3:00 millimeter

1 saks

1 hæklenål nr 3:00 millimeter, du skal bruge den når du slutter af til sidst.

1 stoppenål

Strikketeknikker

Slå masker op

Strik retmasker

Strik vrangmasker

Strik perlestrik

Strik efter et strikkediagram

Informationer til kluden

Du finder ingen forkortelser i opskriften, og jeg har kun beskrevet række 1 og 2 i strikkeopskriften, og her efter skal du fortsætte med at strikke efter strikkediagrammet som du finder efter opskriften.

Start med at slå det antal masker op der står nede i opskriften, og herefter skal du i gang med at strikke den første række. Den første række skal du strikke på vrangsiden, og du skal 1 retmaske i alle masker, hele rækken hen.

Vigtigt

Hele strikkediagrammet er tegnet fra forsiden og består af en firkant der er helt hvid, og en firkant der er hvid med en sort cirkel i. Du skal derfor være opmærksom på, at alle ulige rækker strikkes fra vrangsiden. Og det betyder at når du ser en hvid firkant på vrangsiden, så skal du strikke 1 vrangmaske, og hver gang du ser en hvid firkant med en sort cirkel, skal du strikke 1 retmaske.

Og på alle de lige rækker skal du strikke fra retsiden, og derfor skal du strikke 1 retmaske hver gang du ser en hvid firkant, og du skal strikke 1 vrangmaske hver gang du ser en hvid firkant med en sort cirkel.

Hele kluden strikkes over 76 masker, og du skal strikke 103 rækker. Når du har strikket række 102, så skal du strikke række 103, men du skal samtidig med at du strikke den række, også lukke alle maskerne af.

Strikkeopskrift

Opstart

Start med at slå 76 masker op, og vend dit strikkearbejde om.

Række 1

Vrangsiden

Strik 1 retmaske, i den første maske.

Strik 1 retmaske, i alle efterfølgende masker hele rækken hen.

Række 2

Retsiden

Strik 1 retmaske, i den første maske.

*Strik 1 vrangmaske, i den næste maske.

Strik 1 retmaske, i den efterfølgende maske*.

Gentag fra stjerne til stjerne, hele rækken hen.

Vend dit strikke arbejde om.

Nu fortsætter du med at strikke resten af klude efter strikkediagrammet, som du finder lige efter opskriften.

Husk at når du strikker alle de ulige rækker, så strikker du på vrangsiden. Og her skal du erstatte alle de hvide firkanter ved at stikke 1 vrangmaske, og alle de hvide felter med en sort cirkel, erstatter du ved at strikke 1 retmaske.

Den sidste række nr 103

Du strikker den sidste række på vrangsiden, og du skal strikke 1 retmaske i alle masker, men samtidig med at du strikker 1 retmaske i alle masker, så skal du lukke maskerne af efterhånden.

Luk masker af på den sidste række

Strik 1 retmaske i de første 2 masker, træk den bagerste maske af de 2 masker, ud over den forreste maske og videre ud over strikkepindens spids.

*Strik 1 retmaske i den næste maske, og træk den bagerste maske ud over den forreste maske og videre ud over strikkepindens spids*.

Gentag fra * til * hele rækken hen, til du til slut har 1 maske tilbage på strikkepinden du strikker med.

Afslut

Tag din hæklenål og sæt den maske på hæklenålen, vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem masken på din hæklenål.

Klip garnet end 20 – 25 centimeter fra hæklenålen, og vikle garn om din hæklenål, og træk garnenden igennem løkken på din hæklenål. Det er her vigtigt at du får strammet godt til i garnenden, så løkken får lukket sig.

Sy nu garnenden ind imellem nogle masker og rækker på vrangsiden, så du får hæftet garnenden rigtig godt.

Du har nu strikket en klud med en fredslilje færdigt, og jeg håber du får glæde af den.

Rigtig god strikke fornøjelse.

Venlige hilsner

Anne-Pia

Her finder du opskriften på en strikke klud med en tulipan, og her du finder strikkeopskriften på en klud med en lilje. Og du kan her, komme i gang med at strikke en klud med en påskelilje eller pinselilje.

en klud med en fredslilje billed i et strikkediagram