Sommertop strikkeopskrift

Sommertop strikkeopskrift

Sommertop strikkeopskrift er en sommertop i 2 farver, der er rigtig god top til hverdagsbrug eller pænere brug, sommertop strikkeopskriften er nem at komme i gang med, og opskriften er skrevet uden forkortelser og er overskuelig hvilket gør den til en god at strikke imens du ser tv.

Garnvalg

Jeg har strikket min sommertop med Mayflower Cotton Junior 8/4, for det er en jeg skal kunne bruge i hverdagen.

Du kan strikke din sommertop med noget andet garn, men du skal sørge for at du vælger garn der passer til strikkepind nr 3:50 mm.

Størrelser

XS – X Small

S – Small

M – Medium

L – Large

XL – X Large

XXL – XX Large

Mål på Sommertoppen

Overvidden i de forskellige størrelser

XS 82 cm – S 86cm – M 90 cm – L 94 cm – XL 98 cm og XXL 102 cm

Sommertop længden

XS 57 cm – S 59 cm – M 61 cm – L 63 cm – XL 65 cm – XXL 67 cm

Du skal bruge følgende til at strikke din sommertop med

Strikkerundpind nr 3:50 mm og din strikkepind skal have en wire der er lang nok til, at du kan have det antal, masker der står du skal starte med at slå op nede i selve strikkeopskriften.

1 Strikkerundpind nr 3:50 mm, du skal bruge den til at samle masker op rundt i ærmegabet.

11 Markeringsringe, måske flere.

3 Store hjælpe sikkerhedsnål, du skal bruge dem til at sætte alle maskerne til halsen og til de 2 skulder over på.

1 saks

1 stoppenål

Garnforbrug

X Small og Small

5 – 6 nøgler Mayflower Junior natur 1401

3 nøgler Mayflower Junior brun nr 1432

Medium

6 – 7 nøgler Mayflower Junior natur nr 1401

4 nøgler Mayflower Junior brun nr 1432

Large

7 – 8 nøgler Mayflower Junior natur nr 1401

4 nøgler Mayflower Junior brun nr 1432

X Large

8 – 9 nøgler Mayflower Junior natur nr 1401

5 nøgler Mayflower Junior brun nr 1432

XX Large

9 – 10 nøgler Mayflower Junior natur 1401

5 nøgler Mayflower Junior brun nr 1432

Strikketeknikker

Slå masker op

Strik retmasker

Strik vrangmasker

Perlestrik

Strik glatstrik

Strik kant

Fra * til *, og fra ** til **, samt fra *** til *** = betyder at du skal gentage det stykke, der står skrevet imellem stjernerne.

Luk masker af til ærmegab

Masker til halsen strikkes over på en hjælpepind eller stor sikkerhedsnål.

Strik skulderne i hver side, færdig hver for sig på forstykket og rygstykket.

Strik skulder stykkerne fra forstykket, sammen med det tilsvarende skulderstykke på rygstykket.

Samle masker op, hele vejen rundt i halsen og i begge ærmegabene.

Strik en kant af 5 rækker perlestrik, hele vejen rundt i halskanten og ærmegabskanten.

Afslut med at hæft alle dine garnender, ind på vrangsiden af dit strikkearbejde, så alle garnenderne bliver syet pænt ind imellem nogle masker og rækker.

Informationer til strikkeopskriften

Start med at læse hele denne sommertop strikkeopskrift igennem, inden du går i gang med at strikke din sommertop. Der vil være ting som du skal være opmærksom på undervejs, og det er en god ide at du skriver disse informationer ned på et stykke papir, eller markerer det med en overstregningstusch.

Hele strikkeopskriften er skrevet uden forkortelser, og er detaljeret beskrevet hele vejen igennem.

Du skal strikke rundt fra den første række, og frem til der hvor du skal begynde at strikke ærmegabet. Og herfra skal du strikke forstykket og rygstykke færdigt hver for sig.

Hvis du ønsker at din sommertop skal være længere, end det mål jeg har skrevet i toppen under færdig længde, så kan du vælge at strikke din længere, men du skal sørge for at gøre dette før du skifter til det brune garn.

Sommertop strikkeopskrift

Forstykke og rygstykke

Tag et nøgle natur farvet, og start med at slå XS 178 – S 186 – M 194 – L 206 – XL 214 – XXL 226 masker op med det naturfarvet garn, på din strikkerundpind.

Strik 8 rækker perlestrik

Række 1

Start med at strikke 1 retmaske i den første maske, og indsæt en markerings ring i den maske du lige har strikket.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske.

*Strik 1 retmaske i den næste maske.

Strik 1 vrangmaske i den efterfølgende*.

Gentag fra * til * hele vejen rundt.

Række 2

Strik 1 vrangmaske i den første maske. Du skal strikke den i den maske med markeringsringen i, så du skal strikke den over en retmaske.

*Strik 1 retmaske i den næste maske, og den strikker du over en vrangmaske.

Strik 1 vrangmaske over den efterfølgende retmaske*.

Gentag fra * til * hele vejen rundt.

Række 3

Strik 1 retmaske i den første maske. Du skal strikke den i den maske med markeringsringen i, så du skal strikke den over en vrangmaske, og indsætte 1 ny markeringsring i denne maske. Du skal fra denne række hele tiden indsætte denne markeringsring op i den maske du strikker på den næste række.

*Strik 1 vrangmaske i den næste maske og den strikker du over en retmaske.

Strik 1 retmaske over den efterfølgende vrangmaske*.

Gentag fra * til * hele vejen rundt.

Du skal nu gentage række 1 og 2 lige indtil du har strikket 8 rækker perlestrik i alt.

Fra række 9 skal du kun strikke 1 retmaske i alle masker hele vejen rundt. Du skal fra denne række strikke resten af din sommertop i glatstrik, og du skal strikke med den naturfarvet frem til dit strikkearbejde måler som beskrevet herunder, i de forskellige størrelser.

Ønsker du at din sommertop skal være længere, så skal du strikke den længere nu. Og du skal huske at være opmærksom på, at måle hvor meget mere du vil strikke den længere. For så vil du skulle lægge det antal centimeter du strikker den længere, til det antal der står herunder. Og det antal skal du også lægge til det antal, et par gange mere længerne nede i strikkeopskriften.

Mål

XS 37 centimeter

S 38 centimeter

M 40 centimeter

L 42 centimeter

XL 42 centimeter

XXL 43 centimeter.

Du skal nu skifte den naturfarvet ud med den brune, og du skal nu strikke frem til dit strikkearbejde måler som beskrevet herunder, i de forskellige størrelser.

Mål

XS 42 centimeter

S 43 centimeter

M 45 centimeter

L 47 centimeter

XL 47 centimeter

XXL 48 centimeter

Indsæt 4 markeringsringe.

Strik 1 række mere hvor du skal indsætte 4 markeringsringe på den måde jeg har beskrevet herunder i de forskellige størrelser.

XS 178 masker / 4 = 44 masker + 45 masker + 44 masker + 45 masker

Strik 1 retmaske, og indsæt 1 ring i denne retmaske (denne maske er den første maske, på hver ny række). Strik 1 retmaske i de næste 43 masker, og strik 1 retmaske mere i den næste maske, og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske, i de næste 44 masker, og strik 1 retmaske mere i den næste maske, og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de næste 43 masker, og strik 1 retmaske mere i den næste maske, og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de næste 44 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske, og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

S 186 masker / 4 = 46 masker + 47 masker + 46 masker + 47 masker

Strik 1 retmaske og indsæt 1 ring i denne retmaske (denne maske er den første maske på hver ny række). Strik så 1 retmaske i de næste 45 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de efterfølgende 46 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmasker i de næste 45 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de sidste 46 masker, og du vil nu være fremme ved den første maske som du startet med at indsætte den første markerings ring i.

M 194 masker / 4 = 48 masker + 49 masker + 48 masker + 49 masker

Strik 1 maske og indsæt 1 ring i denne maske (denne maske er den første maske på hver ny række). Strik 1 retmaske i de næste 47 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de næste 48 retmasker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de efterfølgende 47 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de sidste 48 masker. Og du skal nu have strikket 1 retmaske i alle masker hele vejen rundt. og du vil nu være fremme ved den første maske som du startet med at indsætte den første markerings ring i.

L 206 masker / 4 = 51 masker + 52 masker + 51 masker + 52 masker

Strik 1 retmaske i den første maske og indsæt 1 ring i denne maske (denne maske er den første maske, på hver ny række). Strik 1 retmaske i de næste 50 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de næste 51 retmasker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de efterfølgende 50 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de sidste 51 masker. Og du skal nu have strikket 1 retmaske i alle masker hele vejen rundt. og du vil nu være fremme ved den første maske som du startet med at indsætte den første markerings ring i.

XL 214 masker / 4 = 53 masker + 54 masker + 53 masker + 54 masker

Strik 1 retmaske i den første maske og indsæt 1 markerings ring i denne maske (denne maske er den første maske på hver ny række). Strik 1 retmaske i de næste 52 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske, og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de næste 53 retmasker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de efterfølgende 52 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de sidste 53 masker. Og du skal nu have strikket 1 retmaske i alle masker hele vejen rundt. og du vil nu være fremme ved den første maske som du startet med at indsætte den første markerings ring i.

XXL 226 masker / 4 = 56 masker + 57 masker + 56 masker + 57 masker

Strik 1 retmaske i den første maske og indsæt 1 ring i denne maske (denne maske er den første maske på hver ny række). Strik 1 retmaske i de næste 55 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de næste 56 retmasker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de efterfølgende 55 masker. Og strik 1 retmaske mere i den næste maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de sidste 56 masker. Og du skal nu have strikket 1 retmaske i alle masker hele vejen rundt. og du vil nu være fremme ved den første maske, som du startet med at indsætte den første markerings ring i.

Du skal nu strikke forstykket og rygstykket hver for sig og du skal nu fortsætte med først at strikke forstykket færdigt.

Forstykket

Luk masker af til ærmegab

Retsiden

Du skal starte med at lukke de første 4 masker af og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 retmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 retmaske i alle efterfølgende masker, og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Du skal starte med at lukke de første 4 masker af og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 vrangmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket, ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 vrangmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Retsiden

Du skal starte med at lukke de første 2 masker af og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 retmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket, ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Du skal starte med at luk de første 2 masker af, og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strikke 1 vrangmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 vrangmaske i alle efterfølgende masker, og vend dit strikkearbejde om.

Retsiden

Du skal starte med at luk de første 2 masker af, og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 retmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Du skal starte med at luk de første 2 masker af og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 vrangmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 vrangmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

**Retsiden

Du skal starte med at luk de første 1 masker af og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 retmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Du skal starte med at luk de første 1 masker af og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 retmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om**.

Nu skal du gentage fra ** til **, frem til du har gentaget dette afsnit 3 (4) 5 (6) 7 (8) gange mere og det skal ende med at du har strikket det 4 (5) 6 (7) 8 (9) gange i alt.

Maske tilbage

Du skal have følgende masker tilbage på din strikkepind efter lukning af masker til ærmegabet i begge side i de forskellige størrelser.

XS = 65 masker

S = 67 masker

M = 69 masker

L = 73 masker

XL = 75 masker

XXL = 79 masker

Mål dit strikkearbejde

Nu forsætter du med at strikke glatstrik, lige indtil dit strikkearbejde måler følgende i de forskellige størrelser.

XS = 51 cm

S = 53 cm

M = 55 cm

L = 57 cm

XL = 59 cm

XXL = 61 cm

Halsudskæring

Når dit strikkearbejde måler det jeg skrev lige her op over, så skal du sætte de midterste (19) 21 (23) 25 (27) 29 masker over på en hjælpepind.

Strik højre side færdig

Og du skal nu fortsætte med at strikke højre side færdigt og strikker denne række færdig ved at strikke som jeg har beskrevet lige herunder.

Retsiden

Strik 1 retmaske i den næste maske, indsæt 1 markerings ring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de sidste masker.

Vend herefter dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Strik nu 1 vrangmaske i alle masker hele rækken hen og vend dit strikkearbejde om.

Luk masker af til halsudskæringen

Retsiden

Strik 1 retmaske i de første 2 masker.

Træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så den maske der siddet lige bag ved den du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids. Indsæt 1 markeringsring i den maske du træk masken ud over.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så den maske der siddet lige bag ved den du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids. Indsæt 1 markeringsring i den maske du træk masken ud over.

Strik 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i alle masker frem til masken med markeringsringen og vend dit strikkearbejde om.

Tag markeringsringen ud af masken.

Retsiden

Strik 1 retmaske i de første 2 masker. Og nu trækker du den bagerste maske ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Indsæt markeringsringen i denne maske.

Strik her efter 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikke arbejde om.

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om.

Tag markeringsringen ud af masken.

Retsiden

Strik 1 retmaske i de første 2 masker. Og nu trækker du den bagerste maske ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Indsæt markeringsringen i denne maske.

Strik her efter 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikke arbejde om.

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om.

*Strik 1 retmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om.

Strik 1 vrangmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om*.

Du skal nu fortsætte med at strikke glatstrik ved at gentag fra * til * lige ind til dit strikkearbejde måler følgende i de forskellige størrelser.

Mål

XS = 57 cm

S = 59 cm

M = 61 cm

L = 63 cm

XL = 65 cm

XXL = 67 cm

Og nu slutter du af med at strikke 1 række mere og du skal nu strikke alle skulderne maskerne over på en hjælpepind eller hjælpe sikkerhedsnål og du må ikke lukke maskerne af. Til slut skal du vikle et stykke af garnet fra garnnøglen og du skal have nok garn til at kunne strikke 1 række med retmasker. Klip garnet over når du har viklet det ud for du skal ikke strikke vider på denne sider før til slut.

Du strikker nu den venstre side på forstykket færdigt på samme måde, men i stedet for at du lukket 2 masker også 2 x 1 maske af i starten på retsiden. Så skal du i stedet for starte med at strikke på vrangsiden og strikke det på den måde som jeg har beskrevet herunder.

Forstykkets venstre side

Vrangsiden

Start med at strikke 1 vrangmaske i de første 2 masker.

Træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så den maske der siddet lige bag ved den du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids. Indsæt 1 markeringsring i den maske du træk masken ud over.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så den maske der siddet lige bag ved den du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids. Indsæt 1 markeringsring i den maske du træk masken ud over.

Strik 1 vrangmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Retsiden

Strik 1 retmaske i alle masker hele rækken hen, og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i de første 2 masker og træk den bagerste af de 2 masker ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids. Indsæt 1 markeringsring i den maske du træk masken ud over.

Strik 1 vrangmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Retsiden

Strik 1 retmaske i alle masker hele rækken hen og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i de første 2 masker og træk den bagerste af de 2 masker ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids. Indsæt 1 markeringsring i den maske du træk masken ud over.

Strik 1 vrangmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Retsiden

*Strik 1 retmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om. 

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om*.

Du skal nu fortsætte med at strikke glatstrik ved at gentag fra * til * lige ind til dit strikkearbejde måler følgende i de forskellige størrelser.

Mål

XS = 57 cm

S = 59 cm

M = 61 cm

L = 63 cm

XL = 65 cm

XXL = 67 cm

Og nu slutter du af med at strikke 1 række mere, men du skal strikke alle maskerne over på en hjælpepind eller hjælpe sikkerhedsnål og du må ikke lukke maskerne af. Til slut skal du vikle et pænt langt stykke ud af garnet fra garnnøglen og du skal have nok garn til at kunne strikke 1 række med retmasker og en række vrangmasker samtidigt med at du lukker masker af. Klip garnet over når du har viklet det ud som du tænker der er nok og du skal ikke strikke vider på denne sider før til slut.

Du skal til sidst strikke skulderstykket fra forstykket sammen med det tilsvarende skulderstykke fra ryggen.

Så nu lader du forstykket være for du har nu strikket det færdigt. Og du skal nu i gang med at strikke ryggen færdigt og det vil være god ide hvis du starte med et nyt nøgle brunt garn.

Rygstykket

Vrangsiden

Starte med at strikke 1 række på vrangsiden af rygstykket og du skal strikke 1 vrangmaske i alle masker hele rækken hen.

Vend dit strikkearbejde om.

Luk masker af til ærmegab

Retsiden

Du skal starte med at lukke de første 4 masker af og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 retmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Du skal starte med at luk de første 4 masker af og du lukker dem af som jeg beskrevet herunder.

Start med at strik 1 vrangmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 vrangmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Retsiden 1

Du skal starte med at luk de første 2 masker af og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 retmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden 1

Du skal starte med at lukke de første 2 masker af og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 vrangmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 vrangmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Retsiden 2

Du skal starte med at luk de første 2 masker af og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 retmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden 2

Du skal starte med at luk de første 2 masker af og du lukker dem af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at luk 1 vrangmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske og træk så masken der sidder lige bagved den maske du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 vrangmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

**Retsiden

Du skal starte med at luk den første masker af og du lukker den af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 retmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Start med at luk de første 1 masker af og du lukker masken af som jeg har beskrevet herunder.

Start med at strik 1 retmaske i de første 2 masker og træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik så 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om**.

Nu skal du gentage fra ** til ** frem til du har gentaget dette afsnit 3 (4) 5 (6) 7 (8) gange mere og det skal ende med at du har strikket det 4 (5) 6 (7) 8 (9) gange i alt.

Masker tilbage

Du skal have følgende masker tilbage til på din strikkepind efter lukning af masker til ærmegabet i begge side i de forskellige størrelser.

XS = 65 masker

S = 67 masker

M = 69 masker

L = 73 masker

XL = 75 masker

XXL = 79 masker

Mål

Du forsætter nu med at strikke glatstrik lige ind til dit strikkearbejde måler følgende i de forskellige størrelser.

XS = 51 cm

S = 53 cm

M = 55 cm

L = 57 cm

XL = 59 cm

XXL = 61 cm

Halsudskæring

Når dit strikkearbejde måler det jeg skrev lige her op over, så skal du sætte de midterste (23) 25 (27) 29 (31) 33 masker over på en hjælpepind.

Strik højre side færdigt

Og du skal nu fortsætte med at strikke højre side færdigt og strikker denne række færdig ved at strikke som jeg har beskrevet lige herunder.

Strik 1 retmaske i den næste maske, indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 retmaske i de sidste masker.

Vend herefter dit strikkearbejde om.

Strik nu 1 vrangmaske i alle masker hele rækken hen og vend så dit strikkearbejde om.

Luk masker af i højre siden til halsudskæringen

Retsiden

Strik 1 retmaske i de første 2 masker.

Træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så den maske der siddet lige bag ved den du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids. Indsæt 1 markeringsring i den maske du træk masken ud over.

Strik 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i alle masker frem til masken med markeringsringen og vend dit strikkearbejde om.

Tag markeringsringen ud af masken.

Retsiden

Strik 1 retmaske i de første 2 masker. Og nu trækker du den bagerste maske ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Indsæt markeringsringen i denne maske.

Strik her efter 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikke arbejde om.

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om.

Tag markeringsringen ud af masken.

Retsiden

Strik 1 retmaske i den første masker.

Indsæt nu markeringsringen i denne maske.

Strik her efter 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikke arbejde om.

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om.

Retsiden

*Strik 1 retmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om*.

Du skal nu fortsætte med at strikke glatstrik ved at gentag fra * til * lige ind til dit strikkearbejde måler følgende i de forskellige størrelser.

Mål

XS = 57 cm

S = 59 cm

M = 61 cm

L = 63 cm

XL = 65 cm

XXL = 67 cm

Og nu slutter du af med at strikke 1 række mere og du skal nu strikke alle skulderne maskerne over på en hjælpepind, en hjælpe sikkerhedsnål eller en strikkepind og du må ikke lukke maskerne af. Til slut skal du vikle et godt stykke af garnet fra garnnøglen og du skal have nok garn til at kunne strikke 1 række med retmasker og en række med vrangmasker hvor du samtidig lukker maskerne af. Klip garnet over når du har viklet det ud, for du skal ikke strikke vider på denne sider før til slut.

Du skal nu strikke den venstre side på rygstykket færdigt på samme måde som det højre, men i stedet for at du lukket 2 masker også 1 maske af i starten på retsiden. Så skal du i stedet for starte med at strikke på vrangsiden og strikke det på den måde som jeg har beskrevet herunder.

Rygstykkets venstre side

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i alle masker.

Vend dit strikkearbejde om.

Retsiden

Strik 1 retmaske i de første 2 masker.

Træk så den første af de 2 masker du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids.

Strik 1 retmaske i den næste maske og træk så den maske der siddet lige bag ved den du lige har strikket ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids. Indsæt 1 markeringsring i den maske du træk masken ud over.

Strik 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i alle masker hele rækken hen og vend dit strikkearbejde om.

Retsiden

Strik 1 retmaske i de første 2 masker og træk den bagerste af de 2 masker ud over den yderste maske og videre ud over strikkepindens spids. Indsæt 1 markeringsring i den maske du træk masken ud over.

Strik 1 retmaske i alle efterfølgende masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

Strik 1 vrangmaske i alle masker hele rækken hen og vend dit strikkearbejde om.

Retsiden

Strik 1 retmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om.

Vrangsiden

*Strik 1 vrangmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om.

Retsiden

Strik 1 retmaske i alle masker og vend dit strikkearbejde om*.

Du skal nu fortsætte med at strikke glatstrik ved at gentag fra * til * lige ind til dit strikkearbejde måler følgende i de forskellige størrelser.

Mål

XS = 57 cm

S = 59 cm

M = 61 cm

L = 63 cm

XL = 65 cm

XXL = 67 cm

Og nu slutter du af med at strikke 1 række mere, men du skal strikke alle maskerne over på en hjælpepind eller hjælpe sikkerhedsnål og du må ikke lukke maskerne af. Til slut skal du vikle et stykke af garnet fra garnnøglen og du skal have nok garn til at kunne strikke 1 række med retmasker. Klip garnet over når du har viklet det ud for du skal ikke strikke vider på denne sider før til slut.

Du skal nu i gang med at strikke skulderstykket fra rygstykket sammen med det tilsvarende skulderstykke fra forstykket.

Strik skulderstykkerne sammen

Skulderstykkerne skal du strikke sammen med dobbelt garn, så du skal strikke dem sammen med begge garnender fra forstykket og rygstykket på en gang. Og du skal strikke dem sammen med en helt almindelig strikkepind.

Til at starte med skal du sætte maskerne på hjælpepinden fra forstykket over på den modsatte ende af din strikkerundpind. Du skal meget gerne have sat dem over så du har garnenden fra skulderens forstykke i samme side som garnet fra det tilsvareden skulderstykke på rygstykket.

Hvis du har garnende i den modsatte ende på skulderen fra forstykket, så strik 1 række så du får garnende hen i samme side som på skulderstykket fra rygstykket.

Du skal nu sætte de 2 skulder stykket ud for hinanden og så tager du din almindelige strikkepind og strikker 1 retmaske i den første yderste maske på begge skulderstykker, så du får strikket de 2 masker sammen til 1 maske.

*Strik 1 retmaske i den næste yderste maske på begge skylder stykker.

Nu trækker du den anden af de 2 retmasker ud over den forreste maske og videre ud over strikkepindens spids*.

Gentag fra * til * lige ind til du har lukket alle masker af, undtagen den maske der sidder tilbage på din almindelig strikkepind.

Sæt den ene maske over på din hæklenål nr 3:50.

Vikle garnet om din hæklenål og træk det ind igennem masken på din hæklenål.

Du skal her sørge for at stramme i garnet, men ikke mere en at løkken lukker sig sammen.

Nu syr du alle garnenden ind imellem nogle masker og rækker på vrangsiden af din sommertop.

Halsudskæringen

Tag et nyt nøgle af det brune og samle masker op hele vejen rundt i halsen.

Du starter i venstre side på forstykkets skuldestykke og tag den første maske op lige under din sammen strikning af forstykkets skulderstykket med rygstykket. Og du skal samle masker op hele vejen frem til der hvor du har maskerne sat over på din hjælpepind.

Når du har samlet alle maskerne op frem til maskerne til halsen, så strikker du 1 retmaske i hver af de masker der sidder på din hjælpepind, så maskerne fra hjælpepinden kommer over på din strikkerundpind med de masker du startet med at samle op.

Og nu samler du det samme antal masker op frem til og med den sidste maske på skulderstykket på højre side af forstykket. Og du skal sørge for at det maske antal du samler op bliver det samme antal masker du samlet op lige før du strikket 1 retmaske i alle maskerne på din hjælpepind.

Husk af vi strikker forskelligt, så det vil være svært for mig at fortælle dig hvor mange masker du skal samlet op på skulderstykket i venstre side. Jeg strikkede min sommertop i størrelse m = medium og med strikkepind nummer 3:50 millimeter. Jeg havde brug for at samle 31 masker op på skulderstykket i venstre side frem til maskerne på hjælpepinden på forstykkets halsstykke. Og så strikkede jeg 1 retmaske i de 23 masker til halsstykket på forstykket og op langs den højre side på skulderstykket samlede jeg 31 masker op.

På skulderstykket på rygstykket samlede jeg 28 masker op i højre side på skulderstykket frem til og med maskerne på hjælpepinde til halsstykket. Jeg strikkede 1 retmaske i alle 27 masker til halsen og så samlet jeg 28 masker op i venstre side på skulderstykket.

Da jeg havde samlet alle maskerne op, så endte det med at jeg havde 168 masker i alt. Jeg havde 85 masker på forstykket rundt i halsen og 83 masker på rygstykket rundt i halsen.

Halskanten

Strik først en række hvor du strikker 1 retmaske i alle masker hele vejen rundt.

*Række 1

Strik 1 retmaske i den første maske.

Indsæt en markeringsring i den maske du lige har strikket i.

Strik 1 retmaske i alle efterfølgende masker hele vejen rundt.

Perlestrik

Strik 1 retmaske i den først maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske.

*Strik 1 retmaske i den efterfølgende maske.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske*.

Gentag fra * til * lige indtil du har strikket 4 rækker med perlestrik i alt.

Luk masker af

Strik en række mere, men du skal samtidigt lukke alle maskerne af som jeg har beskrevet herunder.

Tag markeringsringen ud af den første maske.

Strik 1 retmaske i den første maske.

Indsæt markeringsringen ind omkring den maske du lige har strikket 1 retmaske i.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske.

Træk den første af de 2 masker du startet med at strikke 1 retmaske i ud over den vrangmaske og videre ud over din strikkepinds spids.

*Strik 1 retmaske i den næste maske.

Træk masken der sidder lige bagved den du lige har strikket 1 retmaske i ud over den forreste maske og videre ud over din strikkepinds spids.

Strik 1 vrangmaske i den efterfølgende maske.

Træk masken der sidder lige bagved den du lige har strikket 1 vrangmaske i ud over den forreste maske og videre ud over din strikkepinds spids*.

Gentag fra * til * hele rækken rundt og frem til du kun har 1 maske siddende tilbage på din strikkepind.

Slut dit strikkearbejde af

Sæt den sidste masker over på din hæklenål.

Hækel 1 luftmaske og sørg for at stram godt til i luftmasken.

Klip garnet over ca. 20 centimeter fra din hæklenål og træk i hækleløkken på din hæklenål så garnenden bliver trukket op igennem luftmasken.

Hvis du har en bestemt måde du plejer at afslutte dit strikketøj på, så kan du afslutte det på den måde som du plejer.

Sy nu med stoppenålen ind igennem fra vrangsiden og ud imod forsiden i den første maske du startet med at lukke af. Det er den maske du satte markeringsringen ind omkring til at starte med.

Og nu sy du så ind igennem den sidste maske du lukket af fra forsiden og ud imod vrangsiden i den sidste maske lige inden du hæklet luftmasken.

Du skal nu afslutte garnenden ved at sy ind igennem nogle masker og rækker på vrangsiden så du får hæftet garnenden godt.

***Venstre ærmegab

Du skal bruge 1 nøgle Brun nr 1432 og en strikkerundpind nr 3:50 mm.

Nu skal du i gang med at samle masker op hele vejen rundt på det ene ærmegab og du skal gøre det på samme måde som du samlede masker op til halskanten.

Række 1

Strik 1 retmaske i den første maske.

Indsæt en markeringsring i den maske du lige har strikket i.

Strik 1 retmaske i alle efterfølgende masker hele vejen rundt.

Perlestrik

Strik 1 retmaske i den først maske og indsæt 1 markeringsring i denne maske.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske.

*Strik 1 retmaske i den efterfølgende maske.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske*.

Gentag fra * til * lige ind til du har strikket 4 rækker med perlestrik i alt.

Luk masker af

Strik en række mere, men du skal samtidigt lukke alle maskerne af som jeg har beskrevet herunder.

Tag markeringsringen ud af den første maske.

Strik 1 retmaske i den første maske.

Indsæt markeringsringen ind omkring den maske du lige har strikket 1 retmaske i.

Strik 1 vrangmaske i den næste maske.

Træk den første af de 2 masker du startet med at strikke 1 retmaske i ud over den vrangmaske og videre ud over din strikkepinds spids.

*Strik 1 retmaske i den næste maske.

Træk masken der sidder lige bagved den du lige har strikket 1 retmaske i ud over den forreste maske og videre ud over din strikkepinds spids.

Strik 1 vrangmaske i den efterfølgende maske.

Træk masken der sidder lige bagved den du lige har strikket 1 vrangmaske i ud over den forreste maske og videre ud over din strikkepinds spids*.

Gentag fra * til * hele rækken rundt og frem til du kun har 1 maske siddende tilbage på din strikkepind.

Afslut dit strikkearbejde af

Sæt den sidste maske over på din hæklenål.

Hækle 1 luftmaske og sørg for at stram godt til i luftmasken.

Klip garnet over ca. 20 centimeter fra din hæklenål og træk i hækleløkken på din hæklenål så garnenden bliver trukket op igennem luftmasken.

Hvis du har en bestemt måde du plejer at afslutte dit strikketøj på, så kan du afslutte det på den måde som du plejer.

Sy nu med stoppenålen ind igennem fra vrangsiden og ud imod forsiden i den første maske du startet med at lukke af. Det er den maske du satte markeringsringen ind omkring til at starte med.

Og nu sy du så ind igennem den sidste maske du lukket af fra forsiden og ud imod vrangsiden i den sidste maske lige inden du hæklet luftmasken.

Du skal nu afslutte garnenden ved at sy ind igennem nogle masker og rækker på vrangsiden, så du får hæftet garnenden godt***.

Og nu strikker du den højre ærmegabskant på samme måde som den venstre ærmegab. Så du skal nu gentage *** til *** lige ind til du har strikket højre ærmekant færdigt.

Du har nu fået strikket din sommertop færdig og jeg håber du får glæde af den.

Tak fordi du strikket din sommertop efter min strikkeopskrift 😉

Venlige hilsner

Anne-Pia