Hæklenåle

HÆKLENÅLE

Hæklenåle hvilke skal du vælge?

Hæklenåle kan være sværere at vælge, og når du skal finde de helt rigtige hæklenåle, så er det vigtigt at du finder nogen der lægger godt i hånden og er behagelig at side med. Det er også vigtigt at de er gode at side med, og dette er både i forhold til de forskellige hækleteknikker du kan hækle, men også i forhold til de bevægelser du skal gøre med hånden for at udføre dem.

Mine hæklenåle anbefalinger

Jeg har selv igennem flere år hæklet med mange forskellige hæklenåle, og derfor har jeg fundet dem der passer til mig og mine finger og hænder. Så de hæklenåle jeg nævner her indlægget, er valgt udfra mine erfaringer. Så du skal huske vælge dine hæklenåle, så de er gode for dig og dine finger og hænder at hækle med.

De forkellige hæklenåle mærker

KNIPRO

Symfonie

Hæklenålen fås som 3 forskellige typer: Almindelig, eller dobbelt hoved hvor det er 2 forskellige størrelser på samme hæklenål, det er rigtig smart. Herud over så findes der en til Tunesisk hækling som kan sættes på en wire kabel, dette er rigtig smart når du skal hækle noget med mange masker.

WAVES

Hæklenålen fås i flere forskellige størrelser, og hver størrelse har hver sin farve.

ANDRE HÆKLENÅLE

Hakkenål er en der bruges når der hækles med mange masker på engang, og derfor er den rigtig god når du skal hækle tunesisk hækling. Den fås enten med et langt skaft i enten træ, aluminium eller plast.

Hæklenåle producenter

Du finder en del af dem der er fra ADDI, ADDI Swing, Clover Amour, Clover Soft Touch, KnitPro, Pony og Prym. Og Knitpro har også fremstillet en der er rigtig smarte, fordi den er med et skruegevind hvor du kan få wire i forskellige længder.

Hæklenåle til tunesisk hækling

Når der skal hækles tunesisk hækling, så er dette er en stor fordel, fordi du kan side med rigtig mange masker på en gang, og derved kan du skifte imellem wiren i de forskellige længder.

Hvilke andre hæklenåle finders der eller?

Ud over de mærker jeg har nævnt her op over, så findes der også The Crochet Lite, Drops, Hoooked, Style Crochet fra Hjertegarn, Järbo.

Hæklenåle og garn

En anden erfaring jeg har fået er, at garnet der hækles med, kan også have betydning for hvilken hæklenål jeg hækler med. Hvis garnet er tyndt, da er det en meget fin hæklenål jeg bruger til at hækle med, men hvis det er meget tykt så skal jeg bruge en tykkere hæklenål.

Til sidst

I sidste ende afhænger det igen af hvem der hækler, for dette er mine personlige erfaringer. Derfor er det rigtig vigtigt, at du finder de hæklenåle som, passer til dig. Disse anbefalinger kan bruges som vejledende, og som en hjælp til at du finder frem til de hæklenåle der passer til dig.