Hæklenåle

Hvilken en skal du vælge

Når du skal vælge den rigtige hæklenål, da er det vigtigt at dem du finder ligger godt i hånden og er behagelig at side med. De skal også være god at side med, her er det både i forhold til når du skal hækle forskellige teknikker samt de bevægelser du skal gøre med hånden for at udføre dem.

Der findes rigtig mange forskellige hæklenåle, og alle har hver deres gode egenskaber. Men de skal også være til at arbejde med, og det er her vigtigt at tænke på om de er ergonomiske. Hvis ikke de er det så kan det være med til, at dine hænder blive ømme måske endda resultere i at du får ondt når du bruger dem.

Jeg har selv hæklet med mange forskellige nåle, og derfor har jeg fundet dem som passer til mig og mine hænder. Derfor er dem der nævnes herunder mine anbefalinger, og husk dem du vælger skal være gode for dig.

Knitpro

Symfonie

Hæklenålen fåes som 3 forskellige typer: Almindelig, eller dobbelt hoved hvor det er 2 forskellige størrelser på samme hæklenål, det er rigtig smat. Herud over så findes der en til  Afghan / Tunesisk hækling som kan sættes på en wire kabel, dette er rigtig smart når du skal hækle noget med mange masker.

SPECTRA

Hæklenålen fåes i 3 forskellige typer: Almindelig, dobbelt hoved er det samme som ved Symfoni hæklenålen. Det det samme der gæler for Afghan / Tunesisk hækling hvor den i den ene ende kan sættes på en wire kabel.

WAVES

Hæklenålen fåes i mange forskellige størrelser, og hver størrelse har hver sin farve.

Andre Hæklenåle

Hakkenål er en der bruges når der hækles med mange masker på engang, i foreksempelvis tunesisk hækling. Den kan fåes enten med lang skaft i metal og i de fleste tilfælde er de fra ADDI, men den kan også fåes hos Knitpro hvor deres er rigtig smart fordi den har et gevin. Dette er en fordel når der hækles med rigtig mange masker, og der ved kan skiftes imellem wire i forskellige længder.

Der fåes også andre mærker og her kan blandt andet nævnes, CLOVER – bamboo og ADDI. Men der findes helt sikkert mange andre mærker, og det aller bedste du kan gøre for at finde lige de hæklenåle der passer til dig, er ved at besøge en garnforretning. For her kan du finde mange af de hæklenåle som findes, du vil også i nogen af forretningerne have mulighed for, at side med dem i hånden, hvilket er en af de bedste måde at finde frem til den eller de helt rigtig hæklenåle som du skal bruge.

En anden erfaring jeg har fået er, at garnet der hækles med kan også have betydning for hvilken hæklenål jeg hækler med. Hvis garnet er tyndt, da er det en meget fin hæklenål jeg bruger til at hækle med, men hvis det er meget tykt så skal jeg bruge en tykker hæklenål.

I sidste ende afhænger det igen af, hvem der hækler for dette er mine personlige erfaringer. Derfor er det vigtigt, at du finde de hæklenåle som passer til dig. Disse anbefaldinger kan bruges som vejledende, og som en hjælp til at du finder de hæklenåle der passer til dig.