hjaelperedskaber

Hjælperedskaber

Hjælperedskaber til din hækling strikning findes der mange forskellige, og jeg beskriver her i denne artikel dem som jeg selv bruger. Men jeg ved der findes mange flere, og derfor vil jeg opdater denne artikel så du hele tiden kan følge med.

Strikkepinde måler bruges til, at måle størrelsen på ens pinde. Den kan være rigtig god at have, for det ikke altid at det som står på vil kunne ses da det ofte bliver slidt af.

Snoningsnåle bruges til at sno ens strikning, dette er hvor der strikkes snoet mønstre.

Makeringsringe bliver brugt når der skal tælles et bestemt antal masker op, de kan så hjælpe med at man husker hvor mange masker der er imellem hver makeringring.

Maskeholder er en form for en stor sikkerhedsnål, den bruges til at sætte masker på som der skal strikkes videre på sener.

Strikkebøl eller strikkespiral er rigtig gode hvis der skal strikkes med flere farver, for så er den med til at der holdes styr på dem. Strikkespiralen kan også bruges til at skåne dine fingere når du eksempelvis holder garnesnoren hvor du vikler det rundt om fingeren, da garnet så vikles rundt om øjene i stedet for din finger. Dette afhjælper dig, da du så ikke får spændinger og mærker på fingeren.

Garnvinsler bruges til at vikle små mængder garn op på, disse bruges når der skal skiftes imellem manger farver garn i små mængder. De fåes i mange forskellige modeller og størrelser.

Strikkepinde beskytter er en form for små kegler, de bruges ved at de sættes på spidsen af din strikkepind og på den måde skåner du spidsen i at eksempelvis knække.

Garnholder er en lille beholder med låg, den har et hul hvor garnet stikkes op igennem. Når så du sætter låget på, da vikles garnet op og på denne måde undgår du snavs med mere i det garn du enten strikker eller hækler med.

Garnskål er en skål hvor der er en form for et hak i, når garnet så ligger i skålen og du trækker i det imens du strikker eller hækle da ruller garnet ikke rundt men bliver i skålen.

Uldnåle er pinde der har et fleksibelt øje, disse er hjælpe redskaber. De gør det nemmer at hæfte eksempelvis tykt garn, ved at trække det tykke garn igennem øjet vil det være lettere at få trukket det igennem en stoppenål.

Strikkemølle mini er det samme som en strikkelise, den bruges til at lave snore. Det foreksempel til dekorationer på tasker – hatte på armbånd samt meget mere. Forskellen på denne og en strikkelise er, at den har en svingarm der bruges til at få det der er strikket ud igennem midterhulet. Hvor garnet på en strikkelise skal trækkes ud, ved at garnet løber ned igennem midterhullet.

Der kommer hele tiden nye hjælpe redskaber til, så det en god ide at kigge forbi så du hele tiden bliver opdateret med dem der findes.

Her kan du finde en del hækleopskrifter, og her finder du en del strikkeopskrifter.

hjaelperedskaber2