Hvorfor er det godt at hækle eller strikke

Indeholder reklamer

Hvorfor er det godt at hækle eller strikke

Hvorfor er det godt at hækle eller strikke. Det er ingen nyhed, at hækling eller strikning er blevet utrolig populært. Og der er mange som kender en eller nogle, der enten hækler eller strikker. Mens du måske tænker, at det da er noget end farmor eller mormor gør. Eller du forbinder det måske med, en ældre dame som sidder i sin gyngestol og hækler eller strikker. Uanset om du forbinder det med en eller nogle bestemte personer eller ej, så er det ikke længer sådan det rent faktisk hænger sammen.

Hækling og strikning er blevet meget populært

Både hækling og strikning er blevet meget modernet, og dem der hækler og strikker kender allerede til det. Og de vil også kunne fortælle dig, at det ikke kun er igennem de sidste 1 – 2 år, men at det er igennem en noget længere periode, at det er blevet et så kæmpe stort hit som det er i dag. Og mange af dem der hækler og strikker ved, hvorfor er det godt at hækle eller strikke, og flere og flere begynder at både hækle og strikke.

Hækling og strikning i moden

Inden for mode branchen ses det meget ofte nu, at der er de flotteste strikket bluser – de smukkeste kjoler og lækre cardigans som er hæklet eller strikket. Der er også en rigtig stor trend i, at hækle eller strikke garver til ens familie eller venner. Og samtid er det nu ikke længere kun kvinder der enten hækler eller strikker, der er også mænd der strikker eller har strikket igennem en del år. Og jeg er sikker på, at hvis du kender en der hækler eller strikker. Da kan du selv spørg dem, om de kan nævne en mand der enten hækler eller strikker.

Jeg er sikker på at de vil kunne nævne, en af de her personer

Lene Holme Samsøe, Sys Fredens, Vivian Høxbro, Marianne Østergaard, Helle Benedikte Neigaard, Arne & Carlos, Esben Gadsbøll, Vithard Villumsen – i strikkekredse titel af ”Price of Knitting” – prins af strikketøj, Kaffe Fassette, Christel Seyfarth, Tante Grøn, Maja Hansen, Sofie Grangaard, Betty Barnden, Frank O´Randle og Karry Lord, Michael Sellick – Skaberen og Instruktøren af The Crochet Crowd og mange andre.

Hvad er det der er godt ved hækling og strikning

Men hvad er det, der er så godt ved hækling og strikning. Jeg kan nok bedst beskrive det ved at fortælle, hvordan jeg selv har haft glæde af at hækle og strikke.
I stressede perioder eller på øv-dage har hæklingen og strikningen givet mig lige netop det pusterum, hvor jeg har kunnet lade tankerne løbe frit, og kunnet reflektere over hverdagen eller de ting, som har påvirket mig. Andre gange har det givet mig mulighed for at lukke helt af og holde alt ude, for bare at kunne fordybe mig i fx hæklingen og strikningen i min kreative verden, hvor både hækling og strikning har en meget stor plads.

Hvad kan hækling eller strikning hjælp med

1.
At kunne side og fordybe sig om noget der er med til, at du kan skabe noget som du kan få glæde af, er i sig selv en rigtig god aktivitet. For dig selv og dit indre.

2.
Det er med til at du kan få en indre ro, og samtidig være med til at du kan få styr på dine tanker. Men det kan også være en god ide, til at reflektere over sig selv i hverdag.

3.
Ved hjælp af de forskellige garntyper, kan du finde et frirum hvor du kan lege med de forskellige garner. De giver dig mulighed for, at finde ud af hvordan de dels er at hækle eller strikke med. Men du kan også finde frem ud af, om du kan hækle eller strikke dem sammen. Og hvordan kommer strukturen til at se ud, når du har hæklet eller strikket det færdigt. Det er dejligt afstressende.

4.
Du vil kunne nørde yderligere med de mange forskellige garntyper, for de findes i et hav af forskellige farve. Hvilket kan være med til, at du rigtig kan slippe dit indre legebarn fri, og fordybe dig i den kreative verden på dine egne præmisser. Man bliver så glad af alle de farver.

5.
Men du vil også kunne hækle eller strikke, mange forskellige teknikker. Ved at hækle eller strikke de mange forskellige teknikker, vil du kunne skabe mange flotte mønstre. Det er dejligt at tænke på noget andet.

6.
Det du hækler eller strikke, vil du kunne glæde andre i din familie eller venner med. Det kan både være noget du laver til dig selv, eller noget du vil give i gave til en du ved vil blive glad for det.

7.
Du vil kunne hækle eller strikke til både hverdags brug, eller til specielle lejligheder. Det kan også være, noget som du også vil kunne få glæde af i din bolig.

8.
Ved hjælp af ternet papir og en god blyant eller kuglepen, vil du kunne tegne dine egne graphgans. Graphgans er billeder der er tegnet, så de ligner eksempelvis en blomst – hund – sommerfugl eller et foto der omdannes til et billede med en masse små firkanter. Hver af disse firkanter er så en maske, og dem kan du så hækle eller strikke efter, og derved overføre et foto til en bluse, en taske, en pude eller et tæppe. Kreative ting, giver god energi.
9.
Du kan tegne forskellige mønstre, ved at tegne forskellige hækle eller strikke symboler i firkanter. Hver af disse symboler, erstattes så af en maske. Når du hækler eller strikke efter disse mønstre, vil du lige som på Graphganen kunne tegne en blomst – en hund – en sommerfugl samt meget andet.

Et par andre gode fordele

10.
Når du hækler eller strikker, da vil du kunne slappe af. Og derfor vil du også opleve, at det kan være med til at du bliver mindre stresset. Dette kan være en stor hjælp, hvis du har en hverdag der er meget stresset. Her skal vi huske på at jo mere stresset vi er, jo vanskeligere kan meget simple ting i vores hverdag være. Og hvis vi passer på os selv, så kan vi undgå mange andre af de helbredsmæssige årsager, der kan være med til at vi får sygdomme.

11.
Hækling eller strikning er noget du kan gøre alene, men du kan også møde med andre der hækler eller strikker og der med få du opbygget dig et social netværk via din hækling eller strikning. Du kan gøre dette på flere forskellige måde, og det er både på internettet og uden for din dør. Du kan melde dig ind, i et par grupper på både facebook og på Ravelry. Du kan også vælge at sætte dig ind på et bibliotek, der er efterhånden en del biblioteker som har hækle og strikke hygge dage. Men du kan også snakke med din lokale garnforretning, for der er en del af dem som afholder hækle eller strikke cafe hygge en gang eller et par gange om måneden.

12.
Ved hjælp af hækling eller strikning, kan du opdage en helt nye ting som du kan blive god til, eller som du måske allerede er rigtig god til. Og derved kan der være en helt ny verden, der åbner sig for dig uden for din dør.

13.
Hvis du ikke kan hækle eller strikke, så kan du sagtens komme i gang med at lærer at hækle eller strikke, imens du nu sidder i sofaen der hjemme. Herunder får du et par link, til nogle indlæg der handler om hækling og strining for begyndere her på Garnmasken.

Vil du gerne i gang med at hækle eller strikke?

Så kan du komme igang ved hjælp af mine indlæg om hækling for begyndere, som du kan finde lige her -> Hækling for begyndere

Du vil måske gerne i gang med at strikke, så kom igang med mine indlæg om strikning for begyndere, og dem finder du her -> Strikning for begyndere

14.
Hvis du vil nørde meget mere med din hækling eller strikning, så kan du vælge at designe eller skrive dine egne hækle eller strikkeopskrifter.

15.
Sider du og tænker hvor kan jeg spørge om hjælp til min hækling eller strikning, så kom og blive medlem af min gruppe

Er du ikke på facebook, og har brug for at kunne spørge om hjælp. Da er du velkommen til, at sende en mail til mig. Husk at skriv hvad det er du har brug for hjælp til, og beskriv det så detaljeret som muligt. Hvis du har mulighed for det, så tag et billed, for et billed vil gøre det, lettere for mig at hjælpe dig. Send din mail til mig

Du kan ud over dette indlæg læse rigtig mange spændende artikler, omkring det med at hækling og strikning kan hjælpe os på mange forskellige måde. Men jeg vælger ikke at skrive om det i det her indlæg, fordi du kan søge efter dem alle på google.

I stedet vil jeg meget hellere fortælle dig, at du må da i gang med at hækle eller strikke.

Her under har jeg skrevet de ting, som du har brug for at få købt eller lånt, så du kan komme i gang med at hækle eller strikke.

Vil du i gang med at hækle?

Så har du brug for følgende

1 hæklenål nummer 3:00 og 3:50 millimeter
4 – 6 nøgler 100 % bomuldsgarn i forskellige farver, jeg vil her anbefale dig at købe Mayflower cotton nr 8, der er af garntypen 8/4.
1 saks
1 stoppenål, den skal du bruge til at sy dine garnender ind med på bagside eller indersiden til sidst
1 bog, her vil jeg anbefale dig at få fat i den der hedder:

Hæklerens store teknik- og mønsterbog, af Jan Eaton. Den er på dansk.


Vil du i gang med at strikke?

Så har du brug for følgende

1 rundpind nummer 3:00 og 4:00 millimeter
4 – 6 nøgler 100 % bomuldsgarn i forskellige farver, jeg vil her anbefale dig at købe Mayflower cotton nr 8, af garntypen 8/4.
1 saks
1 stoppenål, den skal du bruge til at sy dine garnender ind med på bagside eller indersiden til sidst.
1 bog, Strikkerens Mønsterbog, af Lesley Stanfield og Melody Griffiths. Den er på dansk.

En anden bog der også er rigtig god, er Politikkens Strikke- og Hæklebog, af Vivian Høxbro.


Husk at passe på dig selv

Når du hækler og strikker, så er det rigtig vigtigt at få passet godt på dig selv. Derfor skal du huske at holde pauser, og i de pauser vil det være godt at lave nogle øvelser finger og hænder.

En GIF

Jeg fandt i denne forbindelse denne GIF, hvor der vises hvordan du kan lave nogle øvelser med dine finger og hænder, og kan være en stor hjælp.

Øvelser til hækler og strikker

Afslutning

Jeg håber du fik mere vide om hvorfor det er godt at hækle eller stikke, og så håber jeg at du kommer rigtig godt i gang med, at hækle eller strikke nogle spændende projekter. Og husk du kan altid finde hjælp her på garnmasken, eller ved at sende en mail til mig

Rigtig god hækle eller strikke fornøjelse

Venlige hilsner
Anne-Pia

Hvorfor er det godt at hækle eller strikke