grønt og blåt mobil etui hæklet grønt og blåt mobil etui

Smart mobil etui eller håndtaske hækleopskrift

Smart mobil etui eller håndtaske hækleopskrift kan du hækle med både 100 % bomulds garn, eller med uld garn. Vælger du at hækler det med uld garn, så sørg for at det bliver superwash garn, for så vil du kunne vaske det i vaskemaskinen. Dog er det altid vigtigt, at læse vaskeanvisningen som du kan finde på banderolens bagside.

Inden du går i gang med at hækle, så læs hele hækleopskriften igennem. For så får du helt styr på, hvordan det skal hækles.

Det skal du bruge:

2 nøgler Uldgarn eller Bomuldsgarn, i en farver
1 nøgle Uldgarn eller Bomuldsgarn, i en anden farve
Hæklenål nummer 3:00 millimeter
1 stoppenål til, at sy dine garnender ind på bagsiden til slut.

Hækleteknikker

Luftmasker
Dan luftmaske kæde til en ring med 1 kædemaske
Kædemasker
Fastmasker
Stangmasker
Spring masker over
Hækle 2 firkanter sammen med fastmasker
Lave en kvast af garn, denne vikler du om noget der passer i den størrelse som du ønsker din kvast skal have.

Informationer til denne hækleopskrift

Hver række starter med at du hækle 2 eller 3 luftmasker, disse luftmasker erstatter din første fastmaske eller stangmasker.
Når du har hæklet hver række, så skal du samle dem ved at hækle 1 kædemasker i den anden eller tredje luftmasker af de 2 eller 3 luftmasker, som du startet med at hækle den pågældende række.

Efter du Har hæklet 1 kædemaske i den anden eller tredje luftmasker, da du afsluttet den sidste række. Da skal du hækle 1 kædemaske i hver af de 2 første stangmasker, og du skal også hækle 1 kædemaske omkring de 3 luftmasker. Først herefter kan du komme til, at hækle de 3 luftmasker.

Ned langs siderne på din firkant, da skal du hækler alle de 3 stangmasker omkring mellem rummet imellem hver 2 x 3 stangmasker.

I hjørnerne hækler 2 x 3 stangmasker omkring de 3 luftmasker.

Alle billed vejledningerne til denne hækleopskrift, kan du se nederst i denne hækleopskrift.

Hækleopskrift på bedstemors firkant

1
Du skal start med at lave en løkke, herefter hækler du 4 luftmasker. Du danner de 4 luftmasker til en ring, ved at hækle 1 kædemaske ned i den første luftmaskes yderste maske led, som er den første luftmaske du hæklet lige efter løkken da du startet.

Hækle 3 luftmasker og 2 stangmasker om luftmaske ringen, og nu fortsætter du på følgende måde:

Hækle 3 luftmasker og hækle 3 stangmasker om luftmaske ringen, hækle 3 luftmasker og 3 stangmasker om luftmaske ringen, hækle 3 luftmasker og hækle 3 stangmasker om luftmaske ringen en sidste gang. Afslut med at hækle 3 luftmasker og hækle så 1 kædemaske, i den tredje luftmaske af de 3 luftmasker som du startet med at hækle da runden begyndte. Hækle 1 kædemaske i hver af de 2 første stangmasker, og hækle 1 kædemaske omkring de 3 luftmasker.

2
Hækle 3 luftmasker og hækle 2 stangmasker omkring de 3 luftmasker, hækle 3 luftmasker, og hækle 3 stangmasker omkring dem du lige hækle de 2 stangmasker omkring.

*Hækle 3 stangmasker omkring mellem rummet imellem de 2 x 3 stangmasker.

Hækle stangmasker omkring det næste hjørne med 3 luftmasker, og hækle 3 luftmasker og hækle 3 stangmasker omkring de samme 3 luftmasker*.

Gentag fra * til * rækken rundt, og afslut ved at hækle 1 kædemasker i den tredje af de 3 luftmasker du hæklet til at startet med, hækle 1 kædemaske i de næste 2 stangmasker.

Nu gentager du række 2, lige indtil du har hæklet 9 rækker i alt. Afslut række 9 ved at hækle, 1 kædemaske i den tredje af de 3 luftmasker som du begyndte med at hækle i starten. Hækle 1 luftmaske, og Klip garnet 15 centimeter fra hæklenålen, og vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram godt til. Sy til sidste garnenden ind imellem nogle masker på en eller to rækker på bagsiden, og du har nu hæklet din firkant færdigt.

Du skal nu hækle 1 bedstemors firkant mere, for du skal bruge 2 firkanter for at kunne lave et smart mobil etui eller lille håndtaske.

Ønsker du i stedet, at hækle et smart mobil etui af 2 firkanter i solid bedstemors firkant, så får du herunder hækleopskriften på en solid bedstemors firkant.

Hækleopskrift på solid bedstemors firkant

1
Du skal start med at lave en løkke, herefter hækler du 4 luftmasker. Du danner de 4 luftmasker til en ring, ved at hækle 1 kædemaske ned i den første luftmaskes yderste maske led, som er den første luftmaske du hæklet lige efter løkken da du startet.

Hækle 3 luftmasker og 2 stangmasker om luftmaske ringen, og nu fortsætter du på følgende måde:

Hækle 3 luftmasker og hækle 3 stangmasker om luftmaske ringen, hækle 3 luftmasker og 3 stangmasker om luftmaske ringen, hækle 3 luftmasker og hækle 3 stangmasker om luftmaske ringen en sidste gang. Afslut med at hækle 3 luftmasker og hækle så 1 kædemaske, i den tredje luftmaske af de 3 luftmasker som du startet med at hækle da runden begyndte.

2
Hækle 3 luftmasker og hækle 1 stangmasker i de næste 2 masker, hækle 2 stangmasker omkring luftmaskerne, hækle 3 luftmasker og hækle 2 stangmasker omkring de samme luftmasker.

*Hækle 1 stangmaske i de næste 3 masker, og hækle 2 stangmasker omkring luftmaskerne i det næste hjørne, hækle 3 luftmasker og hækle 2 stangmasker omkring de samme luftmasker*.

Nu gentager du fra * til * rækken rundt, og du afslutter rækken ved at hækle 1 kædemaske i den tredje af de 3 luftmasker som du startet med at hækle.

Nu gentager du række 2, lige ind til du har hæklet 8 rækker ialt. Afslut række 9 ved at hækle, 1 kædemaske i den tredje af de 3 luftmasker som du begyndte med at hækle i starten. Hækle 1 luftmaske, og Klip garnet 15 centimeter fra hæklenålen, og vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem løkken på din hæklenål og stram godt til. Sy til sidste garnenden ind imellem nogle masker på en eller to rækker på bagsiden, og du har nu hæklet din firkant færdigt.

Du skal nu hækle 1 firkant mere i solid bedstemors mønster, på samme måde som den firkanter du lige har hæklet. Og når du hæklet nummer 2 firkant, skal du i gang med at hækle dem sammen, til et smart mobil etui.

Sådan hækler du dine firkanter sammen

Start med at lig dine 2 firkanter oven på hinanden, du kan se på billed vejledningerne herunder hvordan jeg. Nu hækler du første 2 fastmasker omkring de luftmasker i et af hjørnerne, det er der hvor du har hæklet 3 luftmasker.

*Hækle 1 fastmaske i de næste 3 stangmasker, hækle så 1 fastmaske i mellem 2 x 3 stangmasker*. Du gentager fra * til * frem til det næste hjørne med 3 luftmasker, i det hjørne hækler du 5 fastmasker omkring de 3 luftmasker.

*Hækle 1 fastmaske i de næste 3 stangmasker, og du hækler 1 fastmaske i mellem de næste 2 x 3 stangmasker*. Du gentager fra * til * frem til det tredje hjørne og her hækler du 5 fastmasker omkring de 3 luftmasker.

*Hækle 1 fastmaske i de næste 3 stangmasker, og du hækler 1 fastmaske i mellem de næste 2 x 3 stangmasker*. Du gentager fra * til * frem til det fjerde og sidste hjørne, og her hækler du 2 fastmasker omkring de 3 luftmasker.

Afslut nu garnet ved at hækle 1 luftmasker, og klip garnet 15 centimeter fra din hæklenål, træk så garnet igennem løkken på din hæklenål og stram godt til.

Den hækle åbnings kant i toppen

Du skal starte med at hækle den første fastmaske i en af de midterste maske på rygstykket, du kan se på billedet under opskriften hvor jeg starter.

Herefter hækler du 1 fastmaske i alle stangmasker, og hvis du hækler dit etui eller taske af bedstemors firkanten, da skal du hækle 1 fastmaske imellem 2 x 3 stangmasker. Når du kommer hen til det første hjørne, da skal du hækler 2 fastmasker omkring de 3 luftmasker, hækle 1 fastmaske i den fastmaske hvor du afsluttet med at hækle dine 2 firkanter sammen. Vend dit etui om, og hækle så 2 fastmasker omkring de næste 3 luftmasker, og hækle så på samme måde 1 fastmaske i alle stangmasker, og 1 fastmaske imellem 2 x 3 stangmasker.

Du hækler hele vejen rundt, og frem til og med den sidste maske, som er den lige før den første fastmaske du startet med at hækle din kant. I den fastmaske skal du hækle 1 kædemaske, og så skal du fortsætte med at hækle luftmasker, du skal hækle i alt 75 luftmasker. Når du hækle dine luftmasker, skal du sørge for at stramme den. For denne lange snor af luftmasker, bliver den du vikler omkring dit mobil etui eller lille håndtaske når du skal lukke den.

Til slut skal du lave en kvast, af det garn du har hæklet kant med.

Du skal først finde noget som du kan vikle garnet rundt om, det skal være noget der passer med den størrelse som du gerne vil have din kvast skal have.

Når du har fundet det, så vikler du garnet rundt om. Men til at starte med skal du sørge for, at lade et lang stykke garn hænge i den ene side, eventuelt hen imod den hånd som du holder det du skal vikle omkring med.

Det er svært for mig at fortælle dig hvor mange gange du skal vikle omkring, men min kvast er godt 5 – 10 centimeter lang. Jeg viklet garn rundt omkring en plastetui, hvor jeg har mine markerings ringe i. Om den viklet jeg mit garn, 25 gange hvilket jeg stynes passet rigtig godt til min kvast.

Da jeg have viklet den færdig, da bandt jeg nogle knuder rundt omkring min kvast før jeg tag den af etuiet, og også før jeg klippet min kvast midt over i den ene ende.

Herefter tog jeg den af, jeg bandt så med garn enden som jeg fik da jeg havde hækle den lange binde snor af luftmasker. Jeg viklet den garnende omkring min kvast, og så bandt jeg et par knuder med den anden garnenden, som er den jeg viklet min kvast med.

Du har nu hæklet et smart mobil etui eller lille håndtaske færdig, og jeg håber du bliver glad for den.

Venlige hilsner
Anne-Pia

Her under finder du alle billed vejledninger, de kan være en hjælp undervejs, når du skal hækle dit mobil etui eller lille håndtaske sammen.

vejledning billeder af vejledninger med hækleteknikker
vejledning billed af vejledninger der viser hækleteknikker
vejledning billeder med vejledninger på hækleteknikker

grønt mobil etui billed af grønt mobil etui