Udfordringen september 2014

Hvordan er det lige det fungere det med hækle udfordringer, og hvad er formålet med sådan en udfordring. Og hvordan har garnmasken kørt, udfordringen september 2014.

Det at deltage i en hækle udfordring vil kunne lære dig nogle nye hækleteknikker at kende, men du vil også kunne lærer at hækle en hækleteknik på en anden måde. Dette kan foregår i grupper rundt omkring på forskellige socialt netværk, hvor du deler nogle billeder af det du hækler som andre så kan give en kommentar til. Men samtidig når der så køre en chat i forbindelse med udfordringen, da er der mulighed for at kunne søge hjælp og give hjælp til de andre der deltager. Men det aller bedste er, at i sådan en chat sker der mange gange det at man lære nogle nye mennesker at kende, som har den samme interesse og hobby som en selv. Dette var grunden til, at chatten skulle være der, for så havde alle deltager mulighed for at kunne spørge hvis der var noget de var i tvivl om, eller hvis de havde brug for hjælp men også så det kunne være hyggeligt at deltage i denne udfordring.

Hækle udfordringen september 2014 havde til formål, at give deltageren en mulighed for at hækle noget hvor der blev stillet nogle faste kriterier op. I den forbindelse var kriterierne, at der skulle hækles 4 vaskeklude – 2 gæste håndklæder i hækle mønstret zig zag samt en kurv i et stjerne mønster. Det skulle hækles i 100 % bomuldsgarn og i efterårsfarverne gul – orange – grøn og rød eller lyseblå – mørkeblå – vissen grøn og lyserød. Herud over så skulle de vise billeder frem undervejs, og disse blev vist frem på garnmaskens et socialt netværk.

For at alt kom til at går færd til, havde jeg valgt at kontakte Tracy Joyner fra Gallatin, Tennessee, USA. Grunden til at jeg valgte at kontakte lige Tracy, er fordi jeg har fulgt hende via googl+ og hendes egen blog http://tracyscrochetbliss.blogspot.dk/. Hun er en der faglig og som har utrolig meget forstand på hækling, men samtidig viste jeg at når det handler om at skulle bedømme hækling til en konkurrence, ville hun kunne se færdighederne i det deltagerne havde hæklet og hvordan det så så ud udfra de to teknikker som mønstrene bestod af.

Der var 5 deltager som tilmeldte sig Udfordringen september 2014, de alle 5 nået at hækle, 4 vaskeklude – 2 gæstehåndklæder samt en kurv. Alle 5 deltager, fik en bedømmelse med på vejen af deres håndarbejde fra Tracy Joyner. Hækleopskriften på vaskekluden og gæstehåndklædet blev hæklede efter Zig Zag vaskeklud og håndklæde hækleopskriften, og opskriften på dem kan du finde her. Kurven blev hæklede efter stjernen kurve hækleopskriften, og denne opskrift finder du her.

Hvad ville deltagerne ellers få ud af Udfordringen september 2014, her var det vigtigt at der blev udlovet en gevinst til den der blev den heldige vinder. I første omgang ville jeg kun have en vinder, og undervejs må jeg indrømme at jeg var rigtig glad for at jeg havde valgt en anden til at være dommer. For hold op hvor er det vanskeligt, at skulle side at vælge imellem alle deltagernes flotte stykke håndarbejde.

Jeg lever sammen med en mand der er nysgerrig, og det har han også været i forbindelse med denne udfordring. Dette betød at i stedet for 1 vinder, så var der en af deltagerne som fik sig en lille overraskelse. For han spurgte om han godt måtte fortælle mig, hvem han syntes skulle havde vundet. Hvilket jeg selvfølgelig sagde ja til, men så der nød til at være en lille gave til den person, det var han helt med på.

De to personer som blev de heldige i udfordringen, har jeg skrevet lige op over deres navne, lige som at der er indsat et billede af den gave som de har modtaget.

I forbindelse med denne udfordring vil jeg selv gerne have lov til, at sige en stor tak til alle jer 5 deltager. Det har været en rigtig god og spændende oplevelse, at lave denne udfordring. Men samtidig skal I også have et kæmpe stor tak, for den gode tone der har været undervejs i chatten igennem hele udfordringen. I skal være rigtig stolte af jer selv, for alt jeres håndarbejde er blevet rigtig smukt.

Jeg vil samtidig også benytte lejlighede til at sige mange tusinde tak til Tracy Joyner fra Tracy´s Crochet Bliss, fordi du havde tid og mulighed for at være dommer ved denne begivenhed. Alle 5 hækle tøser er utrolig glade, for den måde du har bedømt på. De er samtidig også stolte over, de ord i den kommentar som du har skrevet ved dem vær. Jeg håber du en anden gang har lyst til at være dommer ved en hækle udfordring eller konkurrence, for det er utrolig vigtigt at en dommer ved sådanne begivenheder bedømmer det på den måde som du har gjort.

Her under kan der ses billeder af hver deltagers håndarbejde, efterfulgt af den bedømmelse som Tracy Joyner havde givet (denne er på amerikansk). Lige under deres navn har jeg skrevet hvem de heldige vinder var, og lige over billedet af hver deltages hækling har jeg indskrevet deres beskrivelse af hvordan det har været at deltage i udfordringen.

De 5 deltager:

Anita Hansen

“Fra Anita Hansen: Min oplevelse af at være med i udfordringen, har været ovenud positiv. Jeg var som den absolutte nybegynder jeg er, ret nervøs for om jeg ville kunne få fremstillet noget der kunne modsvare de stillede krav. Men utallige svar og hjælp førte mig trygt og sikkert igennem. Jeg sidder nu med en følelse af ikke, at være så nervøs for at kaste mig ud i hækleriets spændende verden. Udover den tålmodige hjælp og support fra Anne-Pia har de andre deltagere og jeg brugt hinanden til opmuntring og begejstring. Helt i gennem positiv oplevelse.”

Anita

Bedømmelsen fra Tracy Joyner:

“Anita Hansen…The icy sky in the Autumn
4 Wash Cloths and 2 Guest Towels
ADHERENCE TO PATTERN
=perfect

TECHNICAL PROFICIENCY
=this appears to be very good work, but the pieces are not laid out flat so it is a bit harder to judge if the -peaks are same size at the bottom of the piece as at the top and -width of piece is same all the way down from top to bottom

-consistency of stitch size -consistency of stitch spacing -stitch tension is consistent throughout =PERFECT

It’s a little hard to judge the edges because the pieces are not laid out flat but they appear to be nicely done
-edges are even not wonky
-edges have ‘finished’ look

ADHERENCE TO THEME
…color choices are not traditional with seasonal theme as I know it..but I am not familiar with a Fall Sky in Denmark… so maybe they are well-chosen after all?
…colors accompany each other nicely–but not particularly on theme for this challenge.

FUNCTIONALITY OF FINISHED PIECE
=Very Well Done with this
…size between wash cloths and guest towels is proportional
…stitch size and consistency creates a fabric useful for its purpose

CREATIVITY / ORIGINALITY
…repetition of stripes is pleasing on each individual piece -but as a set, None of the striping / color repetition is the same from piece to piece. Each one is different which creates a bit of activity for the eye to figure out.
…placement of color choices is pleasing

The Star Basket is made using traditional Fall-themed colors. The placement and striping is very pleasing. It seems to be well constructed..the upper portion does appear to be a bit off-sizing but I can’t tell if there are added stitches in the upper couple of rows to cause this or if it is just stretched from the making of it …this will probably fix itself with a good washing or blocking.

Nice Quality Work and one I would be very pleased with. I like the colors together and the creative placement of the pieces for photo was also very nice even if it did make ‘judging’ the pieces quite difficult.”

Heidi Møller

Vinder af den lile ekstra gave:

Heidis gave

Fra Heidi Møller: En lille beskrivelse af udfordringen i sep. Det har værre rigtig hyggeligt og lærerigt at være med i denne udfordring. Vi 5 tøsser der har deltaget, har kunnet hjælpe hinanden og hygge over chatten imens vi sad og hæklet. Min bedre halvdel har også værre meget nysgerrig om hvor langt jeg var, og hvad jeg manglet. Jeg kan kun anbefale at deltage i sådan en udfordring, for hvem er ikke til hækling og hygge på en og samme tid.”

Heidi

Bedømmelsen fra Tracy Joyner:

“Heidi Møller…A Leaf in the Autumn signs
ADHERENCE TO PATTERN
=perfect

TECHNICAL PROFICIENCY
Her wash cloths are absolutely beautiful and consistent from top to bottom…
-consistency of stitch size
-consistency of stitch spacing
-stitch tension is consistent throughout
But her hand towels are not…one of them is perfect but the other one looks like someone else made it. The stitches vary in size throughout the piece, the chain spaces vary in size across each row and there is a bulgy spot in the center yellow area..the bottom is larger than the top. The 2 towels are not the same size.
-peaks are same size at the bottom of the piece as at the top
-width of piece is same all the way down from top to bottom
The edges are nicely done except for the bulgy area on the one towel.
-edges are even not wonky
-edges have ‘finished’ look

ADHERENCE TO THEME
…color choices are consistent with seasonal theme
I love the bright colors she chose while staying within the Fall theme.
…colors accompany each other very nicely

FUNCTIONALITY OF FINISHED PIECE
…the sizing of the wash cloths should have been smaller than the guest towels. Even though the guest towels are longer..they are the same width as the wash cloths
…stitch size and consistency should be a bit denser (closer together without large open spaces) to form a fabric useful for the purpose of guest towels. I don’t find the spaces to be too large for wash cloths at all but for drying hands there should not be large open spaces.

CREATIVITY / ORIGINALITY
…repetition of stripes is the most creative of all the sets.
…placement of color choices is inspired.
The use of the pair of thin orange stripes in the center and the use of white only on the top and bottoms..it gives the eye something to play with while maintaining balance at the same time.

The choice of the plain black button is anything but plain in this case and I think it adds that perfect “pop” to accent the piece.

The Star Basket is well constructed, the stitches are nice and consistent throughout. The colors used are kind of all over the place..different tones, different intensities. But well-made.

She has my favorite wash cloths! I love the cheery colors and how they were placed together..and the work is lovely. She has a bit more open style but it is quite pleasing.”

Henriette Hentrich:

Fra Henriette Hentrich: Jeg synes det har været en rigtig god og virkelig hyggelig udfordring at deltage i med Anne-Pia Hansen fra Garnmasken. Det har været skønt at lære de fantastiske kvinder at kende, og dejligt at få hjælp og kunne give hjælp til hinanden undervejs i en chat. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang jeg prøver det.”

Henriette

Bedømmelsen fra Tracy Joyner:

“Henriette Hentrich…Autumn Cosiness

4 Wash Cloths and 2 Guest Towels
ADHERENCE TO PATTERN
=perfect

TECHNICAL PROFICIENCY
=perfect
-consistency of stitch size
-consistency of stitch spacing
-stitch tension is consistent throughout
-peaks are same size at the bottom of the piece as at the top
-width of piece is same all the way down from top to bottom
-edges are even not wonky
-edges have ‘finished’ look

ADHERENCE TO THEME
…color choices are consistent with seasonal theme
…colors accompany each other nicely

FUNCTIONALITY OF FINISHED PIECE
…size between wash cloths and guest towels is proportional
…stitch size and consistency creates a fabric useful for its purpose

CREATIVITY / ORIGINALITY
…repetition of stripes is balanced
…placement of color choices is in harmony with each other
**buttons…extra credit for adding personal touch w/color coordinating flower to each button =VERY NICE

The Star Basket seems to lose a bit of its form..the sides are not straight, the bottom appears a bit rounded …the overall shape is one of an hour glass. The stitches are nicely done however and I LOVE the colors she chose together.

Her set looks so SOFT and lovely…makes me want to bury my face in the guest towel  This set was in the running for first place. Her quality of work is equal to Lonnye’s” and her color choices are perfect.. It was their baskets that became the deciding factor for first place.”

Lonnye Bacher

Vinder af udfordringen

Lonnyes gave

Fra Lonnye Bacher: I september måned var med i en hækle udfordring på Garnmasken, som bestod i at hækle 4 vaskeklude, 2 Gæstehåndklæder i efterårsfarver samt blomsterknapper og en stjernekurv i farver efter eget ønske og efter Anne-Pia’s opskrifter. Det har været enormt spændende fra start til slut, det er første gang at jeg har deltaget i sådan en udfordring og jeg ikke fortrudt et sekund. At have været med i denne udfordring og lave noget som bliver så flot, har givet mig lyst til at være med i andre udfordringer og jeg var så heldig at vinde konkurrencen, det betød at for mig. Det at hækle efter Anne-Pia’s opskrifter var en fryd og gav mig en masse oplevelser. Jeg gav mine knapper et personligt præ, jeg hæklet rundt om en almindelig knap og hæklede derved mine egne blomsterknapper. Det at se hvordan ens arbejde formede sig, og hvor ivrig og glad jeg blev, jo længere jeg kom, gjorde at jeg næsten ikke kunne stoppe og tage en pause, hvilket er rigtigt vigtigt at huske. Jeg er vild med at hækle og opskrifterne var lige til at forstå og det var skønt og hyggeligt at sidde med og var jeg i tvivl om noget var der hjælp at hente. Vi havde nemlig en chatgruppe, hvor vi kunne søge råd, hjælpe hinanden og hvor vi samtidig kunne hygge og vise billeder af det vi havde hæklet. En chatgruppe er utrolig vigtig i sådan en udfordring og vi var de fantastiske hækle tøser. Jeg vil takke Anne-Pia for denne udfordring og for sine skønne opskrifter, og for at have bragt os fantastiske hækle tøser sammen. Jeg vil også takke Tracy Joyner, for at have bedømt vores flotte arbejde, hun er en utrolig dygtig dommer.”

Lonnye

Opskriften på Blomsterknap

Jeg har fået lov til at dele opskriften på Lonnye Bacher´s knapper, den kan du finde her.

Bedømmelsen fra Tracy Joyner:

“Lonnye Bacher…The Beautiful Autumn

4 Wash Cloths and 2 Guest Towels
ADHERENCE TO PATTERN
=perfect

TECHNICAL PROFICIENCY
=perfect
-consistency of stitch size
-consistency of stitch spacing
-stitch tension is consistent throughout
-peaks are same size at the bottom of the piece as at the top
-width of piece is same all the way down from top to bottom
-edges are even not wonky
-edges have ‘finished’ look

ADHERENCE TO THEME
…color choices are consistent with seasonal theme
…colors accompany each other nicely

FUNCTIONALITY OF FINISHED PIECE
…size between wash cloths and guest towels
…stitch size and consistency creates a fabric useful for its purpose

CREATIVITY / ORIGINALITY
…repetition of stripes is balanced
…placement of color choices is in harmony with each other
**buttons…extra credit for adding personal touch w/color coordinating flower to each button =VERY NICE

The Star Basket is made with equal consistency and quality of construction with attention to color placement and pattern…use of the cream color in the center with alternating color striping = perfect and very pleasing to the eye. Her basket is my favorite…”

My Ciesla

Fra My Ciesla: Kære Anne-Pia. Det har simpelthen været helt fantastisk at være med i din udfordring. Tusind tak for rigtig god hjælp når jeg havde brug for det og har fået nogle skønne hækleveninder som jeg glæder mig til også fremover at hygge med i en chat. Det var herudover en virkelig udførlig og skøn dommer der var blevet valgt og rigtig gode udtalelser! Tusind tak for en dejlig oplevelse og er så lykkelig for mine resultater. Stort knus fra My.”

My

Bedømmelsen fra Tracy:

“My Ciesla…A walk in the Autumn Forrest
4 Wash Cloths and 2 Guest Towels
ADHERENCE TO PATTERN
=perfect

TECHNICAL PROFICIENCY
-consistency of stitch size
-consistency of stitch spacing
-stitch tension is consistent throughout
One guest towel varies a bit from top to bottom so the points below are affected
-peaks are same size at the bottom of the piece as at the top
-width of piece is same all the way down from top to bottom
-edges are even not wonky
-edges have ‘finished’ look
One of the wash cloths is upside down  ..she did a great job of catching the error and maintaining the color & striping pattern to be consistent with the others so it is not easily noticed

ADHERENCE TO THEME
…color choices are consistent with seasonal theme
…colors accompany each other nicely

FUNCTIONALITY OF FINISHED PIECE
…size between wash cloths and guest towels is proportional
…stitch size and consistency creates a fabric useful for its purpose but I would like to see a bit denser fabric for the guest towels

CREATIVITY / ORIGINALITY
…repetition of stripes is balanced
…placement of color choices is in harmony with each other
She skipped one small grey stripe in her pattern repeats at the very bottom of one of her guest towels
**buttons…I like her buttons and I think they really pull the colors together nicely

The Star Basket her star basket is excellently constructed and I like it very much. Stitches consistent in size from top to bottom, form of basket is solid and sides are straight, same size from top to bottom.

She did a great job on her set and I had to look really close to find the misses…that takes skill to catch mistakes and camouflage them. She did a great job.”

Til sidst:

Vil jeg gerne sige mange tak til alle jer, der har fulgt med i udfordringen september 2014 på garnmasken. I skal også have en stor tak til alle de “synes godt om” samt “alle de små kommentar, som er blevet skrevet undervejs”. Det er en rigtig god støtte til dem som deltager, og skaber en god stemning.

I ønskes Alle et rigtig godt efterår, og husk at nyd denne tids dejlige farver.