Tapestry hækling billed af færdig hæklet tapestry hækling

Hvordan hækles Tapestry hækleteknikken

Tapestry hækling hvordan hækles tapestry hækleteknikken? så du kan hækle med flere farver. Hækleteknikken der bruges til at hækle Tapestry hækling med er ikke svær, det er kun et spørgsmål om at du får øvet dig i, at hækle med 2 eller flere farver. Tapestry hækleteknikken går ud på, at du hækler 1 – 3 masker med en farve, og så skifter du til en ny farve, og denne hækler du så de næste 1 – 3 masker med. Du skal altid sørge for at garnet bliver trukket igennem masken, og derfor er det vigtigt at garnet du hækler med altid er placeret forrest. De farver garn du ikke hækler med, dem hækler du alle dine masker omkring. Ved at hækle omkring de 2 farver garn du ikke hækler med, er med til at de bliver skjult imellem dine masker. Og du skal hækle alle dine masker i hver maskes bagerste maskeled, så de garner du ikke hækler med ikke vil ses tydeligt på vrangsiden.

Tapestry hækling

Tapestry hækling er en hækleteknik, hvor du hækler med to eller flere farver. Tapestry hækleteknikken hækles når du skal hækle ting der er runde, og det vil nærmest umuligt, at hækle tapestry hækling frem og tilbage på et fladt stykke. Derfor vil det som regel være Tapestry hækleteknikken du hækler med, når du skal hækle runde ting med.

Du kan hækle Tapestry hækling med både kædemasker – fastmasker – halve stangmasker – stangmasker – dobbelte stangmasker og så videre. Når du hækler Tapestry hækling med fastmasker, da vil dit hæklearbejde bliver rigtig fast. Hvor hvis du hækler Tapestry hækling med halve stangmasker, bliver dit hæklearbejde lidt løsere. Og hækler du Tapestry hækling med stangmasker, så bliver dit hæklearbejde noget mere løst.

Her i dette indlæg, skal du hækle dine Tapestry hækling med hækleteknikken i en hækleprøve med fastmasker. For det er den bedste måde, du kommer i gang med at lærer at hækle med 2 farver på.

Der er en ting du har brug for at vide og det er, at jo flere farver du hækler med, jo større risiko er der for at dit hæklearbejde kan blive lidt bulet. Derfor er min klare anbefaling, at du ikke hækler med mere end 3 farver af gangen. For så kan du være sikker på, at dit hæklearbejde bliver rigtig flot.

Nederst i dette indlæg finder du 10 Tapestry hækle mønster, og dem kan du vælge at hækle et par stykker af, for ved at hækle Tapestry hækling på flere forskellige måder, vil du få helt styr på din Tapestry hækling samt Tapestry hækleteknikken.

Hvis du gerne vil i gang med at lærer at hækle for første gang, så kan jeg ikke anbefale dig at starte med at lærer at hækle Tapestry hækling. Men i stedet vil jeg anbefale dig, at lærer at hækle begynder hækleteknikkerne først, og når du har strikket dem et par gange, så kan du hoppe videre til Tapestry hækling. Du kan finde hækling for begyndere del 1, ved at klikke på linket herunder.

Her kan du lærer at hækle, med hækling for begyndere del 1.

Det skal du bruge

1 nøgle 50 gram 100 % bomuldsgarn, i Turkis.
1 nøgle 50 gram 100 % bomuldsgarn, i creme.
Hæklenål nummer 3:00 millimeter
1 Stoppenål, til at sy dine garnender ind på vrangsiden af din hækleprøve.

Hækleteknikker

Luftmasker
Luftmaskekæde
Dan til en ring med 1 kædemaske
Kædemasker
Fastmasker
Afslut dit hæklearbejde ved, at hækle 1 luftmaske og stram godt til.
Sy din garnender ind på vrangsiden af dit hæklearbejde.
Hækle en kædemaske kant, i bunden og i toppen af din hækleprøve.

Informationer til hækleprøven

Det er vigtigt at du læser hele hækleopskriften på hækleprøven igennem, inden du går i gang med at hækle din hækleprøve.

Til at begynder med skal du slå et antal luftmasker op, og når du har slået dem alle op, så skal du danne luftmaske kæden til en ring. Dette gør du ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led som du startet med at hækle.

Du skal nu fortsætte ved, at hækle 2 luftmasker. Og så hækler du den første fastmaske, i den samme maske som du hæklet kædemasken i, da du skulle danne luftmaskekæden til en ring.

Og nu fortsætter du med, at hækle 1 fastmaske i alle efterfølgende luftmaskers bagerste maskeled, og frem til du har hæklet 1 fastmaske i alle luftmasker hele vejen rundt. Du afslutter hver runde med, at hækle 1 kædemaske i den første fastmaskes bagerste maske led. Og så hækler du 2 luftmasker, de 2 luftmasker erstatter ikke den første fastmaske, hver gang du skal starte på en ny runde. Du skal derfor altid hækle 1 fastmaske, i den samme fastmaskes bagerste maskeled som du hæklet kædemasken i, da du afsluttet den sidst runde.

Hvis du hækler i begge fastmaske led i stedet for det bagerste maske led, vil det ende med at dit hæklearbejde komme til at se meget rodet ud. Du kan se på de 2 billeder her under, hvordan det kommer til at se ud når der hækles i begge fastmaske led i stedet for det bagerste fastmaske led.

Tapestry hækling billed hvor der er hæklet i begge maske led

Vigtig information om Tapestry hækling

En anden ting der er vigtig at bemærke når du hækler Tapestry hækling på denne måde er, at selve maskerne kommer til at træde meget mere frem.

Når du hækler Tapestry hækling, skal du i stedet for at have garnet bag ved hæklenålen, have garnet placeret foran din hæklenål. Og du skal trække garnet igennem dine masker, og det er meget vigtigt at du husker dette hver gang du skal hækle en maske og det gælder i alle masker. Hvis du hækler Tapestry hækling, på den samme måde som når du hækler almindelige masker, så vil dine masker blive meget gnidderet og det vil komme til at se meget skævt ud. Lige som du lige har set, på de 2 billeder op over.

Hvis du gerne vil se en YouTube video på, hvordan det er jeg mener, kan du se denne her ved at klikke på linket herunder.

Sådan hækles modificeret masker i Tapestry hækling, se videoen her -> https://www.youtube.com/watch?v=adSqJAcIhsg 

Tapestry hækling kan være lidt svært til at starte med, men når du først har lært teknikken så bliver det nemmere og nemmere. Jeg har også fundet denne her YouTube video, og den vil du også godt kunne bruge.

En anden måde at hækle tapestry hækling på, se denne her video -> https://www.youtube.com/watch?v=iTalUFK0R4c

Hækleopskrift på hækleprøve

Start med at slå 80 luftmasker op, med det turkis farvet garn. Dan luftmaske kæden til en ring, ved at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes forreste luftmaske led, og hækle så 2 luftmasker.

Række 1

Hækle 1 fastmaske i den samme luftmaskes forreste maske led, som var den du hæklet kædemasken i, da du skulle danne luftmaske kæden til en ring. Husk at du skal trække garnet igennem maskerne, og du skal sørge for at garnet er placeret foran din hæklenål hele tiden.

Hækle herefter 1 fastmaske i alle efterfølgende luftmaskers forreste maske led.

Afslut række 1 ved, at hækle 1 kædemaske i den første fastmaskes bagerste maske led, og hækle så 2 luftmasker.

Række 2

Hækle 1 fastmaske i den samme maskes bagerste maske led, som du hæklet kædemasken i da du afsluttet række 1. Men du skal kun trække det turkise garn igennem masken, og herefter tager du det creme farvet garn, og trækker det igennem de 2 turkise løkker på din hæklenål.

Hækle den næste fastmaske med det creme farvet garn, men du skal afslutte denne fastmaske ved, at trække det turkise garn igennem de 2 creme farvet løkker på din hæklenål.

Du skal nu forsætte med at hækle alle efterfølgende fastmasker på samme måde, og hele tiden skifte imellem de 2 garnfarver hele vejen rundt.

Afslut med at hækle 1 kædemaske i den første fastmaske, og hækle så 2 luftmasker.

Du gentager rækker 2 hele tiden, lige ind til du har hæklet i alt 20 rækker, hvor du har hæklet skiftevis med det turkis farvet garn og det creme farvet garn.

Afslut med at hækle 1 luftmaske, efter du har hæklet en kædemaske i det bagerste maske led på den første fastmaske. Klip garnet end 10 centimeter fra din hæklenål, og træk garnenden igennem løkken på din hæklenål, og stram så godt til. Sy til slut, garnenden ind imellem nogle masker på vrangsiden.

Din hækleprøve er nu hæklet færdigt, og jeg håber din tapestry hæklingen er blevet letter at hækle med denne hæklevejledning.

Hvis du gerne vil øve dig lidt mere, da kan du vælge at hækle din hækleprøve med flere rækker. Huske at hvis du ønsker at hækle Tapestry hækleteknikken med noget andet garn end 100 % bomuldsgarn, da er det en rigtig god ide at hækle en hækleprøve med denne hækleopskrift.

Kunne du godt tænke dig at hækler med flere farver, så kan du vælge at hækle efter denne hækleopskrift også, men i stedet for at hækle 1 maske med turkis og 1 maske med creme. Jamen så kan du hækle 1 maske med turkis og 1 maske med creme også 1 maske med rød. Du kan også vælge, at hækle 2 – 3 masker med hver af de 2 farver, eller med hver af de 3 farver. Dette vil være en rigtig god øvelse i, at få helt styr på din Tapestry hækling.

Rigtig god hæklefornøjelse

Venlige hilsner
Anne-Pia

billed af tapestry hækle mønster 1
billed af tapestry
billed af tapestry hækle mønster 7
billed af tapestry hækle mønster 8
billed af tapestry hækle mønster 9
billed af tapestry hækle mønster 10
billed af tapestry hækle mønster 11