Del 7 i strikke KALen med et Lama par billed af en Llama

Del 7 til strikke KALen med et Lama par

Del 7 til strikke KALen med et Lama par, finder du strikkemønstret til efter strikkeopskriften til sidst i dette indlæg.

Hvad betyder en KAL?

En KAL er et engelsk udtryk for at vi gør noget sammen, og er et event der er meget populært.

KAL betyder Knit-a-long på engelsk, og oversat til dansk bliver det til “vi strikker sammen”, eller ” vi strikker noget sammen”.

Om strikkeopskriften

I del 7 har jeg skrevet strikkeopskriften på de første 4 rækker, og fra række 5 og hele vejen op, så skal du strikke efter strikkemønstret med Lama parret.

Strikkemønstrene

Strikkemønstre til del 7, skal du strikkes spejlvendt. Så hvis du er i gang med at strikke med i KALen, så kommer motivet i denne del til at vende i den samme retning, som motiverne i del 1 – 2 – 3 og 4.

Garn farverne

Du kommer til at strikke med 2 garn farver fra række 5, og garnfarve 1 er bundfarven i hele dit tørklæde, mens garnfarve 2 bliver farven på Lama parret.

Mål

Bredden cirka 41 cm

Længden på denne del bliver cirka 33 cm.

Længde på hele tørklædet bliver cirka 175 / 200 cm

Du skal bruge

Garnforbrug

Garnfarve 1 – er bundfarven i dit tørklæde

2 – 3 nøgler Drops Belle, i farven Natur nr 02.

Garn farve 2 til Lama parret

2 nøgler Drops Belle, i farven Kirsebær nr 12.

Redskaber i del 7 til strikke KALen med et Lama par

Strikkerundpind nr 3:50 mm, der måler 60 cm lang.

4 – 6 markerings ringe, og det en god ide hvis de er i hver sin farve.

1 Saks

1 Stoppenål

Strikketeknikker

Slå masker op

Retmasker

Strikke fair isle med 2 garnfarver

Afslut garnfarve 2

Informationer i del 7 til strikke KALen med et Lama par

Start med at læs hele dette informationsafsnit og strikkeopskriften igennem, INDEN DU GÅR I GANG MED AT STRIKKE.

I strikkeopskriften på del 7 til strikke KALen med et Lama par, har jeg skrevet opskriften på de første 4 række detaljeret, og den er skrevet uden forkortelser.

Lama parret i del 7 til strikke KALen med et Lama par

Når du strikker mønstret med Lama parret, så skal du strikke Lama parret med garn farve 2. Og her er det vigtigt at du strikker med fair isle strikketeknikken, og hver gang du har strikkede et stykke hvor du ikke strikker med garn farve 2, så sørg for at du kun strikker 2 til 3 masker med bundfarven. Når de 2 til 3 masker er strikket, så vipper du garnfarve 2 op over garn farve 1.

Pas på at du ikke strammer garnet

Du skal være meget opmærksom på, at du ikke kommer til at stramme garnet på farve 1 og 2 for meget. Så hver gang du har strikkede 2 til 3 masker, så vipper du garnfarve 1 op over garnfarve 2, og så strikker 2 til 3 masker, så træk lige lidt i dit strikkearbejde.

For når du strikker din fair isle med 2 garn farver på denne måde, så for du ikke trukket dit strikkearbejde sammen, og derved undgår du at det buler eller bliver bullet.

Har du ikke strikkede fair isle før?

Hvis ikke du har strikkede fair isle strikketeknikken før, så vil det være en god ide at strikke fair isle strikketeknikken efter nogles strikkemønster først. Hvor du lære at strikke med 2 garnfarver, samt får en god rytme i din fair isle strikning.

Lær at strikke fair isle!

Du kan lære at strikke fair isle, i mit indlæg om ”hvordan strikkes fair isle strikketeknikken”, så du får øvet dig på strikketeknikken.

Vil du se en video?

Hvis du gerne vil se en video, der viser hvordan strikkede fair isle strikketeknikken strikkes, så vil denne video være rigtig god at se. For Bodil Munch viser meget tydeligt, hvordan strikketeknikken strikkes.

SE VIDEOEN

Strikning efter strikkemønstret

Når du strikker fra række 5, så skal du starte med at strikke i det nederste højre hjørne på strikkemønstret, som du finder efter strikkeopskriften.

Du skal i gang med at strikke del 7 til strikke KALen med et Lama par

Du kan nu komme i gang med at strikke videre på dit tørklæde, i del 7 til strikke Kalen med et Lama par 😊 rigtig god strikke fornøjelse.

Strikkeopskrift

Lama parret

Hvis du starter her?

Er du lige gået i gang, og vil du gerne strikke et tørklæde efter dette strikkemønster, så skal du starte på den måde jeg har beskrevet lige herunder.

Sådan starter du!

Start med at slå 212 masker op på strikkerundpind nr 3:50 mm, med Drops Belle i farven Natur nr 02.

Er du i gang med strikke KALen?

Hvis du er i gang med at strikke med i denne strikke KAL, så skal du ikke starte med at slå masker op, men du skal i stedet for fortsætte din strikning fra del 6.

Garnfarve du skal starte med

Strikker du med farveskift lige som jeg, så skal du fortsatte med at strikke med Drops Belle i farven Natur nr 02.

Den naturfarvet er bundfarve hele vejen op igennem mit tørklæde, så jeg skifter kun garnfarven til Lama parret.

Række 1

Strik 1 retmaske, i alle masker hele rækken hen.

Gentag række 1, lige indtil du har strikkede 4 rækker i alt.

Fra og med række 5, skal du strikke efter strikkemønstret, som du finder efter strikkeopskriften.

Husk at du skal starte med at strikke i det nederste højre hjørne på strikkemønstret med Lama parret. Og du skal strikke garnfarve 2 med Drops Belle, i farven Kirsebær nr 12.

Hvor mange rækker

Når du har strikkede hele del 7 færdig, så skal du have strikkede 91 rækker i alt. Del 7 til strikke KALen med et Lama par, vil ende med at måle cirka 33 cm langt.

Til slut

Når du har strikkede alle rækker efter strikkemønstret, så skal du afslutte garnfarve 2, hvis du strikker med farve skift lige som jeg gør.

Afslutter garnet, på den måde du plejer at afslutte en garnfarve på.

Lama parret er nu strikkede færdig

Du har nu strikkede Lama parret færdig i del 7 til strikke KALen med et Lama par færdig, og jeg håber du er blevet tilfreds med dem.

Alle strikkemønstrene?

Du finder her alle de andre dele -> ud over del 7 til denne strikke KAL

Rigtig god strikke fornøjelse, og på gensyn i del 8.

Venlige hilsner

Anne-Pia

Har du brug for hjælp?

Du er velkommen til at kontakte mig på e-mail, hvis du finder en fejl eller en formulering er uklar, så kigger jeg på det med det samme.

(hvis du kun vil kritisere mig eller kritisere mine opskrifter, behøver du ikke at skrive til mig. I så fald finder du bare et andet website, der passer dig bedre)

Billed af strikkediagram med et Lama par i del 7 til strikke KALen