En hyggelig strikke KAL på et tørklæde

En hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver

En hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver, er en KAL hvor du kommer til at strikke et tørklæde med bomuldsblomster – alpakkas – geder – kameler – bambusplanter  – morbærsilke kakoons og en natsværmer – Aloe Vera plante – silke kakoons med natsværmer og bambus – moskusokser – får – lamaer – hørblomster. Disse blomster – planter og dyr, er nogle af dem der fremstilles garn af, og 9 af dem er nogle af de mest populærere blandt hæklere og strikkere, og de giver en rigtig flot og smuk struktur i din hækling og strikning.

Hvad betyder KAL?

KAL betyder Knit-a-long på engelsk, og på dansk betyder det at vi strikker sammen.

Print

Du kan printe hele opskriften ud eller downloade den som en PDF-File, ved at trykke på knappen herunder.

Print Friendly, PDF & Email

En hyggelig strikke KAL

En hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver kommer til at strække sig over 7 dele, og når du har strikkede alle 7 dele, så vil du have strikkede et tørklæde der er cirka 41 cm bredt og cirka 175 – 200 cm langt.

Hvornår starter Strikke KAL´en

Strikke KAL´en starter onsdag den 16. december 2020, og løber frem til og med søndag den 24. januar 2021 hvor du vil få det sidste strikkemønster. Vi slutter strikke KAL´en når vi er færdig med at strikke, men alle delene til denne strikke KAL bliver ved med at være her på Garnmasken.

Hvordan tilmelder jeg mig strikke KAL´en

Du behøver ikke tilmelde dig min strikke KAL, du strikke med fra når vi starter den 16 december 2020.

Kan der ses et billed af tørklædet?

Imens en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver er i gang, så får du til hver del først et billed at se, når jeg har fået hver del strikkede færdig, og jeg strikke sammen med dig, så jeg deler dem i toppen af hver del når jeg har fået strikkede dem færdig.

Et færdig strikkede tørklæde

Når denne strikke KAL er slut, så indsætter jeg et billed af mit færdig strikkede tørklæde, i toppen af dette indlæg.

Hvordan skal der strikkes?

En hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver skal du strikke rundt på rundpind i et langt rør, og i hver del frem til og med del 7, kommer du til strikke et nyt strikkemønster. Del 7 kommer til at handle om de sidste to strikkemønstre og om afslutningen på strikke KAL med et tørklæde, hvor du dels skal hæfte alle garnenderne, og så skal du slutte af med at strikke begge ender på dit tørklæde sammen.

Fair isle

Alle strikkemønstrene strikkes med fair isle strikketeknikken, og du kommer til at skulle strikke med 2 garn farver i hvert mønster.

Skal du afslutte garnet efter hver del?

Det kommer helt an på, om du strikker dit tørklæde i en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver med de samme to garn farver og garnkvaliteter, hele vejen op igennem dit tørklæde. Hvis du strikker med de to samme farver og garnkvaliteter, så behøver du ikke at afslutte garnerne efter hver del.

Så du skal i stedet for, strikke videre med det samme garn hele vejen op. Og du skifter så kun garn farve eller garnnøgle, hver gang du har brug for at skift til et ny garnnøgle.

Strikker du med garnfarver lige som mig?

Hvis du strikker med garnfarver lige som mig, så skal du kun skift en garnfarver hver gang du starter på en ny del.

Hvordan skifter du garnfarver i en hyggelig strikke KAL?

Jeg beskriver til sidst i hver del, hvordan du skifter garnfarver, så du er klar til at strikke når den næste del skal strikkes.

Valg af garn

Jeg har strikkede mit tørklæde med Drops Belle, fordi dette garn er dejlig blødt og så har Belle en rigtig flot struktur. De farver jeg ønskede at strikke mit tørklæde med, syntes jeg passede bedst med de farver som jeg kunne købe i Drops Belle.

Drops Safran

Både mine kameler og moskusokser har jeg strikkede med Drops Safran, fordi den farve jeg ønskede at strikke mine kameler og moskusokser med, kunne jeg få i Safran.

Hvilket garn?

Du kan vælge at strikke med lige nøjagtig det garn du ønsker at strikke dit tørklæde med, dog skal du sørge for at få valgt noget garn, der passer til strikkerundpind nr 3:50 mm.

Kan jeg strikke med en større strikkerundpind?

Ja! Du kan godt vælge at strikke dit tørklæde, med en strikkerundpind der er stører, men jo større strikkerundpind du strikker med, jo større og løsere eller luftigere bliver dine masker.

Kan jeg strikke en hyggelig strikke KAL med en mindre strikkerundpind?

Ja! Du kan godt strikke med en strikkerundpind der er mindre, men husk at jo mindre strikkerundpind du vælger at strikke med, jo smallere bliver dit tørklæde.

Garn køb

Når jeg køber garn, så køber jeg altid hos en af de 7 online garnbutikker, som jeg har skrevet lige herunder. De har et rigtig godt udvalg af garn, fra forskellige garnproducenter, og garner i flere forskellige garnkvaliteter.

1 Køb garn til strikkepind nr 3:50 mm hos Rito

2 Køb garn til strikkepind nr 3:50 mm hos Strikkes

3 Køb garn til strikkepind nr 3:50 mm hos Knitwedo

4 Køb garn til strikkepind nr 3:50 mm hos Pindeliv

5 Køb garn til strikkepind nr 3:50 mm hos Strikkehjørnet Mariager

6 Køb garn til strikkepind nr 3:50 mm hos Garnhimlen

7 Køb garn til strikkepind nr 3:50 mm hos Garn Specialisten

Mål på dit færdig strikkede tørklæde

Bredden 41 cm

Længde cirka 175 / 200 cm

Du skal bruge

Garnforbrug

10 – 12 nøgler Drops Belle, i farven Natur nr 02. Denne farve er bundfarven, i hele mit tørklæde.

Cirka 8 – 10 nøgler Drops Belle, i farven Mosgrøn nr 10. Denne farve bruger jeg, til at strikke Gedder – Får og bambus strikkemønstrene med. Og så bruger jeg den også til at strikke aloe vera strikkemønstret med hen over ryggen, og dette rygstykke kommer til at gå fra starten af højre skulder, og hen til slutningen på venstre skulder

Cirka 4 – 5 nøgler Drops Belle, i farven Malva nr 16. Denne farve bruger jeg, til at strikke Bomuldsblomster og Hørblomster strikkemønstrene med. Disse to mønstre er et stykke længere end de andre op langs hver side. Bomuldsblomsten bliver ende stykkerne i højre side, og hørblomsterne bliver ende stykket i venstre side.

Cirka 3 – 4 nøgler Drops Belle, i farven Kirsebær nr 12. Denne farve bruger jeg, til at strikke Alpakka og Llama strikkemønstrene med.

5 – 6 nøgler Drops Safran, i farven Beige nr 21. Denne farve bruger jeg, til at strikke Kameler – Moskusokse og Morbærsilke kakoons med natsværmer strikkemønstrene med.

Køb dit Drops Belle garn

Køb dit Drops Safran garn

Redskaber

Strikkerundpind nr 3:50 mm, der måler 60 cm lang.

4 – 6 markerings ringe, og det en god ide hvis de er i hver sin farve.

1 Saks

1 Stoppenål

Strikketeknikker i en hyggelig strikke KAL

Slå masker op

Retmasker

Strikke fair isle med 2 garnfarver

Afslutte mønster garn farven efter hver del

Sy og hæft, alle dine garnender ind imellem masker og rækker, på vrangsiden af dit strikkearbejde.

Vrangmasker, du kommer kun til at strikke vrangmasker i del 7.

I del 7 skal du vende vrangen udad på dit tørklæde

Strik enden sammen med vrangmasker, det er der hvor du startede med at strikke del 1.

Vend retsiden udad på dit tørklæde, når du har strikkede den modsatte ende sammen.

Strik enden du har lige ud for hørblomsterne, sammen så du får lukket den.

Afslut dit strikkearbejde, ved at sy og hæfte de sidste garnender ind i dit strikkearbejde.

Informationer til denne Strikke KAL

Inden du går i gang med at strikke hver del, så er DET ER MEGET VIGTIGT AT DU LÆSER HELE INFORMATIONSAFSNITTET OG STRIKKEOPSKRIFTEN IGENNEM, for der vil stå nogle informationer som du får brug for at vide, når du strikker dit tørklæde.

Strikkemønstrene

I en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver får du to nye strikkemønstre hver uge, og de består alle af firkanter eller rektangler i 2 forskellige farver.

En vigtig information til strikkemønstrene

Jeg indsætter to strikkemønstre hver gang, og de er alle tegnet så de fylder et A4 ark. Jeg har også tegnet et strikkemønstre der er dobbelt så stort, men de bliver simpelthen alt for stort at sætte ind i hvert indlæg.

Vil du have et strikkemønster der er dobbelt så stort?

Hvis du gerne vil have strikkemønstrene i en dobbelt størrelse, så kan du få det inde i Garnmaskens Facebook Gruppe helt gratis. Din strikning i forbindelsen med alle mønstrene vil blive lettere, fordi du så slipper for at skulle side og huske at tælle alle masker på et mønster i A4 størrelse.

Hver farvede firkant

Du skal erstatte hver firkant, ved at strikke 1 retmaske. Og du skal strikke hver retmaske, med den farve du ønsker bundfarven eller med den farver du ønsker mønstrene skal strikkes med. Dette gælder for alle strikkemønstrene i alle 7 dele.

Hvordan strikker du efter strikkemønstrene?

I hver del indsætter jeg hvert strikkemønster, til sidst efter hele strikkeopskriften.

Strikkeretningen

Du skal starte med at strikke i nederste højre hjørne, på alle strikkemønstrene til alle 7 dele.

Strikkemønster der vender på hovedet

I en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver i del 5 – 6 og 7, så vil alle disse strikkemønstre kommer til at vende spejlvendt, og dette er helt bevist.

Hvorfor vender de spejlevendt i en hyggelig strikke KAL?

Grunden til at mønstrene i de sidste 3 dele kommer til at vende på spejlvendt, er fordi du så kommer til at strikke dem på en sådan måde, der gør at de kommer til at vende i den rigtige retning i både højre og venstre side af dit tørklæde.

Hvornår offentliggøres hver del?

Jeg har herunder skrevet, hvornår hver del bliver offentliggjort på de følgende dage og på hvilket tidspunkt. Ud for hver del har jeg skrevet, hvad du kommer til at strikke i de forskellige dele. Når en ny del offentliggøres så marker jeg den del med fed, og indsætter et link ind til delen her på hjemmesiden, så du hurtigt kan komme ind og igang med at strikke den del.

Del 1Du skal Bomuldsblomster – Onsdag den 16. december 2020, klokken 17:15

Del 1Du skal strikke Alpakker – Onsdag den 16. december 2020, klokken 17:15

Del 2Du skal strikke Gedder – Onsdag den 23. december 2020, klokken 17:15

Del 2Du skal strikke Kameler – Onsdag den 23. december 2020, klokken 17:15

Del 3Du skal strikke en Bambusplante – Onsdag den 30. december 2020, klokken 17:15

Del 3Du skal strikke en Morbærsilke kakoons og en natsværmer – Onsdag den 30. december 2020, klokken 17:15

Del 4Du skal strikke et bagstykke med Aloe Vera planten – Onsdag den 6. januar 2021, klokken 17:15

Bagstykket kommer til at strække sig fra din venstre skulder, og hen omkring ryggen til din højre skulder.

Del 5  – Du skal strikke Silke kakoons med en natsværmer – Onsdag den 13. januar 2021, klokke 17:15

Silke kakoons med en natsværmer i del 5, skal strikkes så Silke kakoons med en natsværmer kommer til at vende spejlvendt. Og grunden til at du skal strikke mønstret spejlvendt, er fordi du nu skal strikke tørklæde i den anden side, så for at mønstrene kommer til at vende i den rigtige retning, så er dette og de efterfølgende mønstre nød til at blive strikkede spejlvendt.

Del 5Du skal strikke en Bambusplante – Onsdag den 13. januar 2021, klokken 17:15

Bambusplanten i del 5, skal strikkes så bladene kommer til at vende til den modsatte side, som bladene på bambusplanten vendte, da du strikkede del 3. Men samtidig med at du skal strikke bladene så  de vender til den modsatte side, så skal du også strikke det spejlvendt. Og grunden til at du skal strikke mønstret spejlvendt, er fordi du nu skal strikke tørklæde i den anden side, så for at mønstrene kommer til at vende i den rigtige retning, så er dette og de efterfølgende mønstre nød til at blive strikkede spejlvendt.

Del 6 – Du skal strikke Moskusokser – Onsdag den 20. januar 2021, klokken 17:15

Del 6 – Du skal strikke Tælle Får – Onsdag den 20. januar 2021, klokken 17:15

Del 7 – Du skal strikke Llamere – Onsdag den 27. januar 2021, klokken 17:15

Del 7 – Du skal strikke hørblomster – Onsdag den 27. januar 2021, klokken 17:15

Del 7 – Afslutningen af en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver – Onsdag den 27. januar 2021, klokken 17:15

Du skal afslutte med at hæfte alle garnerne inde i tørklædet, og så skal du strikke begge enderne sammen på dit tørklæde.

Kan du få hjælp undervejs?

Ja du kan godt få hjælp undervejs til en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver, du kan få hjælp inde i min gruppe

Billeder

Jeg håber du vil være med i en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver, og at du vil dele billeder undervejs med mig og alle de andre i Garnmaskens gruppe, for alle de billeder giver inspiration til os alle, og jeg syntes det er godt og dejligt at se billeder af jeres strikning.

Til slut

Nu glæder jeg mig 😀 vildt meget til vi skal i gang med en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver, og jeg håber vi kommer til at få det hyggeligt under hele denne strikke KAL

Glædelige strikke 🥢 🧶 hilsner

Anne-Pia

Har du brug for hjælp?

Du er velkommen til at kontakte mig på e-mail, hvis du finder en fejl eller en formulering er uklar, så kigger jeg på det med det samme.

(hvis du kun vil kritisere mig eller kritisere mine opskrifter, behøver du ikke at skrive til mig. I så fald finder du bare et andet website, der passer dig bedre)