En hyggelig strikke KAL på et tørklæde

En hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver

En hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver, er en KAL hvor du kommer til at strikke et tørklæde med bomuldsblomster – alpakka par – geder – kameler – bambusplanter  – morbærsilke kakoons og en natsværmer – Aloe Vera plante – silke kakoons med natsværmer og bambus – moskusokser – tælle får – lamaer – hørblomster.

Blomster og planter i strikke KAL´en der bliver fremstillede garn af

Alle de blomster – planter og dyr, er nogle af dem der fremstilles garn af, og 9 af dem er nogle af de mest populærere blandt hæklere og strikkere, og de giver ens strikning en rigtig flot og smuk struktur.

Hvad betyder KAL?

KAL betyder Knit-a-long på engelsk, og på dansk betyder det at vi strikker sammen.

En hyggelig strikke KAL

En hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver kommer til at strække sig over 9 dele, og når du har strikkede alle 9 dele, så vil du have strikkede et tørklæde der er cirka 41 cm bredt og cirka 175 – 200 cm langt.

Hvornår starter en hyggelig strikke KAL

Strikke KAL´en starter onsdag den 16. december 2020, og løber frem til og med onsdag den 10. februar 2021 hvor du skal strikke afslutningen på tørklædet, samt strikke begge enderne sammen. Vi slutter strikke KAL´en når vi er færdig med at strikke alle delene til vores tørklæde, men alle delene til denne strikke KAL bliver ved med at være her på Garnmasken.

Hvordan tilmelder jeg mig en hyggelig strikke KAL

Du behøver ikke tilmelde dig en hyggelig strikke KAL, du strikke med fra når vi starter den 16 december 2020, og frem til du har strikkede dit tørklæde helt færdig.

Kan der ses et billed af tørklædet?

Imens en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver er i gang, så får du til hver del først et billed at se, når jeg har fået hver del strikkede færdig, og jeg strikke sammen med dig, så jeg deler dem i toppen af hver del når jeg har fået strikkede dem færdig.

Et færdig strikkede tørklæde

Når denne strikke KAL er slut, så indsætter jeg et billed af mit færdig strikkede tørklæde, i toppen af dette indlæg.

Hvordan skal der strikkes?

En hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver skal du strikke rundt på rundpind i et langt rør, og i hver del frem til og med del 8, kommer du til strikke et nyt strikkemønster.

De sidste 3 dele

Del 7 og 8 kommer til at handle om de sidste to strikkemønstre, og del 9 kommer til at handle om afslutningen på en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver. I den sidste del skal du hæfte alle garnenderne ind på vrangsiden af dit tørklæde, og så skal du strikke en afsluttende kant, og du kommer til at slutte af med at strikke begge enderne sammen på dit tørklæde.

Fair isle

Alle strikkemønstrene strikkes med fair isle strikketeknikken, og du kommer til at skulle strikke med 2 garn farver i hvert mønster.

Skal du afslutte garnet efter hver del?

Det kommer helt an på, om du strikker dit tørklæde i en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver med de samme to garn farver og garnkvaliteter, hele vejen op igennem dit tørklæde. Hvis du strikker med de to samme farver og garnkvaliteter, så behøver du ikke at afslutte garnerne efter hver del.

Du strikker videre med garnfarve 1

Så du skal i stedet for, strikke videre med det samme garn hele vejen op. Og du skifter så kun garn farve eller garnnøgle, hver gang du har brug for at skift til et ny garnnøgle.

Strikker du med garnfarver lige som mig?

Hvis du strikker med garnfarver lige som mig, så skal du skift garn hver gang du har brug for en ny garnnøgle af det naturfarvet, og hver gang du skal skrifte til den ny garnfarver når du starter på en ny del.

Hvordan skifter du garnfarver i en hyggelig strikke KAL?

Jeg beskriver til sidst i hver del, hvordan du skifter garnfarver, så du er klar til at strikke når den næste del skal strikkes.

Valg af garn

Jeg har strikkede mit tørklæde med Drops Belle, fordi dette garn er dejlig blødt og så har Belle en rigtig flot struktur. De farver jeg ønskede at strikke mit tørklæde med, syntes jeg passede bedst med de farver som jeg kunne købe i Drops Belle.

Drops Safran

Både mine Kameler, Morbærsilke Kakoons og en Natsværmer og Moskusokser har jeg strikkede med Drops Safran, fordi den farve ønskede jeg at strikke mine Kameler, Morbærsilke Kakoons og en Natsværmer og Moskusokser med.

Hvilket garn?

Du kan vælge at strikke med lige nøjagtig det garn du ønsker at strikke dit tørklæde med, dog skal du sørge for at få valgt noget garn, der passer til strikkerundpind nr 3:50 mm.

Kan jeg strikke med en større strikkerundpind?

Ja! Du kan godt vælge at strikke dit tørklæde, med en strikkerundpind der er stører, men jo større strikkerundpind du strikker med, jo større og løsere eller luftigere bliver dine masker.

Kan jeg strikke en hyggelig strikke KAL med en mindre strikkerundpind?

Ja! Du kan godt strikke med en strikkerundpind der er mindre, men husk at jo mindre strikkerundpind du vælger at strikke med, jo smallere bliver dit tørklæde.

Mål på dit færdig strikkede tørklæde

Bredden 41 – 45 cm

Længde cirka 175 / 200 cm

Du skal bruge følgende til en hyggelig strikke KAL

Garnforbrug

Bundfarven i hele dit tørklæde

10 – 12 nøgler Drops Belle, i farven Natur nr 02. Denne farve er bundfarven, i hele mit tørklæde.

Farverne til alle mønstrene i hele dit tørklæde

Cirka 8 – 10 nøgler Drops Belle, i farven Mosgrøn nr 10. Denne farve bruger jeg, til at strikke Gedder – Får og bambus strikkemønstrene med. Og så bruger jeg den også til at strikke aloe vera strikkemønstret med hen over ryggen, og dette rygstykke kommer til at gå fra starten af højre skulder, og hen til slutningen på venstre skulder

Cirka 5 – 6 nøgler Drops Belle, i farven Malva nr 16. Denne farve bruger jeg, til at strikke Bomuldsblomster og Hørblomster strikkemønstrene med. Disse to mønstre er et stykke længere end de andre op langs hver side. Bomuldsblomsten bliver ende stykkerne i højre side, og hørblomsterne bliver ende stykket i venstre side.

Cirka 4 – 5 nøgler Drops Belle, i farven Kirsebær nr 12. Denne farve bruger jeg, til at strikke Alpakka og Llama strikkemønstrene med.

5 – 6 nøgler Drops Safran, i farven Beige nr 21. Denne farve bruger jeg, til at strikke Kameler – Moskusokse og Morbærsilke kakoons med natsværmer strikkemønstrene med.

Redskaber

Strikkerundpind nr 3:50 mm, der måler 60 cm lang.

OBS!

Når du skal strikke del 9, så kommer du til at skulle bruge 1 ekstra strikkerundpind nr 3:50 mm, og 1 strikkepind nr 3:50 mm.

4 – 6 markerings ringe, og det en god ide hvis de er i hver sin farve.

1 Saks

1 Stoppenål

Strikketeknikker i en hyggelig strikke KAL

Slå masker op

Retmasker

Strikke fair isle med 2 garnfarver

Afslutte mønster garn farver efter hver del

Sy og hæft, alle dine garnender ind imellem masker og rækker, på vrangsiden af dit strikkearbejde.

Vrangmasker, du kommer kun til at strikke vrangmasker i del 9.

Strik falsk flette snonings mønster

Strik enden sammen med vrangmasker, det er der hvor du startede med at strikke del 1.

Vend vrangen ud af på hele tørklædet

Vend retsiden udad på dit tørklæde.

Hæft alle garnenderne inden du strikke enderne på dit tørklæde sammen.

Strikke enderne sammen, så du får lukket enden på dit tørklæde.

Informationer til denne Strikke KAL

Inden du går i gang med at strikke hver del, så er DET ER MEGET VIGTIGT AT DU LÆSER HELE INFORMATIONSAFSNITTET OG STRIKKEOPSKRIFTEN IGENNEM, for der vil stå nogle informationer som du får brug for at vide, når du strikker dit tørklæde.

Strikkemønstrene i en hyggelig strikke KAL

I en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver får du et til to nye strikkemønstre hver uge, og de består alle af firkanter eller rektangler i 2 forskellige farver.

Del 9

I del får du ingen strikkemønster, du skal afslutte med at strikke en kant af falske flettede snoninger, og så skal enderne på dit tørklæde strikkes sammen.

En vigtig information til strikkemønstrene

Jeg indsætter et eller to strikkemønstre hver gang, og de er alle tegnet så de ikke fylder mere end et stykke A4 ark.

Hver farvede firkant i mønstrene til en hyggelig strikke KAL

Du skal erstatte hver firkant, ved at strikke 1 retmaske. Og du skal strikke hver retmaske, med den farve du ønsker bundfarven af, eller med den farver du ønsker mønstrene skal strikkes med. Dette gælder for alle strikkemønstrene i alle 8 dele.

Hvordan strikker du efter strikkemønstrene?

I hver del indsætter jeg hvert strikkemønster, til sidst efter hele strikkeopskriften.

Strikkeretningen

Du skal starte med at strikke i nederste højre hjørne, på alle strikkemønstrene til alle 8 dele.

Strikkemønster der vender på hovedet

I en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver i del 5 – 6 – 7 og 8, så vil alle disse strikkemønstre kommer til at vende spejlvendt, og dette er helt bevist.

Hvorfor vender de spejlevendt i en hyggelig strikke KAL?

Grunden til at mønstrene i de sidste 4 dele kommer til at vende på spejlvendt, er fordi du så kommer til at strikke dem på en sådan måde, der gør at de kommer til at vende i den rigtige retning i både højre og venstre side af dit tørklæde.

Hvornår offentliggøres hver del?

Jeg har herunder skrevet, hvornår hver del bliver offentliggjort på de følgende dage og på hvilket tidspunkt. Ud for hver del har jeg skrevet, hvad du kommer til at strikke i de forskellige dele. Når en ny del offentliggøres så marker jeg den del med fed, og indsætter et link ind til delen her på hjemmesiden, så du hurtigt kan komme ind og igang med at strikke den del.

Del 1Du skal Bomuldsblomster – Onsdag den 16. december 2020, klokken 17:15

Del 1Du skal strikke Alpakker – Onsdag den 16. december 2020, klokken 17:15

Del 2Du skal strikke Gedder – Onsdag den 23. december 2020, klokken 17:15

Del 2Du skal strikke Kameler – Onsdag den 23. december 2020, klokken 17:15

Del 3Du skal strikke en Bambusplante – Onsdag den 30. december 2020, klokken 17:15

Del 3Du skal strikke en Morbærsilke kakoons og en natsværmer – Onsdag den 30. december 2020, klokken 17:15

Del 4Du skal strikke et bagstykke med Aloe Vera planten – Onsdag den 6. januar 2021, klokken 17:15

Bagstykket kommer til at strække sig fra din venstre skulder, og hen omkring ryggen til din højre skulder.

Del 5  – Du skal strikke Silke kakoons med en natsværmer – Onsdag den 13. januar 2021, klokke 17:15

Silke kakoons med en natsværmer i del 5, skal strikkes så Silke kakoons med en natsværmer kommer til at vende spejlvendt. Og grunden til at du skal strikke mønstret spejlvendt, er fordi du nu skal strikke tørklæde i den anden side, så for at mønstrene kommer til at vende i den rigtige retning, så er dette og de efterfølgende mønstre nød til at blive strikkede spejlvendt.

Del 5Du skal strikke en Bambusplante – Onsdag den 13. januar 2021, klokken 17:15

Bambusplanten i del 5, skal strikkes så bladene kommer til at vende til den modsatte side, som bladene på bambusplanten vendte, da du strikkede del 3. Men samtidig med at du skal strikke bladene så  de vender til den modsatte side, så skal du også strikke det spejlvendt. Og grunden til at du skal strikke mønstret spejlvendt, er fordi du nu skal strikke tørklæde i den anden side, så for at mønstrene kommer til at vende i den rigtige retning, så er dette og de efterfølgende mønstre nød til at blive strikkede spejlvendt.

Del 6Du skal strikke Moskusokser – Onsdag den 20. januar 2021, klokken 17:15

Del 6Du skal strikke Tælle Får – Onsdag den 20. januar 2021, klokken 17:15

Del 7Du skal strikke Llamere – Onsdag den 27. januar 2021, klokken 17:15

Del 8 – Du skal strikke hørblomster – Onsdag den 3. februar 2021, klokken 17:15

Del 9 – Afslutningen af en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver – Onsdag den 10. februar 2021, klokken 17:15

Du skal afslutte med at hæfte alle garnerne inde i tørklædet, og så skal du strikke begge enderne sammen på dit tørklæde.

Til slut

Nu glæder jeg mig 😀 vildt meget til vi skal i gang med en hyggelig strikke KAL på et tørklæde med flotte motiver, og jeg håber vi kommer til at få det hyggeligt under hele denne strikke KAL

Glædelige strikke 🥢 🧶 hilsner

Anne-Pia

Har du brug for hjælp?

Du er velkommen til at kontakte mig på e-mail, hvis du finder en fejl eller en formulering er uklar, så kigger jeg på det med det samme.

(hvis du kun vil kritisere mig eller kritisere mine opskrifter, behøver du ikke at skrive til mig. I så fald finder du bare et andet website, der passer dig bedre)