v mønster og dobbelt v mønster hæklet v mønster og dobbelt v mønster

V-mønster og dobbelt V-mønster hækleopskrift

Skrevet af Anne-Pia Hansen
V-mønster og dobbelt V-mønster er 2 rigtig smukke mønster, og du kan hækle mange forskellige ting med disse 2 mønster. Du får her hækleopskrifterne, på de 2 V-mønster, og hækleteknikkerne til V-mønster og dobbelt V-mønster er godt beskrevet under hver deres hækleopskrift.

Mål på firkanten med V-mønster:
Højde: 18 centimeter
Bredde: 20 centimeter

Mål på firkanten med Dobbelt V-mønster:
Højde: 21 centimeter
Bredde: 24 centimeter

Det skal du bruge:

30 – 40 gram af 1 nøgle Mayflower cotton nr 8, af typen 8/4. Dette er nok, til 1 firkant.
Hæklenål nummer 3:00 millimeter

Køb Mayflower cotton her ->>>

Hækleteknikker:
Luftmasker
Stangmasker
Hækle stangmasker omkring 1 luftmaske eller 2 luftmasker

Informationer til denne hækleopskrift:
V-mønster og dobbelt V-mønster hækleteknikken er beskrevet nede i hækleopskriften, og dette er på både det almindelige V-mønster, og på Dobbelt V-mønster.

Hver række starter med at du hækler 4 og 5 luftmasker, og de luftmasker erstatter den første stangmaske i starten af hver nye række.

Hver række slutter med, at du hækle 1 stangmaske i den tredje luftmaske, det er dem du hæklet, da du begyndte  at hækle den sidste række.

V-mønster hækleopskrift:

Slå 50 luftmasker op, med hæklenål nummer 3:00 millimeter.
Række 1.
Hækle 1 stangmaske i den sjette luftmaskes nederste maske led, talt fra den første luftmaske fra din hæklenål. Hækle 1 luftmaske, og hækle 1 stangmaske mere i den samme luftmaskes nederste maske led.

*Spring 2 maske over.
Hækle 1 stangmaske, 1 luftmaske og 1 stangmaske, i den efterfølgende luftmaskes nederste maske led.*

Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at springe 1 luftmaske over, og hækle 1 stangmaske i den sidste luftmaskes nederste maske led.

Række 2.
Hækle 4 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.
*Hækle 1 stangmaske og 1 luftmaske og 1 stangmaske omkring den luftmaske du hæklet imellem de 2 stangmasker på række 1*.

Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 stangmaske i den tredje luftmaske af de 4 luftmasker, som du startet med at springe over på række 1.

Række 3.
Hækle 4 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.
*Hækle 1 stangmaske og 1 luftmaske og 1 stangmaske omkring den luftmaske du hæklet imellem de 2 stangmasker på række 2*.

Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 stangmaske i den tredje luftmaske af de 4 luftmasker, som du startet med at hækle lige inden du vendte dit hæklearbejde om, da du begyndte på række 2.

Nu gentager du række 3, lige ind til du har hæklet  18 rækker, og du vil så have hæklet 20 rækker i alt, inklusiv række 1 og 2.

Du har nu hæklet en firkant efter V-mønster hækleopskriften, og du kan se billedet herunder, hvordan min kom til at se ud, da den var hæklet færdig.

v mønster billed af hæklet v mønster

Dobbelt V-mønster hækleopskrift.

Slå 50 luftmasker op, med hæklenål nummer 3:00 millimeter.
Række 1.
Hækle 1 stangmaske i den sjette luftmaskes nederste maske led, talt fra den første luftmaske fra din hæklenål. Hækle 1 stangmaske og 2 luftmaske, og hækle 2 stangmaske mere omkring de samme luftmaskers nederste maske led.

*Spring 3 maske over.

Hækle 2 stangmaske, 2 luftmaske og 2 stangmaske, omkring de 2 efterfølgende luftmaskers nederste maske led.*

Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at springe 3 luftmaske over, og hækle 1 stangmaske i den sidste luftmaskes nederste maske led.

Række 2.
Hækle 5 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.
*Hækle 2 stangmaske og 2 luftmaske og 2 stangmaske omkring de 2 luftmasker du hæklet imellem de 2 x 2 stangmasker på række 1*.

Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 stangmaske i den tredje luftmaske af de 5 luftmasker, som du startet med at springe over på række 1.

Række 3.

Hækle 5 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.
*Hækle 2 stangmaske og 2 luftmaske og 2 stangmaske omkring de 2 luftmasker du hæklet imellem de 2 x 2 stangmasker på række 2*.

Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 stangmaske i den tredje luftmaske af de 5 luftmasker, som du hæklet lige inden du vendte dit arbejde om, da du skulle i gang med hækle række 2.

Nu gentager du række 3, lige ind til du har hæklet  18 rækker, og du vil så have hæklet 20 rækker i alt, inklusiv række 1 og 2.

Du har nu hæklet en firkant efter Dobbelt V-mønster hækleopskriften, og du kan på billedet herunder se hvordan min firkant, kom til at se ud da den var hæklet færdig.

Hvis du får brug for hjælp, så kom og vær med i min gruppe.

Rigtig god hæklefornøjelse.

Venlige hilsner
Anne-Pia Hansen
Garnmasken

dobbelt v mønster billed af hæklet dobbelt v mønster