v mønster og dobbelt v mønster hæklet v mønster og dobbelt v mønster

V-mønster og dobbelt V-mønster hækleopskrift

V-mønster og dobbelt V-mønster er 2 rigtig smukke mønster, og du kan hækle mange forskellige ting med disse 2 mønster. Du får her hækleopskrifterne, på de 2 V-mønster, og hækleteknikkerne til V-mønster og dobbelt V-mønster er godt beskrevet under hver deres hækleopskrift.

Garn

Jeg har brugt Mayflower Cotton 8/4 fordi det er billigt og godt nok til hverdagsklude. Hvis du ikke er vild med Mayflower garn, så er et godt alternativ enten KJ Strik bomuldsgarn 8/4 eller GB Cotton 8. Alle tre fås i 50 grams nøgler med en løbelængde på 170 meter, så du kun skal bruge en nøgle til en klud.

Mål på firkanten med V-mønster

Højde: 18 centimeter
Bredde: 20 centimeter

Mål på firkanten med Dobbelt V-mønster

Højde: 21 centimeter
Bredde: 24 centimeter

Det skal du bruge

1 nøgle Mayflower Cotton 8/4
Hæklenål nummer 3:00 millimeter

Hækleteknikker

Luftmasker
Stangmasker
Hækle stangmasker omkring 1 luftmaske eller 2 luftmasker

Informationer til denne hækleopskrift

V-mønster og dobbelt V-mønster hækleteknikken er beskrevet nede i hækleopskriften, og dette er på både det almindelige V-mønster, og på Dobbelt V-mønster.

Hver række starter med at du hækler 4 og 5 luftmasker, og de luftmasker erstatter den første stangmaske i starten af hver nye række.

Hver række slutter med, at du hækle 1 stangmaske i den tredje luftmaske, det er dem du hæklet, da du begyndte  at hækle den sidste række.

V-mønster hækleopskrift

Slå 50 luftmasker op, med hæklenål nummer 3:00 millimeter.
Række 1
Hækle 1 stangmaske i den sjette luftmaskes nederste maske led, talt fra den første luftmaske fra din hæklenål. Hækle 1 luftmaske, og hækle 1 stangmaske mere i den samme luftmaskes nederste maske led.

*Spring 2 maske over.
Hækle 1 stangmaske, 1 luftmaske og 1 stangmaske, i den efterfølgende luftmaskes nederste maske led.*

Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at springe 1 luftmaske over, og hækle 1 stangmaske i den sidste luftmaskes nederste maske led.

Række 2
Hækle 4 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.
*Hækle 1 stangmaske og 1 luftmaske og 1 stangmaske omkring den luftmaske du hæklet imellem de 2 stangmasker på række 1*.

Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 stangmaske i den tredje luftmaske af de 4 luftmasker, som du startet med at springe over på række 1.

Række 3
Hækle 4 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.
*Hækle 1 stangmaske og 1 luftmaske og 1 stangmaske omkring den luftmaske du hæklet imellem de 2 stangmasker på række 2*.

Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 stangmaske i den tredje luftmaske af de 4 luftmasker, som du startet med at hækle lige inden du vendte dit hæklearbejde om, da du begyndte på række 2.

Nu gentager du række 3, lige ind til du har hæklet  18 rækker, og du vil så have hæklet 20 rækker i alt, inklusiv række 1 og 2.

Afslut

Du har nu hæklede prøven færdig med V-mønster, så nu afslutter du garnet og sørg for at sy garnenderne ind imellem nogle masker og rækker på vrangsiden.

Du har nu hæklet en firkant efter V-mønster hækleopskriften, og du kan se billedet herunder, hvordan min kom til at se ud, da den var hæklet færdig.

v mønster billed af hæklet v mønster

Dobbelt V-mønster hækleopskrift

Slå 50 luftmasker op, med hæklenål nummer 3:00 millimeter.

Række 1

Hækle 1 stangmaske i den sjette luftmaskes nederste maske led, talt fra den første luftmaske fra din hæklenål. Hækle 1 stangmaske og 2 luftmaske, og hækle 2 stangmaske mere omkring de samme luftmaskers nederste maske led.

*Spring 3 maske over.

Hækle 2 stangmaske, 2 luftmaske og 2 stangmaske, omkring de 2 efterfølgende luftmaskers nederste maske led.*

Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at springe 3 luftmaske over, og hækle 1 stangmaske i den sidste luftmaskes nederste maske led.

Række 2

Hækle 5 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

*Hækle 2 stangmaske og 2 luftmaske og 2 stangmaske omkring de 2 luftmasker du hæklet imellem de 2 x 2 stangmasker på række 1*.

Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 stangmaske i den tredje luftmaske af de 5 luftmasker, som du startet med at springe over på række 1.

Række 3

Hækle 5 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

*Hækle 2 stangmaske og 2 luftmaske og 2 stangmaske omkring de 2 luftmasker du hæklet imellem de 2 x 2 stangmasker på række 2*.

Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 stangmaske i den tredje luftmaske af de 5 luftmasker, som du hæklet lige inden du vendte dit arbejde om, da du skulle i gang med hækle række 2.

Nu gentager du række 3, lige ind til du har hæklet  18 rækker, og du vil så have hæklet 20 rækker i alt, inklusiv række 1 og 2.

Du har nu hæklet en firkant efter Dobbelt V-mønster hækleopskriften, og du kan på billedet herunder se hvordan min firkant, kom til at se ud da den var hæklet færdig.

Afslut

Sørg for at få hæftet garnenderne, så sy dem ind imellem nogle masker og rækker på vrangsiden.

Hvis du får brug for hjælp, så kom og vær med i min gruppe.

Rigtig god hæklefornøjelse.

Venlige hilsner
Anne-Pia

dobbelt v mønster billed af hæklet dobbelt v mønster