hæklet blok mønster billede af blok mønster

Hæklet blokmønster

Hæklet blokmønster er et rigtig nemt mønster at hækle, og når først du er kommet i gang med at hækle det. Så går der ikke længe før du bare hækler det uden, at tænke så meget over hvilke hækleteknik det er du sidder og hækler.

Når du begynder at hækle blokmønstret, da skal du lige være opmærksom på, ikke at komme til at hækle det for stramt. Men sørge for at hækle det almindeligt, og uden at hækle det for løst.

Lige inden hækleopskriften, kan du se et billede af hæklediagrammet til det hæklet blokmønster. Og under hækleopskriften, finder du billede vejledninger, hvor jeg viser hvordan jeg har hæklet mit blokmønster.

Det skal du bruge

1 nøgle Drops Safran i lyse blå
1 nøgle Drops Safran i mørke blå
Hæklenål nummer 3:00 millimeter

Hækleteknikker

Luftmasker
Fastmasker
Stangmasker

hæklediagram på blokmønster billede af hæklediagrammet

Hækleopskrift på blokmønster

Lyseblåt garn

1. Start med at lav en hækle løkke, og sæt den på din hæklenål. Hækle nu 17 luftmasker. Hækle 1 stangmaske i den fjerde luftmaskes nederste maske led, og hækle 1 stangmaske i alle de efterfølgende luftmasker på samme måde. Når du har hæklet 1 stangmaske, i alle luftmaskerne, så afslutter du dit lyseblå garn ved, at hækle 1 luftmaske og klip herefter garnet end 10 centimeter fra hæklenålen og træk garn enden igennem løkken på din hæklenål og stram til.

Mørkeblåt garn

2. Tag det mørkeblå garn og lav en hækle løkke, sæt denne på din hæklenål. Du starter med at hækle 1 fastmaske, imellem de 3 luftmasker og den første stangmaske, det er den du startet med at hækle lige efter du havde slået luftmaskerne op på række 1.

*Hækle 3 luftmasker, spring 3 stangmasker over, og hækle 1 fastmaske imellem den 3 og fjerde stangmaske*.
Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 fastmaske imellem de sidste 2 stangmasker. Afslut garnet på samme måde, som du afsluttet det lysblå garn på række 1.

Lyseblåt garn

3. Lav en hækle løkke med det lyseblå garn, og sæt denne på din hæklenål. Hækle nu 1 stangmaske i den tredje luftmaske på række 1 (det er de 3 du sprang over, da du skulle hækle den første stangmaske i den fjerde luftmaskes nederste maske led, på række 1).
*Hækle 3 stangmasker omkring de 3 luftmasker, som er dem du hæklet imellem fastmaskerne på række 2*.
Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 stangmaske i den sidste stangmaske på række 1. Afslut nu dit lyseblå garn, på samme måde som du gjorde på række 1.

Nu gentager du række 2 og 3, dog skal du starte stangmaske rækkerne med, at hækle 1 stangmaske i stangmasken på den forrige række, og ikke hækle 1 stangmaske i den tredje luftmaske. Du hækler de 2 rækker, lige ind til dit hæklearbejde har den størrelse som du ønsker.

Afslut

Til slut vil det ende med at du har en del garn ender i siderne, dem syr du ind på bagsiden i nogle masker med din stoppenål.

Jeg håbe du får glæde af det hæklet blokmønster, og ønsker dig rigtig god hækle fornøjelse, med det.

Venlige hilsner
Anne-Pia

hæklet blok mønster billede 1 af hæklet blok mønster

hæklet blok mønster billede 2 af hæklet blok mønster