Hér er de 5 bedste rundpindesæt til din strikning

Indeholder reklamer

Hér er de 5 bedste rundpindesæt til din strikning

Du kender sikkert problemet med, at du ikke har den størrelse rundpind, du lige står at skulle bruge. Her kommer rundpindesæt ind i billedet da de er ideelle at have ved hånden og især udskiftelige sæt. Nogle af de vigtigste spørgsmål de fleste tumler med er fx: Er udskiftelige rundpinde gode at strikke med? Er de bedre end almindelige rundpinde? Hvilket materiale er bedst? Og er der noget jeg skal være særlig opmærksom på? Denne artikel er opdateret i februar 2024.

Derfor har jeg fundet de 5 bedste rundepindesæt til dig og fortæller dig hvilket sæt du med fordel kan vælge!

Inden jeg svarer på spørgsmålene, så lad os med det samme se på de bedste rundpindesæt. Disse sæt bliver brugt af mange strikkere rundt omkring i flere forskellige lande. Alle fem sæt er rigtig behagelige og gode pindesæt, og de er samtidig rigtig gode at sidde med i hænderne, og er gode at strikke med både i kortere tid og i flere timer i træk.

Om Pindene

Pindene i de her sæt er lette at gribe om, og så føles de nærmest bløde at holde imellem fingrene og hænderne. Alle 5 er rigtig gode til alle garntyper, og dit garn og masker glider let og elegant henover både pindene og wirerne. En ting der er vigtigt at fortælle om de her sæt, er at de er alle holder rigtig godt, så du kan have glæde af dem i mange år frem.

Mit bedste sæt

Er nr 1 – KnitPro Cubics udskiftelige rundpindesæt, og dette sæt strikker jeg med hver dag og har gjort det i flere år, og er utrolig glade for dem.

1 – KnitPro J´adore Cubics udskiftelige rundpindesæt Deluxe

Hvis du er begynder eller har udfordringer med dine fingre, hænder eller håndled, så vil KnitPro J´adore Cubics være de bedste strikkepinde at vælge.

Om KnitPro J´adore Cubics

KnitPro J´adore Cubics er fremstillet af lamineret birketræ, det betyder at du får nogle pinde der holder i lang tid fordi de er stærke. Pindende er i en dyb mørk lavendel farve. Kabelovergangen og enderne på wirerne er fremstillet af mat ioniseret guld farvet messing.

Hvorfor er de her pinde gode?

KnitPro J´adore Cubics pindene er firkantet hvilket giver en rigtig god form der gør at de er ergonomiske at både holde imellem finger og hænder, og at strikke med. De er også de bedste pinde til både begyndere og til dem der har svage fingre, hænder og håndled.

Din strikning

KnitPro J´adore Cubics pindene er lette at strikke med og de vejer ikke særlige meget, hvilket gør at du kan strikke med dem i mange timer og dage i træk. Hvis du gerne vil strikke med alle slags garntyper, så er KnitPro J´adore Cubics pindene et rigtig godt valg fordi alle salgs garner glider let og elegant hen over pindende, samlingerne og kabelovergangene. Et andet stort plus de her pinde har, er at du kan strikke rigtig hurtigt med dem, fordi de har en spids som gør dem perfekte til at strikke hurtigt.

Om kablerne

Kablerne til J´adore Cubics er lavet med teknologien swivel, dette betyder at du kan dreje dem 360 grader uden at du får vredet i dem. Wirerne er desuden hukommelsesfrie hvilket er en rigtig stor fordel, fordi du ikke vil opleve at de buler, krøller eller snore sig lige som du kan opleve ved andre wire på eller til rundpinde.

Sættet indeholder

I det her sæt får du 2 pinde i de her 7 forskellige størrelser: 4:00, 4:50, 5:00, 5:50, 6:00 7:00 og 8:00 mm.

J´adore Cubics pindende har en længde på 13.0 cm.

1 hukommelsesfri wire på 60 cm

2 hukommelsesfri wire på 80 cm

1 hukommelsesfri wire på 100 cm

4 kabelnøgler til at stramme wirerne med

8 endestoppere til wirene

1 sæt kabelforlængere

Følger der et etui med?

Ja KnitPro J´adore Cubics sættet leveres i et flot, praktisk og smart stofetui hvor du også finde wires, strammenøgler, stoppere til wirerne og wireovergangs sættet.

KnitPro J´adore Cubics rundpindesæt er mit favoritstrikepindesæt nr. 1

2 – KnitPro Symfonie Deluxe udskiftelige rundpindesæt

KnitPro Symfonie Deluxe er strikkernes favorit strikkepinde, og de er samtidig de mest brugte strikkepinde.

Materialet

Symfonie Deluxe er fremstillet i birketræ, dette materiale er meget let og stærk materiale, de er i en flot brun farve med forskellige farvespil i andre farver. Pindene er behagelige og bløde at holde om, de føles nærmest som om at dine finger og hænder bliver varmet op. Med de her pinde kan du strikke i mange timer i træk, du vil også kunne strikke med alle garntyper.

Om pindene

Symfonie Deluxe er strikkepinde der er rigtig gode til både begyndere og øvet strikkere, og de er samtidig behagelige at strikke med. Dit strikkearbejde glider let hen over strikkepinden, hvilket gør at de er nemme at strikke med.

Sættet indeholder

Du får med dette sæt 2 pinde i de her 8 pindestørrelser med i sættet, 3:50, 4:00, 4:50, 5:00, 5:50, 6:00, 7:00 og 8:00 mm

Længden på strikkepindene er 11,5 cm

1 wire på 60 cm

2 wire på 80 cm

1 wire på 100 cm

4 strammenøgler

8 wire stoppere

1 sæt wireovergange

1 praktisk og smart stofomslag, hvor du kan have både pinde, wire og dit øvrige strikke udstyr.

Er der etui med?

Ja sættet ligger i et flot stofomslag, hvor du har et rigtig godt overblik over alle pindene.

KnitPro Symfonie Deluxe er mit favoritpindesæt nr. 2

3 – KnitPro Karbonz udskiftelige strikkepindesæt

KnitPro Karbonz strikkepinde er fremstillet af kulfiber, og dette giver dig nogle stærke og holdbare strikkepinde. Og spidsen og endestykker imellem pinden og wiren på strikkerundpinden er fremstillet af ioniseret sølvblankt messing, hvilket giver dig en helt fantastisk strikkeoplevelse, fordi strikningen går let med KnitPro Karbonz.

KnitPro Karbonz er storfavoritter hos strikkere, og så er pindende rigtig gode til alle slags garner.

Sættet indeholder

Du får med dette sæt 2 pinde i de her 7 pindestørrelser: 3:00, 3:50, 4:00, 4:50, 5:00, 5:50 og 6:00 mm

Længden på strikkepindene er 11,7 cm

1 hukommelsesfri wire på 60 cm

2 hukommelsesfri wire på 80 cm

1 hukommelsesfri wire på 100 cm

8 wire stoppere

4 strammenøgler

4 wireovergange

Sættet leveres i et praktisk og smart stofetui, der gør det nemt for dig at se hvilke størrelser du har i etuiet. Etuiet fylder ikke særlig meget, så du kan have det med i en taske.

KnitPro Karbonz er mine favoritpindesæt nr. 3

4 – Lantern Moon Glory udskiftelige strikkepindesæt

Lanterne Moon Glory er fremstillet af det eksklusive ibenholt træ, der kommer fra det statsautoriserede trælagre, og sælges udfra de lokale og internationale bestemmelser – regler og love, og Lantern Moon høre ind under KnitPro.

Ibenholt træ

Ibenholttræ er et elegant – flot – solidt og stærkt træ, og dette gør at du med Lantern Moon Glory udskiftelige strikkepindesæt får et strikkepindesæt der holder i mange år.

Træet til strikkepindene

Træet på disse strikkepinde er lette og vejer ikke ret meget, og naturmaterialet føles varmt at strikke med hvilket giver dig en rigtig god og behagelig strikkeoplevelse i mange år fremover.

Overfladen på pindene

Lantern Moon Glory strikkepindene har en behagelig og glat overflade, og dette giver dig en stor fordel når du strikker, fordi dine masker og garn glider let og nemt hen over pindene.

Overgangen imellem pinde og wire

Overgangen på wiren, er fremstillet af messing som er belagt med 24 karet guld.

Sættet indeholder

Du får med dette sæt 2 pinde i de her 8 pindestørrelser: 3:00, 3:50, 4:00, 4:50, 5:00, 5:50, 6:00 og 8:00 mm

Længden på strikkepindene er 13,0 cm

1 wire på 60 cm

2 wire på 80 cm

1 wire på 100 cm

8 wire stoppere

4 strammenøgler

1 wire overgangssæt

Sættet leveres i et praktisk klart plastomslag, hvor der også er plads til dit andet strikketilbehør.

Lanterne Moon Glory er mine favoritstrikkepindesæt nr. 4

5 LANTERN MOOM CHARM UDSKRIFTELIGE STRIKKEPINDESÆT

Lantern Moon Charm pindesæt er fremstillet af det eksklusive ibenholttræ, de er et mindre sæt en Glory. Pindeenden hvor du sætter wiren fast, er belagt med 24 karat guld.

Dette sæt består af 5 charm pinde, i størrelserne 3:00, 3:50, 4:00, 4:50 og 5:00, og der medfølger også andet strikkegrej til sættet.

Pindene er behagelige og lette at strikke med, og en garn og masker glider let og nemt hen over på pinde og wire.

Om sættet

Lantern Moon Charm har de samme egenskaber som Lantern Moon Glory, hvilket betyder du får her et mindre sæt.

Er udskiftelige pinde gode at strikke med?

Ja det er de, og de gør på mange måder din strikning meget lettere og nemmere. For du kan nemt skifte til en kortere eller længe wire, hvilket du tit har brug for når du strikker. Og hvis du strikker meget store projekter, så vil du opleve at du ikke kan finde en wire der er lang nok. Her kan du så købe wire enkeltvis og i forskellige længder, og dem sætter du sammen ved hjælp af en eller flere wire connectors, og vupti nu kan du strikke meget store projekter og det syntes jeg er rigtig smart.

Der er også tidspunkter hvor du skal dele maskerne op, og her er flere wire en rigtig stor fordel, dels fordi du kan sætte en stopper på i hver ende af hver wire, og så strikke videre med strikkepindene på en ny wire. Eller når du har brug for at sætte masker til side, for så at kunne strikke videre med dem på et senere tidspunkt.

Er de udskiftelige bedre at strikke med end almindelige rundpinde?

Ja på en måde er de, men det afhænger også af hvad det er du skal i gang med at strikke. Jeg holder meget af mine almindelige rundpinde, så jeg bruger dem lige så tit som mine udskiftelige, fordi det er med til at gøre min strikning mere fleksibel. En anden ting der er en fordel når du strikker med almindelige rundpinde er, når du strikker mindre projekter. Almindelige rundpinde er også rigtig gode til at strikke frem og tilbage med, og du kan samtidig nemt vende dit strikkearbejde hver gang du har strikket en pind færdig.

Hvilket materiale er det bedste til rundpindesæt?

Rundpindesæt bliver fremstillet i flere forskellige materialer, og her kan jeg blandt andet nævne birketræ, bøgetræ, ibenholt træ, Japansk Bambus, akryl, messing der er galvaniseret med krom, aluminium, kulfiber som er det stærkeste materiale der er tilgængeligt i dag i 2023. Og hvis du lige som mig, er vild med dit strikkegrej, så vil du elske at strikke med disse strikkepinde.

Træ er efter min mening det bedste materiale til pinde, og det er lige meget om det er runde træpinde eller firkantet træpinde, for de er begge lige gode, og giver dig en behagelig og flot strikning. Træpinde har været strikkernes favorit pinde igennem mange år, og dette er der mange forskellige grunde til. Men en ting der er vigtigt at nævne her er, at når du strikker med træpinde, så vil du ikke opleve at du får kolde finger eller hænder på samme måde, som hvis du kan oplever når du strikker med pinde af aluminium eller akryl.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe dit rundpindesæt?

Når du skal ud at købe dit pindesæt, så er det vigtigt at du vælger det rigtige sæt. Her er det både i forhold til materialet som pindene er lavet af, men også at pindene er lette, for dette er helt klart en meget stor fordel.

Det er også vigtigt at pindene er behagelige at sidde med, og de skal samtidig være gode at strikke med. En ting du kan være opmærksom på når du skal vælge hvilke pinde du køber, er at masker og garn skal kunne glide let hen over pindene.

Træpinde

Hvis du strikker meget og med mange forskellige garntyper, så vil du få mest glæde af at vælge pinde der er fremstillet af træ, og det er simpelthen fordi alle garner fungerer rigtig godt på træpinde.

Træpinde føles bløde – fine og lette at strikke med, og så er pinde af træ er meget komfortable at strikke med. Pindene er også behagelige at have imellem dine finger og hænder, hvilket betyder at du kan strikke i mange timer med dem. Og hvis du gerne vil strikke hurtigt, så er træpinde det helt rigtig valg fordi det er nemmer at strikke hurtigt med denne pindetype.

Akrylpinde

Skal du strikke med akrylgarn eller andre kunstfiber, så vil akrylpinde være et rigtig godt valg, fordi strikningen på akrylpinde gør din strikning nemmere, og garnet glider samtidig let hen over pinde af akryl.

Akrylet i det næste sæt er fremstillet af et let og fleksibelt akrylmateriale, pindene er holdbare og meget stærke. Når du strikker med disse pinde, vil de nærmest føles varme, og dette er med til at gøre din strikning mere behagelig.

Hvilket sæt skal du vælge?

Det er et rigtig godt spørgsmål og ja, det er ikke helt nemt at finde frem til det helt rigtige sæt. Men hvis du gerne vil have et rundpindesæt, som er rigtig godt at strikke flere forskellige projekter med, og samtidig vil have mulighed for at kunne sætte wirer sammen, så du kan strikke almindelige – store og lange projekter med, så vil min anbefaling være, at du vælger et af de 5 bedste sæt jeg anbefaler i artiklen.

Alternativer til de fem bedste rundpindesæt

Hvis du af en eller anden grund ikke går med mine anbefalinger, så er her nogle alternativer i forskellige materialer, som måske så passer bedre til dig.

Et helt almindeligt pindesæt

Drops Pro Romance Deluxe Sæt, og sættet er med disse 8 størrelser: 3:50, 4:00, 4:50, 5:00, 5:50, 6:00, 7:00 og 8:00 mm, hvilket gør at du kan strikke mange forskellige projekter i flere forskellige pindestørrelser.

Det simple og flotte sæt

Pony Perfect træ rundpindesæt, i disse 5 forskellige størrelser: 3:00, 3:50, 4:00, 5:00 og 6:00 mm, de her strikkepinde bliver også flittigt brugt af strikkere.

Et elegant sæt

I dette elegante sæt fra KnitPro Cocobola, får du 2 pinde i de her 5 pindestørrelser: 3:50 – 4:00 – 4:50 – 5:00 og 6:00 mm.

Cocobola strikkepinde sættet er produceret særligt til Mayflower af KnitPro, som du kun kan købe hos Mayflower.

Strikkepindene er fremstillet af mørkt lakeret birketræ, og har en glat og flot overflade. Strikkepindesættet er et rigtig godt sæt til både begynder og øvet, og som du kan have glæde af i mange år.

Et godt sæt

KnitPro Zing sæt med 8 forskellige størrelser: 3:50, 4:00, 4:50, 5:00, 5:50, 6:00, 7:00 og 8:00 mm. KnitPro Zing er lavet af Aluminium, og de samtidig er nikkefri.

( Disse pinde er i øvrigt de eneste aluminiums pinde jeg nogen sinde har kunne strikke med, og så er de lige så behagelige at strikke med som træpinde, og jeg får ikke kolde finger eller hænder af at strikke med dem. )

KnitPro Trendz pindesæt

Du får i dette sæt disse 8 forskellige størrelser: 3:50, 4:00, 4:50, 5:00, 5:50, 6:00, 7:00 og 8:00 mm, og der medfølger også andet strikkestyr i sættet.

Om Trendz pindende

De er lavet at akryl, hvilket giver dig et rundpindesæt der er godt – stærkt og så er de holdbare. Overfladen er glat, hvilket gør at dine masker og garn glider let hen over pindene uden at det hænger fast.

Hvordan er de at strikke med

Trendz er rigtig gode at strikke med, for de er for det første meget lette og fleksible, og dette gør at du nemt og ubesværet kan svinge pindene frem og tilbage over masker, og over og under garnet når du for eksempel skal strikke mønster i forskellige farver.