Hæklenålesæt: De 5 bedste sæt hæklenåle og hvorfor!

Indeholder reklamer

Hæklenålesæt: De 5 bedste sæt hæklenåle og hvorfor!

Mangler du også tit den rigtige hæklenål størrelse? Så har du lige som mange andre brug for et hæklenålesæt, fordi du i disse sæt har flere forskellige størrelser lige ved hånden. Denne artikel er opdateret i februar 2024.

Har du også svært ved at finde det rigtige hæklenålesæt?

Flere tumler med nogle af de vigtigste spørgsmål som for eksempel: hvilket hæklenålesæt skal jeg vælge? Er dem af aluminium bedre end dem med gummigreb? Eller er dem med gummigreb de bedste? Er dem med fladt og aflangt håndtag bedre end dem med de lige runde håndtag? Er der noget jeg skal være opmærksom på?

Så jeg har fundet de 5 bedste hæklenålesæt til dig og fortæller dig hvilket du kan vælge!

Før jeg svarer på spørgsmålene, så lad os se på de 5 bedste sæt. De her sæt bliver brugt af rigtig mange hæklere i flere forskellige lande. Alle fem sæt er behagelige og gode hæklenålesæt, de er virkelig gode at have imellem fingrene og hænderne, og du kan hækle med dem i både kortere og længere tid i træk.

Skaftet på hæklenålene i de her 5 sæt

Hæklenålenes skaft i de her sæt er lette at gribe om, og så føles de nærmest bløde at holde i mellem dine finger og hænder. Alle 5 er gode til alle garntyper, og dit garn og masker glider let og elegant hen over hæklekrogen og skaftet. Disse fem sæt holder rigtig godt, og du kan have glæde af dem i mange år.

DE FEM BEDSTE HÆKLENÅLESÆT

1 – KnitPro Waves hæklenålesæt

I det her sæt får du de her 9 forskellige størrelser: 2.00, 2:50, 3:00, 3:50, 4:00, 4:50, 5:00, 5:50 og 6.00 mm.

Du kan købe KnitPro Waves i 2 forskellige sæt, hvor du får det samme antal hæklenåle i begge sæt, men længden er forskellige.

Længden på nåle

Waves sæt i det Grønne etui er 13,5 cm lange

Waves sæt i Pink det etui er 15 cm lange

Krogen og skaftet

Den øverste del på hver hæklenål er fremstillet af aluminium og er nikkelfri, og skaftet er fremstillet af et ergonomisk soft gummigreb hvilket hjælper med at du kan undgå kramper i finger og hænderne.

Hvordan er de at hækle med?

Disse hæklenåle er meget behagelige at hækle med, og den måde de er fremstillet på gør at du let og nemt kan svinge hæklenålen fra en maske til en anden, uden at garn eller masker hænger fast i eller på hæklekrogen eller skaftet. Du kan hækle med dem i rigtig mange timer i træk og igennem flere dage i træk, så du kan får rigtig stor glæde af at hækle med dem.

Dette sæt er mit favorit nr. 1, og jeg bruger dem lige så tit som mine Lantern Moon Radiance og KnitPro Zing hæklenåle.

2 – Lantern Moon Radiance hæklenålesæt

I det her sæt får du de her 5 forskellige størrelser: 4:00, 4:50, 5:00, 5:50, 6:00 og 8:00 mm.

Længden på hæklenålene er på 15,24 cm

Materiale: Lantern Moon Radiance hæklenålene er fremstillet af ibenholdt træ som er et eksklusivt og meget stærkt træ, og Lantern Moon høre ind under KnitPro.

Kvaliteten

Hæklenålene er elegante – flotte og solide, de vejer ikke meget hvilket gør at de er meget lette at hækle med.

Om hæklenålene

De er fremstillet i nogle rigtig flotte farver, og så er de poleret hvilket giver dem et smukt og kunstnerisk udtryk. Når du hækler med dem, så bevæger dit garn og masker sig glat og let hen over både krogen og skaftet.

Hvordan er de at hækle med

Overfladen er glat og garn og masker glider sig let hen over krogen og den øverste den af selve håndtaget. Dette er et meget stort plus, fordi når du hækler flere forskellige maske typer og teknikker, så gør det din hækling meget nemmere.

Du kan hækle med mange forskellige garntyper, og de er rigtig gode til at hækle med tykt garn.

HVORDAN ER DE AT HÆKLE MED

Når du hækler med de her hæklenåle, så føles de varme og nærmest bløde at hækle med.

Dette sæt er mit favorit nr. 2 og jeg bruger dem lige så tit som mine KnitPro Waves hæklenålene.

3 – KnitPro Zing de tredje af de 5 bedste hæklenålesæt

Længden: 15 cm

Størrelser

I det her sæt får du de her 9 forskellige størrelser: 2.00, 2:50, 3:00, 3:50, 4:00, 4:50, 5:00, 5:50 og 6.00 mm, og hver størrelse er præget ind i skaftet, og hver størrelse har sin egen farve og navn.

2:00 mm – Koral

2:50 mm – Granat

3:00 mm – Jade

3:50 mm – Krysolit

4:00 mm – Safir

4:50 mm – Lolit

5:00 mm – Robin

5:50 mm – Siena

6:00 mm – Lilla Fløjl

Materiale

Zing er fremstillet af aluminium, som er et letvægtsmetal og er nikkelfri.

Om Zing hæklenålene

De er meget behagelige at hækle med både for finger og hænder, og lige i starten så kan de føles en lille smule kolde, men kort tid efter du er gået i gang med din hækling så føles de varme at hækle med.

Om hæklingen

Når du hækler alle de forskellige masker – mønter og teknikker med de her hæklenåle, så er det ret nemt at skifte imellem de forskellige masker – mønster og teknikker. Du kan også ubesværet hækle med farveskift, og garn og masker glider meget let og nemt hen over krogen og skaftet.

Fladen på skaftet

Et stykke nede på skaftet er der en god falde som passer til din tommelfinger, og dette gør at du kan vilde din tommelfinger på fladen imens du hækler.

Det her tredje af de 5 bedste hæklenålesæt og det her er mit favorit sæt nr 3 ( og de er de eneste hæklenåle i aluminium jeg kan hækle med).

4 – KnitPro Symfonie Rose hæklenålesæt

I det her sæt får du de her 8 forskellige størrelser: 3:50, 4:00, 4:50, 5:00, 5:50, 6:00, 7:00 og 8:00 mm.

Længden på de fjerde sæt af de 8 bedste er 15,3 cm

Materiale: Symfonie Rose er fremstillet i lamineret birketræ der er bejdset der er af letvægt kvalitet, hvilket gør at de er lette at hækle med.

Skaftet på hæklenålene

Hæklenålenes er meget behagelige at hækle med og så føles de bløde og glatte at hækle med, hvilket er en stor fordel fordi dit garn og masker glider let og elegant hen over dem. I enden på hver hæklenål er der nogle tynde riller, de gør at maskerne ikke glider så let af når du hækler med dem.

Om hæklenålene

De er fremstillet i nogle rigtig flotte farver, og så er de poleret hvilket giver dem et smukt og kunstnerisk udtryk. Når du hækler med dem, så bevæger dit garn og masker sig glat og let hen over både krogen og skaftet.

Hvordan er de at hækle med

Symfonie Rose er behagelige og gode at hækle med, de gør din hækling nem og du kan hækle med dem i flere timer i træk med dem.

Du kan hækle med mange forskellige garntyper, de er samtidig rigtig gode at hækle med både tyndt og tykt garn.

Dette sæt er mit favorit nr 4

5 – Clover Amour hæklenålesæt

I det her sæt får du de her 9 forskellige størrelser: 2:00, 2:50, 3:00, 3:50, 4:00, 4:50, 5:00, 5:50 og 6.00 mm, og så er alle størrelse numrene præget ind i skaftet, så du kan nemt se hvilket nr hver nål har.

Længden

14 cm, og skaftet er 10 cm langt.

Materiale

Krogen er af aluminium, og skaftet er af et blødt ABS-plast som giver dig et ergonomisk og godt greb om skaftet når du hækler med dem.

Om Clover Amour

De er lette og behagelige at hækle med, og så har skaftet en rigtig god form der gør din hækling fleksibel, både i forhold til garn og masker, men også når du skal hækle forskellige mønster og teknikker.

Om skaftet

Og længden på skaftet, gør at du kan svinger frem og tilbage i nogle ret store buer, hvilket er en rigtig stor fordel.

Er der andre der hækler med dem?

Clover Amour hæklenåle er et af de sæt der har været hæklernes favorit i flere år og det er de i øvrigt stadig, og det er der ikke noget at sige til, fordi de er er rigtig gode at hækle med for alle.

Det her sæt er mit favorit nr. 5

Hvilket sæt af de 5 bedste hæklenålesæt skal du vælge?

Det er et rigtig godt spørgsmål og ja, det er ikke helt nemt at finde frem til det helt rigtige sæt. Men hvis du gerne vil have et hæklenålesæt, som er rigtig godt at hækle mange forskellige projekter med, og samtidig vil have mulighed for at kunne hækle med dem til både almindelige – store og lange projekter, så vil min anbefaling være, at du vælger et af de 5 bedste sæt her i artiklen.

Er der noget du skal være opmærksom på?

Ja det er der, for når du skal ud at købe dit hæklenålesæt, så er det vigtigt at du vælger det rigtige sæt. Her er det både i forhold til materialet som de er lavet af, men også at de er lette, for dette er helt klart en meget stor fordel. Det er også vigtigt at hæklenålene er behagelige at sidde med, og de skal samtidig være gode at hækle mange forskellige projekter med.

Er skafter med gummigreb bedre end dem af aluminium?

Hæklenåle med skafter af gummigreb er ikke bedre end dem af aluminium, men de er mere behagelige at hækle med, fordi gummigrebet på de fleste er lavet i et blødere materiale. Dette er helt klart en fordel, fordi din hækling bliver mere behagelig og du kan også hækle i lang tid med dem.

Hvordan er dem af aluminium at hækle med?

Hæklenåle i aluminium er gode at hækle med, de vejer næsten ingen ting, og dette gør din hækling let. Det gode ved aluminium er, at de er nemmere at svinge frem og tilbage hurtigt når du hækler mønstre og teknikker. Du vil også opleve at din hækling med aluminium hæklenåle går hurtigere, og de er også noget nemmere at hækle med i de små størrelser.

Er dem med fladt og aflangt skafter bedre end dem med lige runde skafter?

Ja og nej, det afhænger meget af hvem du er. Hvis du har det godt med at have genstande i dine finger og hænder, og som du arbejder godt med er flade og aflange, så vil du opleve at flade og aflange skafter er bedste for dig. Men hvis du arbejdet bedst med genstande der er lige og runde, så skal du vælge at hækle med dem der har lige runde skafter.

Hvilke sæt hækler jeg med?

Jeg hækler med både de flade og aflange, og de lige runde skafter, for de er lige gode for mine finger og hænder. Men når jeg skal hækle store og kompliceret projekter, så vælger jeg altid at hækle med mine KnitPro Waves eller Lantern Moon Radiance, og til mindre projekter er jeg rigtig glad for mine KnitPro Zing.