Hækle firkanter sammen på forskellige måder

Hækle firkanter sammen på forskellige måder

Hækle firkanter sammen på forskellige måder, kan godt være lidt udfordrende at hækle. Og jeg ved der findes flere forskellige måder du kan hækle firkanter sammen på, så i dette indlæg har jeg samlet de 7 mest brugte hækleteknikker i, og 1 teknik hvor du kan sy dine hæklede firkanter sammen.

Et par spørgsmål jeg har fået fra flere læsere

Jeg er ind imellem blevet spurgt om jeg har en beskrivelse, eller en forklaring på hvordan jeg hækler firkanter sammen?

Til I den forbindelse har jeg måtte svare Nej! for jeg havde ikke en beskrivelse eller en forklaring, på hvordan jeg har gjort. Så jeg besluttet mig for at skrive nogle hækleopskrifter, hvor jeg forklare hvordan jeg hækler mine firkanter sammen.

Billeder til at se hvordan firkanter hækles sammen på forskellige måder

Jeg Da jeg skrev hækleopskrifterne på de forskellige hækleteknikker, så tog jeg nogle billeder undervejs, og de billeder har jeg sat sammen til billedvejledninger. Så du vil til sidst i dette indlæg finde 7 forskellige hækleteknikker samt en teknik hvor jeg syer firkanterne sammen. Du finder alle 8 billedvejledninger lige efter hækleopskrifterne.

De forskellige hækleteknikker

Du kan bruge disse hækleteknikker til flere forskellige projekter, og en af dem er rigtig god hvis du skal hækle firkanter sammen til et tæppe. En anden er god til, at du hækle firkanter sammen til en taske – pude – bluse med mere. Og der er yderligere 2 måder at hækle firkanter sammen på, og som bliver rigtig flotte hvis du ønsker at der skal komme en pynte kant imens de hækles sammen.

Sådan gør jeg

Når jeg skal hækle eller sy mine firkanter sammen, så bruger jeg 1 hæklenål i den samme størrelse som jeg hæklede mine firkanterne eller projektet med. Her ud over så bruger jeg 1 stoppe nål, der passer med at garnet kan komme igennem nål øjet. Og jeg bruger altid den samme garntype, som jeg har hæklet projekterne med. Jeg vælger altid at hækle firkanter sammen med farver, der passer ind i de farver jeg hæklet mine projekter med.

Hækle teknikker med fastmasker

1 Hækle en fastmaske i hver maske

Denne teknik hækles på bagsiden, så før du kan begynde at hækle, skal du ligge dine firkanter så de ligger med retsiden ind imod hinanden. Du skal kun hækle fastmasker, i alle 3 stangmasker og 1 om de luftmasker som du har hæklet imellem de 3 stangmasker.

Nu kan du kommer igang

Du starter med at lave en løkke, på samme måde som når du startet med at skal hækle, og du hækler det på følgende måde:

Start med at hækle en fastmaske om luftmaskerne i et af firkantens hjørnerne, herefter hækler du.

*1 fastmaske i hver af de 3 stangmasker og 1 fastmaske om luftmasken som du har hæklet imellem en mønster rapport, (en mønster rapport, er den hvor du har hæklet 3 stangmasker og 1 luftmaske, dette er din mønster rapport) *.

Gentag

Gentag fra * til * til du har hæklet, i alle stangmasker og omkring alle luftmasker. Når du har hæklet i den sidste stangmaske, så er du ved det næste hjørne, her hækler du 1 fastmaske om luftmaskerne, hækle endnu 1 luftmaske og klip garnet en 5 centimeter fra hæklenålen, og træk garn enden igennem løkken og stram til.

Billedvejledninger

Du kan se på billedvejledning 1 som du finder efter hækleopskriften, kan du se hvordan det så ud da jeg hæklet dem sammen med fastmasker.

2. Hækle en fastmaske imellem hver maske

Den anden fastmaske teknik, da skal du vende dine firkanter med retsiden ind imod hinanden, lige som du gjorde på den første lige inden du kunne starte med at hækle dem sammen.

Start

Du starter også på samme måde som på den første, lav en løkke og fortsæt så på følgende måde:

Hækle 1 fastmaske om luftmaskerne i et af firkantens hjørner, herefter hækler du.

*1 fastmaske imellem hver af de 3 stangmasker, og hækle 1 fastmaske om luftmasken som du har hæklet imellem en mønster rapport (en mønster rapport, er den hvor du har hæklet 3 stangmasker og 1 luftmaske, dette er din mønster rapport). *

Gentag

Gentag fra * til * til du har, hæklet i alle stangmasker og omkring alle luftmasker. Når du har hæklet i den sidste stangmaske, så er du ved det næste hjørne, her hækler du 1 fastmaske om luftmaskerne, hækle endnu 1 luftmaske og klip garnet en 5 centimeter fra hæklenålen, og træk garn enden igennem løkken og stram til.

Dette var de 2 hækle teknikker med fastmasker, det er meget sjældent jeg anvender disse 2, fordi de bliver ikke særlig pæne. De efter følgende hækle teknikker er nogen jeg anvender rigtig meget, og det er til forskellige ting. Jeg har i starten af hver sammen hæklings teknik, skrevet eksempler på hvad jeg bruger dem til. Men det er vigtigt, at du bruger disse sammen hæklings teknikker på den måde du syntes der passer med det hækle arbejde.

Billedvejledning

Du kan se på billedvejledning 2 som du finder efter hækleopskriften, kan du se hvordan det så ud da jeg hæklede dem sammen med fastmasker imellem maskerne.

3. Sy firkanterne sammen

Denne teknik er min favorit, for jeg syntes det bliver pænt, og det er meget sjældent det kan ses på forsiden. Lige som da du hæklet firkanterne sammen på bagsiden, da skal du også her vende dine firkanter med retsiden ind imod hinanden.

Herefter tråder du din stoppe nål, med den farve garn som du ønsker at sy det sammen med. Det giver her rigtig god mening, at vælge en farve som den du hæklet den sidste række rundt med på firkanten.

Du gør sådan her

Start med at stikke nålen fra bagsiden og ind imod dig selv til forsiden igennem et af luftmaske hullerne i et af firkantens hjørner (det er ikke i selve luftmasken, men i det hul der blev dannet, da du hæklet 3 stangmasker 1, 2 eller 3 luftmasker og så 3 stangmasker), du skal trække så meget i garnet at du har mulighed for at binde en helt almindelig dobbelt knude. Herefter *stik din stoppenål fra forsiden og ind igennem, den første stangmaske på begge firkanter ud imod bagsiden. Du har nu syet det første sting, og skal så sy det næste sting fra bagsiden og ind imod dig selv til forsiden i den næste stangmaske. Dit andet sy sting er nu syet, og du syer nu de efterfølgende sting på samme måde. Derfor skal du fortsætte ved, at gentage fra * til * rækken hen.

Syet hen til det næste hjørne

Når du har syet hen til det næste hjørne, vender du – her mener jeg at du nu skal sy tilbage til hvor du startet. Det vil sige hvis denne række er sluttet med at du syet det sidste sting fra din side og ud til bagsiden, da skal du sy rundt om luftmasken og ind igennem hullet under luftmasken til forsiden. Herefter fortsætter du med at sy et sting, der hvor der ikke er syet et sting.

Billedvejledninger

Du kan se på billedvejledning 3, som du finder efter hækleopskriften, kan du se hvordan jeg syer firkanterne sammen.

4. Hækle firkanter sammen med 1 kædemaske på forsiden

I denne hækle teknik, da skal du hækle i det yderste maske led på den ene firkant og i det yderste maske led på den anden firkant. Det er vigtigt at du stikker din hækle nål, den oppe fra og ned på begge firkanter. Dit garn skal ligge under / nederst, dette skal forstås sådan, at du først stikker hæklenålen ned i din øverste firkants yderste maskeled og ned igennem den nederste firkants yderste maske led, og først her tager du garnet om din hæklenål og trække det op eller ind igennem de 2 maske led som du har på din hæklenål.

Sådan hækler du

Start med at lav en løkke, lige som når du starter på noget nyt hækling. Du starter i et af firkantens hjørner, og du skal starte med at hækle i den luftmaske som er lige før den første stangmaske. Du skal stikke ind i luftmaskens yderste maske led på den øverste firkant, og ned igennem den nederste luftmaskes yderste maske led i den luftmaske som kommer lige før den første stangmaske. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem de 2 yderste maske led som du har på din hæklenål.

Hækle videre på følgeden måde

*stik din hæklenål ned i den næste stangmaskes yderste maske led på din øverste firkant, stik den ned igennem den nederste firkants næste stangmaskes yderste maske led, vikle garn om din hæklenål og træk det igennem de 2 yderste maske led som er på din hæklenål *.

Gentag

Gentag fra * til * rækken hen, til du har hæklet 1 kædemaske i alle stangmaskers yderste maske led. Afslut med at hækle 1 kædemaske i den luftmaskes (den lige efter den sidste stangmaske) yderste maske led, hækle 1 luftmaske og hækle så 1 luftmaske mere og klip garnet 5 centimeter fra luftmasken. Træk garn enden ind igennem løkken på din hæklenål, og tag hæklenålen af og stram den sidste luftmaske til.

Billedvejledninger

Du kan se på billedvejledning 4 som du finder efter hækleopskriften, kan du se hvordan jeg hæklede firkanterne sammen med kædemasker.

5. Forskudt sammenhækling af firkanter

Denne teknik er rigtig god, vis du skal hækle firkanter sammen til en pude. Teknikken bruger jeg først når jeg har hæklet alle firkanterne sammen, og til sidst skal hækle 2 store firkant sammen til en pude.

Lidt om hækleteknikken

Hækle teknikken hækles forskudt, det betyder at du hækler du starter med at ligge dine firkanter oven på hinanden, på en sådan måde at bagsiderne vender ind imod hinanden. Du starter med at lave en løkke, og herefter hækler du 1 stangmaske om luftmaske buen i et af hjørnerne på den bagerste firkant der vender væk fra dig, herefter hækler du en stangmaske om luftmaske buen i det samme hjørne men bare på den forreste firkant som er ind imod dig. Hækle så 1 stangmaske i den første stangmaske lige efter luftmaske buen på den bagerste firkant, hækle nu 1 stangmaske i den første stangmaske lige efter luftmaske buen på den forreste firkant.

Fortsæt nu på følgende måde

*hækle 1 stangmaske i den næste stangmaske på den bagerste firkant, og 1 stangmaske i den næste stangmaske på den forreste firkant*.

Gentag

Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at hækle 1 stangmaske om luftmaske buen i det næste hjørne på den bagerste firkant, og 1 stangmaske om luftmaske buen i det næste hjørne på den forreste pude. Til slut hækler du 1 luftmaske, klipper garnet 5 centimeter fra hæklenålen. Træk garnenden ind igennem løkken på hæklenålen, og tag hæklenålen ud samtidig med at du strammer til.

Billedvejledninger

Du kan se på billedvejledning 5, som du finder efter hækleopskriften, kan du se hvordan jeg hækler firkanterne sammen med forskudte stangmasker.

6. Hækle firkanter sammen med bedstemors teknikken

Sammen hækling af firkanter i bedstemors teknik, er rigtig god når du skal hækle et tæppe i bedstemors firkanter. Den bliver samtidig rigtig flot, og når først du har lært teknikken, så tager den ikke lige så lang tid som nogle af de andre som jeg har beskrevet.

Vigtig information til hækleteknikken

Når du hækler denne teknik, da skal du kun hækle om luftmaskerne i hjørnet og imellem mønster rapporten med de 3 stangmasker.

Gør klar til at hækle firkanterne sammen

Du skal lægge dine firkanter oven på hinanden, og de skal ligge med bagsiderne ind imod hinanden, det vil sige at forsiderne på dine firkanter skal vende opad. Når du starter skal du første hækle i den nederste firkant, og bagefter om luftmaske buen på den øverste firkant.

Nu kan du kommer igang

Start med at lave en løkke, lige som når du skal starte på noget nyt. Hækle 1 stangmaske om luftmaske buen på den nederste firkants i hjørnet, hækle 2 stangmasker mere om den samme luftmaske bue. Hækle 3 stangmasker om luftmaske buen på den øverste firkants hjørne som ligger ind til den nederste firkants hjørne.

Fortsætter med at hækle som jeg har beskrevet herunder

*Hækle 3 stangmasker om luftmasken buen (Det er dem med 1 – 2 eller 3 luftmasker, som du hæklet imellem 3 stangmasker, da du hæklet din firkant) på den nederste firkant, hækle så 3 stangmasker om luftmaske buen på den øverste firkant (på samme måde, som da du hæklet om luftmaske buen på den nederste firkant) *.

Gentag

Gentag fra * til * rækken hen til næste hjørne, her hækler du igen 3 stangmasker om luftmaske buen i den næste hjørne på den nederste firkant, og 3 stangmasker om luftmaske buen i hjørnet på den øverste firkant. Afslut med at hækle 1 luftmaske, klip garnet 5 centimeter fra hæklenålen. Nu trækker du garn enden igennem løkken på din hæklenål, samtidig med at du tager din hæklenål ud og strammer efterfølgenden i garn enden.

Billedvejledninger

Du kan se på billedvejledning 6, kan du se hvordan jeg hækler firkanterne sammen med bedstemors hækleteknikken.

7. Sammenhækling af firkanter med en simpel pynte kant.

Simpel pynte kant vil være god til sammen hækling af blandt andet, grydelapper – små punge og mobil etuier – små selskabs tasker og tablet etuier samt meget andet. Teknikken hækles af fastmasker og luftmasker, og du hækler den ved at hækle 1 fastmaske om luftmaske buen, og 1 fastmask i den anden stangmaske af 3 stangmasker.

Starten

Du ligger dine firkanter oven på hinanden, med bagsiden ind imod hinanden. Nu laver du en løkke med garnet, og du starter med at hækle 1 fastmaske om luftmaske buen i hjørnet. Herefter fortsætter du på følgende måde:

*Hækle 1 luftmaske, og hækle så 1 fastmaske i den anden af 3 stangmasker, hækle 1 luftmaske, og hækle 1 fastmaske om den næste luftmaske bue imellem 3 stangmasker*.

Gentag

Gentag fra * til * rækken hen, afslut ved at hækle 1 fastmaske om luftmaske buen på det næste hjørne. Slut af ved at hækle 1 luftmaske, og klip garnet 5 centimeter fra hæklenålen. Nu trækker du garn enden ind igennem løkken på din hæklenål, og tag samtidig hæklenålen af. Til sidst trækker du i garn enden, så luftmasken strammes til og lukker dit hækle arbejde af.

Billeder

Du kan se på billedvejledning 7, kan du se hvordan det så ud da jeg hæklede firkanterne sammen med en pynte kant.

8. Sammenhækling af firkanter, med en picot pynte kant

Hæklet picot pynte kant, kan bruges til at hækle ting sammen som beskrevet i nr. 7. Teknikken bliver utrolig køn, og giver en meget fin og elegant afslutning på dit hæklearbejde.

Start

Til at starte med skal du ligge de 2 firkanter oven på hinanden, på en sådan måde at bagsiderne vender ind imod hinanden. Nu laver du en løkke med garnet, og du starter med at hækle 1 fastmaske i luftmaske buen i hjørnet.

Forsætter på følgende måde

*Hækle 2 luftmasker, og hækle 1 fastmaske om den næste luftmaske bue, hækle 3 luftmasker og hækle 1 fastmaske om den samme luftmaskebue*.

Gentag

Gentag fra * til * rækken hen, afslut ved at hækle 1 fastmaske om luftmaske buen på det næste hjørne. Slut med at hækle 1 luftmaske, og klip garnet 5 centimeter fra hæklenålen. Nu trækker ud garn enden ind igennem løkken på din hæklenål, og tag din hæklenål ud samtidig. Træk så i garn enden, så luftmasken strammes til og derved lukker du dit hækle arbejde af.

Billeder

Du kan se på billedvejledning 8, kan du se hvordan det så ud da jeg hæklede firkanterne sammen med en kant af picoter.

Billedet lige herunder

På billedet lige herhunder, kan du se de redskaber og garner jeg har brugt. Jeg brugte den mørkegrønne til at hækle alle firkanterne samme på forskellige måder med, og den naturfarvet hæklede jeg alle firkanterne med.

Billedvejledning 1

Hækle firkanter sammen med fastmasker i alle masker

På billedvejledningen herunder som høre til den første hækle sammen teknik, kan du se hvordan det så ud da jeg hæklede mine firkanter sammen med 1 fastmaske i alle masker.

Billedvejledning 2

Hækle med fastmasker imellem maskerne

På billedet herunder kan du se hvordan jeg hæklet firkanter sammen med fastmaske, og alle fastmaskerne hæklede jeg imellem alle maskerne.

Billedvejledning 2 til hækle firkanter sammen med fastmasker imellem masker

Billedvejledning 3

Sy firkanterne sammen

På billedvejledning 3 kan du se hvordan det så ud da jeg begyndte at sy firkanterne sammen, og hvordan det så ud da de var syet sammen.

Billedvejledning 3 sy de hæklet firkanter sammen

Billedvejledning 4

Hækle firkanter sammen med kædemasker

På billedvejledning 4 lige herunder, kan du se hvordan jeg hæklede mine firkanterne sammen med kædemasker.

Hækle sammen med kædemasker billedvejledning 4

Billedvejledning 5

Hækle firkanter sammen med stangmasker forskudt

På billederne herunder, kan du se hvordan jeg starter samt hæklet firkanterne sammen med stangmasker forskudt.

Billedvejledning 6

Hækle firkanter sammen med bedstemors hækleteknikken

På billedvejledning 6 herunder, kan du se hvordan jeg hæklet firkanterne sammen med bedstemors hækleteknikken, lige som når du hækler bedstemors firkanterne.

Hækle firkanter sammen med bedstemors teknikken billedvejledning 6

Billedvejledning 7

Hækle firkanter sammen med pynte kant

På billederne herunder, kan du se hvordan jeg hækler firkanterne sammen med en pynte kant.

Billevejledning 7 hækle sammen med pyntekant

Billedvejledning 8

Hækle firkanter sammen med kant af picoter

På billederne herunder, kan du se hvordan jeg starter med at hækle firkanterne sammen med en kant af picoter.

Hækle firkanter sammen med picote kant