Mobil Etui hækleopskrift 2 til Hækling for begyndere, del 1


Dette skal du bruge til et Mobil Etui

1 nøgle Mayflower Cotton 8/4

Eller 1 nøgle KJ Strik bomuldsgarn 8/4
Hæklenål nr 3:00 mm
1 knap til at lukke med.

Teknikker der skal hækles

Løkke
Luftmasker
Halve stangmasker
Fastmasker
Kædemaske.

Indformation til Mobil Etui hækleopskriften

Inden du går igang med at hækle dit Mobil Etui så er det meget vigtigt, at du læser hele hækleopskriften igennem. Hver række afsluttes med 2 luftmasker, disse to masker er dem som du vender dit hæklearbejde.

Mobil Etuiet hækles som en lang strimmel, og når det er hæklet færdigt da skal det hækles sammen med fastmasker i hver side. Op afsluttes med at der hækles en fastmaske kan i mobil etuiets åbning, og en lille rem som det kan lukkes med.

Dette mobil etui passer til Samsung Galaxy S5, hvis du ønsker at hækle et etui til Samsung Galaxy S6 og IPhone S6, så skal du starte med at slå 22 luftmasker op til at starte med.

Hækleopskrift

Række 1: start med at lav en løkke, hækle herefter 20 luftmasker.

Række 2: Hækle 1 halv stangmaske i den tredje luftmaskes nederste maskeled, * hækle en halv stangmaske i den næste luftmaskes nederste maskeled *. Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 2 luftmasker, hvorefter du vender dit hæklearbejde. Så billedet herunder:

Række 3: Hækle 1 halv stangmaske i den første maske, forsæt med at *hækle en halv stangmaske i den næste maske *. Gentag fra * til * rækken hen, afslut med at hækle 2 luftmasker, hvorefter du vender dit hæklearbejde.

Du forsætter med at hækle videre, ved at gentage række 3 ind til du har hæklet 51 rækker, eller til det måler 31 cm i alt. Du kan se på billedet her under, hvordan det kommer til at se ud når det er hæklet færdigt.

Læg nu dit mobil etui dobbelt sammen, så hjørnerne ligger oven på hinanden. Det er her vigtigt at det er retsiden du vender ud ad, kig på billedet herunder. På billed 1 er det retsiden op ad, og på billed 2 er det bagsiden op ad. Når du skal hækle mobil etuiet sammen skal det gøres på retsiden, derfor starter du med at hækle fra mobil etuiets åbnings kant (modsat folden). Hækler 2 luftmasker, og hækle det nu sammen med fastmasker ned langs den ene side. Se på billederne fra 1 – 8 herunder, hvordan jeg hækler det:

Den anden side skal hækles fra folden forneden og op til åbnings kanten på mobil etuiet. Du starter med at lave en løkke, og hækle 1 luftmaske. Hækle 1 fastmaske ned i hver række med halve stangmasker, på samme måde som da du hæklet den første side sammen. Se på billederne fra 1 til 9 herunder, hvordan jeg har hæklet det:

Nu skal du hækle en kant på mobil etuiets åbning, dette gør du ved at lave en løkke. Du skal hækle kanten fra bagsiden (se billedet herunder nr 16 er forsiden og nr 17 er bagsiden) og rundt på forsiden og til bagsiden igen, derfor skal du sørge for at starte med at stikke din hæklenål ned i den 7 maske i kanten foroven, kig på billed nummer 18 herunder. Du skal hækle 1 fastmaske i alle masker, og når du har hæklet alle fastmasker hele vejen rundt, da skal du hækle 1 kædemaske i den først fastmaske som du startet med at hækle i begyndelse. Se billederne herunder, de kan være en rigtig god hjælp.

Når du hæklet kædemasken, skal du hækle 2 luftmasker og vende mobil etuiet, for nu skal du hækle remmen som mobil etuiet skal kunne lukkes med.
Hækle en halv stangmaske i den sidste fastmaske, som er den fastmaske du afsluttet mobil etuiets kant med. Du kan se på billederne fra nr 33 til 37 her over, og på billederne herunder fra nr 38 til og med nr 56. Nu skal du sy din knap på mobil etuiet, det her vigtigt at du får syet den på så den passer på hullet på lukke remmen. Dette kan du gøre ved at vippe den ned, og der hvor hullet så er på remmen her sætter du en knappenål. Tråd så din stoppe nål, og sy herefter knappen fast. Det er en god ide at sy den rigtig godt fast, for så bliver den mere slidstærk.


Dit mobil etui er nu hæklet færdigt, og du kan se her under hvordan mine 2 kom til at se ud. Jeg er blevet vild med denne hækleopskrift, fordi den er nem og der skal ikke tænkes så meget når den hækles. Derfor blev det til 2 i stedt for et mobil etui.

Vil du igang med at hækle brødkurven, da kan du finde hækleopskriften på en Brødkurv


Jeg håber du får glæde af dit mobil etui, og du er velkommen til at dele et billed med mig, inden på facebook side eller min gruppe.

Rigtig god hækle fornøjelse

Venlige hilsner

Anne-Pia