Billed af Stina Hansens design af strikket Elefant grydelapper

Elefant grydelap strikkeopskrift

Elefant grydelapperne er design af Stina Hansen

Elefant grydelap strikkeopskrift jeg har fået lov til at skrive ind her på Garnmasken, og jeg er blevet inspireret af Stina Hansen, der er et medlem af Garnmaskens facebook gruppe. Stina delte en aften, et billed af sit grydelapper sæt med elefanter på. De er bare så flotte, og jeg spurgte hende om hun ikke ville dele opskriften med os. Stina fortalte at hun lige skulle samle noterne, og lidt efter delte hun så en hånd tegnet Fair Isle strikkemønster af sin Elefant. Jeg spurgte Stina om jeg måtte lave et strikke Fair Isle strikkemønster, af hendes Elefant. Det sagde hun ja til, lidt efter spurgte jeg Stina om jeg måtte skrive strikkeopskriften på hendes Elefant grydelapper ind på min hjemmeside. Det måtte jeg meget gerne, og hun ville kun blive glad for hvis andre kunne få glæde af den.

Jeg vil gerne sige mange tak til Stina Hansen, fordi jeg måtte skrive hendes Elefant grydelap strikkeopskrift, og fordi jeg måtte skrive den ind her på Garnmasken.

Du får nu her, Elefant grydelap strikkeopskriften.

Det skal du bruge

2 nøgle 50 gram lyseblå nummer Mayflower
2 nøgle 50 gram hvide Mayflower
Strikkerundpind nummer 3:00 millimeter
6 markerings ringe
1 Stoppenål, til at hæfte dine garnender ind på indersiden af din Elefant grydelap
Hæklenål nummer 3:00 millimeter

Strikketeknikker:

Slå masker op på rundpind
Strik ret masker
Strik glatstrik
Strik efter Fair Isle strikkemønster.

Informationer til Elefant grydelap strikkeopskriften:

Det er vigtigt at du læser hele strikkeopskriften igennem, inden du begynder at strikke din Elefant grydelap.

Når du strikker din Elefant grydelap, så er det vigtigt at du husker på din strikkefasthed.

Elefant grydelapperne strikkes med dobbelt garn, det betyder at hver maske skal strikkes med 2 nøgler garn.

Du starter med, at strikke et helt almindeligt stykke med glatstrik med 2 nøgler lyseblåt garn på en gang. Og når du har strikket det stykke i glatstrik færdigt med den ene farve, så skal du i gang med at strikke Elefant Fair Isle strikkemønstret.

Elefant Fair Isle strikkemønsteret finder du nederst i denne strikkeopskrift, og det er Elefant Fair Isle strikkemønster nummer 1, du skal strikke det med Elefanten efter. Hver eneste firkanterne du ser i Elefant Fair isle strikkemønstret, skal du erstatte med at strikke 1 ret. Når du strikker Elefant Fair Isle strikkemønstret, er det vigtigt at du snor garnet om hinanden, hver gang du har strikket 2 masker. Dette vil være med til, at garnet ikke kommer til at hænge i lange løkker på indersiden.

Er du ikke vant til at strikke Fair Isle strikning, så kan du læse her hvordan du strikker det:

Fair Isle strik, hvordan strikkes strikketeknik med 2 farver

Hvis du er vant til at strikke efter Fair Ilse strikkemønster, så kan du strikke din Elefant grydelap efter Elefant Fair Isle strikkemønster nummer 2.

Elefant grydelap strikkeopskrift:

Start med at slå 36 masker op med dobbelt lyseblåt garn, og du skal slå dem op med strikkerundpind nummer 3:00 millimeter.
Når du har slået alle maskerne op, så vender du dit strikkearbejde om, og du skal starte med at strikke 1 række ret.

Række 1 – 18:

Række 1.
Strik 1 ret i alle masker, hele rækken hen.
Række 2.
Strik 1 vrang i alle masker, hele rækken hen.

Gentag fra * til *, lige ind til du har strikket 18 rækker i alt.

Elefant Fair Ilse strikkemønstret.

Elefant Fair Isle strikkemønstret starter fra række 19, og du skal strikke strikkemønster 1, frem til og med række 37.

Du skal nu i gang med at strikke elefant mønstret, og alle firkanterne i Elefant Fair Isle strikke mønstret, erstatter du med at strikke 1 ret. Du finder Elefant Fair Isle strikke mønster 1, nederst i denne strikkeopskrift.

Når du har strikket Elefant Fair Isle strikkemønstret, så skal du strikke glat strik med blåt dobbelt garn. Du skal strikke 29 rækker glat strik, på følgende måde:

Fra række 38 til række 65:

Række 38.
1 ret i alle masker hele rækken hen, vend dit strikkearbejde om.

Række 39.
1 vrang i alle masker hele rækken hen, vend dit strikkearbejde om.

Gentag fra * til *, lige ind til du har strikket 2 rækker i alt.
Afslut med at strikke 1 række ret mere, du skal samtidig med at strikke 1 ret lukke alle maskerne hele rækken hen. Det vil ende med, at du har strikket 66 rækker i alt.

Din Elefant grydelap, er strikket færdigt.

Når du har strikket din Elefant grydelap færdigt, hæfter du alle garnenderne ind på bagsiden at dit strikkearbejde. Og herefter folder du din Elefant grydelap sammen, så vrangsiden vender ind i mod hinanden.

Herefter tager du din hæklenål nummer 3:00 millimeter, og med det hvide garn hækler du en fastmaske kan hele vejen rundt.

Du starter fra den det venstre hjørne nederst, og hækler fastmasker op langs den venstre side. Og du fortsætter med at hækle fastmasker, hen langs kanten i toppen og hen til det højre hjørne, og ned til det nederste højre hjørne. Herefter fortsætter du hen langs kanten forneden, hen til de nederste venstre hjørne.

Til sidste hækler du 1 luftmaske og klipper garnet end 10 centimeter fra din hæklenål, træk garnenden ind igennem løkken på din hæklenål, og stram nu rigtig godt til. Nu hæfter du garnende med din stoppenål, og sørge for at du får skjult garnenden på indersiden af din Elefant grydelap.

Hækle nu end 10 – 15 luftmasker, af noget raste garn. Klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål, og træk garnende ind igennem løkken på din hæklenål. Med din stoppenål tråder du garnenden, og nu trækker du luftmaske kæden ind igennem en maske oppe i den ene venstre hjørne. Sy herefter luftmaske kæden sammen, og hæft herefter garnender ind på indersiden af din grydelap.

Du har nu strikket din Elefant grydelap færdig, og du kan nu vælge at strikke en mere så du har et.

Hvis du vil strikke dine Elefant grydelap med en elefant foran og bag på, så skal du strikke efter Elefant Fair Isle strikkemønster nummer 3. Hvis du ønsker en Dobbelt så stor Elefant grydelap, så skal du strikke efter Elefant Fair Isle strikkemønster nummer 4.

Rigtig god strikke fornøjelse.

Venlige strikke hilsner
Anne-Pia

Elefant Fair Isle strikkemønster nummer 1

Elefant Fair Isle strikkemønster, kun med elefanten.

Billed 1 af elefant fair isle strikkemønster

Elefant Fair Isle strikkemønster nummer 2

Elefant Fair Isle strikkemønster, dette strikkemønster er lavet i fuld størrelse. Hver firkant svar til de antal masker der skal slåes op til at begynde med, og det antal rækker der skal strikkes så den bliver lige som Stina Hansen´s du kan se på billedet øverst i dette indlæg.

Du skal til grydelappen slå 36 masker op på strikkepind nummer 3:00 millimeter, og det skal være med dobbelt garn.

Billed 2 af elefant fair isle strikkemønster

Elefant Fair Isle strikkemønster nummer 3

Elefant Fair Isle grydelap, med 2 elefanter der vender spejlvent over hinanden.

Til denne grydelap størrelse, skal du starte med at slå 36 masker op på strikkepind nummer 3:00 millimeter, og du skal slå op med dobbelt garn.

Billed 3 af Elefant fair isle strikkemønster

Elefant Fair Isle strikkemønster nummer 4

Dobbelt Elefant Fair Isle grydelap.
Til denne størrelse, skal du starte med at slå 72 masker op med dobbelt garn, og på strikkepind nummer 3:00 millimeter.

Billed 4 elefant fair isle strikkemønster