Hæklet Makeup Runddeller billed med hæklet make-up runddeller med 3 forskellige slags kanter

Make-up runddeller

Make-up runddeller hækleopskriften er en opskrift hvor du kan hækle make-up runddellerne i tre forskellige modeller, og ud over make-up runddellerne så kan du også bruge to af dem som bordskånere. Hækleopskriften indeholder både opskriften på Makeup Runddellerne, og en helt almindelig fastmaske kante, samt en blomster blads kant. Og på hvordan du hækler 2 Makeup Runddeller sammen, så du får nogle tykkere Makeup Runddeller.

Færdige mål

Almindelig Makeup Runddel

Diameter: 8 centimeter

Dobbelt Makeup Runddel

Diameter: 8,5 centimeter

Makeup Runddel med blomster blads kant

Diameter: 10 centimeter

Det skal du bruge

1 nøgle Mayflower Cotton 8/4

Hæklenål nummer 3:00 millimeter

1 Stoppenål til at sy din garnenden ind på bagside

KLIK HER OG FIND DIT BOMULDSGARN

Hækleteknikker

Magisk ring

Luftmasker

Fastmasker

Kædemasker

Hækle Puff mønster af 3 stangmasker i en maske

Hækle Puff mønster af 3 stangmasker sammen omkring 1 luftmaske

Hækle blomster blade af 5 stangmasker

Make-up runddeller hækles af puff mønster

Hækle 3 luftmasker sammen på følgende måde

Hækle 1 stangmaske, men det er kun det første led du skal hækle så du har 2 løkker på din hæklenål. Hækle så den anden stangmaske, men det er kun det første led du skal hækle, og du vil nu have 3 løkker på din hæklenål. Hækle så tredje stangmaske, og når du skal hækle det andet led på den tredje stangmasken, da trækker du løkken igennem det sidste led på den tredje stangmaske samt igennem de 3 løkker som du har på din hæklenål. Du har nu hæklet et Puff Mønster, og dem skal der hækles hele vejen rundt fra anden række af.

Info og note til make-up runddellerne i hækleopskriften

Start med at læse hele denne hækleopskrift igennem, inden du begynder at hækle dine Makeup Runddeller.

Fastmaske rækker starter med at du hækler 2 luftmasker, før du kan hækle den første fastmaske i den maske du hæklet 1 kædemaske i når du afsluttet forrige række. De 2 luftmasker, erstatter ikke din første fastmaske.

Puff mønster rækker starter med at du hækler 2 luftmasker, også hækler du efterfølgende 2 stangmasker sammen i det sidste led på stangmaskerne. De 2 luftmasker erstatter ikke, din første stangmaske af 3.

Når du hækler Puff mønstrene hele vejen rundt, da er det meget vigtigt at du husker at hækle 1 luftmaske imellem hver Puff mønster. Den ene luftmaske skal du bruge på rækken / runden efter, da du om den ene luftmaske skal hækle et Puff mønster omkring.

Når du har hæklet alle rækkerne med Puff mønster, da skal du hækle 1 afsluttende række kun med fastmasker på Makeup runddel 1.

På Makeup runddel 2, skal du hækle små blomster blade som hver består af 5 stangmasker. Disse stangmasker hækles i toppen af hver Puff mønster, og du skal springe de luftmasker, som du har hæklet imellem hver Puff mønster.

Hækleopskrift

Start med at lave en hækle løkke, og efterfølgende en magisk ring.

Række 1

Hækle 8 fastmaske omkring den magiske ring, det er vigtigt at du ikke strammer dine fastmasker for meget, så sørg at hækle dem på en måde, så de heller ikke bliver alt for løse.

Når du har hæklet alle 8 fastmasker strammer du den magiske ring til, så hullet i midten bliver så lille som muligt, uden at dine fastmasker begynder at bulle.

Afslut med at hækle 1 kædemaske, i den fastmaske som du startet med. Men her skal du passe på, for den kan godt ligge sig sådan lidt skjult.

Række 2

Hækle 2 luftmasker og hækle 2 stangmasker sammen i den samme fastmaske som er den du hæklet kædemasken i da du afsluttet rækker 1.

*Du skal nu hækle 1 luftmaske, og hækle så 3 luftmasker sammen i den næste fastmaske*.

Gentag fra * til * rækken rundt, det vil ende med at du har hæklet i alt 8 Puff mønster og 8 luftmasker. Afslut med at hækle 1 kædemaske i toppen, af de 2 stangmasker som du startet med at hækle sammen da du begyndte at hækle række 2.

Række 3

Hækle 2 luftmasker, og hækle 2 stangmasker sammen i det Puff mønster som du hæklet kædemasken i, da du afsluttet række 2.

*Hækle 1 luftmaske, og hækle 1 Puff mønster omkring den ene luftmaske på række 2 (det er den, du hæklet imellem 2 Puff mønster på række 2), hækle 1 Puff mønster i toppen af det næste Puff mønster der kommer lige efter den ene luftmaske, og den kan godt skjule sig lidt*.

Gentag fra * til * rækken rundt, afslut med at hækle 1 luftmaske og så 1 kædemaske i toppen af de 2 stangmasker du hæklet sammen da du begyndte på række 3. Det skal ende med, at du har hæklet 16 Puff mønster og 16 luftmasker.

Række 4

Hækle 2 luftmasker, og hækle 2 stangmasker sammen i det Puff mønster som du hæklet kædemasken i, da du afsluttet række 2.

*Hækle 1 luftmaske, og hækle 1 Puff mønster omkring den ene luftmaske på række 2 (det er den, du hæklet imellem 2 Puff mønster på række 2), hækle 1 Puff mønster i toppen af det næste Puff mønster der kommer lige efter den ene luftmaske, og den kan godt skjule sig lidt*.

Gentag fra * til * rækken rundt, afslut med at hækle 1 luftmaske og så 1 kædemaske i toppen af de 2 stangmasker du hæklet sammen da du begyndte på række 3. Det skal ende med, at du har hæklet 31 Puff mønster og 31 luftmasker.

Hvis du gerne vil have din Makeup Runddeller lidt tykkere, da skal du hækle 1 makeup runddel mere fra række 1 til 4. Herefter springer du række 5 over, og går videre med række 6.

Hækling af fastmaske kant

Række 5

Hækle 2 luftmasker.

*Hækle 1 fastmaske i den første Puff mønster, hækle så 1 fastmaske omkring den ene luftmaske som du har hæklet imellem 2 Puff mønstre*.

Gentag fra * til * rækken rundt, og afslut med at hækle 1 kædemaske i den første fastmaske. Det vil ende med, at du har hæklet i alt 62 fastmasker hele vejen rundt.

Du kan se på billed vejledning 1 og 2 efter hækleopskriften, hvordan min make-up runddeller så ud da jeg hæklede den undervejs, og hvordan den kom til at se ud da jeg havde hæklede færdig

Hækle 2 Makeup Runddeller sammen så de bliver tykkere

Række 6

Du skal nu tage 2 makeup runddeller, og lægge dem oven på hinanden, sørg for at du for vendt den rigtige side ud ad. Du kan se på billedet herunder, hvordan jeg har lagt mine makeup runddeller oven på hinanden.

Nu skal du lave en hækleløkke, og herefter stikker du din hæklenål ind i toppen på en af puff mønstrene, og vikle så garnet om din hæklenål og træk det igennem puff mønstret, vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem de 2 løkker på din hæklenål.

*Hækle nu 1 fastmaske i mellemrummet imellem de 2 næste puff mønstre, husk at du skal stikke din hæklenål igennem begge Makeup runddeller. Hækle 1 fastmaske i toppen af nummer 2 puff mønstre*.

Gentag fra * til * hele vejen rundt, afslut med at hækle 1 kædemaske i den første fastmaske, det er den du startet med at hækle da du begyndte på række 6.

På billed vejledning 3 efter hækleopskriften, kan du se hvordan det så ud da jeg hæklede mine Makeup Runddeller sammen, og du kan se hvordan den kom til at se ud da den var færdig.

Hækling af blomster blad kant på make-up runddellerne

Række 7

Hækle 5 stangmaske i den anden maske fra den du hæklet kædemasken i, da du afsluttet række 4.

*Hækle 1 kædemaske i den anden maske, som er den nummer 2 maske der kommer lige efter den du hæklet de 5 stangmasker i.

Hækle 5 stangmasker i den anden maske, det er den nummer 2 maske som kommer lige efter den du lige har hæklet 1 kædemaske i *.

Gentag fra * til * rækken rundt, afslut med at hækle 1 kædemaske i den maske som du hæklet 1 kædemaske i da du afsluttet række. Det skal ende med, at du har hæklet 16 blomster blade i alt.

På billed vejledning 4 efter hækleopskriften, kan du se hvordan det så ud da jeg hæklede blomsterblads kanten. Du kan også se hvordan den kom til at se ud, da jeg havde hæklede den færdig.

Make-up runddellerne er nu hæklet færdigt

Du har nu hæklet blomster blads kant rundt omkring dine Makeup Runddel, hvis du hækle 2 runddeller sammen, da kan du også hækle denne blomster blads kant rundt omkring. Men sørg for ikke at hækle den for stramt, for da kan de komme til at bulle.

Dine Makeup Runddeller vil komme til at bulle lidt, men når du har vasket dem, da vil det være med til at rette dem ud.

VIGTIG INFORMATION TIL DINE MAKE-UP RUNDDELLER!

Inden du tager dine Makeup Runddeller i brug, er det vigtigt at du vasker dem.

Disse Makeup Runddeller ligges først i blød natten over, for så suger de godt med vand. Herefter vaskes de i vaskemaskinen på 60°. Når du har vasket dem, da lægger du dem til tørre på et håndklæde som du ligger oven på et tørrestativ. Du kan også hænge dem, med en klemme på en tørresnor.

De bliver rigtig flotte i forskellige farver, og de kan være en rigtig god ide, til en smuk værtindegave.

På billederne til sidst i denne hækleopskrift, kan du se hvordan Makeup Runddellerne kom til at se ud, da de var hæklede helt færdig.

Vil du hækle bomuldsrunddeller?

Så finder du her, en god hækleopskrift på bomuldsrunddeller med puff hæklemønster

Rigtig god fornøjelse med hækleopskriften.

Venlige hilsner

Anne-Pia

Billed vejledning 1 og 2

Du kan se på billed vejledning 1 og 2 lige herunder, hvordan jeg hækler make-up rundel 1 af de 3 make-up runddeller.

Billed med sådan hækles Makeup Runddellerne

Billed vejledning 3

Du kan se på billed vejledning 3 lige herunder, hvordan jeg hækler make-up rundel 2 af de 3 make-up runddeller.

Makeup runddeller billed af hvordan runddellerne hækles sammen

Billed vejledning 4

Du kan se på billed vejledning 4 lige herunder, hvordan jeg hækler make-up rundel 3 af de 3 make-up runddeller. Og til sidst kan du se hvordan alle 3 slags make-up runddeller kom til at se ud da de var hæklede færdig.

makeup runddeller billed to runddellerne hækles sammen
makeup runddeller billed af makeup runddeller der er hæklet færdigt
Makeup runddeller billed af tre makeup runddeller der er hæklet dobbelt sammen med en blomsterbladskant