Elegant etui

Du skal bruge til et elegant etui

1 nøgle garn Drops Safran garn, eller det garn du gerne vil hækle et elegant etui med.

1 hæklenål nr: 3:00 millimeter

2 knapper på cirka 1,50 centimeter i diameter

Stoppenål hvor garnet kan komme igennem nåleøjet, den skal bruges til at sy knapperne fast med.

Hækleteknikker i et elegant etui

Luftmasker

Fastmasker

Kædemasker

Stangmasker

Hækle kloster mønster, dette gøres ved at hækle 4 stangmasker sammen.

Info til elegant etui hækleopskriften

Når du har hæklet en række på et elegant etui så afslutter du med, at hækle 3 luftmasker. Disse luftmasker funger som vendemasker, men de erstatter IKKE den første stangmaske, det vil sige at du hækler den første maske i den første maske på hver række.

Hækleopskriften startet med, at du slå 24 luftmaske kæde op. Herefter hækler du 1 række fastmasker, og så skal du hækle kloster mønster som du hækler på følgende måde:

Kloster mønster

Vikle garnet om din hæklenål stik den ind igennem masken, vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem masken, du vil nu have 3 løkker på din hæklenål. Du skal nu hækle første led af stangmasken, dette gør du ved at vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem de første 2 løkker på din hæklenål. Nu fortsætter du med at hækle 1 stangmaske mere på samme måde, husk kun at trække garnet igennem de første 2 løkker af 3 løkker (det er de første 2 løkker som sidder yderste, det vil sige det er de 2 løkker som sidder lige ud til din hæklenåles krog). Du skal nu hækle 2 stangmasker mere på samme måde, men dem skal du hækle i den næste maske. Vikle garnet om din hæklenål og stik den ind igennem den næste maske, vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem masken, vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem de første 2 løkker på din hæklenål (det er de første 2 løkker som sidder yderste, det vil sige det er de 2 løkker som sidder lige ud til din hæklenåles krog). Vikle garnet om din hæklenål, og stik den ind igennem den samme maske. Vikle garnet om din hæklenål og træk det igennem de 2 første løkker på din hæklenål (det er de første 2 løkker som sidder yderste, det vil sige det er de 2 løkker som sidder lige ud til din hæklenåles krog). Du vil nu have 5 løkker på din hæklenål, og du vikle garnet om din hæklenål en gang mere, træk det igennem alle 5 løkker på din hæklenål. Du skal her sørger for at stramme lidt til, afslut med at hækle 1 luftmaske og denne strammer du også lidt til. Det er vigtigt at du ikke strammer den luftmaske mere til, end at du kan stikke din hæklenål ind igennem den, da dette er den anden af de 2 næste stangmasker du skal hækle på den efterfølgende række.

Der er til dette mønster, indsat billede vejledninger så du kan se hvordan det hækles.

Når du har hæklet selve etuiet, da skal folde det sammen. Når du har gjort dette, da syes det sammen i de 2 korte kanter. Der er indsat billede vejledninger, så du kan ses hvordan dette gøres.

Til sidst skal du sy de 2 knapper på dit elegante etui, du kan se billederne på hvordan dette gøres til sidst i hækleopskriften.

Elegant etui hækleopskriften

Slå 24 luftmasker op, hækle 1 fastmaske i den tredje luftmasker fra hæklenålen. Hækle 1 fastmaske i alle de efterfølgende luftmasker, hele rækken hen. Afslut med at hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

*Hækle 2 stangmasker i den første maske, men du skal kun hækle det første led på hver af de 2 stangmasker. Hækle så 2 stangmasker mere, i den næste maske og på sammen måde som du hæklet de 2 første stangmasker. Du vil nu have 5 løkker på din hæklenål, vikle så garnet om din hæklenål og træk det igennem alle 5 løkker på din hæklenål og husk at stramme lidt til. Hækle 1 luftmaske, og denne skal du også stramme lidt til, men ikke mere end at du kan stikke din hæklenål ind igennem.

Du har nu hæklet det første klostermønster, og nu fortsætter du med at hækle kloster mønster i de efterfølgende masker rækken hen. Afslut med at hækle 3 luftmasker og vend dit hæklearbejde om*.

Gentag fra * til*, lige ind til du har hæklet i alt 19 rækker kloster mønster. Afslut med at hækle 1 luftmaske, klip garnet 10 centimeter fra din hæklenål, og træk garnenden ind igennem løkken på din hæklenål og stram til.

Du kan se på billederne herunder, hvordan jeg har hæklet den første række med fastmasker og den første række med klostermønsteret. Og hvordan det vil kommer til, at se ud, når du har hæklet alle 19 rækker med 11 klostermønster på hver række.

Sådan hækles der fra starten billed af starten på etuiet

Du kan se på den næste billede vejledning herunder, hvordan kloster mønstret hækles på række 2. Husk at du i alt skal hækle 19 rækker, med 11 kloster mønster på hver række. Og husk også at de 3 luftmasker som du hækler inden du vender dit hæklearbejde, ikke erstatter den første stangmaske.

Det vil cirka komme til, at måle følgende:

Højde cirka 7 centimeter

Bredde cirka 11 centimeter.

Hvis ikke målene er har de samme mål som jeg har skrevet herop over, da har det ikke en stor betydning, for det er kun cirka mål.

hækle kloster mønster billed af billedvejledning på hvordan kloster mønstret hækles

På billedet herunder vil du kunne se, hvordan det elegante etui vil se ud når alle rækkerne er blevet hæklet færdigt.

færdig hæklet etui billed af det færdig hæklet etui

Når du har hæklet alle rækkerne, da skal du folde det på samme måde som du kan se jeg har gjort på billedet herunder. Det er en rigtig god ide, at sætte en stoppenål i. For så glider det ikke når du skal til, at hækle den første kan sammen på dit elegante etui.

Hæklet etuiet sammen

Tag nu dit garn, og lav en løkke som du sætter på din hæklenål. Du skal nu hækle fastmasker ned langs den første kant, og du skal hækle 1 fastmaske ud for de pile som du kan se jeg har indsat på billedet herunder. Du vil skulle hækle 16 fastmasker i alt, og afslut med at hækle 1 luftmaske, klip herefter garnet 10 centimeter fra hæklenålen, og træk garnenden ind igennem løkken på din hæklenål og træk til.

Hækle etuiet sammen med fastmasker billed hvor der vises hvordan fastmaskerne hækle i de følgende kloster mønster når den lille kant i siden skal hækles sammen

Hæklet kanten i modsatte side

Hækle kanten i den modsatte side på samme måde, som den første kant. Når du har hæklet kanten i hver side på dit elegante etui, da vil det komme til at se ud som på billedet herunder.

Efter du har hæklet begge de korte kanter sammen, da skal du sy dine 2 knapper på dit elegante etui. Hvis dit elegante etui har samme mål som mit, da vil du have i alt 11 kloster mønster på hver række. Jeg har syet mine knapper i imellem den anden og tredje kloster mønster, talt fra yderste kant i hver side og ind imod midten. Du kan se på billedet her over, hvor jeg har syet mine knapper i.

Dit elegante etui er nu hæklet færdigt, og det vil se ud som på billedet her over.