Håndledstaske til opbevaring af garn - hækleopskrift

Hæklet håndledstaske til garn hækleopskrift

Hæklet håndledstaske til garn er en lille taske, som du kan få glæde af når du gå rundt med imens du hækler. I garntasken vil du have plads til 2 nøgle garn af 50 gram, og du vil også have plads til et lille hækleprojekt nede i.

Hækleopskriften er uden forkortelser, og den er grundigt og detaljeret beskrevet hele vejen igennem.

Denne taske skal hækles nede fra bunden, og op til åbningen. Den slutter af med at hækle, en hank til tasken. Når din håndledstaske er hæklet færdigt, så skal du hækle et i-cord bindebånd af kædemasker. Og bindebåndet trækkes ind igennem, en række af stangmasker på sjette sidste række på garntasken.

Jeg har valgt at hækle min garntaske i drops safran, fordi garnet er spundet af 100 % egyptisk bomuld, og garnet er spundet på en måde, der er med til at gøre garnet mere slidstærkt. Lukke klappen har jeg hæklet af scheepjes catona, der er spundet af 100 % Merceriseret bomuld der gør garnet mere holdbart. Og det er samtidig med til, at give garnet en rigtig smuk glans på en naturlig måde. Og du slutter lukkeklappen af, med at hækle 1 række stangmasker af drops safran. Du skal selvfølgelig hækle din håndledstaske, af det garn du gerne vil. Men jeg vil anbefale, at du hækler den af 100 % bomuld.

Hvis du ønsker at hækle din garntaske, med en mindre hæklenål eller større hæklenål. Så skal du være forberedt på, at maske antallene på rækkerne, måske ikke passer 100 %. Jeg ved dog, at hvis du hækler med en hæklenål der er ½ størrelse mindre, så har det ingen betydning. Og det har heller ingen betydning, hvis du vælger at hækle din taske med en hæklenål der er en ½ størrelse større. Det er også derfor, jeg har skrevet, at du kan hækle med hæklenål nummer 2:50 – 3:00 og 3:50 millimeter.

Mål på garntaske

Diameter: 10 centimeter

Højde: 17 centimeter

Det skal du bruge, til din taske

2 nøgler 50 gram Drops Safran, i farven Petrol nummer 51.

1 rest med cirka 5 – 8 gram Scheepjes Catona, i farven Snow White nummer 106, eller den farve du vil hækle med.

1 rest med cirka 3 – 5 gram Scheepjes Catona, Deep Violet nummer 521, eller den farve du vil hækle med.

Hæklenål nummer 2:50, 3:00 eller 3:50 millimeter.

4 – 6 markerings ringe.

1 Stoppenål, til at hæfte garnenderne, ind imellem nogle masker og rækker på vrangsiden.

Hækleteknikker

Magisk ring.

Luftmasker

Kædemasker

Fastmasker

Stangmasker

Hækle 2 stangmasker sammen.

Dobbelt stangmasker

Tredobbelt stangmasker

Hækle 3 tredobbelte stangmasker sammen, til en klostermaske.

Hækle udtagninger, ved at hækle 2 masker i en maske.

Hækle hanke fast, på din garntaske.

Sy alle garnender, ind imellem nogle masker og rækker på vrangsiden.

Informationer til hækleopskriften:

Det er vigtigt at du læser hele hækleopskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at hækle efter den.

Næsten hele tasken hækles i fastmasker, på nær den sjette sidste række, den skal du hækle af stangmasker. Rækken skal hækles i stangmasker, fordi du skal bruge den til at trække det hæklet i-cord bindebånd igennem til slut. Og lukkeklappen til din garntaske, hækles af luftmasker – stangmasker og kædemasker.  Du vil skulle hækle 2 masker i nogle af maskerne på nogle af rækkerne, når du hækler bunden. For det er på den måde du tager masker ud, og dette skal du gøre lige ind til du har taget alle maskerne ud til bunden. Lige efter hver række, har jeg skrevet hvor mange masker du skal have, når ud har hæklet rækken færdigt. Er det meget vigtigt at du tæller alle maskerne på hver eneste række, hver gang du har hæklet en række færdigt. For så du sikker på at du har det helt nøjagtige antal masker, hver gang du har hæklet 1 række.

Alle rækker slutter af med at du hækler 1 kædemaske, i den første fastmaske eller stangmaske du hæklet da du startet på en den række du er i gang med at skal afslutte. Og lige herefter skal du hækle 2 luftmasker eller 3 luftmasker, og disse 2 eller 3 luftmasker ERSTATTER IKKE DEN FØRSTE FASTMASKE. DE 2 eller 3 LUFTMASKER, BLIVER SKUBBET IND NÅR DU HAR HÆKLET EN RÆKKE FÆRDIG, OG BEGYNDER PÅ EN NY RÆKKE.

Hver gang du har hækler de 2 eller 3 luftmasker lige efter du har hæklet kædemaske, så skal du sørge for at stram garnet godt (men pas på at du ikke for stramme garnet så meget, at garnet rives over), efter hver af de 2 eller 3 hæklet luftmasker. De luftmasker skal være med til at det er nemt at se, hver gang du starter på en ny række med fastmasken eller stangmaskerne.

du har hæklet de antal rækker der skal hækles frem til, at du skal hækle 1 række stangmasker. Så vil du herefter skulle hækle 1 fastmaske i alle masker, og det vil her virke som om at du tager masker ind. Fordi det på åbningen vil virke som om, at du har færre masker. Men dette er ikke tilfældet og det er fordi, du hækler fastmaske rækker efter 1 række med stangmasker.

Garntaske hækleopskrift:

Start med at lav en løkke med garnet, sæt den på din hæklenål.

Dan en magisk ring, af garnet.

Række 1.

Hækle 8 fastmasker, ned i den magiske ring, og omkring garnet.

Afslut med en kædemaske i den første fastmaske, du hæklet i starten af række 1.

Du skal ende med, at have hæklet 8 fastmasker.

Række 2.

Hækle 2 luftmasker og hækle 2 fastmasker i hver fastmaske.

Afslut med en kædemaske, i den første fastmaske, du hæklet i starten af række 2.

Du skal ende med, at have hækle 16 fastmasker ialt.

Række 3.

Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i den næste* gentag fra * til * hele vejen rundt.

Afslut med en kædemaske i den første fastmaske, du hæklet i starten af række 3.

Du skal ende med, at have hæklet 24 fastmasker.

Række 4.

Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 2 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt.

Afslut med en kædemaske i den første fastmaske, du hæklet i starten af række 4.

Du skal ende med, at have hæklet 32 fastmasker.

Række 5.

Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 3 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt.

Afslut med en kædemaske i den første fastmaske, du hæklet i starten af række 5.

Du skal ende med, at have hæklet 40 fastmasker.

Række 6.

Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 4 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt.

Afslut med en kædemaske i den første fastmaske, du hæklet i starten af række 6.

Du skal ende med, at have hæklet 48 fastmasker.

Række 7.

Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 5 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt.

Afslut med en kædemaske i den første fastmaske, du hæklet i starten af række 7.

Du skal ende med, at have hæklet 56 fastmasker.

Række 8.

Hækle 2 luftmasker og * hækle 2 fastmasker i den første maske, hækle 1 fastmaske i de næste 6 masker * gentag fra * til * hele vejen rundt.

Afslut med en kædemaske i den første fastmaske, du hæklet i starten af række 8.

Du skal ende med, at have hæklet 64 fastmasker

Række 9.

Hækle 1 fastmaske, i alle masker hele vejen rundt.

Afslut række 9 med, at hækle 1 kædemaske i den første fastmaske og så hækler du 2 luftmasker.

Det vil ende med, at du har hæklet 64 fastmasker i alt.

Bunden til Håndledsgarntaske, vil nu måle cirka 8 centimeter i diameter.

Du skal nu gentag række 9, lige ind til du har hæklet 48 rækker i alt.

Afslut række 48 ved at hækle 1 kædemaske i den sidst hæklet fastmaske. Og hækle så 3 luftmasker, for du skal nu hækle række 49. De 3 luftmasker erstatter ikke den første stangmaske, og du skal hækle den første stangmaske i den samme fastmaske, som du hæklet kædemasken i da du afsluttet række 48.

På den næste række, skal du hækle stangmasker i alle masker heler vejen rundt. Stangmaske række skal du bruge, til at trække et hæklet i-cord bindebånd igennem til slut.

Række 49.

Hækle 1 stangmaske i fastmasken du hæklet kædemasken i, da du afsluttet række 48.

Hækle 1 stangmaske, i alle efterfølgende fastmasker.

Hækle 1 kædemaske, i den første stangmaske du hæklet på række 49.

Afslut med at hækle 2 luftmasker.

Række 50.

Hækle 1 fastmaske, i den samme stangmaske som du afsluttet med at hækle kædemasken i, da du afsluttet række 49.

Hækle 1 fastmaske, i alle stangmasker hele vejen rundt.

Hækle 1 kædemaske, i den første fastmaske.

Hækle 2 luftmasker.

Gentag række 50, lige ind til du har hæklet 4 rækker i alt.

Række 55.

På denne række skal du i gang med at tælle masker op, for du skal nu sætte markeringsringe ind i de masker, hvor du skal hækle håndledshanken fast i.

Du starter med at hækle 1 fastmaske i den fastmaske hvor du hæklet kædemasken i da du afsluttet den sidste række. Indsæt 1 markerings ring, i denne fastmaske.

Hækle 1 fastmaske i de næste fastmasker, og tæl samtidigt til 12 fastmasker, og indsæt 1 markerings ring i den 12. fastmaske.

Hækle 1 fastmaske i de næste fastmasker, og tæl samtidigt til 10 fastmasker, indsæt 1 markerings ring, i fastmaske nummer 10.

Hækle 1 fastmaske i de næste fastmasker, og tæl samtidigt til 23 fastmasker, og indsæt 1 markerings ring, i den 23. fastmaske.

Hækle 1 fastmaske i de næste fastmasker, og tæl samtidigt til 10 fastmasker, og indsæt 1 markerings ring i, den 10. fastmaske.

Hækle 1 fastmaske i de sidste fastmasker, og tæl samtidigt fastmaskerne. Det skal ende med at du har 11 fastmasker tilbage.

Nu har du fået talt alle fastmaskerne op, og fået indsat markeringsringene i de fastmasker. Og det er i de fastmasker med markeringsringene, du skal hækle hanken fast i. Hækle 1 kædemaske i den fastmaske, du startet med at hækle og sætte 1 markerings ring i, da du startet på denne række.

På billed 1 herunder kan du se hvordan det så ud, da jeg havde sat alle markeringsringene i.

Billede 1

hæklet håndledstaske billed af den hæklet håndledstaske er hæklet færdigt

Hækle 1 luftmasker og klip garnet, end 15 centimeter fra din hæklenål.

Træk i løkken på din hæklenål, og sørg for at stram godt til.

Hæft alle garnenderne, ind på vrangsiden, af din taske.

Læg nu din håndledstaske til side, for du skal nu i gang med at hækle hanken til din taske.

Hank hækleopskrift.

Du skal hækle hanken med det turkise garn, og hele hanken hækles af fastmasker.

Hver gang du har hæklet 1 række, så skal du hækle 2 luftmasker. DE 2 LUFTMASKER ERSATTER IKKE DEN FØRSTE FASTMASKE, PÅ HVER NY RÆKKE DU HÆKLER.

Start med at dan en hækleløkke af det turkise garn, sæt den på din hæklenål. Nu skal du slå 12 luftmasker, op med din hæklenål nummer 3:00 millimeter.

Række 1.

Hækle 1 fastmaske, i den tredje luftmaskes nederste maskeled.

Hækle 1 fastmaske, i de efterfølgende 9 luftmaskers nederste maskeled.

Hækle 2 luftmasker, og vende dit hæklearbejde om.

*Række 2.

Hækle 1 fastmaske, i hver af de 10 masker.

Hækle 2 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om*.

Gentag række 2 lige ind til dit hæklearbejde måler cirka 26 centimeter, og du vil cirka have hæklet 63 rækker.

Din hank er nu hæklet færdigt, og på billed 2 herunder kan du se hvordan min kom til at se ud, da den var hæklet færdigt.

Billede 2

Den færdighæklede hank

Hækle hanken fast på tasken

Du skal nu hækle hanken, fast på din garntaske. Det er her rigtig vigtigt at du sørge for at du få hæklet den fast, i de øverste 3 rækker på din håndledstaske. Og du skal sørge for at hanken bliver hæklet fast, så den ikke er snoet. Jeg satte min hank fast på håndledstasken med 2 markerings ringe, i hver side i den ene ende. Og så med 2 markerings ringe i hver side, i den anden ende. I den første maske af de 10 masker, og så en i den 10. maske. Det er de 2 markerings ringe du satte i, da du talte alle maskerne op på den sidste fastmaske række.

Du kan se på billed 3 til venstre herunder, hvordan jeg mener. Og på billed 4 til højre, samt på billed 5, lige under kan du se hvordan det så ud, da jeg havde sat markerings ringene i. Og på billed 6 og 7 under billed 5, kan du se hvordan det kom til at se ud, da min hank var hæklet fast.

Billede 3

Billede 4

hanken sat fast billed der viser hanken er sat fast med markerings ringe

Billede 5

Billede 6

på billed seks ses det at hanken er sat fast i begge sider med markerings ringe
Hanken til den hæklede håndledstaske til opbevaring af garn

Billede 7

tasken næsten færdig

Lukkeklap hækleopskrift:

Du skal starte med at hækle en blomst i midten, med scheepjes deep violet og snow white. Kanten rundt om blomsten, skal du hækle med drops safran petrol.

Række 1.

Midten på blomster, deep violet garn:

Start med at lave en løkke med garnet (du skal sørge for, at garnenden bliver lang nok til, at du kan danne en magisk ring af den), sæt den på din hæklenål, og dan en magisk ring af garnenden.

*Hækle 2 stangmasker sammen, omkring garnet og ind i midten på den magiske ring.

Hækle 2 luftmasker*.

Gentag fra * til * til du har hæklet 6 x 2 stangmasker sammen, og 6 x 2 luftmasker imellem hver af de 2 stangmasker sammen.

Afslut række 1 ved, at hækle en kædemaske ind i toppen af de første 2 sammen hæklet stangmasker.

Hækle 1 luftmaske, og klip garnet end 10 centimeter fra din hæklenål. Træk garnenden igennem løkken på din hæklenål, og stram rigtig godt til.

Række 2.

Blomster bladene i midten, snow white garn:

Start med at hækle 1 fastmaske, i toppen af en af de 2 sammen hæklet stangmasker.

Hækle 4 luftmasker.

*Hækle Tredobbelte stangmasker sammen, omkring de efterfølgende 2 luftmasker.

Hækle 1 luftmaske, og stram den godt til

Hækle 4 luftmasker.

Hækle 1 fastmaske, i toppen af de efterfølgende 2 sammen hæklet stangmasker*.

Gentag fra * til * til du har hæklet 6 blomster blade i alt, og slut af med at hækle 1 kædemaske i den fastmaske du startet med at hækle.

Hækle 1 luftmaske, og klip garnet end 10 centimeter fra din hæklenål. Træk garnenden igennem løkken på din hæklenål, og stram rigtig godt til.

Række 3.

Kanten rundt omkring hele blomsten, hækles med deep violet:

Start med at hækle, dobbelt stangmaske i toppen af en af blomsterbladene.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 dobbelt stangmaske i toppen af det samme blomsterblad.

*Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 tredobbelt stangmaske i fastmasken imellem det blomsterblad du lige har hæklet de 2 dobbelte stangmasker i, og det efterfølgende blomsterblad. Dette bliver den første spids, på din trekantet lukkeklap.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 fastmaske i toppen af det efterfølgende blomsterblad. Dette er midten på den første side, af din trekant.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 tredobbelt stangmaske i mellem det blomsterblad du lige har hæklet fastmasken i, og det efterfølgende blomsterblad.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 dobbelt stangmaske i toppen af det efterfølgende blomster blad.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 1 dobbelt stangmaske i toppen af det samme blomster blad, du lige har hæklet i.

Hækle 3 luftmasker*

Gentag fra * til * hele vejen rundt.

Afslut række 3 ved at hækle 1 kædemaske i den dobbelte stangmaske, da du begyndte at hækle række 3.

Hækle 1 luftmaske, og klip garnet end 10 centimeter fra din hæklenål. Træk garnenden igennem løkken på din hæklenål, og stram rigtig godt til.

Række 4.

Stangmaske kant, hækles med drops safran petrol garn:

Start med at hækle 2 stangmasker omkring de 3 luftmasker, du hæklet imellem 2 dobbelte stangmasker. Det er omkring, et af de blomster trekantens hjørner.

Hækle 3 luftmasker, og hækle 2 stangmasker mere, omkring de samme 3 luftmasker.

*Hækle 1 stangmaske, i den efterfølgende dobbelte stangmaske.

Hækle 3 stangmasker, omkring de efterfølgende 3 luftmasker.

Hækle 1 stangmaske, i den efterfølgende tredobbelte stangmaske.

Hækle 3 stangmasker, omkring de næste 3 luftmasker.

Hækle 1 stangmaske, i den efterfølgende fastmaske.

Hækle 3 stangmasker, omkring de efterfølgende luftmasker.

Hækle 1 stangmaske, i den efterfølgende tredobbelte stangmaske.

Hækle 3 stangmasker, omkring de efterfølgende 3 luftmasker.

Hækle 1 stangmaske, i den efterfølgende dobbelte stangmaske.

Hækle 3 stangmasker, omkring de efterfølgende 3 luftmasker*.

Gentag fra * til * hele vejen rundt.

Hækle 1 kædemaske i den første stangmaske af 2, du startet med at hækle på række 4.

Hækle 1 luftmaske, og klip garnet end 10 centimeter fra din hæklenål. Træk garnenden igennem løkken på din hæklenål, og stram rigtig godt til.

Du har nu hæklet din Trekantet lukkeklap færdig, og på billed 8 herunder kan du se hvordan min så ud da den var hæklet færdigt.

Billede 8

Information til bukkestykket

Bukke stykket hækles af stangmasker, og den skal hækles af rækker. Trekanten hækles på bagsiden, af din garntaske. Og du skal starte i den maske hvor du hæklet den sidste kædemaske i, da du hæklet hanken på.

Billede 9

Du kan på billedet herunder, se hvor jeg starter med at hækle bukkestykket

Billede 10

Du kan på billedet herunder, se hvordan det så ud da den første række på bukkestykket var hæklet.

Hækleopskrift på bukkestykket

Række 1.

Hækle 1 stangmaske i den samme maske, som den du hæklet den første eller sidste kædemaske i, på den øverste række af de 3 rækker hanken blev hæklet fast i.

Hækle 1 stangmaske mere, i den du lige har hæklet 1 stangmaske i.

Hækle 1 stangmaske, i hver af de efterfølgende 21 masker.

Hækle 2 stangmaske, i den maske lige efter. Det er den samme maske, hvor du hæklet hanken fast med kædemasker i den øverste række.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om. De 3 luftmasker, erstatter ikke den første af de 25 stangmasker du hækler.

Række 2.

*Hækle 1 stangmaske, i alle masker.

Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om*.

Gentag fra * til *, lige ind til du har hæklet 6 rækker med stangmasker.

Hækle 1 luftmaske.

Billede 11

Du kan se på billedet herunder, hvordan det så ud da jeg havde hæklet de 25 stangmasker.

Inden du kan gå i gang med at hækle trekanten fast på din taske, så skal du sørge for at hæfte alle garnenderne ind på bagsiden af trekanten.

Sådan hækles trekanten fast, på bukke stykket.

Hækle 1 kædemaske i alle masker, hele rækken hen på trekanten og bukke stykket.

Hækle 1 luftmaske, og klip garnet end 10 centimeter fra din hæklenål. Træk garnenden igennem løkken på din hæklenål, og stram rigtig godt til.

Hæft til slut, alle dine garnender ind imellem nogle masker og rækker på vrangsiden. Og husk også, at hæfte alle garnenderne, du fik da du hæklet hanken fast. På billed 12, kan du se hvordan det så ud da jeg havde hæklet min trekantet lukkeklap fast.

Billede 12

På billedet herunder, kan du se den færdighæklede lukkeklap trekant

Lukkeklaps trekant billed af lukkeklaps trekant hæklet fast på håndledstasken

Bindebånd hækleopskrift:

Du skal nu hækle bindebåndet, og du skal bruge turkis drops safran.

Lav en løkke, og sæt den på din hæklenål.

Hækle 1 luftmaske, og du fortsætter med at hækle en lang kæde af luftmasker.

Jeg hæklet i alt 150 luftmasker, for så passet det med at den var lang nok til at jeg kunne binde en sløjfe af bindebåndet. Til slut trækker du det hæklet bindebånd, ind imellem stangmaskerne på den sjette sidste række.

Din hæklet håndledstaske er nu hæklet færdigt, og jeg håber du får stor glæde af den til hækleprojekter du skal have med på farten. Eller som en fin taske, til fest eller andre traditioner.

Mange hilsner

Anne-Pia

På billedet herunder, kan du se hvordan det så ud da i-cord bindebåndet var sat i min håndledstaske

Færdigt bindebånd til håndledstaske