Tunika i vissengrøn

I begyndelsen af marts måned 2013, sad jeg en dag og kiggede efter en opskrift på en Tunika uden ærmer. Den skulle kunne bruges om sommeren, men samtidig måtte den også godt kunne bruges med en langærmet bluse inden under.  Det var planen, at det skulle være en hverdags Tunika, uden for meget mønster med mere, og da det er mange år siden jeg har strikket, måtte det også godt være en simpel strikkeopskrift. I første omgang tænkte jeg, at det kunne da ikke være så svært, for jeg søger da bare på Google, men jeg blev klogere, for det var bestemt ikke nemt. Men det er da fantastisk at Garnstudio findes, for sikke et rigtig godt sted med masser af strikke- og hækleopskrifter. Det er jo nærmest som at springe ind i en drømmeverden for håndarbejds mennesker, der holder af at strikke og hækle.
Tunika opskrift
Det lykkes mig igennem Garnstudio at finde en nem opskrift, og da jeg havde både garn og strikkepinde og rundpind samt hæklenål, var det bare om at komme i gang. Det gik faktisk rigtig godt. Det jeg fik strikket var også flot og samtidig var opskriften lige til at gå til. Så alt gik som det skulle, det vil sige troede jeg !!!

Ind imellem tænkte jeg på om den størrelse nu også ville passe, men sagde til mig selv, nu skal du bare strikke den færdig, for det kan godt se lidt småt ud, men i de fleste tilfælde passer det.

Men jeg blev godt nok meget klogere! Den passede overhovedet ingen steder. Den var blevet for lille og jeg kunne bare ikke forstå hvorfor? Jeg gennemlæste strikkeopskriften igen og igen og kunne bare ikke finde ud af, hvad der var gået galt, for jeg havde taget ind og ud og lukket masker som jeg skulle. Det vil sige det troede jeg. Min mand spurgte om han skulle læse den igennem. Ikke at han har forstand på at strikke, men nogle gange opfatter vi bare noget forskelligt og så kan det gå helt galt. Det blev jeg faktisk rigtig glad for at han gjorde, for der var faktisk noget indtagning som kunne forstås på flere måder.

”Når arb måler 6 cm sættes der 10 mærketråde i arb, med 18-19-21-22-23-25 m mellemrum. Videre tages der 1 m ind på skiftevis højre og venstre side af mærketrådene på hver 6½.-7.-7½.-7½.-8.-8.cm totalt 7 gange – læs INDTAGNINGSTIPS = 110-120-140-150-160-180 m.”

Se, det jeg skulle gøre var, at tage 1 maske ind på eksempelvis den højre side af markeringstråden på den ene omgang, også 1 maske ind på den venstre side af mærkeringstråden på den næste omgang. Tak til min dejlige mand.

Jeg havde fået læst det som, at jeg skulle tage en maske ind på både højre og venstre side af markeringstråden på hver omgang…………… Hallo, sprog er en meget vanskelig ting nogle gange…… Endvidere så havde jeg jo ikke lige læst den kære strikkeopskrift ordenligt igennem, for jeg havde læst noget med en hæklenål nr. 3 – det blev så til, at jeg strikkede det hele i pinde nr 3 og rundpind nr 3 – se så kan jeg jo lære det! Det skulle have været på pinde nr. 7 og rundpind nr. 7.

Mine færdige Tunikaer

Nu havde jeg så 2 muligheder, enten at give op eller pille det hele op og starte forfra, og det blev det sidste jeg valgte, for jeg ville bare strikke den tunika. Det gjorde jeg så og på pinde nr. 7 mm. Det blev nærmest netagtigt og var bare ikke pænt. Nu var jeg på den, for ville bare så gerne have den tunika så, hvad ville en klog lige gøre. Jo jeg besluttede mig for at prøve en tredje gang, men med nogle rettelser. Nu lykkes det og Ja du kan selv se resultatet på billedet til venstre, og jeg indrømmer gerne, at jeg er rigtig stolt.

Da det nu endelig var lykkes mig at få strikket den tunika, da har jeg efterfølgende fået strikket en i lyserød. Den er strikket efter det samme mønster, dog med de rettelser som jeg fik skrevet ned. Jeg valgte at strikke den lyserøde i dobbelt perlemønster, det blev faktisk også rigtig pænt, se selv resultatet på billedet her til venstre.

Jeg bruger de to tunikaer rigtig meget, og de kan sættes sammen med meget forskelligt slags tøj.