Tunika i vissengrøn

Tunika i vissengrøn

I begyndelsen af marts måned 2013, sad jeg en dag og kiggede efter en opskrift på en Tunika uden ærmer.

Om den tunika jeg ville strikke

Den skulle kunne bruges om sommeren, men samtidig måtte den også godt kunne bruges med en langærmet bluse inden under.

Planen var at den skulle bruges til hverdag

Det var planen, at den skulle være en hverdags Tunika, uden for meget mønster med mere, og der er gået en del år siden jeg har strikket efter en strikkeopskrift, så måtte strikkeopskriften godt være en simpel opskrift, uden alt for mange forkortelser med mere.

Det kan ikke være svært

I første omgang tænkte jeg, at det kunne jo ikke være så svært, for jeg søgte jo på internettet. Men jeg blev klogere, for det var bestemt ikke nemt.

Efter en lang søgning

Men så kom jeg i tanke om Drops / Garnstudio findes jo, og derfor tænkte jeg at jeg prøver lige at søge om opskrifter på tunika på deres hjemmeside, for de har sikket en jeg kan bruge.

Drops eller garnstudio

Denne hjemmeside er et sted, hvor du som hækler og strikker nærmest, kommer ind i en drømmeverden, fordi de har så mange opskrifter, og ja for mig er de guld værd når jeg har brug for at søge efter opskrifter.

Tunika strikkeopskrift

Jeg var heldig, for det lykkes mig igennem Garnstudio at finde en nem strikkeopskrift, og da jeg havde både garn og strikkepinde og rundpind samt en hæklenål, så var det bare om at komme i gang. Strikkeopskriften hedder Aliz, og den er et Drops design med model nr L-093.

Starten

Til at starte med så gik det faktisk rigtig godt. Og min strikning blev rigtig flot, og samtidig så var opskriften lige til at gå til. Så alt gik som det skulle, det vil sige troede jeg !!!

Undervejs

Indimellem tænkte jeg på, om den størrelse nu også ville passe mig, men sagde til mig selv, nu skal du bare strikke den færdig, for det kan godt se lidt småt ud, men i de fleste tilfælde så passer de.

Ej altså

Men jeg blev godt nok meget klogere! Den passede overhovedet ingen steder. Den var blevet for lille, og jeg kunne bare ikke forstå hvorfor?

Strikkeopskriften

Jeg gennemlæste strikkeopskriften igen og igen, og jeg kunne bare ikke finde ud af, hvad der var gået galt, for jeg havde taget ind og ud og lukket masker af som jeg skulle. Det vil sige det troede jeg. Min mand spurgte om han skulle læse den igennem. Ikke at han har forstand på at strikke, men nogle gange opfatter vi bare noget forskelligt og så kan det gå helt galt.

Det var godt at han læste den igennem

Det blev jeg faktisk rigtig glad for at han gjorde, for der var faktisk nogle indtagninger, som kunne forstås på flere måder.

I opskriften står der

”Når arb måler 6 cm sættes der 10 mærketråde i arb, med 18-19-21-22-23-25 m mellemrum. Videre tages der 1 m ind på skiftevis højre og venstre side af mærketrådene på hver 6½. – 7.- 7½. – 7½. – 8. – 8.cm totalt 7 gange – læs INDTAGNINGSTIPS = 110-120-140-150-160-180 m.”

Hvordan skulle jeg have strikket

Se, det jeg skulle gøre, var at tage 1 maske ind på eksempelvis den højre side af markeringstråden på den ene omgang, også 1 maske ind på den venstre side af mærkeringstråden på den næste omgang. Tak til min dejlige mand.

Sådan havde jeg læst opskriften

Jeg havde fået læst det som, at jeg skulle tage en maske ind på både højre og venstre side af markeringstråden på hver omgang…………… Hallo, sprog er en meget vanskelig ting nogle gange…… Endvidere så havde jeg jo ikke lige læst den kære strikkeopskrift ordentligt igennem, for jeg havde læst noget med en hæklenål nr. 3 – det blev så til, at jeg strikkede det hele i pinde nr 3 og rundpind nr 3 – se så kan jeg jo lære det! Det skulle have været på pinde nr. 7 og rundpind nr. 7.

Min færdige tunika i vissengrøn

Nu havde jeg så 2 muligheder, enten at give helt op. Eller pille det hele op og starte forfra, og det blev det sidste jeg valgte, for jeg ville bare strikke den tunika. Jeg strikkede min tunika i vissengrøn med strikkerundpind nr. 7 mm. Den blev nærmest netagtigt, og den var bare ikke pænt.

Hvad gør jeg nu!

Nu var jeg på den, for som sagt ville bare så gerne have strikket den tunika, og hvad ville en klog lige gøre. Jo jeg besluttede mig for at prøve en tredje gang, men med nogle rettelser, og se nu lykkes det.

Se billedet

Du kan se den på billedet øverste i dette indlæg, og den tunika fik jeg meget glæde af, så på et tidspunkt skal jeg have strikket nogle flere af den.

Garnvalg

Min vissengrønne tunika strikkede jeg i Mayflower cotton 8/4, og i en vissengrøn farve.