Akryl

Akrylfibre fremstilles af polymer som er syntetiske fibre. Det bliver til ved at det findeles, så det kan produceret i en rang fra 0,9 til 15, som skæres i korte filamenter. Dette anvendes til trøjer, hatte, sokker, tæpper, polstring samt hækle og strikke garn. Det bliver fremstillet i Fjernøsten, men noget af produktionen fremstilles stadig i Europa.

Akryl er blødt og varmt, det har en uld ligne følelse. Det laves også som efterligning af andre fibre, som eksempelvis bomuld. Fiberen er elastisk i forhold til andre syntetiske og naturlige fibre, det anvendes i nogle tilfælde som et billigere alternativt til foreksempelvis Cashmere på grund af den efterligne følelse i garnet. Akryl tager godt i mod farvning, det er samtidigt vaske venligt men hvis der skal vaskes tit da er det en rigtig stor fordel at hækle eller strikke med akryl garn. Det er rigtig godt at hækle og strikke sokker, huer, vanter, tørklæder, trøjer samt andre boligtekstiler.

Ulempen ved akryl er, at garnet kan knirke når der hækles eller strikkes med det. Det kan irritere ens hud, og i nogle tilfælde kan det give eksem. Men akryl er modstandsdygtig over for møl – kemikalier og olier, og det bliver meget sjældent bleget af sollys. Det er som regel billigt, fordi naturlige fibre koster meget mere at fremstille og producere.

Men en rigtig god egenskab som akryl har, er at det er varmeisolerende og derfor godt at bruge til vintertøj.