Vaffe mønster billed af hæklet vaffel mønster vaskeklud

Vaffel mønster og dobbelt mønster hækleopskrift

Vaffel mønster hækleopskrift er uden forkortelser, og detaljeret beskrevet. Du vil kunne hækle både vaskeklude og karklude, af vaffel mønster og dobbelt vaffelmønster hækleopskriften. Men du har også mulighed for, at hækle et par grydelapper. Dog skal du være opmærksom på, at du er nød til at hækle 4. Og de 4 vaffel mønster grydelapper, skal du så hækle sammen 2 og 2. Med enten en fastmaske kant, eller stangmaske kant hele vejen rundt.

Mål

Vaffel mønster
20 centimeter høj
24 centimeter bredt
Dobbelt vaffel mønster
19 centimeter høj
26 centimeter bredt

Det skal du bruge

2 nøgle Mayflower Cotton 8/4, til 1 karklud eller vaskeklud.
8 nøgler Mayflower Cotton 8/4, til et par grydelapper.
Hæklenål nummer 3:00 millimeter
1 stoppenål til at sy garnenderne ind imellem nogle masker og rækker til slut.

Hækleteknikker

Luftmasker
Stangmasker
Stangmaske omkring stangmaske stolpen
Hækle vaffelmønster

Informationer til hækleopskriften

Sørg for at læs hele hækleopskriften igennem, inden du begynder at hækle efter de 2 hækleopskrifter.

Hver række slutter med at du hækler 3 luftmasker, de 3 luftmasker erstatter ikke din første stangmaske, men er med til, at gøre dit hæklearbejde lige i hver side.

Dog erstatter de først 3 luftmasker og 4 luftmaske, den første stangmaske og den første maske du skulle have hæklet i. Hvis du havde startet med, at hækle en stangmaske.

Hvis du hækler det dobbelte vaffelmønster, da skal du hækle 3 luftmasker og så vende dit hæklearbejde om. De 3 luftmasker, erstatter din første stangmaske, på hver række du begynder på.

Hækleopskrift

Række 1
Start med at slå 64 luftmasker op, og hækle 1 stangmaske i den femte luftmaskes nederste maske led. Hækle 1 stangmaske i alle luftmaskers nederste maske led, hele rækken hen. Afslut med at hækle, 3 luftmasker og vend dit hæklearbejde om.

Fra række 2, begynder du at hækle vaffel mønster hækleopskriften

Række 2
Hækle 1 stangmaske i den første maske, og hækle 1 stangmaske forfra omkring den næste stangmaskes maske stolpe. *Hækle 1 stangmaske i de næste 2 stangmasker, og hækle 1 stangmaske forfra omkring den næste stangmaske stolpe*.Gentag fra * til *, rækken hen. Afslut med at hækle 1 stangmaske forfra omkring den anden sidste stangmaskes maske stolpe, og hækle 1 stangmaske i den sidste stangmaske. Hækle 3 luftmasker, og vend dig hæklearbejde om.

Række 3
Hækle 1 stangmaske i de første 2 masker.
*hækle 1 stangmaske forfra omkring de næste 2 stangmaske stolpe, og hækle 1 stangmaske i den næste maske*.
Gentag fra * til * rækken hen, og ind til du har 2 masker tilbage. I de 2 masker hækler du 1 stangmaske i hver maske, afslut ved at hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Række 4
Hækle 1 stangmaske i den første maske,
*Hækle 1 stangmaske forfra omring den næste stangmaske stolpe.
Hækle 1 stangmaske i de næste 2 masker*.
Gentag fra * til * rækken hen, og ind til du har 2 masker tilbage. Hækle 1 stangmaske forfra omkring den anden sidste maske, og hækle 1 stangmaske i den sidste maske. Afslut med at hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Nu skal du gentage række 3 og 4 lige ind til, din karklud har den størrelse som du ønsker den skal have.

Afslut

Afslut med at hækle 1 luftmaske, og klip garnet end 10 centimeter fra din hæklenål. Og hæft til sidst garnenden ind imellem nogle masker og rækker, og husk også at hæfte garnenden som du fik i starten, da du startet med at hækle din vaskeklud.

Du er nu færdig med at hækle din vaskeklud, og hvis du gerne vil hækle en mere. Men i stedet for at hækle vaffel mønstret, da kan du hækle denne i dobbelt vaffel mønster i stedet. Dobbelt vaffel mønster hækleopskriften, finder du neden under det næste billed.

Rigtig god hæklefornøjelse

Dobbelt vaffel mønster billed af hæklet dobbelt vaffel mønster vaskeklud

Dobbelt Vaffel mønster hækleopskrift

Række 1
Start med at slå 66 luftmasker op med hæklenål nummer 3:00 millimeter, hækle 1 stangmaske i den femte luftmaskes nederste maske led, fra din hæklenål.
Hækle 1 stangmaske i alle efterfølgende luftmaskers nederste maske led, hele rækken hen.
Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Fra række 2 begynder du, at hækle dobbelt vaffel mønster hækleopskrift

Række 2
Hækle 1 stangmaske i den anden maske.
*Hækle 1 stangmaske forfra, og omkring de næste 2 stangmasker.
Hækle 1 stangmaske i de efterfølgende 2 masker*
Gentag fra * til * rækken hen, og du skal afslutte med at hækle, 1 stangmaske i den sidste maske og 1 stangmaske i den tredje luftmaske. Det er den tredje af de 4 luftmasker du sprang over, du startet med at hækle stangmasker på række 1.
Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Række 3
Hækle 1 stangmaske forfra, og omkring de 3 luftmasker som du vende dit hæklearbejde med. Hækle 1 stangmaske forfra omkring den anden stangmaske.
*Hækle 1 stangmaske, i de næste 2 stangmasker. Og hækle 1 stangmaske forfra, omkring om de næste 2 stangmasker*.
Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle, 1 stangmaske forfra og omkring den anden sidste stangmaske. Og hækle 1 stangmaske forfra omkring de 3 luftmasker.
Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Række 4
Hækle 1 stangmaske, i den tredje luftmaske. Og hækle 1 stangmaske i den næste maske.
*Hækle 1 stangmaske, forfra og omkring de næste 2 stangmasker. Hækle 1 stangmaske i de næste 2 masker*
Gentag fra * til * rækken hen, og afslut med at hækle 1 stangmaske i den sidste masker. Og hækle 1 stangmaske, i den tredje luftmaske.
Hækle 3 luftmasker, og vend dit hæklearbejde om.

Nu skal du gentage række 3 og 4, lige ind til din karklud – grydelap eller det du hækler, har den størrelse som du ønsker.
Afslut med at hækle 1 luftmaske, og klip garnet 10 centimeter fra din hæklenål. Vikle garnet om din hæklenål, og træk det igennem løkken på din hæklenål, og huske at stram det rigtig godt til.

Til slut syer du med din stoppenål, dine garnender ind imellem nogle masker og rækker på dit hæklearbejde. Du har nu hæklet din karklud, vaskeklud færdig. Jeg håber du bliver rigtig glad for den, og vil få stor glæde af den.

Rigtig god hæklefornøjelse
Venlige hilsner
Anne-Pia