Strikkefestival med garn og foredrag

Strikkefestival med garn og foredrag

Strikkefestival med garn og foredrag fik jeg langt om længe mulighed for at deltage i lørdag d. 26/9-2015 i uge 39, det var arrangeret af Knitwork. Strikkefestivalen blev afholdt i, Kulturhus Indreby på Charlotte Ammundsens Plads i København. Jeg havde tilmeldt mig 2 foredrag samt lørdag hyggeaften som indeholdte ydereligere 3 fordrag.

Denne artikel er opdateret december 2020.

Turen til strikkefestivalen

Jeg tog afsted så jeg var der inde da døren åbnet, for jeg skulle have udleveret mit adgangsarmbånd hvilket var om morgenen kl. 8:00. Da jeg kom derind, summet det af liv. Der var travlhed med at få det sidste ordnet, og de forskellige boder skulle også have deres ting på plads, så de var klar til at de skulle åbnet kl. 9.30. Der var en Cafe, så efter jeg havde fået mit adgangsarmbånd satte jeg mig og nød et glas Cafe Latte.

Mine forventninger

Jeg havde glædet mig rigtig meget til denne strikkefestival med garn og foredrag, både fordi det er første gang jeg skulle deltage i sådan en. Men det gav mig mulighed for, at gå på opdagelse i mange af de typer garn der findes. Herud over møder jeg andre der kommer på strikkefestivaler, og som deler den samme interesse for strikning, hækling og garn som jeg har.

Møde andre

Det var ikke kun det med, at møde andre der strikker og hækler. Nej! det var også vigtigt for mig, at gå på opdagelse i garnernes verden. Det var både for at mærke deres blødhed i mine hænder, men også for at se hvilken kvalitets forskel de har. Der findes mange forskellige slags garner, og det var lige fra helt almindeligt bomuld – uld – silke – akryl. Det var også for at se og høre om hvordan garner bliver til, hvilket der også var mulighed for. Både om farvning af garnerne, og spindingen af garner.

Stande med forskellige butikker

Der var mange forskellige stande hvor der kunne købes garner, blandt andet Selv Strik – Sommerfuglen – Magiske Garner – Tante Grøn – Fredsminde Unika Design – Gavstrik – Nordiske Masker – Charlotte Tøndering Strik – Uldstedet samt mange flere. Men der var også, stande med garn spinderne. Her kan blandt andet nævnes Susanne Østergaard der både designer mønster, men også spinder garn af halvt Yakokse og halvt Silke og kvaliteten er utrolig lækker at røre ved. En bod der hed White Nile Cotton havde garn der kommer fra er et projekt, hvor der arbejdes ud fra konceptet ”Trade not aid”. De har siden 2011 oplært 2 Ildsjæle i økologisk landbrug og spinding af garn. De fremstiller 100 % økologisk bomuld i det Nordvestlige Uganda, og alt deres garn bliver spundet på Danske Spinderokke. Ud over dem som jeg lige har beskrevet her, var der flere og ikke en af dem var ens hvilket jo er rigtig godt.

Hvilket garn skal jeg købe med hjem?

Inden jeg tog afsted havde jeg haft en del tanker om, at jeg gerne ville komme hjem med garn. Men det er så uendelig svært at beslutte sig for om jeg nu skal købe det ene eller det andet garn, frem for det tredje garn for det er bare så specielt. Dette kan faktisk ikke lade sig gøre, for alle garnerne er specielle og unikke. Og ikke nok med det, så er det ikke kun 3 garner som er smukke, de er alle utrolig smukke.

Min garnkurv

Så når jeg nu er den jeg er var jeg klar over, at der måtte være nogen andre grunde til at jeg skulle købe garn. Derfor valgte jeg at gå ind og kigge i mine garnkurve, for at finde ud hvilket garn jeg havde i dem. Okay nu der helt sikker en der sidder og tænker, men behøver du at købe garn for du har jo garn. Hmmm JA! Se det jo faktisk en rigtig god pointe, men nu er det så bare lige den der med, at det garn jeg har dem er det kun lige 2 til 3 nøgler garn af. Det jo fint nok, men når jeg skal hækle eller strikke en bluse eller sjal eller et haltørklæde. Ja så kommer der til at gå meget mere en lige de der 2 – 3 nøgler garn.

Det der kig i mit garn, var en rigtig god ide. For det var med til, at jeg kunne beslutte hvad jeg skulle købe, hvis jeg skulle købe noget garn.

Garn skulle bruges sammen med noget jeg havde

Herefter kom jeg frem til, at det garn jeg skulle købe skulle jo kunne bruges sammen med det jeg havde i forvejen. Hvilket jo for nogen er meget simpel, men når man er mig så kan den beslutning være rigtig svær. Ud over dette, da skulle det være garn som jeg ikke lige kunne købe i nærheden af hvor jeg bor, for ellers ville det jo heller ikke være noget specielt.

De forskellige garn hos de forskellige stande

Efter at havde kigget en del på de forskellige garn stand, jeg tog nogle billeder af standene dem kan du se herunder. Men jeg fik købt noget rigtig lækkert garn og som jeg ville kunne hækle og strikke sammen med det garn jeg havde der hjemme. Dem kan du også, se på billederne herunder.

3 spændende strikkestande på festival

Stande på strikkefestival
Boder på strikkefestivalen
Deltagere på strikkefestival
Publikum på strikkefestival
Gæster på strikkefestival
tofarvet garnnøgle
2 blå garnnøgler
Garnnøgler på bord
Garn til strikning

Tid til frokost

Da jeg havde kigget og handlet, fik jeg spist noget frokost. Og det passet med, at det herefter var tid til mit første foredrag som hed:

I Formgiver – Job og Passion ved Lisbeth Tolstrup

Hun fortalte om mange spændende ting, foreksempel. Om sit liv med tekstilformgiver og om at få ideer og så hvordan ideerne så bliver omsat til virkeligheden. Noget af det som er vigtigt, er at det hele skal hænge sammen. Lisbeth Tolstrup er meget inspirerende at lytte til, og meget levende. Hun fik sat nogle tanker i gang hos mig, der handler om noget strikning jeg har gået og tænkt på. Hvilket jeg glæder mig til, at arbejde videre med.

Herefter skulle jeg til mit næste foredrag

Mit Liv Med Garn – ved Sys Fredens

Sys Fredens fortalte om hvordan hun var kommet ind i garnernes verden, og om de garnforretninger hun havde haft. Og om hvilke slags garner der blev solgt, og om hvordan de var indrettet. Sys Fredens fortalte også om, at hun ikke anet hvordan man strikket ud over det hun havde lært i skolen med ret og vrang. Det er dog noget Sys fik sat sig ind, da hun fik mange spørgsmål fra kunder når de var inde og handle i hendes butikker. Det var spændende at høre Sys Fredens fortælle, men hun er samtidig også frisk at lytte til.

Efter dette foredrag, havde jeg et par timer hvor jeg kunne få slappet af. Her fik jeg snakket med nogen af de andre som også var til strikkefestivalen, og da vejret var helt fantastisk var der også mulighed for at side ude og nyde den dejlig sol. Det næste jeg skulle til, var lørdags Hyggeaften som startet kl. 19.30, og jeg kunne så nå at spise noget aftensmad inden det startet.

Lørdags hyggeaften var 3 foredrag

Hvordan jeg blev tæppernes fortæller, ved Thea Dam Søby

Thea´s fortælling er rigtig svær at fortælle, den skal høres. Men for hende er det at arbejde på et tæppe ikke bare det, for når hun starter på et tæppe så kommer der nye ideer til. Det lidt lige som et hus, med mange rum og med rigtig mange døre der er lukket. Men som bliver åbnet efterhånden, som nye tæpper bliver startet.

Nordiske strikketraditioner – Færøerne vs. Island, ved Halla Benediktsdóttir

Halla fortæller om den ”islænder” sweaters, og om hvordan man kan se forskel på om det er en ”islænder” sweater eller en Færøsk sweater. Her fortæller hun at en ”islænder” sweater er ensfarvet, men med et mønstret strikket bærestykke i 2 farver. Hvor mønstret i en Færøsk sweater, gentager sig flere gange. Halla siger også, at ”Sarah Lunds sweater er en Færøsk sweater”.

Jordmoderstrik – ved Marianne Weincke Axelsen

Marianne fortalte om hvilken ro hun finder i at side at strikke, og hvilken ro det skaber for en som er ved at føde. Hun har ofte i sin tid som Jordmoder sat sig med sit strikketøj, når der har været roen til det. Det er en rigtig god måde, at danne relationer til de fødende kvinder. I dag underviser Marianne på Jordmoderuddannelsen, og hun prøver at lære de studerende om hvilken glæder der er ved at strikke. Det var meget spændende, men det er rigtig svært at skal gengive sådanne et foredrag.

Da lørdags hygge var slut, var klokken blevet 22.00 og jeg var blevet rigtig træt og besluttet mig for herefter at tage hjem. Jeg ved at der var strikkehygge bagefter, hvor DJ Martin Tjek skulle underholde med musik. Dette kan jeg ikke fortælle om, da jeg valgte at tage hjem efter en meget lang dag. For jeg havde jo været oppe siden kl. 5.00, for skulle der ind til kl. 8.00.

Det har været et rigtig godt strikkefestival med masser af garn og foredrag, og det samtidig også rigtig godt arrangeret. Det bliver ikke sidste gang, jeg tager afsted til Knitwork Strikkefestival.

Knitwork Strikkefestivalen blev afholdte på følgende dage i 2016

Fredag d. 23/9-2016

Lørdag d. 24/9-2016

Søndag d. 35/9-2016.

Til slut

Til sidst vil jeg gerne sige mange tak for en rigtig dejlig strikkefestival, og jeg glæder mig allerede til at skulle afsted igen til næste år 2016.

Vil du selv afsted?

Hvis du gerne vil på strikkefestival, så søg efter strikkefestivaler 2021 eller et andet årstal på google, der vil der dukke flere op og det en god ide at holde øje for der kommer helt sikkert flere.