mobil etui billed af vinter mobil etui

Vinter mobil etui strikkeopskrift

Vinter mobil etui strikkeopskrift, kan du bruge til at strikke både et vinter og sommer etui. Dog skal du være opmærksom på, at når du strikker med eksempelvis bomuld eller akryl, da vil det måske blive en anelse større. Dette gør sig også gældende, hvis du ønsker at strikke dit vinter mobil etui med andre garntyper.

Ud over at dette etui kan bruges til din mobil, da vil du også kunne bruge den som en lille posetaske. Eller bare til, at kunne have ting i der ikke fylder særlig meget. Den er også rigtig flot, hvis du vil bruge den somen gavepose.

Dette mobil etui, passer til flere forskellige mobil telefoner. Det kan bruges til eksempelvis Samsung Galaxy S5, Note 1, men det vil også passe til andre typer. Hvis du har brug for at det skal blive bredere, så skal du slå flere masker op til at starte med.

Det skal du bruge:

1 –  2 nøgler Grøn Fabel Uni Colour fra Drops / garnstudio
1 nøgle Sort Mayflower Cotton nr 8, af typen 8/4
Strikkepinde nummer 3:00 millimeter
Hæklenål nummer 3:00 millimeter
1 Stoppenål, du skal bruge denne til at sy dine garnender ind på bagsiden af dit mobil etui.Strikketeknikker:

Slå masker op
Ret strik
Vrangstrik
Glatstrik
Lukke masker af
Afslutte med en hæklet luftmaske

Hækleteknikker:

Luftmasker
Fastmasker
Kædemaske
Hækle en fastmaske kant, i åbning af dit vinter mobil etui.
Hækle en lang kæde af luftmasker, denne skal bruges til, at du kan lukke dit vinter mobil etui sammen.

Info til strikkeopskriften og den hæklet kædemaske kant samt åbnings kanten foroven:

Vinter mobil etui, strikkes ved at du strikker frem = ret på ret siden, og tilbage = vrang på vrangsiden.
Hver række startet med at du på retsiden strikker, 1 ret også 1 vrang og herefter strikker ret i alle efterfølgende masker, frem til du har 2 masker tilbage. Du afslutter retsiden med, at strikke 1 vrang og 1 ret.
På vrangsiden skal du så strikke, 1 vrang – 1 ret og herefter strikker du vrang i alle efterfølgende masker, frem til du har 2 masker tilbage. Du afslutter vrangsiden med, at strikke 1 ret og 1 vrang.

Den ene ret og ene vrang, det er dine kant masker. De kant masker skal du bruge, når du til sidst skal hækle dit vinter mobil etui sammen, ned langs den ene side, og op langs den anden side på dit vinter mobil etui.

Når du har hæklet siderne på dit vinter mobil etui sammen, så skal du hækle en fastmaske kant foroven.

Til slut, skal du hækle en lang kæde af luftmasker. Denne luftmaske kæde skal du bruge til, at lukke dit vinter mobil etui med, og vil fungere som et bindebånd.

Er du i tvivl om, hvordan du slå masker op. Eller i tvivl om hvordan du strikker ret, vang eller glatstrik. Så kan du læse hvordan du gør, i mit indlæg i strikning for begyndere med lette strikkeopskrifter del 1 her:

Strikning for begyndere med lette strikkeopskrifter del 1

Strikkeopskrift på mobil etui:

Vinter mobil etui starter med, at du slå 25 masker op med strikkepind nummer 3:00 millimeter
Retsiden:
Række 1. Strik 1 ret + 1 vrang + 21 ret + 1 vrang og 1 ret, vend herefter dit strikkearbejde om, for du skal nu strikke på vrangsiden.

Vrangsiden:
Række 2. Strik 1 vrang + 1 ret + 21 vrang + 1 ret og 1 vrang. Vend herefter dit strikkearbejde om, for du skal nu strikke på retsiden.

Gentag 1 og 2 lige ind til, at dit strikkearbejde måler 33 centimeter, eller ind til du har strikket i alt 121 rækker i alt.
Når du har strikket indtil det måler 33 centimeter i højden, eller til du har strikket i alt 121 rækker. Så skal du strikke række 122, men samtidig med at du strikker række 122, lukker du alle masker af.

Sådan lukker du af:

Du starter med at strikke 1 ret og 1 vrang, nu tager du den maske du strikket ret i til at starte med, og trækker den ud over den du lige har strikket vrang i og ud over strikkepindens spids.
Strik så 1 ret, og træk så vrang masken, ud over den du lige har strikket 1 ret i og strikkepindens spids.
Strik 1 ret, træk nummer 2 maske fra din strikkepinds spids ud over den maske du lige har strikket og ud over din strikkepinds spids. Gentag dette lige ind til du har 2 masker tilbage, på den anden pind.
Strik 1 vrang, og træk nummer 2 maske fra strikkepinds spidsen, ud over den maske du lige har strikket og ud over din strikkepinds spids.
Strik 1 ret, og træk nummer 2 maske fra strikkepindes spids, ud over den maske du lige har strikket og din strikkepinds spids.

Du har nu 1 maske tilbage, stik din hæklenål ind i den maske, og nu hækler du 1 luftmaske. Klip garnet end 15 centimeter fra din hæklenål, og træk garnenden igennem løkken på din hæklenål, og stram godt til.

Hækle siderne på dit vinter mobil etui sammen:

Start med at fold dit vinter mobil etui sammen, så du har retsiden af det vendt ud i mod dig selv. Det vil sige at vrangsiderne vender ind imod hinanden.

Herefter skal du sætte 4 markerings ringe, ned langs siderne på dit etui. Det vil her være en god ide, at tage dine strikkepinde, og stikke dem ind i kant ned langs hver side -> det er den kant, hvor du startet hver række med at strikke 1 ret og så 1 vrang, før du strikket 1 ret i de resterende 21 masker. Du kan se på billed herunder, hvordan jeg mener. Sæt så en markerings ring øverst, og så de 3 andre med et mellem rum, ned langs siden i vrang kantmaskerne.

Sådan hækler du kædemaske kanten:

Du skal hækle med det sorte garn, og du starter med at lave en løkke som du sætter på din hæklenål.
Hækle 1 kædemaske i den øverste maske, lige som du kan se jeg gør på billedet herunder.
Og du gentager med, at hækle 1 kædemaske ned i alle vrangmaske kantmaskerne hele vejen ned.

Når du har hæklet ned langs den første side, så skal du hækle op langs den modsatte side. Og du hækler denne på samme måde, som du hæklet den første side. Du kan se på billederne herunder, hvordan jeg med kædemasker hækler siderne på mit vinter mobil etui sammen.

billed vejledning billed af billed vejledning 1

billed vejledning billed af billed vejledning 2
billed vejledning billed af billed vejledning 4

Hækle en fastmaske kant i åbnings kanten

Hækle en fastmaske kant i åbningen på dit vinter mobil etui, med det sorte garn hækle du den første fastmaske, i den samme maske som du startet med at hækle kædemaske kanten ned langs den første side. Du skal kun hækle i den side, der vender ud imod dig selv. Og sørg for ikke at hækle igennem, forsiden og bagsiden af dit vinter mobil etui.
Du skal nu hækle 1 fastmaske i siden på dit mobil etui, du kan se på billedet herunder hvordan jeg gør. Hækle herefter 1 fastmaske i den første maske, som er den du startet med at hækle din første fastmaske i. Og sørg for ikke at hækle igennem, bagsiden og forsiden af dit vinter mobil etui.

Hækle 1 fastmaske i alle efterfølgende masker, og hen til den modsatte hjørne i åbnings kanten. Og her hækler du på samme måde, som da du startet med at hækle de første 3 fastmasker. Hækle herefter 1 fastmaske i alle efterfølgende masker. Slut af med, at klippe garnet 15 centimeter fra hæklenålen. Træk i løkken, og stik herefter din hæklenål ind i den første fastmaske, som er den du begyndte at hækle fastmaske kanten med. Vikle garn enden om din hæklenål, og træk det igennem denne fastmaske. Nu stikker du din hæklenål ind igennem den sidste fastmaske, som er den sidste du hæklet på fastmaske kanten, men du skal her stikke din hæklenål fra bagsiden og ud imod forsiden. Vikle garnenden om din hæklenål, og træk den igennem fastmasken.
Nu strammer du lidt til, og binder et råbåndsknob.

Til slut skal du sy alle dine garnender ind på indersiden, så nu vender du vrangsiden ud ad. Og med din stoppenål, hæfter du nu alle garnenderne ind imellem nogle maske, op langs den kædemaske kan som du hæklet dit vinter mobil etui sammen med.
Du har nu strikket dit vinter mobil etui færdigt, og afsluttet ved at hækle en pæn fastmaske kant. Det eneste du nu mangler, er et bånd som du kan snører det sammen med.

Sådan hækler du binde båndet

Bindebåndet laver du ved, at hækle en lang række luftmasker. Jeg har hæklet i alt 100 luftmasker, og har sørget for at hækle luftmaskerne så de bliver strammet lidt.

Når du har hæklet bindebåndet færdigt, så skal du trække de ind igennem fastmaske kanten, i åbning af dit vinter mobil etui. Du kan se på de sidste billed vejledninger hvordan jeg har trukket mit bindebånd igennem mine fastmasker.

Dit vinter mobil etui er nu færdigt, og jeg håber du får rigtig stor glæde af det.

Hvis du undervejs får brug for hjælp, så kom og vær med i min gruppe.

Venlige strikke hilsner
Anne-Pia

billed vejledning billed af billed vejledning 5
billed vejledning billed af billed vejledning 6
vinter mobil etui billed af vinter mobil etui