Billed 1 af færdig strikket fair isle te dækkeserviet

Te eller kaffe dækkeserviet strikkeopskrift

Design Af Anne-Pia Hansen

Te eller kaffe dækkeserviet strikkeopskriften strikkes med Fair Isle strikketeknikken, og den strikkes med 100 % bomuldsgarn. Du kan strikke din te eller kaffe dækkeserviet med de farver, du ønsker din Te eller kaffe dækkeserviet skal have. Min te dækkeserviet er strikket med Scheepjes Catona, hvilket er garn af 100 % bomuldsgarn. Hvis du ønsker at strikke en kaffe dækkeserviet i stedet for, så skal du blot strikke efter billed 3 under strikkeopskriften. Og vil du gerne strikke dine te eller kaffe dækkeserviet større, så finder du fair isle strikkemønster på 4 størrelser på te eller kaffe dækkeserviet fair isle strikkemønstre neden under strikkeopskriften.

Det skal du bruge til en te eller kaffe dækkeserviet.

Til te dækkeservietten:
1 nøgle cirka 12 gram af Spruce nummer 244, kanten forneden og foroven.
1 nøgle cirka 15 gram af Lime nummer 512, bundfarve og tebladenes farve i tekoppen.
1 nøgle cirka 8 gram af Deep Violet nummer 521, tekop og te underkop farve.

Til kaffe dækkeservietten:
1 nøgle 25 gram af Lys Mint grøn nummer 1486, af Mayflower Cotton 8/4. Denne har jeg brugt til bundfarven, på min kaffekop dækkeserviet.
1 nøgle 8 gram af Sage Green nummer 212, af Scheepjes Catona. Denne her er kaffekoppernes kant, og underkoppernes farve.
1 nøgle 5 gram af Black Coffee nummer 162, af Scheepjes Catona. Dette er kant farven på min kaffekop dækkeserviet, samt kaffebønnernes farve.
1 nøgle 15 gram af Chocolate nummer 507, af Scheepjes Catona. Denne har jeg brugt til midten, på de 4 kaffebønner.

1 Strikkerundpind nummer 3:00 millimeter, 40 centimeter lang, denne størrelse skal du strikke din te eller kaffe dækkeserviet med.
2 strikkerundpind nummer 3:00 millimeter, 60 centimeter lang, de 2 strikkerundpinde skal du bruge til at dele maskerne op i toppen, og til at samle maskerne op forneden.
1 stoppenål, denne skal du bruge til at hæfte dine garnender ind på indersiden af din te dækkeserviet, lige inden du strikker bunden og toppen sammen.

Scheepjes Catona kan du købe her ->>>

Mayflower Cotton 8/4 kan du købe her ->>>

Strikketeknikker:

Slå masker op på strikkerundpind
Strik ret
Strik glatstrik
Strik Fair Isle stikketeknikken
Dele maskerne op på 1 strikkerundpinde, med 1 strikkerundpind på hver sin strikke ende
Samle masker op i kanten forneden, med 1 strikkerundpind på hver sin strikke enden
Strik masker sammen fra begge strikkerundpinde ender, samtidig med at du lukker maskerne af lige efter du har strikket dem.

Informationer til te dækkeserviet strikkeopskrift:

Det er vigtigt at du læser hele strikkeopskriften igennem, inden du går i gang med at strikke din te dækkeserviet.

I Te eller kaffe dækkeserviet strikkeopskriften, skal du strikke rundt på strikkerundpind. Du skal strikke efter et Fair Isle strikkemønster, og for hver firkant du ser i Fair Isle strikkemønstret erstattes du dem ved at strikke 1 retmaske.

En ting du skal huske når du strikker Fair Isle er, at du ikke må strikke for stramt eller stramme garnet for meget, når du snor garnet om hinanden. Det er vigtigt, at du kun strikker 2 retmasker, og så snor du dit garn omkring hinanden. Hvis du strikker 3 eller flere masker imellem hver snoning, da vil garnet komme til at hænge i større buer på vrangsiden, og det vil i de fleste tilfælde ende med, at du får strammet garnet for meget. Og det kan ende med, at din te dækkeserviet vil blive bulet, knudret og i nogle tilfælde blive noget ujævn.

Hvis det er første gang du strikke Fair Isle strikketeknikken, vil jeg anbefale dig kun at strikke din te eller kaffe dækkeserviet med 2 farver garn af gangen. Hvis du er vandt til at strikke Fair Isle strikketeknikken, så skal du ikke strikke med mere end 5 farver af gangen. Vil du gerne øve dig i at strikke fair isle strikketeknikken først, så kan du læse og lærer hvordan du strikker strikketeknikken i dette indlæg:

Fair Isle strik, hvordan strikkes denne strikketeknik med 2 farver

Den første række er beskrevet i te dækkeserviet strikkeopskriften herunder, og herefter skal du så strikke efter Fair Isle strikkemønster billed 2, og du finder det lige under det andet billed under strikkeopskriften.

Te dækkeserviet strikkeopskrift:

Du skal starte med garnfarve Spruce nummer 244, og med dette garn slår du 95 masker op med strikkerundpind 3:00 på 40 centimeter. Fordel alle maskerne hele vejen rundt på din strikkerundpind, husk at den første række altid kan være lidt stram at strikke på de første rækker.

Række 1
Strik 1 ret i den første maske, og sæt 1 markerings ring i denne maske. Denne maske er den første maske, hver gang du strikker en ny række. Og fra denne maske du skal tælle alle dine masker fra, når du skal til at strikke efter te underkopperne og tekoppe Fair Isle strikkemønstret.

Strik herefter 1 ret i alle efterfølgende rækker, hele vejen rundt.

Nu forsætter du med at strikke efter Fair Isle strikkemønster billed 2 herunder, du skal huske at skifte garnfarverne undervejs.

Når du har strikket frem til med den anden sidste række på din te dækkeserviet, så skal du til at strikke toppen sammen. Det vil sige du skal igang med at strikke med strikkerundpind nummer 3:00 millimeter på 60 centimeter.

Strik 1 ret i den første maske, og sæt en markerings ring i denne maske.
Strik så 1 ret i de efterfølgende 47 masker, sæt en markerings ring i denne maske, du vil nu have strikket 1 ret i 48 ret ialt.

Nu tager du den anden strikkerundpind i den modsatte ende, og med den skal du strikke maskerne på den modsatte side.

Strik så 1 ret i den første maske, det er den der kommer lige efter den du lige har sat en markerings ring i. Strik så 1 ret i de sidste 46 masker.

Du har nu fået delt dine masker op, så du har 48 masker på den forreste strikkerundpind, og denne er din forside. Og du har 47 masker på den bagerste strikkerundpind,denne er bagsiden.

Dit strikketøj skal se ud, som på billed 1 lige under strikkeopskriften.

Strik maskerne sammen, på den forreste og bagerste pind samtidigt:

Start med at strikke 1 ret, men du skal huske at du skal strikke de 2 yderste masker sammen til 1 ret på engang. Det vil sige du stikker din strikkepind ud igennem den forreste maske på din forreste pind, og videre ud igennem den tilsvarende maske på din bagerste pind. Vikle garnet om din strikkepind, og træk det ud igennem de 2 masker, og løft herefter de 2 masker af på begge strikkerundpinde. Strik de næste 2 masker fra den forreste og bagerste strikkerundpind, på samme måde som du lige har strikke de 2 første sammen. Nu tager du den første maske du strikket, ud over den yderste maske og videre ud over din strikkerundpinds spids.

Du skal nu fortsætte med, at strikke alle efterfølgende masker sammen på nøjagtig samme måde.

Når du har 5 masker tilbage på venstre strikkerundpind, skal du strikke de yderste 2 masker sammen på samme måde som alle de forrige masker. Strik så de sidste 3 masker du har tilbage på din venstre strikkerund pinde, sammen til 1 maske på din højre strikkerundpind. Nu trækker du den bagerste maske (det er den der sidder længst til højre, og bag ved masken der sidder tættest på din strikkerundpinds spids) ud over den yderste maske (det er den der sidder tættest på din strikkerundspinds spids), og du skal trække denne maske videre ud over din højre strikkepinds spids. Du har nu strikket de sidste 3 masker sammen, og har 1 maske tilbage på din højre strikkerundpind. Nu skal den sidste maske lukkes af, og du skal først klippe garnet end 15 centimeter fra din strikkerundpind, herefter vikler du garnet om din strikkerundpind og træk det ind igennem den sidste maske på din strikkerundpind. Husk at stram rigtig godt til og afslut med, at sy garnenden ind imellem nogle masker og træk den ind på indersiden af din te dækkeserviet.

Samle masker op i bunde, med din strikkerundpinde nummer 3:00 millimeter der er 60 centimeter lang:
Til slut skal du samle maskerne op i bunden af din te dækkeserviet, og du skal samle alle maskerne op så du har de 48 masker på samme side som da du fordelte maskerne i toppen. Du skal nu samle 47 masker med strikkepinden der sidder i den modsatte ende. Og det er vigtigt at de 47 masker du samler op, er på den samme side som da opdelte maskerne i toppen.

Strik maskerne sammen, på den forreste og bagerste pind samtidigt:
Tag din lille strikkerundpind og start med at strikke 1 ret, men du skal huske at du skal strikke de 2 yderste masker sammen til 1 ret på engang. Det vil sige du stikker din strikkepind ud igennem den forreste maske på din forreste pind, og videre ud igennem den tilsvarende maske på din bagerste pind. Vikle garnet om din strikkepind, og træk det ud igennem de 2 masker, og løft herefter de 2 masker af på begge strikkerundpinde.

Du skal nu fortsætte med, at strikke alle efterfølgende masker sammen på samme måde som du strikket dem sammen i toppen.

Når du har 5 masker tilbage på venstre strikkerundpind, skal du strikke de yderste 2 masker sammen på samme måde som alle de forrige masker. Strik så de sidste 3 masker du har tilbage på din venstre strikkerund pinde, sammen til 1 maske på din højre strikkerundpind. Nu trækker du den bagerste maske (det er den der sidder længst til højre, og bag ved masken der sidder tættest på din strikkerundpinds spids) ud over den yderste maske (det er den der sidder tættest på din strikkerundspinds spids), og du skal trække denne maske videre ud over din højre strikkepinds spids. Du har nu strikket de sidste 3 masker sammen, og har 1 maske tilbage på din højre strikkerundpind. Nu skal den maske lukkes af, og du skal først klippe garnet end 15 centimeter fra din strikkerundpind, herefter vikler du garnet om din strikkerundpind og træk det ind igennem den sidste maske på din strikkerundpind. Husk at stram rigtig godt til og afslut med, at sy garnenden ind imellem nogle masker og træk den ind på indersiden af din te dækkeserviet.

Du har nu strikket din te eller kaffe dækkeserviet færdigt, og jeg håber du får lige så stor glæde af din, som jeg har fået af min.

Får du undervejs brug for hjælp, så kom og bliv med i min gruppe. Du er også velkommen til, at sende mig en mail på:

garnmasken@gmail.com

Kunne du godt tænke dig at strikke en kaffe dækkeserviet, så kan du strikke efter Kaffe dækkeserviet Fair Isle strikkemønstret som du kan se under Te dækkeservietten. Ønsker du dine te eller kaffe dækkeserviet større, da kan du strikke efter de Fair Isle strikkemønstre der er større, som du finder længer nede i dette indlæg.

Rigt god strikkefornøjelse, med din te eller kaffe dækkeserviet.

Venlige hilsner
Anne-Pia Hansen
Garnmasken

Køb Scheepjes Catona her ->>>

Mayflower Cotton 8/4 kan du købe her ->>>

Billed 1.

Toppen af te dækkeserviettens masker, er delt op på hver sin strikkepinds ende. Og alle masker er samlet op i bunden, og fordelt på hver sin strikkepinds ende.

billed 1 af te dækkeserviettens masker er delt op på to strikkerundpinde

Billed 2 Te dækkeserviet fair isle strikkemønster 1:

Denne te dækkeserviet er beskrevet i strikkeopskriften.

Billed 2 Te dækkeserviet Fair Isle strikkemønster med tekop og underkop og med en stilk med 2 grønne teblade

Billed 3 Kaffe dækkeserviet fair isle strikkemønster 2:

Kaffe dækkeserviet.

Til dette fair isle strikkemønster, skal du starte med at slå 80 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 80 masker op).

Du skal nu strikke efter fair isle strikkemønster 2, som du finder lige her under.

billed 3 Kaffe Dækkeserviet fair isle strikkemønster

Billed 4 Te dækkeserviet fair isle strikkemønster 3:

Te dækkeserviet.

Til dette fair isle strikkemønster, skal du starte med at slå 95 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 95 masker op).

Du skal nu strikke efter fair isle strikkemønster 3, som du finder lige her under.

Billed 4 fair isle strikkemønster 5

Billed 5 Kaffe dækkeserviet fair isle strikkemønster 4:

Kaffe dækkeserviet.

Til dette fair isle strikkemønster, skal du starte med at slå 80 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 80 masker op).

Du skal nu strikke efter fair isle strikkemønster 4, som du finder lige her under.

Billed 6 kaffe fair isle strikkemønster

Billed 6 Te dækkeserviet fair isle strikkemønster 5:

Te dækkeserviet.

Til dette fair isle strikkemønster, skal du starte med at slå 190 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 190 masker op).

Du skal nu strikke efter fair isle strikkemønster 5, som du finder lige her under.

Billed 6 fair isle strikkemønster 5

Billed 7 Kaffe dækkeserviet fair isle strikkemønster 6:

Kaffe dækkeserviet.

Til dette fair isle strikkemønster, skal du starte med at slå 160 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 160 masker op).

Du skal nu strikke efter fair isle strikkemønster 6, som du finder lige her under.

Billed 8 Te dækkeserviet fair isle strikkemønster 7:

Te dækkeserviet.

Til dette fair isle strikkemønster, skal du starte med at slå 190 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 190 masker op).

Du skal nu strikke efter fair isle strikkemønster 7, som du finder lige her under.

Billed 9 Kaffe dækkeserviet fair isle strikkemønster 8:

Kaffe dækkeserviet.

Til dette fair isle strikkemønster, skal du starte med at slå 160 luftmasker op. Dan luftmaske kæden til en ring ved, at hækle 1 kædemaske i den første luftmaskes bagerste maske led (det er den første luftmaske du hæklet, da du skulle slå de 160 masker op).

Du skal nu strikke efter fair isle strikkemønster 8, som du finder lige her under.

Billed 9 fair isle strikkemønster 8